Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

ΖΕΡΒΕ................ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ       Αν το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής   του ΠΑΠΑΚ αποδεχθεί τη σχετική εισήγηση της ΡΑΕ για προσαρμογή των τιμολογίων ανά εξάμηνο με βάση την εξέλιξη του κόστους,  νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ  αναμένονται μέσα  στο 2012  - μετά και την αύξηση από την 1η Ιανουαρίου - όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός.
Από την τελευταία αύξηση πριν από μια εβδομάδα ,κατά 14,5% είπε οτι μόνο το 1,1% αποτελεί «καθαρή» αύξηση για την επιχείρηση.
                                                                                                                                                                         
Ζήτησε επίσης να αρθούν οι στρεβλώσεις στην αγορά, τονίζοντας ότι το 2012, αν δεν αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο η ΔΕΗ καλείται να ενισχύσει τους ιδιώτες παραγωγούς ρεύματος με ποσό άνω των 300 εκατ. ευρώ λόγω της ύπαρξης αυτών των στρεβλώσεων.                                                                                                                                 
Αναφερόμενος δε στο αίτημα του ΥΠΕΚΑ για κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ, είπε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν δέχεται εντολές από το υπουργείο καθώς το μειωμένο τιμολόγιο προβλέπεται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για να καταργηθεί θα πρέπει το ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση.

Με το νέο τιμολόγιο, που ισχύει από την αρχή του έτους, τα κλιμάκια κατανάλωσης μειώνονται από έξι σε τέσσερα, με προοπτική μεσοπρόθεσμα να καταλήξουν σε ένα, οπότε το σύνολο της κατανάλωσης θα χρεώνεται με ενιαία τιμή ανά κιλοβατώρα. Οι νέες τιμές είναι:

  • Από 0- 800 κιλοβατώρες 0,05625 ευρώ/ kwh (αύξηση 4,16 %).
  • Από 801- 1000 kwh, 0,0785 ευρώ/ kwh (αύξηση 14,4 %)
  • Από 1001- 2000 kwh, 0,0815 ευρώ/ kwh (αύξηση 12,1- 14,7 %)
  • Πάνω από 2000 kwh 0,09155/ kwh (αύξηση 12 %).
Η εικόνα δεν άλλαξε με την επιβολή του Ειδικού Τέλους στα ακίνητα, οι εισπράξεις από το οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός, πάνε καλύτερα από το αναμενόμενο και προβλέπεται να φθάσουν στα 2 δισ. ευρώ για το 2011 έναντι στόχου 1,7 δισ. 
                                                                                                                                                                     
Ριξτε και εδω μια ματια .Εχει πολυ ενδιαφερον ,αλλο ''μπουμπουκάκι'' στη ΔΕΗ
      


                                                      Φωτόπουλος-Ζερβός-Μπιρμπίλη

       Αυτά δήλωσε ο διορισμένος από τη Μπιρμπίλω και  το ΠΑΣΟΚ  Πράσινος Διοικητής της  ΔΕΗ   Α Ζερβός.
Μόλις ανακοινώθηκαν οι νέες αυξήσεις της ΔΕΗ , ο κ Ζερβός έδωσε καπάκι,  συνέντευξη τύπου για να δηλώσει στα μέσα ότι οι αυξήσεις είναι........ μικρές .
Στην επερχόμενη διάλυση της ΔΕΗ  πιστεύει ότι με την σημερινή του συνέντευξη θα βγει αλώβητος.
Αν διαφωνεις κ Ζερβέ και πιστεύεις ότι η αύξηση 14% της περασμένης εβδομάδας είναι μικρή και οδηγεί την ΔΕΗ σε διάλυση , η ''ότι υπάρχουν στρεβλώσεις 300 εκ.ευρώ στη αγορά ρεύματος'' τότε έπρεπε να  παραιτηθείς. (''στρεβλώσεις'' εννοεί τις επιδοτήσεις ΑΠΕ ,το ''μασάει'' όμως λίγο λόγω Πρασινάδας )
Η συνέντευξη δεν θα σου δώσει άλλοθι.  14% και ζητάς και άλλο.  Θα σε θυμόμαστε καλά.
Ειδικά όταν ανάβουμε το φως.
Από την μέχρι σήμερα θητεία σου απέδειξες  ότι ένας άσχετος με Διοίκηση Επιχειρήσεων, αναπληρωτής καθηγητής   του ΕΜΠ από το1982 ,  είναι καλύτερο να αφήσεις τον θώκο   της ΔΕΗ σε άλλον καταλληλότερο για διοίκηση.
  Θα χάσεις βέβαια τη δόξα και  τα τουλάχιστον 10 000 ευρώ   το μήνα,  χώρια τα εξτρά και θα πάρεις  τα  1.500 ευρώ  του καθηγητή.
                                                            SAGINI
   
     Σταματήστε τώρα την ''πρασινη απάτη'
Κόψτε τις επιδοτήσεις στις ΑΠΕ  .    ΤΩΡΑ. Δεν αντέχουμε άλλες αυξήσεις από την ΔΕΗ  μέσα στο 2012.