Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

Τρύπες στο νερό

ΕΡΤ- Ραδιοτηλεόραση

          Αν η κυβέρνηση λέει και ξελέει για το κλείσιμο ενός ασήμαντου περιοδικού της, σκέψου τι κάνει με τις ΔΕΚΟ

Η EΡΤ έβγαλε ανακοίνωση ότι «κατόπιν ειδικής μελέτης που έκανε» η ΕΤ1 δεν κλείνει, ούτε και το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση». Αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός κ. Μόσιαλος, ο οποίος ανακοίνωσε πριν από ελάχιστους μήνες ότι η ΕΤ1 και η «Ραδιοτηλεόραση» πρέπει να κλείσουν, ήταν αμελέτητος. Ή ασυνάρτητος. Ή και τα δύο.
Ασχέτως όμως της παλινωδίας, η ΕΤ1 κοστίζει πολλά λεφτά και η «Ραδιοτηλεόραση» συγκριτικά λίγα. Γιατί σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία να μην κλείσει, έστω για συμβολικούς λόγους, ένα αραχνιασμένο τίποτα; Υπήρξε αναπόσπαστο μέρος του ΕΙΡ, όταν άλογα έσερναν άμαξες στο Ζάππειο και βαθμηδόν έγινε η φθισικιά ξαδέρφη των τηλεπεριοδικών για μόγγολα που εκδίδει κάθε εκδοτική εταιρεία που σέβεται τη χαμέρπειά της. Τώρα σε ποιον θα λείψει;
Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η ΕΤ1 είναι καλόγουστη, συγκριτικά με τα ιδιωτικά κανάλια λογικής πορνό που ορίζουν τον τηλεοπτικό τζόγο, τι κομίζει αυτό το φαιδρό χασαπόχαρτο στον κόσμο των εντύπων;
Λένε ότι φέτος η ΕΡΤ είναι κερδοφόρα, συνεπώς γιατί να κλείσουν τα κανάλια της; Τι επιχείρημα! Κερδοφόρα είναι επειδή εξακολουθούν να τη χρηματοδοτούν οι γονατισμένοι Έλληνες με περίπου 10 ευρώ σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ. Επειδή έτσι έκρινε ένας γίγαντας της πολιτικής ένα καλοκαιρινό απόγευμα, ίσως με ένα καμπάρι, στο κράσπεδο της νεόδμητης πισίνας του. Προς τι είναι αυτονόητος τέτοιος ακραίος φόρος, προκειμένου να δείχνει την περασμένη Δευτέρα η ΕΤ1 χριστουγεννιάτικη συναυλία με κάλαντα και στολισμένα έλατα; Προάγει την παιδεία τους; Ας τολμήσει η κυβέρνηση να ρωτήσει τους Έλληνες: «Είστε οk που πληρώνετε αυτά τα λεφτά, προκειμένου να σας λέει τις ειδήσεις η Στάη και να μαθαίνετε πώς αναπαράγεται το κολιμπρί;».
Όλα αυτά είναι ψευδαισθήσεις εθνικής αποστολής. Τίποτα σημαντικό δεν προσφέρει η ΕΡΤ πια - ούτε παιδεία, ούτε ενημέρωση, ούτε πάντα καλό γούστο. Είναι σαφώς καλύτερη από τα ιδιωτικά, αλλά όχι τόσο ώστε να την πληρώνουμε - ειδικά τέτοιες εποχές. Άσε που κατά καιρούς τη λυμαίνονται οι κυβερνήσεις - πολιτικά και ρουσφετολογικά. Ήθελε να γίνει BBC και έγινε μια κακότροπη, δυσκίνητη και σπάταλη θείτσα, που κατσικώθηκε σε κάθε νοικοκυριό - "για το καλό του"!
Αναρωτιέμαι: αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει ένα ασήμαντο περιοδικάκι, πώς θα κλείσει τις ΔΕΚΟ της; Πώς θα εξαφανίσει τα δεκάδες άντρα «κοινής ωφελείας» που βαθμηδόν ήπιαν το αίμα της οικονομίας και «έφτιαξαν» χιλιάδες παραλυμένους Νεοέλληνες, οι οποίοι αφενός μαστιγώνουν τη διαφθορά, αφετέρου μένουν γραπωμένοι πάνω στα ανόσια κεκτημένα τους;
Παλιά πίστευα ότι δεν υπάρχει το πολιτικό σθένος για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Τώρα πιστεύω ότι δεν υπάρχει η βούληση.
Το έθνος, σούμπιτο, έχει καταληφθεί από μια ορμή θανάτου.
lifo.gr

Η κατάθεση του πρώην αντ/δρου της............ ΕΛΣΤΑΤ κ. Νίκου ΛογοθέτηΠώς περιγράφει ο πρώην Αντιπρόεδρος     κ. Ν. Λογοθέτης τις διαδικασίες προσδιορισμού του ελλείμματος το 2009
Η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνεται από τα μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)


 
Η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ   κ. Νίκου Λογοθέτη περιέχεται στη δικογραφία  (των κ.κ. ΠΕΠΟΝΗ-ΜΟΥΖΑΚΙΤΗ )   η οποία εστάλη στη Βουλή και η οποία όπως φαίνεται δρομολογεί και πολιτικές εξελίξεις εντός ΠαΣοΚ - και όχι μόνον.
Σε αυτήν περιγράφονται διαδικασίες προσδιορισμού του ελλείμματος το 2009 οι οποίες δεν συνάδουν με την αποστολή της Ανεξάρτητης Αρχής ( ΕΛΣΤΑΤ ), αλλά και μυστική αλληλογραφία με τον επικεφαλής της Eurostat  κο  Radermacher.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, η Αρχή φέρεται να καθοδηγείται από το εξωτερικό, ενώ ο επικεφαλής της κ. Ανδρέας Γεωργίου εμφανίζεται πρόθυμος να «λάβει και γραπτώς» την καθοδήγηση από τον κ. Radermacher.
Καταγγέλλεται εξάλλου ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν η αξία των swaps που μπήκε στο έλλειμμα του 2009 έπρεπε να μπει.
Περιγράφεται και σκηνή με τον πρώην υπουργό οικονομικών  κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την οποία παρουσία του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Πλασκοβίτη φέρεται να  ζήτησε την παραίτησή του Ν. Λογοθετη , αλλιώς θα τον κατέστρεφε επαγγελματικά οδηγώντας την υπόθεση στη Βουλή - και τότε θα «μάτωνε η Ελλάδα»  καταθέτει οτι του είπε ο υπουργός .

Ο επικεφαλής της Αρχής Α. Γεωργίου ,  φέρεται να επιβάλλει τον νόμο της σιωπής στην ΕΛΣΤΑΤ, ενώ τα στοιχεία του ελλείμματος χαρακτηρίζονται από αυτόν ως «κρατικά μυστικά απόλυτης διαβάθμισης».
Τα κυριότερα στοιχεία της κατάθεσής του είναι τα εξής:
«Κατόπιν αποστολής για τη θέση του αντιπροέδρου της Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ ) του βιογραφικού μου , επελέγην από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με την εύφημη μνεία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι
"ο κ. Λογοθέτης είναι στέλεχος του ιδιωτικού τομέα και θα βοηθήσει πολύ την Αρχή σε ό,τι αλλαγές χρειάζεται".
Πρόεδρος επελέγη ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, οικονομολόγος ο οποίος εργαζόταν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο... 
Δυστυχώς από πολύ νωρίς ο κ. Γεωργίου ήρθε σε ρήξη με τα λοιπά μέλη του Συμβουλίου και με τον Σύλλογο Εργαζομένων, δεν μας ενημέρωνε για την πρόοδο σοβαρών θεμάτων λ.χ. σχετικά με τη διόρθωση του ελληνικού χρέους και του ελλείμματος και αρνήθηκε σθεναρά τη συνεισφορά μου σχετικά με:
α) την ορθολογική αναδιοργάνωση της ΕΛΣΤΑΤ και 
β) την υιοθέτηση στην ΕΛΣΤΑΤ του ελληνικού προτύπου διαχείρισης έργων ώστε να εγκρίνεται η υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων από το ΕΣΠΑ».

Υπολογισμός ελλείμματος 
«Από την αρχή της διαδικασίας», αναφέρει στην κατάθεσή του, «δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε είδος επικοινωνίας με τη Eurostat.
Δεν μας γνωστοποιήθηκε ο τρόπος υπολογισμού ή τα στοιχεία του ελλείμματος για το 2009, στοιχεία που έπρεπε να εγκριθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής.
Η πλήρης άρνηση του κ. Γεωργίου για κοινοποίηση των στοιχείων στο Συμβούλιο και η παντελής αδιαφάνεια σχετικά με το ύψος (που έχει βαπτιστεί πολλές φορές πρώτα 12,5%, μετά ως 12,7%, 13,6%, και τώρα 15,7%) παραπέμπει τον οποιοδήποτε σκεπτόμενο πολίτη στην υποψία ότι δεν υπάρχουν τελικά επαρκή και αξιόπιστα στοιχεία και ότι η απόφαση για το ύψος του ελλείμματος ενδεχομένως να ήταν αυθαίρετη...».

«...Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν εξηγήθηκε ποτέ ο λόγος της αυθαίρετης και βεβιασμένης, χωρίς στατιστική μελέτη, ένταξης συγκεκριμένων ΔΕΚΟ στους φορείς της γερμανικής κυβέρνησης...
Σχετικά με τα swaps τον Δεκέμβριο 2010 αποκαλύφθηκε επιστολή (8.10.2010) του κ. Radermacher προς τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τα Goldman Sachs swaps, όπου αποδεικνύεται η επιστολή καθοδήγησης και περιγράφονται με λεπτομέρειες οι προτάσεις της Eurostat για ποσοτική αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού χρέους για κάθε έτος από το 2001 και μετά. 
Η επιστολή τελειώνει υπενθυμίζοντας στον κ. Γεωργίου την επιθυμία του να λάβει γραπτώς την καθοδήγησή τους (δηλαδή της Εurostat) πριν από την ολοκλήρωση των προσαρμογών».
«Αυτή η επιστολή», σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, «καθώς και άλλα στοιχεία χαρακτηρίστηκαν από τον κ. Γεωργίου ως απόρρητα και το ίδιο φέρεται να δήλωσε ο κ. Γεωργίου και στην εισαγγελέα Κυβέλου, όταν η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία...».

«...Τα ηλεκτρονικά μηνύματα όμως δόθηκαν στη Δικαιοσύνη τελικά και μεταξύ αυτών υπάρχει και ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Radermacher για την καθυστέρηση των ελληνικών Αρχών να εξηγήσουν στη Εurostat γιατί δεν έχει εντάξει ακόμη στο ελληνικό χρέος τα "swap transactions" που είχαν συναφθεί με την Goldman Sachs... 
Στις 8.9.2010 ένα πολύ αρνητικό δημοσίευμα του ιδίου του Radermacher εμφανίστηκε στο Bloomberg σχετικά με την καθυστέρηση της Ελλάδας να αποκαλύψει τις "μυστικές" συμφωνίες με τα swaps ώστε να αποκαλυφθεί το πραγματικό χρέος!
Ως αποτέλεσμα του δημοσιεύματος ήταν να εκτιναχτούν τα spreads δεκαετών ομολόγων στις 980 μονάδες.
Αναρωτιέται κανείς ποιον συνέφερε η εκτίναξή τους εκείνη τη δεδομένη στιγμή; 
Αυτή ήταν η δεύτερη εκτίναξη των spreads σε αυτά τα ύψη, η πρώτη είχε συμβεί λίγο πριν από την υπογραφή του μνημονίου τον Μάρτιο 2010».

Η συζήτηση στη Βουλή
Στη συνέχεια ο κ. Λογοθέτης περιγράφει πώς επιχείρησε να γνωστοποιήσει στον γγ του υπουργείου Οικονομικών τα τεκταινόμενα στην Aρχή και κυρίως πώς ο κ. Γεωργίου την είχε μετατρέψει σε ενός ανδρός Αρχή...
Μετά τον Δεκέμβριο 2010 μάλιστα όπως λέει προωθήθηκε σχέδιο νόμου με υπερεξουσίες στον πρόεδρο της Αρχής και προσθέτει ότι τον Οκτώβριο του 2010 με αφορμή διαρροή εγγράφου συναντήθηκε με τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, ο υπουργός του είπε ότι «εφόσον η Eurostat είναι ευχαριστημένη με τον κ. Γεωργίου εγώ δεν έχω πρόβλημα» και του είπε ότι ο κ. Radermacher τον είχε πληροφορήσει ότι κατά τη συνάντησή τους κατηγόρησε
σε αυτό τον επικεφαλής της Αρχής, κάτι που εκείνος αρνείται.
Μετά απο μήνυση του Α. Γεωργίου , σε βάρος του κ. Λογοθέτη ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ο Γεωργίου κατηγόρησε τον Λογοθέτη για υποκλοπή των e-mail του.
Έπειτα από αυτή τη δίωξη εκλήθη ο Λογοθέτης  στην επίμαχη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών (7.2.2011), παρουσία και του κ. Πλασκοβίτη.
Να πώς την περιγράφει στην κατάθεσή του:
«Στην ερώτησή μου αν έγινα ξαφνικά εχθρός της Ελλάδας επειδή τόλμησα να αμφισβητήσω τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος ο κ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε έντονα λέγοντας "με φοβίζετε κ. Λογοθέτη υπονοείτε δηλαδή ότι φουσκώσαμε επίτηδες το έλλειμμα;".
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε τέλος στη συνάντησή μας δηλώνοντάς μου ότι "αν δεν υπέβαλα την παραίτησή μου από την ΕΛΣΤΑΤ ως τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας, ο ίδιος θα προωθούσε το θέμα στη Βουλή, θα το μάθαιναν  όλα τα ΜΜΕ και ως συνέπεια θα καταστρεφόμουν επαγγελματικά και θα μάτωνε η Ελλάδα...».
Η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής και μάλλον θα ψηφιστεί, αφού υπάρχει συμφωνία τόσο της ΝΔ όσο και του ΠαΣοΚ.

tovima.gr              

        Το θέμα είναι σοβαρότατο και θα έχει οπωσδήποτε συνέχεια στη ΒΟΥΛΗ .
         Το πόρισμα των Εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη  μετά από τις καταθέσεις 18 μαρτύρων,  διέγνωσε ευθύνες πολιτικών και συγκεκριμένα του πρώην πρωθυπουργού  Γ. Παπανδρέου και του πρώην υπουργού οικονομικών  Γ. Παπακωνσταντινου  και για το λόγο αυτόν διαβιβάστηκε στη Βουλή.
    Αν οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν  αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα οδηγήθηκε στην     ''σφαγή του ΔΝΤ''  ,   με  δόλιο τρόπο.                                                                                   
                                                                                                                                     SAGINI

Πέθαναν αγκαλιά

 
ΑΡΚΑΔΙΑ


Μαζί έως την τελευταία στιγμή της ζωής τους... Εκείνος ήταν 86 ετών και εκείνη 85. Βρέθηκαν νεκροί, αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι τους την Παρασκευή στην Αρκαδία...

Μαζί έως την τελευταία στιγμή της ζωής τους... Εκείνος ήταν 86 ετών και εκείνη 85. Βρέθηκαν νεκροί, αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι τους την Παρασκευή στην Αρκαδία...
Συγκίνηση στην τοπική κοινωνία της Αρκαδίας έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που άφησε την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι του την Πέμπτη. Η αιτία του θανάτου τους δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς, αλλά πιθανολογείται πως οφείλεται σε αναθυμιάσεις, καθώς μέσα στο δωμάτιό τους βρέθηκε αναμμένο μαγκάλι... Οι αστυνομικές αρχές πάντως έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι γείτονες του άτυχου ζευγαριού διαπίστωσαν την Παρασκευή ότι οι δυο τους δεν είχαν ανοίξει το σπίτι τους το πρωί, όπως συνήθιζαν, άρχισαν να ανησυχούν.
Τους καλούσαν συνεχώς στα τηλέφωνά τους, τους αναζητούσαν στο χωριό, αλλά η αναζήτηση δεν έφερε αποτέλεσμα. Αφού πέρασαν μερικές ώρες, ειδοποίησαν την αστυνομία για να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι.
Τελικά, τα κατάφεραν λίγο μετά τις 8 το βράδυ.
Οταν είδαν το ζευγάρι νεκρό στο κρεβάτι του, ούτε οι αστυνομικοί δεν συγκράτησαν τα δάκρυά τους.