Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

BOMBA ΜΕΓΑΤΟΝΝΩΝ.............. ΤΟ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ     Ο ΔΕΣΜΗΕ μάλλον θα καταγγείλει τη σύμβαση με τις Energa και Hellas Power ,αφού δεν  κατέβαλαν τη δόση των 27 εκ. ευρώ όπως είχαν δεσμευθεί να κάνουν.

Αναμένονται μεγάλες αναταράξεις, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και για τη ΔΕΗ
Σε πολιτικό επίπεδο, καθώς η Κομισιόν θα ζητήσει εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για το «κλείσιμο» -αντί για το άνοιγμα- της αγοράς λιανικής, και η τελευταία θα βρεθεί στη θέση του απολογούμενου (πως χειρίστηκε τις στρεβλώσεις της χονδρεμπορικής αγοράς, τι έκανε για τη συγκεκριμένη κρίση χρέους των δύο προμηθευτών, κλπ).
Τώρα σε επίπεδο ΔΕΗ, η επιχείρηση θα κληθεί να πληρώσει τα «σπασμένα», δηλαδή να καλύψει καταρχήν το κανόνι προς το ΔΕΣΜΗΕ (άλλοι υποστηρίζουν ότι ανέρχεται στα 70 εκ. ευρώ, άλλοι μιλούν για 120 εκ. ευρώ), κάτι που βάσει του κώδικα πρέπει να κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες της αγοράς λιανικής, άρα πρωτίστως η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού που έχει μερίδιο 91%-92%. 

Επίπτωση και για τους καταναλωτές

Κατά δεύτερον, οι δύο εταιρείες φέρονται να χρωστούν στη ΔΕΗ άλλα 67 εκ. ευρώ ως τέλη δικτύου, οφειλή την οποία αμφισβητούν όπως άλλωστε και εκείνες προς το ΔΕΣΜΗΕ. 
Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα είναι, μπορεί να φορτωθεί η παραπαίουσα ΔΕΗ με κάποιες δεκάδες επιπλέον εκατ. ευρώ ;
Προφανώς και όχι είναι η απάντηση, πόσο μάλλον οι πελάτες της. 
Διότι, εφόσον δεν της εξοφληθούν τα 67 εκ. ευρώ (ή όσα τελικώς είναι), αυτά θα συνυπολογιστούν στην αύξηση για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) του 2013, που σημαίνει ότι θα τα πληρώσει, ποιος άλλος, ο τελικός καταναλωτής…

                                                                                                                                                     Κάποιοι στο ΥΠΕΚΑ την ΡΑΕ, τον ΔΕΣΜΗΕ  τα τελευταία 4 χρόνια έχουν ποινικές  ευθύνες για το σημερινό σκάνδαλο  των πολλών εκατομμυρίων  .   Πιστεύουμε και ελπίζουμε οτι η αντίδραση της δικαιοσύνης θα είναι άμεση.
                                                                                                                                SAGINI


ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ..................................ΓΕΝΟΠ ΔΕΗΣκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Κυριακής και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΕ ΦΩΛΙΑ
ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΡΑΕ


ΤΑ 200 εκατ. € ΦΕΣΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ENERGA ΚΑΙ ΤΗΣ HELLAS POWER ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ ΑΕΡΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;

Όσοι ισχυριζόμαστε ότι το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας δεν προσφέρεται για κερδοσκοπικά παιχνίδια δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για μια ακόμα φορά.
Οι λάτρεις της απελευθέρωσης της αγοράς Η.Ε. και όσοι αβαντάριζαν τους κρατικοδίαιτους αεριτζήδες που:
• χωρίς να βάλουν ούτε ένα ευρώ
• χωρίς να πάρουν κανένα απολύτως ρίσκο
• χωρίς να δημιουργήσουν μια θέση εργασίας, ελεύθεροι λυμαίνονταν την επιχείρηση του Ελληνικού λαού,
όχι απλά είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι, αλλά κυρίως και πάνω απ΄όλα έχουν τεράστιες ποινικές ευθύνες.

Γι΄αυτό ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλούμε τον κ. Εισαγγελέα να παρέμβει και να εξετάσει σε βάθος πως και γιατί και κάτω από ποιες συνθήκες οι κύριοι αυτοί ελεύθεροι και ανενόχλητοι προσφέροντας αέρα κοπανιστό φέσωσαν τον διαχειριστή του δικτύου κατά 67 εκατ. € και τον ΔΕΣΜΗΕ κατά 120 εκατ. €.

Χρήματα που από τους Έλληνες καταναλωτές έχουν εισπράξει.

Επιπροσθέτως πρέπει να διερευνήσει τι είδους ανταγωνισμός ήταν αυτός (σε ποιους κανόνες και ποια λογική ακουμπούσε) όταν οι κύριοι αυτοί αφήνονταν ελεύθεροι να «κτυπούν» τα λιγοστά κερδοφόρα τιμολόγια της ΔΕΗ που μέσω αυτών προσπαθούσε να αντισταθμίσει (σε μια υποτίθεται απελευθερωμένη αγορά) τη χασούρα από τα υπόλοιπα τιμολόγια που αναγκαστικά τα πρόσφερε κάτω από το κόστος.

Ο Κος Εισαγγελέας,
πρέπει να μας πει με την ανοχή και τις ευλογίες ποιων οι κύριοι αυτοί έκαναν τις αρπαχτές τους και πόσο κόστισαν στην επιχείρηση του Ελληνικού λαού!
Είμαστε εδώ και περιμένουμε απάντηση. Αν ο Κος Εισαγγελέας δεν κινηθεί αυτεπάγγελτα θα το ζητήσουμε εμείς.

Αρκετά ξεζουμίσατε τη ΔΕΗ την επιχείρηση του Ελληνικού λαού.

Την μόνη αξιόπιστη επιχείρηση στο χώρο της ενέργειας που τώρα με το κανόνι που βάρεσαν οι αεριτζήδες και στη λογική του τελευταίου καταφυγίου θα είναι αναγκασμένη να κάνει ακόμα μεγαλύτερες εισαγωγές και αγορές από τρίτους (κάτι που θα της κοστίσει πανάκριβα) για να καλύψει με ενέργεια τους 200.000 πελάτες που της είχαν αρπάξει!

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ "ΨΕΥΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ"