Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

50 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ................ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

                                              
                                              


   ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ  ΣΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΤΗΣ 

  ΑΘΗΝΑΣ
 Ποιος ο ύποπτος ρόλος των 50 αλλοδαπών που συνελήφθησαν  στα χθεσινά επεισόδια ?

 Γιατί συμμετείχαν τόσοι πολλοί αλλοδαποί ?

 Πιστεύει κανείς ότι διαφωνούσαν με το νέο μνημόνιο ?

Μήπως κάποιοι τους καθοδηγούν ?

Μήπως κάποιοι τους πληρώνουν ?Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

1 .         Από τους εβδομήντα εννέα (79) συνολικά συλληφθέντες, οι οποίοι θα            παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη , οι πενήντα τρεις (53) είναι ημεδαποί. 
             οι υπόλοιποι είκοσι έξι (26) είναι αλλοδαποί, εκ των οποίων ............

Υπήκοοι

      9  Αλβανίας ,  4  Αλγερίας, 1  Τυνησίας,   Μαυριτανίας ,  2  Ρουμανίας ,            2    Πολωνίας , 1  Αφγανιστάν, 1  Μολδαβίας , 4  Παλαιστίνιοι , 1 Ιράκ

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, απρόκλητες σωματικές βλάβες, κλοπής, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, αντίστασης, εξύβρισης καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και σχετικά με εκρηκτικές ύλες. 


2.         Από τα υπόλοιπα ενενήντα δύο (92) άτομα, που προσήχθησαν : 

             οι εξήντα οκτώ (68) είναι ημεδαποί και 

              είκοσι τέσσερις (24) είναι αλλοδαποί εκ των οποίων : 

Υπήκοοι

  2  Αρμενίας, 3  Αλβανίας , 1 Πολωνίας, 1  Ρωσίας , 7  Αφγανιστάν , 5  Ιράν, 1  Ιράκ ,  1  Πακιστάν , 1  Αλγερίας ,  1  Καζακστάν,  1 Παλαιστίνιος.

 
3. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε : 

Είκοσι εννέα (29) Τραπεζικά καταστήματα (εμπρησμοί και φθορές σε Α.Τ.Μ, υαλοπίνακες, ρολά, μάρμαρα). 

Εβδομήντα ένα (71) καταστήματα (εμπρησμοί και φθορές σε υαλοπίνακες, ρολά καθώς και στο εσωτερικό τους). 
Σε τριάντα (30) από αυτά σημειώθηκαν κλοπές εμπορευμάτων. 

Ένα (1) κτιριακό συγκρότημα καταστημάτων-κινηματογράφου (εμπρησμός). 

Τρία (3) Δημόσια κτίρια (φθορές στις εισόδους τους). 

Πέντε (5) κτίρια γραφείων (φθορές στις εισόδους τους). 

Τρία (3) ξενοδοχεία (φθορές στα μάρμαρα των εισόδων τους). 

Έναν (1) κινηματογράφο (θραύση υαλοπινάκων). 

Επίσης προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, σταθμούς του Μετρό, φωτεινούς σηματοδότες, κολώνες φωτισμού του Δήμου, εκδοτήρια εισιτηρίων, μάρμαρα κοινόχρηστων χώρων κ.λπ. 

4. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν συνολικά εκατόν εννέα (109) αστυνομικοί. 
Επίσης κάηκαν τρείς (3) υπηρεσιακές μηχανές και υπέστησαν φθορές άλλες είκοσι (20). 

VIVA........... ESPANIA

 

Αλλαγή της μεθόδου feed in tariffs για τις ΑΠΕ επιβάλει το νέο μνημόνιο

 

  • Το δεύτερο μνημόνιο που υιοθετήθηκε χθες το βράδυ από τη Βουλή προωθεί, την εισαγωγή ενός νέου συστήματος για την στήριξη των παραγωγών ΑΠΕ στη θέση του ισχύοντος    feed in tariffs   γράφει εδω                 http://www.energypress.gr/news/Allagh-ths-methodoy-feed-in-tariffs-gia-tis-APE-epibalei-to-neo-mnhmonio    το Energypress.
  •  
  •  Πρόκειται για το σύστημα «εγγυημένης διαφορικής τιμής», γνωστό στην Ευρώπη ως feed in premium, το οποίο μάλιστα, όπως υποστηρίζουν παράγοντες του χώρου είναι «του συρμού» την περίοδο αυτή, ενώ παρουσιάστηκε προ ημερών και στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο της Διήμερης Συνάντησης της Διεθνούς Συνεργασίας για τον Μηχανισμό Υποστήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (International Feed-In Cooperation).
  •  
Τι είναι το feed in premium

Το μοντέλο εγγυημένης διαφορικής τιμής προβλέπει την αποζημίωση των παραγωγών ΑΠΕ όχι με μία εγγυημένη ταρίφα για κάθε τεχνολογία όπως σήμερα, αλλά με την Οριακή Τιμή Συστήματος σύν ένα συγκεκριμένο premium.
Κατά κανόνα υπάρχει μια minimum εγγυημένη τιμή αλλά και μια maximum τιμή που λαμβάνει κάθε μία από τις τεχνολογίες των ΑΠΕ.
Σύμφωνα με παράγοντες του χώρου, η εμπειρία από την εφαρμογή αυτού του συστήματος δείχνει ότι οι «ώριμες» τεχνολογίες, όπως τα αιολικά, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μείωσης της αποζημίωσής τους λόγω του συγκεκριμένου μοντέλου, αντίθετα από τα φωτοβολταϊκά τα οποία «κινδυνεύουν» περισσότερο.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην Ισπανία, όπου το σύστημα αυτό είχε εφαρμοστεί προ διετίας, ισχύε μόνον για τις υπόλοιπες τεχνολογίες ΑΠΕ και όχι για τα φωτοβολταϊκά.
Στη συγκεκριμένη χώρα μάλιστα υπήρξε η δυνατότητα επιλογής των επενδυτών για το αν προτιμούν την αποζημίωση μέσω  feed in tariffs ή μοντέλου feed in premium.
Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία οι περισσότεροι επενδυτές αιολικών προτίμησαν το μοντέλο feed in premium.

Διαβάστε όμως τα αποτελέσματα που προέκυψαν στην Ισπανία στην επόμενη ανάρτηση του Sagini 3.

   Παράγοντες που γνωρίζουν το χώρο αλλά και τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη, διατυπώνουν προβληματισμό για το κατά πόσο με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί όφελος για τον καταναλωτή που είναι και το τελικό ζητούμενο.
Και τούτο διότι, πέραν της εμπειρίας υπάρχει και σχετική μελέτη της Κομισιόν, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το σύστημα feed in premium είναι υψηλότερου ρίσκου για τους επενδυτές αλλά και μεγαλύτερης επιβάρυνσης, τελικά, για τους καταναλωτές.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι το σύστημα feed in premium συναρτά την αποζημίωση των ΑΠΕ από την Οριακή Τιμή Συστήματος, η μέθοδος υπολογισμού της οποίας, ωστόσο, πρόκειται να αλλάξει στη χώρα μας, στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζονται για τη λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς ρεύματος.

Τι λέει το νέο μνημόνιο

Όπως αποκάλυψε από το Σάββατο το energypress το νέο μνημόνιο προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάρτιση ενός νέου σχεδίου μεταρρύθμισης  των προγραμμάτων επιδότησης στις ΑΠΕ, «ώστε να καταστούν πιο συμβατά προς τις εξελίξεις της αγοράς και να μειωθούν οι πιέσεις στα δημόσια οικονομικά».
Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι το σχέδιο, με χρονοδιάγραμμα μάλιστα το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα πρέπει να περιλαμβάνει:
▪ χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων και συζητήσεων των αρμόδιων για τη μεταρρύθμιση του υποστηρικτικού προγράμματος
▪ επιλογές μεταρρύθμισης του υποστηρικτικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου εγγυημένης διαφορικής τιμής και προσδιορισμός σε κάθε επιλογή της μεθόδου υπολογισμού των τιμολογίων και του τρόπου αποφυγής πιθανής υπερβολικής αποζημίωσης.
▪ τρέχουσες και αναμενόμενες τάσεις στο κόστος για όλες τις σχετικές τεχνολογίες.
▪ εξέταση της επιλογής αυτόματης μείωσης τιμολογίου.
▪ μέτρα για την ανάπτυξη πηγών αιολικής και ηλιακής ενέργειας


                                                                                                                   


   

  Όπως όμως θα διαβάσετε στην επόμενη ανάρτηση ο νέος συντηρητικός Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy   προχώρησε ένα βήμα παραπέρα για να αντιμετωπίσει η Ισπανία το τεράστιο έλλειμμα των 24 δις ευρώ που δημιούργησαν οι επιδοτήσεις ΑΠΕ.

Έκοψε όλες τις επιδοτήσεις ΑΠΕ με νόμο που πέρασε από την Ισπανική Βουλή.

Αυτή είναι η άμεση ΕΘΝΙΚΗ λύση και για τη χώρα μας.  
                                                                                                                              SAGINI


                                                                                                                             

ΙΣΠΑΝΙΑ ................ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΕ
    24 δις ευρω το χρέος της Ισπανίας απο τις επιδοτήσεις ΑΠΕ           Η Ισπανική βουλή  ενέκρινε χθες νομό  του πρωθυπουργού Mariano Rajoy να σταματήσει τις επιδοτήσεις για τις νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας .  
Τα μέλη  του Λαϊκού Κόμματος ψήφισαν υπέρ, ενώ τρία μικρότερα κόμματα απείχαν και οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των  Σοσιαλιστών της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το μέτρο, το οποίο είναι ήδη σε ισχύ
Ο Υπουργός Ενέργειας Ζοζέ Μανουέλ Σόρια δήλωσε ότι στόχος του τερματισμού πληρωμών των επιδοτήσεων   από την αγορά  για την ηλιακή και την αιολική ενέργεια είναι  να βοηθήσει στην εξάλειψη του έλλειμμα τος της Ισπανίας , που ο ίδιος που ονομάζει "ανυπέρβλητο" εμπόδιο για τη σωστή ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών ενέργειας.
Η  έκθεση  Ζοζέ Μανουέλ Σόρια  αναφέρει,  ότι η αναστολή των επιδοτήσεων τιμολογίων ρεύματος , θα διαρκέσει έως ότου η χώρα  εξαλείψει το έλλειμμα του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας των  24 δισ. ευρώ ($ 32 δισεκατομμύρια)  χρέους, θα φέρει   μικρότερες  χρεώσεις των καταναλωτών  από τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας,   σύμφωνα με την έκθεση.

Link
http://www.bloomberg.com/news/2012-02-10/spain-s-congress-ends-new-renewable-energy-subsidies-cinco-says.html

Από την Ιβηρική τα προμηνύματα για τις ΑΠΕ...

Το θέμα των feed in tariffs πρωτοσυνδέθηκε, όπως θα θυμάστε, με την «έννοια μνημόνιο» στην Πορτογαλία. Και όπως προέβλεπαν κάποιοι προνοητικοί, ήρθε και σε εμάς. Από την άλλη η Ισπανία μηδένισε τις ενισχύσεις προς τους καινούργιους σταθμούς ΑΠΕ και ταυτόχρονα το Ισπανικό μοντέλο φαίνεται ότι μας έρχεται δια της μνημονιακής οδού. Πώς να μην ανησυχούν λοιπόν οι μετέχοντες στην «πράσινη» αγορά;
 Energy press

          Ίσως ακριβώς τα ίδια μέτρα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, χωρις βεβαιως τον Παπακ.., για να μπορέσει να μηδενίσει τα ελλείμματα εκατομμυρίων του ΔΕΣΜΗΕ
                                                                                                                                          SAGINI


ACTA --- ρίχνουν πυρινική βόμβα στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ