Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

ΠΙΑΣΑΝΕ . ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΡΟ . ΚΑΚΟΠΟΙΟΟΝΟΜΑ  ΔΕΝ   ΕΧΕΙ ?    

Καίριο χτύπημα στη φοροδιαφυγή κατάφεραν οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, η τσιμπίδα των οποίων μετά από άνοιγμα λογαριασμών «έπιασε» έναν μεγαλογιατρό γυναικολόγο που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο, ο οποίος δεν είχε δηλώσει σε 4 χρόνια σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η έρευνα που διενεργήθηκε είναι μια από τις εκατοντάδες χιλιάδες σε πρόσωπα τα οποία είναι ύποπτα για φοροδιαφυγή, με τους γιατρούς να αποτελούν ένα από τα πιο συνήθη επαγγέλματα στη λίστα. Είναι δε χαρακτηριστικό, όπως σημείωνε ανώτερη πηγή, πως τα επιτεύγματα του ΣΔΟΕ είναι σημαντικά στα «χτυπήματα» κατά της φοροδιαφυγής αφού π.χ μόνο σε αυτή την περίπτωση ο μεγαλογιατρός αναγκάστηκε να δηλώσει εισοδήματα, ο επιπλέον φόρος για τα οποία είναι της τάξεως των 950.000 ευρώ.

Έψαχνε κέρδη από το στοίχημα

Ο έλεγχος στον γιατρό ξεκίνησε μετά από άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών που περιείχαν ποσά αναντίστοιχα με τις φορολογικές του δηλώσεις για την τετραετία (οικονομικά έτη) 2007 έως και 2010. Ανά έτος η φορολογική του δήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε μόνο τα έσοδα από τις μισθωτές υπηρεσίες στο δημόσιο νοσοκομείο και το πανεπιστήμιο και δεν ξεπερνούσαν τις 40.000 ευρώ.

Παρόλα αυτά διατηρούσε, εκτός των άλλων, σπίτι σχεδόν 400 τ.μ σε προάστιο των Αθηνών και οι καταθέσεις του περιείχαν κάποια εκατομμύρια ευρώ. Ο γιατρός κλήθηκε από το ΣΔΟΕ σε ακρόαση για να δικαιολογήσει τα χρήματα αυτά και τότε εκείνος γνωστοποίησε πώς «αποτελούσαν κέρδη από τον ΟΠΑΠ». Όπως επισημαίνει αρμόδια πηγή, αυτή είναι μια συνήθης πρακτική, μόνο που εν προκειμένω δεν «έπιασε». Μάλιστα ο ΟΠΑΠ δεν χορήγησε σχετική βεβαιώσω στον γιατρό και αυτός αναγκάστηκε να κινηθεί διαφορετικά.

Συμπληρωματικές δηλώσεις 2,3 εκατομμύρια ευρώ

Μέσα στο Δεκέμβρη ο μεγαλογιατρός, που κατά την εκτίμηση παραγόντων επί της ουσίας λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια παράνομο ιατρείο πιθανόν και μέσα στο νοσοκομείο, αναγκάστηκε να κάνει κάτι που δεν γινόταν ποτέ στην Ελλάδα αλλά τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να αποτελεί πρακτική. Έσπευσε να υποβάλλει συμπληρωματικές δηλώσεις για  εισοδήματα της τετραετίας της τάξης περίπου των 2.360.000 ευρώ και του βεβαιώθηκε φόρος 950.000 ευρώ!

Το ζήτημα βέβαια για τον γιατρό είναι ότι ο έλεγχος συνεχίζεται και ενδεχομένως θα έχει να  αντιμετωπίσει και ποινικές κυρώσεις.

Του Παναγιώτη Στάθη
Πηγή:www.capital.gr

ΣΚΑΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ..............ΑΙΟΛΙΚΩΝ
      Τα δεινά στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  ΑΠΕ,  συνεχίζονται με  αμείωτη ένταση διεθνώς.
  Έχουμε διαβάσει διάφορα πρωτοσέλιδα για θέσεις  εργασίας που χάνονται στην ηλιακή βιομηχανία  των φωτοβολταϊκών .

Τώρα χάνονται θέσεις εργασίας και στην αιολική ενέργεια,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ανεμογεννητριών tuirbine στον κόσμο, η Δανεζικη Vestas, θα απολύσει 2.300 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, μαζί με  πιθανή την  επιπλέον απόλυση άλλων  1600 εργαζομένων στις ΗΠΑ. 
Ο λόγος είναι υποτονική ζήτηση. Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, το κλείσιμο ορισμένων εγκαταστάσεων
Πέρυσι η εταιρεία είχε απολύσει 3.000 εργαζόμενους.

  1300 θέσεις εργασίας θα χαθούν στα κεντρικά γραφεία της στο Aarhus της Δανίας.

     Ο κατασκευαστής ανεμογεννητριών Vestas μείωσε και πάλι τις προβλέψεις  για πωλήσεις  το 2011 και τώρα αναμένει 6.000.000.000, αντί του 6,4 δις ευρώ σε κύκλο εργασιών. "

Η εταιρεία δεν πιστεύει πλέον ότι θα εμφανίσει κέρδη γράφει το  CBS News.
Πριν λίγες μέρες είχαμε γράψει ,οτι ο  Δρ Πάτρικ Μουρ  εκ των ιδρυτών της Greenpeace έκανε την πρόβλεψη ότι μετά τη φούσκα των φωτοβολταϊκών θα έρθει η φούσκα των αιολικών.   Διαβάστε
εδώ...
   http://sagini3.blogspot.com/2012/01/greenpeace.html

                                                                                                                       SAGINI