Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

ΜΑΘΕ ΤΗΝ ...............ΑΛΗΘΕΙΑ 2ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ TOY C02


        Στην πραγματικότητα οι επιδράσεις του C02 στο σώμα και την ψυχοσύνθεση μας είναι Θετικές. Η υψηλή περιεκτικότητα του αέρα σε C02 μειώνει το ΡΗ του αίματος, πράγμα που οδηγεί στην απελευθέρωση ιόντων ασβεστίου και έχει σαν αποτέλεσμα τη χαλάρωση των μυών.
Σε αντιδιαστολή με το C02, η υπέρ οξυγόνωση, που συχνά επέρχεται με την υπερβολική εισπνοή οξυγόνου, οδηγεί σε κράμπες, σύσπαση των μυών, συμπτώματα στρες και φοβικές καταστάσεις.
Όλα, όμως, εξαφανίζονται εάν για μερικά λεπτά εισπνεύσουμε τον ίδιο τον αέρα που βγαίνει από τα πνευμόνια μας -με αυξημένο ποσοστό C02- βάζοντας μπροστά στο στόμα και τη μύτη μας μία σακούλα.
Οι θετικές δράσεις και η μεγάλη σημασία της αναπνοής δεν αποτελούν τυχαία βασικό μέρος διάφορων τεχνικών χαλάρωσης και διαλογισμού...
Ουσιαστικά, πολλές ιατρικές και διαιτολογικές έρευνες εφιστούν την προσοχή μας στο θέμα της οξύτητας του αίματος και βεβαιώνουν πως η διατήρηση του ΡΗ του αίματος μας σε αλκαλικά επίπεδα είναι βασικός παράγοντας υγείας.
Το αίμα μας πρέπει να είναι αλκαλικό και όχι όξινο, αφού το όξινο περιβάλλον είναι ένδειξη σήψης και δίνει το σήμα έναρξης «αποσύνθεσης» του σώματος εκ των έσω.
Ακόμη πιο φανερή γίνεται η σχέση του C02 με την υγεία μας, από τις έρευνες και τα συμπεράσματα του ρώσου γιατρού Dr. Konstantin Buteyko.
Ο Buteyko ανακάλυψε πως τα χαμηλά ποσοστά CO2 στο αίμα προκαλούν άσθμα και αλλεργίες, ενώ χωρίς διοξείδιο του άνθρακα στο σώμα, ο άνθρωπος πεθαίνει. 
Επί δεκαετίες, ο Dr. Buteyko μελέτησε τη σχέση των επιπέδων CO2 στο αίμα με την αναπνευστική λειτουργία. 
Τελικά, κατάφερε να θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς με άσθμα και αλλεργίες, αϋπνίες, νυχτερινή άπνοια, δίχως φάρμακα, μαθαίνοντας τους απλώς να αναπνέουν σωστά.
Στις έρευνες του μάλιστα διαπίστωσε πως το χαμηλό επίπεδο CO2 στο αίμα είναι αυτό που δίνει εντολή στον εγκέφαλο να αναπνεύσουμε ξανά! Το 1904 ο Δανός φυσιολόγος Christian Bohr περιέγραψε αυτό που είναι σήμερα γνωστό ως «Bohr effect».
Με απλά λόγια, το CO2 είναι υπεύθυνο για την απελευθέρωση του οξυγόνου από την αιμοσφαιρίνη στους ιστούς του σώματος.
Αν δεν υπάρχει αρκετό CO2 στο αίμα, τα κύτταρα βιώνουν ένα αίσθημα λιμόκτονιας από έλλειψη οξυγόνου. 
Για να υπάρχει αρκετό CO2 στο αίμα πρέπει να υπάρχει επαρκές στους πνεύμονες. Διαφορετικά, προκαλείται φλεγμονή στους βρόγχους, με στόχο να μειωθεί η απώλεια CO2 κατά τη διάρκεια των εκπνοών. 
Μια συγκέντρωση έως και 6,5% CO2 στους πνεύμονες είναι υγιής. Λιγότερο από 4% είναι απειλή για τη ζωή. Να σημειωθεί ότι τα ποσοστά αυτά είναι σημαντικά υψηλότερα από το ποσό του CO2 στην ατμόσφαιρα...


Ο πίνακας Buteyko, όπου αποδεικνύεται ότι όσο περισσότερο CO2 στους πνεύμονες, τόσο περισσότερη είναι και η ανοχή του σώματος στο διοξείδιο και συνεπώς υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να αναπτυχθεί κάποια ασθένεια στο μέλλον.
¦ Ο Dr. Konstantin Buteyko.ΜΕΣΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ

Βλέπουμε λοιπόν ότι έχει επικρατήσει η εντελώς εσφαλμένη ένταξη του CO2 στους αέριους ρύπους και κανείς δεν αναφέρει τη ζωτική σημασία του για την υγεία και την επιβίωση μας. 
Πώς μπορεί αυτό το φυσικό αέριο, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία και την ευημερία των οργάνων μας, να θεωρείται ρύπος; 
Θα μπορούσαμε όλοι μας να απολαμβάνουμε μια καλύτερης ποιότητας ζωής, με λιγότερο φόβο, λιγότερο άγχος και πόνο, εάν μας επέτρεπαν απλά να αναπνεύσουμε λίγο παραπάνω CO2.
Ο φόβος είναι γνωστό πως μετατρέπει τον άνθρωπο σε εύκολη προς χειραγώγηση λεία.
Όπως φαίνεται, η επικρατούσα περιβαλλοντική πολιτική θέλει να μας οδηγήσει στο φόβο, αφού ακόμη και η υπηρεσία περιβάλλοντος των ΗΠΑ (ΕΡΑ) δήλωσε πρόσφατα πως η αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα είναι «βλαβερή για την υγεία», στηριζόμενη όχι σε κάποια ιατρική έρευνα, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά στο μύθο περί καταστροφικής αύξησης της θερμοκρασίας.

Η κλιματική αλλαγή ήδη συντελείται και προφανώς δεν εξαρτάται από τον άνθρωπο, αλλά από κοσμικές — συμπαντικές διαδικασίες.
Όποιες και να είναι οι αλλαγές, θερμότερες ή ψυχρότερες, θα πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειες τους και να προσαρμοστούμε στα δεδομένα τους.
Για το άμεσο μέλλον οι επιστήμονες προβλέπουν επιδείνωση του κλίματος και πτώση της θερμοκρασίας, όμως αργά ή γρήγορα θα ξανά έρθει μια πραγματικά θερμότερη εποχή και ίσως το διοξείδιο του άνθρακα να φτάσει τότε στο 5% στην ατμόσφαιρα... 
Αυτή τη στιγμή, όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε σε μία δύσκολη μεταβατική περίοδο, όπου ο πλανήτης μας και ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα θα υποστεί τις συνέπειες των κοσμικών ενεργειών που δρουν σε αυτή τη γωνιά του γαλαξία μας.
Η προσαρμογή σίγουρα δεν θα είναι εύκολη, αλλά σταδιακά βγαίνουμε από μία παγετώδη εποχή «καταστροφής και κρίσης», μολονότι θα χρειαστεί να περάσουμε πρώτα από μία ακόμη πιο δύσκολη περίοδο κλιματικών και γεωλογικών ανακατατάξεων.
Το κύμα συνειδησιακής αφύπνισης, που ήδη λαμβάνει χώρα και παρατηρείται, δεν είναι άσχετο με τις κοσμικές και κλιματικές αλλαγές στο ηλιακό μας σύστημα και τον πλανήτη μας.
Κάποιοι, όμως, φαίνεται πως προφανώς δεν επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη.
Αξίζει να θυμηθούμε πως τις τελευταίες δεκαετίες, παράλληλα με τις κλιματικές αλλαγές, παρατηρείται μία σταθερή τάση αύξησης της συχνότητας Schumann της Γης, η οποία είναι γνωστό πως προκαλεί μια κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης στην ανθρώπινη συνείδηση.
Παράλληλα, η μείωση του μαγνητικού πεδίου της Γης κάνει τον άνθρωπο πιο ευέλικτο και πιο δεκτικό στις αλλαγές.
Υπό αυτό το πρίσμα, τα επιστημονικά δεδομένα παρέχουν τις αποδείξεις πως η ανθρωπότητα κινείται προς μία νέα εποχή, όπου τα αυξημένα ποσοστά CO2 θα συμβάλλουν στο να υπάρχει λιγότερο άγχος και φοβίες, ενώ η αύξηση της συχνότητας Schumann θα βοηθήσει στην έξοδο από το συνειδησιακό «λήθαργο».
Όμως, δεν φαίνεται να αρέσει σε όλους μια τέτοια αλλαγή...

ΑΒΑΤΟΝ ΤΕΥΧΟΣ 96

 

Στίβεν Χόκινγκ . ΦΑΡΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

«Φάρος ελπίδας και ενθάρρυνσης»


 


      Ο Στίβεν Χόκινγκ δεν ήταν αρκετά καλά για να παρευρεθεί στο συνέδριο κοσμολογίας προς τιμήν των 70ών γενεθλίων του που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Ο διάσημος φυσικός την Παρασκευή είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και εξακολουθεί να αισθάνεται αδύναμος είπε ο αντιπρύτανης του Κέμπριτζ Λέζεκ Μπορίσιεβιτς, χωρίς να διευκρινίσει γιατί είχε εισαχθεί και πόσο καιρό νοσηλεύθηκε.

Ο Μπορίσιεβιτς είπε πάντως πως ο Χόκινγκ πιθανόν να παρακολουθεί τις εργασίες τού συνεδρίου μέσω σύνδεσης βίντεο. «Αν ακούς Στίβεν, χαρούμενα γενέθλια απ' όλους εμάς που είμαστε σήμερα εδώ» είπε ο αντιπρύτανης εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους εκατοντάδες επιστήμονες και φοιτητές που είχαν γεμίσει την αίθουσα για να ακούσουν κορυφαίους ομιλητές να παρουσιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στην κοσμολογία.
Ανάμεσα στους επιστήμονες που έδωσαν το «παρών» στο συνέδριο για τα γενέθλια του Χόκινγκ ήταν ο βασιλικός αστρονόμος Μάρτιν Ρις και ο φυσικός Σολ Περλμάτερ, ο οποίος τιμήθηκε φέτος με το Νομπέλ Φυσικής. Απαντες οι ομιλητές χαιρέτισαν τον εορταζόμενο ως έναν από τους λαμπρότερους θεωρητικούς φυσικούς μετά τον Αϊνστάιν - τόσο για τη συμβολή του στις θεωρίες του χρόνου και της σχετικότητας όσο και για την ικανότητά του να εξηγεί με απλά λόγια περίπλοκες επιστημονικές έννοιες. «Είναι υπέροχο το ότι γιορτάζουμε τα 70ά γενέθλια του Χόκινγκ» είπε ο Μάρτιν Ρις. «Είναι μια ευκαιρία να τον ευχαριστήσουμε για τις γνώσεις που μας έδωσε για το Σύμπαν και για την έμπνευση που προσέφερε σε εκατομμύρια ανθρώπους πετυχαίνοντας τόσο πολλά παρά τις αντιξιότητες».
Ο αντιπρύτανης Μπορίσιεβιτς υπογράμμισε στην ομιλία του ότι ο Χόκινγκ «άλλαξε ουσιαστικά τον τρόπο που κατανοούμε τον χώρο και τον χρόνο, τις μαύρες τρύπες και την προέλευση του Σύμπαντος». Το γεγονός ότι τα κατάφερε μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες, πρόσθεσε, αποτελεί «φάρο ελπίδας και ενθάρρυνσης για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες παντού στον κόσμο».

Εξω από την αίθουσα, νεαρές φοιτήτριες δήλωναν... «γκρούπις» του φυσικού και έλεγαν πως βρίσκονται εκεί μόνο για να τον δουν, αφού οι θέσεις του συνεδρίου είχαν καλυφθεί από καιρό και η λίστα αναμονής ήταν μεγάλη. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Χόκινγκ είχε παραδεχθεί πως περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σκεπτόμενος τις γυναίκες. «Αποτελούν ένα πλήρες μυστήριο» είχε τονίσει.

http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4685941

                                                                                                                                                                     

     ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ

Λουκέτο σε δεκάδες μικρά τελωνεία


      Λουκέτο σε δεκάδες μικρά τελωνεία σε όλη τη χώρα βάζει το υπουργείο Οικονομικών την 1η Φεβρουαρίου. Στόχος είναι να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες μέσω της απορρόφηση των μικρών τελωνείων από άλλα γειτονικά μεγαλύτερα. Τα τελωνεία που κλείνουν βρίσκονται κυρίως κοντά στα σύνορα της χώρας καθώς και στα ακριτικά νησιά.

Ειδικότερα κλείνουν τα τελωνεία στη Χάλκη, στην Αστυπάλαια, στην Ηγουμενίτσα (Σαγιάδα, Αμπελώνας) και στη Σιάτιστα Καστοριάς. Τα υπόλοιπα τελωνεία που κλείνουν είναι: Οι ελεγκτικές υπηρεσίες τελωνείων Πάτρας και τα τελωνεία Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας, Ωρωπού, Κοιλάδας (Ναύπλιο), Τρίπολης, Λεωνιδίου, Θηβών, Τήλου, Κάσου Σαμοθράκης, Αλιβερίου, Κύμης, Σκύρου, Καρύστου, Κατακώλου, Τυμπακίου, Νέας Μηχανιώνας, Πύργου, Ελευθερών (Καβάλας), Θάσου, Καρδίτσας, Παξών, Ιθάκης, Σάμης, Αγίων Θεοδώρων και Σικυώνος (Κόρινθος). Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία στα τελωνεία Γαυρίου (Άνδρος), Τήνου, Κέας, Φολεγάνδρου, Κύθνου, Σερίφου, Σίφνου, Μονεμβασίας, Ιεράπετρας, Καλλονής και Μολυβου (Μυτιλήνη), Αγίου Ευστρατίου (Λήμνος), Νυδρίου (Λευκάδα), Τσιγκελίου Αλμυρού, Σκοπέλου, Αλονήσου, Μηλίνας (Βόλος), Πύλου, Πόρτο – Λάγος (Ξάνθη), Σαλαμίνας, Βουλιαγμένης, Πάργας, Καρλοβασίου και Πυθαγορείου (Σάμος), Αταλάντης, Αγίου Κωνσταντίνου, Όρμου Μονής Βατοπαιδίου, Γερακινής, Ουρανούπολης, Πόρτο – Κουφού, Σάρτης, Νέας Καλλικράτειας, Νέας Σκιώνης, Ιερισσού, Κισσάμου, Παλαιοχώρας, Χώρας Σφακίων, Οινουσών, Παλαιών Ψαρών και Βολίσσου (Χίος).
.zougla.gr
Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης