Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ..... ...Hellas Power και Energa ----- ΔΕΗ


ΑΝΑΜΈΝΟΝΤΑΙ  ΣΥΛΛΉΨΕΙΣ   ?


Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία ανέλαβε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, διέταξε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου με αφορμή πόρισμα του επικεφαλής εισαγγελέα της Αρχής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτη Νικολούδη σχετικά με υπόθεση που αφορά συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος των ΔΕΣΜΗΕ-ΡΑΕ με τις εταιρίες Hellas Power και Energa.

Σύμφωνα με το πόρισμα, οι δύο εταιρίες εισέπρατταν το τίμημα για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ τα χρήματα κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην........... Ελβετία.

Το συνολικό ποσό εμφανίζεται να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ και ήδη η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει δεσμεύσει τους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς.                                                                                                              


        Μάλλον έχουν ήδη καθυστερήσει οι συλλήψεις των στελεχών των δυο εταιρειών Hellas Power και Energa.    Όταν κόβουν το ρευμα σε καταναλωτές επειδη δεν πλήρωσαν το χαράτσι , θα έπρεπε ηδη απο την πρωτη στιγμη να βρίσκονται στη φυλακή οι υπεύθυνοι των δυο εταιρειών αλλα και κάποιοι απο τον ΔΕΣΜΗΕ και την ΡΑΕ που τόσο καιρό άφησαν το χρέος να φτάσει στα  120 εκατομ, ευρω.
 Ευθύνες εχει και το ΥΠΕΚΑ του Παπακ   κκ   Εισαγγελείς.
                                                                                                                              SAGINIΙΣΧΥΡΗ.........ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΡΗΞΗ


Ισχυρή ηλιακή «καταιγίδα» πλήττει τη Γη

 

Η πιο ισχυρή ηλιακή έκρηξη από το 2005 έχει ξεκινήσει να πλήττει την Γη, βομβαρδίζοντας τον πλανήτη μας με μαγνητικά σωματίδια...
που είναι δυνατόν να προκαλέσουν διαταραχές στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, ανακοίνωσαν χθες οι αμερικανικές αρχές.

Η έκρηξη, που ξεκίνησε σε σημείο κοντά στο κέντρο του Ηλίου, θα εξακοντίζει σωματίδια πρωτονίων προς τον πλανήτη μας έως την Τετάρτη, προειδοποίησε η Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).«Η έκρηξη από μόνη της δεν έχει κάτι το εντυπωσιακό, αλλά εξαπολύει στο διάστημα μία τεράστια μαγνητικής φόρτισης μάζα πλάσματος με την τρομακτική ταχύτητα των 6,4 εκατ. χλμ/ ώρα», τονίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νταγκ Μπίσεκερ, φυσικός στο Διαστημικό Κέντρο Μετεωρολογικών Προβλέψεων της NASA.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η γεωμαγνητική καταιγίδα που θα προκληθεί από τον Ήλιο ναι μεν θα είναι η εντονότερη από το 2005, αλλά είναι διαβαθμισμένη μόλις στο επίπεδο 3 της 5βαθμης κλίμακας, τόνισε ο ίδιος. Συνεπώς, καίτοι χαρακτηρίζεται ως «δυνατή», δεν θεωρείται σφοδρή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΝΟΑΑ, ένα φαινόμενο κατηγορίας 3 μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στα πληροφοριακά συστήματα που έχουν τοποθετηθεί σε δορυφόρους, όπως και στις ραδιοεπικοινωνίες στο επίπεδο των πόλων. Η εναέρια κυκλοφορία, οι πετρελαϊκές εξέδρες και οι εξερευνητικές ομάδες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποιες ενοχλήσεις σε διάφορες περιοχές.

«Δεν αναμένουμε κάποιον μεγαλύτερο αντίκτυπο από ένα συμβάν τέτοιου τύπου», τονίζει ο Μπίσεκερ.

Ο ίδιος εξήγησε πως οι κάτοικοι της Ευρώπης και της Ασίας θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν αύριο το βράδυ κάποιο έξοχο βόρειο σέλας.