Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.............ΜΑΤΙΑ

Οι Μπόμπολας και Ψυχάρης θέλουν νόμο για τις συγχωνεύσεις ...mega

 

Δευτέρα, 21 Νοέμβριου 2011

 Την αλλαγή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τις συγχωνεύσεις των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, επιδιώκουν οι Σταύρος Ψυχάρης και Γιώργος Μπόμπολας.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με... ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο, έχουν κάνει ήδη τις πρώτες κουβέντες με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, καταθέτοντας αίτημα, για την τροποποίηση των διατάξεων του νόμου που αφορούν στα θέματα ιδιοκτησίας και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των καναλιών, αλλά και των ομοειδών εκδοτικών επιχειρήσεων.
Το θέμα έχει τεθεί επί τάπητος και είναι πολύ πιθανόν μέχρι τα τέλη του χρόνου να έχει προωθηθεί προς ψήφιση στην Βουλή, ο σχετικός νόμος.
Οι Ψυχάρης και Μπόμπολας, αλλά και ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, βλέποντας το επερχόμενο οικονομικό αδιέξοδο, σκέφτονται σοβαρά να θέσουν επί τάπητος (πάλι) το θέμα των συγχωνεύσεων.

  http://www.panoramalife.gr/tv-news/10691-mpompolas-psixaris.html

 

Ψυχάρης και Μπόμπολας τη νύχτα στο Μαξίμου  (  17-10-2011**  )

Οι δυο μεγαλοεκδότες ήταν οι πρώτοι που εγκαινίασαν τον κύκλο επαφών του πρωθυπουργού με ιδιοκτήτες ΜΜΕ και εκδότες.

O κ. Παπανδρέου από το βράδυ της Δευτέρας εγκανίασε μία σειρά επαφών με εκδότες και ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών μέσων, με αφορμή τη στάση που κρατούν τα ΜΜΕ σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα που κρίνεται η διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έθεσε στους ιδιοκτήτες του Mega το μέγεθος της ευθύνης τους για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και τόνισε πως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προωθούνται απόψεις και ιδέες που οδηγούν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ.

Αντίστοιχες επισημάνσεις αναμένεται να γίνουν και προς τους άλλους ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης με τους οποίους πρόκειται να συναντηθεί σύντομα.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=101673&catid=9

 

 

 

 Ο ΓΑΠ......... ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

στις  4-1-2012

       Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  κατονόμασε αυτούς που τον υπονόμευσαν όσο ήταν στην κυβέρνηση ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, λέγοντας πως "δεν είμασταν όσο θα έπρεπε αποφασισμένοι και σταθεροί στην σύγκρουσή μας με ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα συμφερόντων το οποίο ευθύνεται και ενέχεται στην πορεία της χώρας. Αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις υπονόμευσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης.”

Για πρώτη φορά ο κ. Παπανδρέου έκανε αποκαλύψεις εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον εκδότη του ΒΗΜΑΤΟΣ και πρόεδρο του ΔΟΛ,    Σταύρο Ψυχάρη, λέγοντας πως όλα ξεκίνησαν όταν ο εκδότης ζήτησε δάνειο από την Εθνική 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο διοικητής της Τράπεζας απευθύνθηκε σ' εμένα και του απάντησα: “Εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις να του δωθεί με βάση τους κανόνες και τους όρους της τραπεζας.”

Η τράπεζα έκρινε ότι δεν τις πληρούσε και δεν του το έδωσε. 
“Από εκείνη την στιγμή που δεν πήρε το δάνειο”, είπε ο κ. Παπανδρέου για τον κ. Ψυχάρη, “ξεκίνησε η ευθεία υπονόμευση της κυβέρνησης.”

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος ανέφερε ότι είναι αληθές πως ζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, λέγοντας πως συνεργάζονται χρόνια με τη συγκεκριμένη τράπεζα. 
Διευκρίνισε όμως πως δεν ήταν η τράπεζα που δεν ενέκρινε το δάνειο, αλλά το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, που έβαλε στοπ. 
Συγκεκριμένα, αναφέρει στην απάντησή του πως "η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου".

Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Π. Ψυχάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ιστορία αυτή που ανακινήθηκε τώρα σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα γεννάει δεκάδες τεράστια ερωτήματα για τα παιχνίδια εξουσίας και τις σκοπιμότητες που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Μέσω των καταγγελιών που έκανε ο κ. Παπανδρέου ουσιαστικά “αδειάζει” τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, καθώς την εμφανίζει να ζητάει πρώτα πολιτική έγκριση για να εγκρίνει ένα δάνειο αν και κύκλοι της τράπεζας διαμηνύουν πως δεν υπήρξε τέτοιο θέμα.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια γιατί ανέχτηκε τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του ζητούσε πολιτική έγκριση για τη χορήγηση ενός δανείου, την ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη της δανειοδότησης “ψυχορραγούν” εξαιτίας της κλειστής στρόφιγγας των τραπεζών.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που προκύπτει και η κοινή γνώμη ζητά απαντήσεις είναι για τους υπαινιγμούς του εκδότη κ. Ψυχάρη για την πίσω πόρτα του Μαξίμου, γιατί δηλαδή ο τότε πρωθυπουργός ζήτησε από τον εκδότη και τον Μπομπολα να εισέλθουν από την πίσω πόρτα και όχι από την κανονική είσοδο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκδότης και τι είναι αυτό τελικά που ζήτησε ο κ. Παπανδρέου από τους  Ψυχάρη-Μπολμπολα εάν ζήτησε τελικά.

Ένα σοβαρό ερώτημα που αφορά και τους δύο είναι γιατί και οι δύο αποκαλύπτουν τα όσα αποκαλύπτουν ΤΩΡΑ και όχι τότε που τα γεγονότα συνέβαιναν.

Άλλες καταγγελίες από τον Γιώργο Παπανδρέου:

Υπονομεύτηκε το υπουργείο Οικονομικών και ο ίδιος και δεν επετεύχθη η συμφωνία με ευθείες παρεμβάσεις συμφερόντων για την μη συγχώνευση της ΕΤΕ με την Alpha Bank.


Για τον ρόλο της δικαστικής εξουσίας είπε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν παρενέβη ως όφειλε στην υπόθεση του αδερφού του Αντρίκου, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έχει στην κατοχή του CDS μέσω εταιρείας και δεν διαλευκάνθηκε αυτή τη υπόθεση έτσι ώστε να μην σέρνονται φήμες και να μην σπιλώνεται το όνομα του αδερφού του και της οικογένειας.

 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=114905&catid=9          

  

 

 6-1-2012

ΨΥΧΑΡΗΣ:   Ο Μπόμπολας του απαντούσε εγώ προτιμούσα το ακούειν από το ομιλείν.


Τι ζήτησε ο Παπανδρέου από τον Ψυχάρη;

“Αντικειμενική και έντιμη ενημέρωση με αντάλλαγμα γη και ύδωρ” και πέρασε το ΔΝΤ στην Ελλάδα χωρίς να ανοίξει μύτη…
Στην επίσκεψή του στο Μέγαρο Μαξίμου και τη συνομιλία του με τον Γιώργο Παπανδρέου αναφέρεται με άρθρο του ο Σταύρος Ψυχάρης. Στο Κυριακάτικο Βήμα που κυκλοφορεί από αύριο ο εκδότης αποκαλύπτει…
“Μας κάλεσε, γράφει, ο Παπανδρέου τους ιδιοκτήτες του mega και πήγα εγώ και ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης …αρνήθηκε να έρθει.
Αφού μας έβαλε να παρκ άρουμε μακριά για να μην μας δουν οι δημοσιογράφοι μπήκαμε από την πίσω πόρτα και αφού μας άφησε να περιμένουμε για αρκετή ώρα στον προθάλαμο, μπήκαμε στο γραφείο.
Εκεί μας ζήτησε επιτακτικά να σταματήσει το…… Mega    την σκληρή επίθεση που κάνει στην Κυβέρνηση και να αρχίσει να στηρίζει την Κυβέρνηση.
Ο Μπόμπολας του απαντούσε εγώ προτιμούσα το ακούειν από το ομιλείν.
Μόλις τελείωσε όλα αυτά μας είπε να συναντήσουμε τον Μόσιαλο και να του πούμε όλα τα αιτήματα που είχαμε.”
http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com/2012/01/blog-post_4208.htmlΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

Πρώτα απο ολα να πούμε οτι το ΝΕΤ είναι πραγματικός θησαυρός. 
Μέσα από τα μπλογκ  προκύπτει η αλήθεια της είδησης.
Ολοι λοιπόν καταλάβαμε οτι η περίεργη συνάντηση που περιγράφει ο Ψυχάρης στο αυριανό ΒΗΜΑ εγινε την  17 Οκτωβριου του 2011  επειδή και οι δυο πλευρές είχαν ''αιτηματα''.
Τωρα βέβαια ο εκδότης λέγει αυτά που λεει'' αμυνόμενος'', αφου ο ΓΑΠ έβγαλε στη φόρα το ζητούμενο δάνειο απο τον ΔΟΛ   και αφού κατήγγειλε το ΜΕΓΚΑ για  ''σκληρη επίθεση στην           κυβερνηση''. (αληθεια ποιος την ειδε ) .Μάλλον συγχωροχάρτια  ψάχνουν στο ΜΕΓΚΑ .Ο  Βαρδινογιαννης δεν πήγε στην συνάντηση .
Ο  Μπόμπολας δεν μίλησε καθόλου μετά  άλλωστε μιλάει σπάνια δημοσίως. Ίσως είναι και ποιο ευφυής .
Το συμπέρασμα είναι οτι ο ΓΑΠ όταν κατάλαβε,  οτι τα έχει χάσει ολα ( κυβέρνηση, Πασοκ, αξιοπιστία κλπ  )  αντέδρασε  επιπόλαια και άρχισε να καταγγέλλει στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ , τις   ''παρεμβασεις συμφερόντων στο έργο της κυβέρνησης '' του σαν την αιτία της πτώσης του . Ψάχνει για άλλοθι δηλαδή.

Τα μαχαιρώματα λοιπόν άρχισαν και θα βγούνε πολλά στη φόρα.

Πράγματα δηλαδή που όλοι γνωρίζουμε από χρόνια τώρα. Βέβαια για τον ΓΑΠ ουδείς ενδιαφέρεται τώρα πια  αν και οι λογαριασμοί του με τον Ελληνικό λαό είναι ανοιχτοί .
Περιμένουμε απο τον αρχιτραπεζίτες κκ  Παπαδημο και Προβοπουλο να κανουν το καθηκον τους ξηλώσουν άμεσα  τον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας κο  Απ. Ταμβακακη και τους λοιπούς της Διοίκησης απο την στιγμή που τους ''εδωσε'' ο ΓΑΠ δεν έχουν θέση στην  Εθνική.
                                                                                                                          SAGINI