Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

''Γιαννης κερνάει Γιάννης πίνει''................αποφασισε η ΔΕΗ

 Αυτονομείται η ΔΕΗ ?       Ύποπτη και ανεξήγητη  αντίδραση του Δ.Σ της ΔΕΗ , θεωρούν παράγοντες της αγοράς φωτοβολταϊκών, την απόφαση για  '' αποκλειστική συνεργασία'' με τον όμιλο Κοπελουζου.
Ίσως και να έχουν δίκιο.

       Ο  λόγος που η ΕΕ επέβαλε στην αγορά την απελευθέρωση της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας ήταν ότι ο ανταγωνισμός μόνο οφέλη (υποτίθεται ) ότι θα φέρει στον καταναλωτή.
  Αυτή λοιπόν η απελευθέρωση έφερε νέους παίκτες στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος ,  οι οποίοι είναι εδώ και κάποια χρόνια  οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ .
Και επειδή  ζούμε στην εποχή της ''πράσινης ανάπτυξης'' οι νέοι παίκτες διαθέτουν βασικά  ΑΠΕ , αλλά και θερμικά φυσικού αέριου.
  Οι  εταιρείες των Κοπελουζου , Μυτιληναιου, Τερνα κα είναι οι νέοι μεγάλοι παίκτες , αλλά και αρκετές εκατοντάδες μικρότερες βασικά με ανεμογεννήτριες η φωτοβολταϊκά.
    Έχουν όλοι ένα κοινό χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησαν την δραστηριότητά τους επιδοτούμενοι και συνεχίζουν να λειτουργούν επιδοτούμενοι από τους καταναλωτές σε αντίθεση με τη ΔΕΗ.
    Ο αέρας και ο ήλιος επιδοτείται στη χώρα μας , δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον λιγνίτη .
    Ο ανταγωνισμός αυτός όπως καταλαβαίνουμε όλοι,  λειτουργεί σε βάρος της ΔΕΗ του λιγνίτη , αρα είναι  μια κοροϊδία που έφερε τη ΔΕΗ στα σημερινά οικονομικά χάλια .
     Παράλληλα επειδή ο ''νομος των ηλιθιων΄΄ παράγει συνεχώς νέους μικρούς πελάτες στην αγορά των  φωτοβολταϊκών   (που η πράσινη προπαγάνδα προωθεί με κάθε τρόπο ) ,  ανθίζουν τον τελευταίο καιρό πολλές νέες εταιρείες εμπορίας και τοποθέτησης φωτοβολταϊκών σε στέγες η αγρούς.
    Τα πανελς είναι εισαγόμενα απο ΕΕ η την  Κίνα.
    Υπάρχουν όμως και Ελληνικά από τρία η τέσσερα εργοστάσια που κατασκευάζουν και πουλάνε πανελς φ/κ στην αγορά.
 Όπως όλη η αγορά ΑΠΕ στηρίχθηκε στις επιδοτήσεις , έτσι και τα φωτοβολταϊκά υπάρχουν μόνο και μόνον για τις επιδοτήσεις,
Χωρίς επιδοτήσεις δεν θα υπήρχε στη χώρα μας ούτε ένα φ/κ .
Σήμερα  λοιπόν το κίνητρο στα φ/κ είναι οι μεγάλες επιδοτήσεις αλλά  και η πολυδιαφημισμένη καμπάνια του ΥΠΕΚΑ που επιδιώκει την επίτευξη του στοχου'' βλακεια''  20-20-20 .

Έχει στηθεί λοιπόν ενα μεγάλο φαγοπότι και για τα φ/κ στο όποιο η ΔΕΗ μέχρι σήμερα δεν συμμετείχε.
Δειτε λοιπόν τι αποφάσισε το διορισμένο  απο τον Γαπ και τον ΥΠΕΚΑ  Παπακ. ,  Δ.Σ.  της ΔΕΗ του  Α Ζερβου που είναι ο διορισμένος  πρόεδρος αλλα και Διευθύνων  Σύμβουλος της εταιρείας.

 Ανακοίνωσαν συμφωνία της ΔΕΗ με τον ανταγωνιστή της μέχρι σήμερα,  Όμιλο Κοπελούζου ( που διαθέτει ένα από τα Ελληνικά εργοστάσια κατασκευής φ/κ το SILCIO και το PIRITIUM S.A ) , με την οποία δημιουργείται κοινή εμπορική εταιρεία, στην οποία η ΔΕΗ θα έχει το 49% και ο όμιλος Κοπελούζου το 51% .  
 Την ανάπτυξη αλυσίδας 150 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, με τη μέθοδο του franchising.
Μέσω των καταστημάτων αυτών θα παρέχονται:
 Υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών σε ολα τα επίπεδα, δηλαδή μελέτη, πώληση, τοποθέτηση ,έγκριση και τελικά λειτουργία της εγκατάστασης που θα αποφασίσει ο πελάτης λιανικής .
Θα πουλάνε( επιδοτούμενα φυσικά)  προγράμματα εγκατάστασης που θα προβλέπουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού εκ μέρους της εταιρείας και την εξασφάλιση δωρεάν ρεύματος στον πελάτη για αρκετά χρόνια.
Θα πουλάνε ''επιδοτούμενες  επενδύσεις''  βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό τομέα μέσω της υπογραφής Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ).
  Το πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα,  να αναβαθμίσουν ενεργειακά, κατ αρχην  τα σπίτια  1000 περίπου πελατών της ΔΕΗ, χωρίς, ωστόσο, να χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη αφού το κόστος θα αποπληρώνεται σε βάθος χρόνου μέσω του λογαριασμού ρεύματος της ΔΕΗ.

Αυτό λέγεται '''Γιαννης κερνάει Γιάννης πίνει "".

Από τη στιγμή που η ΔΕΗ έχει το μοναδικό προνόμιο να να δίνει άδειες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και να αγοράζει την ηλεκτρική ενέργεια, σε περίπτωση που ταυτόχρονα είναι και ένας από τους υποψήφιους προμηθευτές και κατασκευαστές φωτοβολταϊκών συστημάτων, καμία εταιρία δε θα είναι σε θέση να  ανταγωνιστεί την ΔΕΗ.

 Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί αυτή η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ απο τις εμπορικές αλλά και κατασκευαστικές εταιρείες του κλάδου , που οδηγούνται σε μαρασμό , αφού καταργείται ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά φ/κ και επιστρέφουμε σε μονοπώλια.
Ενδεικτική η αντίδραση του κ.Κυριαζη της exel group , που δημοσιεύει το ENERGYPRESS 
 εδω

ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.................. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΑΖΑΡ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ

 

                                

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το εμβόλιο για το Καλααζάρ


Το πρώτο και μοναδικό εμβόλιο στην Ευρώπη έναντι της λεϊσμανίωσης του σκύλου (πιο γνωστής ως Καλααζάρ), μιας εξαιρετικά διαδεδομένης και στη χώρα μας νόσου, είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα -από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012- και οι Έλληνες ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να απευθυνθούν στον κτηνίατρό τους για να εμβολιάσουν τους σκύλους τους. Το πολυαναμενόμενο νέο εμβόλιο προφυλάσσει τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου από μια θανατηφόρο και ιδιαίτερα επίπονη νόσο, για την οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αποθεραπεία, καθώς τα υπάρχοντα θεραπευτικά μέσα μπορούν να ελέγξουν τα συμπτώματα, αλλά δεν θεραπεύουν πλήρως την ασθένεια. Επιπλέον, ο σκύλος παραμένει φορέας μιας νόσου που μεταδίδεται εξαιρετικά εύκολα, μέσω μολυσμένης σκνίπας.

Η επίσημη κυκλοφορία του νέου εμβολίου -CaniLeish®- στη χώρα μας ανακοινώθηκε στις 15/1/2012 στο πλαίσιο επιστημονικής Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας οι Έλληνες Κτηνίατροι (πανεπιστημιακοί και ελεύθεροι επαγγελματίες) ενημερώθηκαν λεπτομερώς σχετικά με το νέο εμβόλιο, τόσο από ξένους ομιλητές, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη του εμβολίου, όσο και από εκπροσώπους του ελληνικού τμήματος της Γαλλικής εταιρίας κτηνιατρικών φαρμάκων που το ανακάλυψε. Ο κ. David McGahie (Ντέιβιντ Μαγκάχι), Κτηνίατρος και Διευθυντής του Ιατρικού Τμήματος της Virbac μίλησε για την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου CaniLeish®. Ο κ. Paolo Bianciardi (Πάολο Μπιαντσιάρντι), Κτηνίατρος, Διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Παρασιτολογίας αναφέρθηκε στον απαραίτητο προεμβολιακό έλεγχο, ο οποίος πρέπει να γίνεται από τον κτηνίατρο. Η κ. Σοφία Λουκέρη, Κτηνίατρος και Διευθύντρια του Τεχνικού Τμήματος της Virbac Hellas, ενημέρωσε τους Έλληνες κτηνιάτρους για την ασφάλεια και τη χρήση του εμβολίου στην καθημερινή κλινική πράξη, καθώς και για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την κυκλοφορία του στην Ελλάδα.

Η ΛΕΪΣΜΑΝΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Η λεϊσμανίωση του σκύλου είναι μια θανατηφόρος νόσος που προκαλείται λόγω της μόλυνσης από τα παράσιτα Leishmania (Λεϊσμάνια). Μπορεί να προσβάλλει διάφορα σπονδυλωτά είδη ζώων, κυρίως όμως τους σκύλους, ενώ μπορεί να προσβληθεί και ο άνθρωπος. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κτηνιατρικά προβλήματα (και για τη χώρα μας), αλλά και ζήτημα δημόσιας υγείας σε περίπτωση που μεταδίδεται στον άνθρωπο (κυρίως σε γεωγραφικές περιοχές όπως η Βραζιλία και η Ασία). Παρά το ότι η λεϊσμανίωση είναι ζωανθρωπονόσος, στις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για τον άνθρωπο.

Οι περιοχές που οριοθετούν τη λεκάνη της Μεσογείου αποτελούν χώρες υψηλού κινδύνου για τους σκύλους. Στην Ευρώπη 2,5 εκατομμύρια σκύλοι έχουν προσβληθεί από τη λεϊσμανίωση, ενώ περισσότερο από τα 2/3 των σκύλων έχουν έρθει σε επαφή με το παράσιτο Leishmania. Σταδιακά η νόσος επεκτείνεται και στη βόρεια Ευρώπη, εξ’ αιτίας των κλιματολογικών αλλαγών αλλά και της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που ταξιδεύουν με τους σκύλους τους.

Το παράσιτο Leishmania μεταδίδεται με τα τσιμπήματα από μολυσμένες σκνίπες, οι οποίες είναι ευρέως διαδεδομένες στη νότιο Ευρώπη και συχνά αναφέρονται λανθασμένα ως κουνούπια. Ο σκύλος είναι η κύρια δεξαμενή (φορέας) για το παράσιτο στην Ευρώπη, όμως, η λεϊσμανίωση μπορεί να μεταδοθεί και από άλλα είδη σπονδυλωτών ζώων (μέσω μολυσμένης σκνίπας), στα οποία συγκαταλέγεται και ο άνθρωπος.

Τα συμπτώματα της νόσου στους σκύλους που έχουν μολυνθεί είναι ιδιαίτερα επίπονα και περιλαμβάνουν: πυρετό, απώλεια τριχώματος (ειδικότερα γύρω από τα μάτια), απώλεια βάρους, δερματικές αλλοιώσεις, προβλήματα με τα νύχια κ.α. Τα εσωτερικά όργανα ενδέχεται, επίσης, να προσβληθούν και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί αναιμία, αρθρίτιδα και σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια.

Οι σκύλοι που έχουν μολυνθεί από το παράσιτο Leishmania μπορεί είτε να νοσήσουν, είτε να παραμείνουν μολυσμένοι χωρίς συμπτώματα, ενώ ορισμένοι ενδέχεται να εξαλείψουν το παράσιτο. Ωστόσο οι μολυσμένοι σκύλοι που δεν εμφανίζουν συμπτώματα μεταδίδουν τη νόσο σε άλλους σκύλους (με τη μεσολάβηση της σκνίπας).

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΛΑΑΖΑΡ

Μετά από 20 χρόνια έρευνας, από διακεκριμένους επιστήμονες δημιουργήθηκε το πρώτο εμβόλιο στην Ευρώπη έναντι της λεϊσμανίωσης του σκύλου (Καλααζάρ), προσφέροντας στους τετράποδους φίλους του ανθρώπου ένα νέο επίπεδο προστασίας και πρόληψης. Πρόκειται για το CaniLeish, της γαλλικής εταιρίας κτηνιατρικών φαρμάκων Virbac το οποίο έχει πάρει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων (EMEA) από τις 14 Μαρτίου 2011, μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει σε Πορτογαλία και Γαλλία και τώρα έρχεται και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία Παπαδόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διπλωματούχο του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Κτηνιατρικής Παρασιτολογίας, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε έρευνες για τη Λεϊσμάνια: «Οι ερευνητικές μελέτες του εμβολίου που οδήγησαν στην απόκτηση της Ευρωπαϊκής Έγκρισής του είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και φαίνεται ότι οι κτηνίατροι και οι ιδιοκτήτες σκύλων, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα αρκετά ισχυρό όπλο καταπολέμησης του παρασίτου. Απαιτείται, βέβαια, χρόνος για να διαπιστώσουμε τη δυναμική του νέου εμβολίου στην κλινική πράξη, ωστόσο η χρήση του -ειδικά σε μια εξαιρετικά ενδημική χώρα όπως η Ελλάδα- θα μας διευκολύνει να επιβεβαιώσουμε τα οφέλη του εμβολιασμού, όπως έχει γίνει στο παρελθόν και με άλλα σημαντικά νοσήματα (π.χ. λύσσα). Επίσης, είναι σημαντικό το ότι το νέο εμβόλιο έχει ελεγχθεί για χρήση στην κλινική πράξη ακόμα και με μελέτες μίμησης φυσικών συνθηκών (φάση III)”.

Το νέο εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί από την ηλικία των έξι μηνών σε όλες τις φυλές σκύλων, ανεξαρτήτως φύλου. Το αρχικό εμβολιακό σχήμα περιλαμβάνει τρεις ενέσεις (δόσεις) σε μεσοδιαστήματα τριών εβδομάδων και παρέχει μακροχρόνια εσωτερική άμυνα ενάντια στα συμπτώματα της νόσου. Μόνο ένας ετήσιος επανεμβολιασμός είναι απαραίτητος, ώστε να διατηρείται η άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου. Πριν από τον εμβολιασμό πρέπει να γίνει αιματολογική εξέταση, έτσι ώστε να ελεγχθεί αν ο σκύλος είναι αρνητικός στο παράσιτο, δηλαδή αν δεν έχει ήδη προσβληθεί από τη νόσο.

ΛΕΪΣΜΑΝΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Η λεϊσμανίωση του σκύλου αποτελεί σημαντική απειλή για όλες τις φυλές των σκύλων, αλλά μερικές -όπως Boxer, Cocker Spaniel, Rottweiler και German Shepherd- είναι πιο ευάλωτες, καθώς εμφανίζονται περισσότερο επιρρεπείς ως προς την ανάπτυξη συμπτωματικής νόσου. Τόσο οι αρσενικοί όσο και οι θηλυκοί σκύλοι έχουν ίδιες πιθανότητες να προσβληθούν από τη λεϊσμανίωση.

Ο κίνδυνος μόλυνσης εξαρτάται από τις δραστηριότητες του σκύλου και τον επακόλουθο κίνδυνο έκθεσης σε τσιμπήματα μολυσμένης σκνίπας. Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι σκύλοι που παραμένουν για πολλές ώρες σε εξωτερικούς χώρους με βλάστηση (πχ. κήπους, πάρκα, αγρούς κλπ), ειδικά κατά τις χρονικές περιόδους που οι σκνίπες είναι περισσότερο δραστήριες (σούρουπο και ξημέρωμα).

Μέχρι σήμερα, τα φαρμακευτικά προληπτικά μέτρα έναντι του Καλααζάρ περιορίζονταν στην ελαχιστοποίηση της φυσικής επαφής του σκύλου με τις σκνίπες με τη χρήση εντομοαπωθητικών (sprays, spot-ons, αμπούλες, περιλαίμια, κλπ). Παρά την εκτεταμένη χρήση τους όμως, το Καλα-αζάρ παραμένει μια σημαντική απειλή για την Ευρώπη. Δεδομένου μάλιστα ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ιδιαίτερα ενδημικές χώρες, οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να ενημερώνονται τακτικά από τον κτηνίατρό τους σχετικά με τις νέες εξελίξεις που αφορούν στη λεϊσμανίωση του σκύλου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο εμβόλιο μπορείτε:

να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης της Virbac Hellas: τηλ.: +30 210 6219520, e-mail: info@virbac.gr

να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.virbac.gr, όπου στην “Αρχική Σελίδα” (από τις 16/1/12) υπάρχουν δύο νέες ενημερωτικές ενότητες για το CaniLeish®, μία για τους Έλληνες κτηνιάτρους και μία για τους ιδιοκτήτες σκύλων και τα Μ.Μ.Ε.
 .zougla.gr