Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

To “Project Helios”.........ειναι ΦΟΥΣΚΑ !!!!




Σχέδιο Ήλιος: «Μπορεί να εξαχθεί η Ηλιακή Ενέργεια;»

 Μία Μελέτη Αξιολόγησης από το ΙΕΝΕ


          Δεν υπάρχουν προοπτικές για την υλοποίηση του σχεδίου Ήλιος, όπως έχει ανακοινωθεί και κατά συνέπεια οι στόχοι για τη συμβολή του στη μείωση του ελληνικού χρέους δεν μπορούν να επιτευχθούν.
 Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η μελέτη που μόλις ολοκλήρωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), με τίτλο

 “Project Helios: Can Solar Energy be Exported? An Assessment Study”.

 Αιτιολογώντας την άποψη αυτή το ΙΕΝΕ τονίζει ότι από τεχνικής απόψεως, ένα σύστημα μεταφοράς για τόσο μεγάλη ισχύ και απόσταση για χώρες της κεντρικής Ευρώπης χρειάζεται εξειδικευμένες μελέτες, υψηλές επενδύσεις και χρονικό ορίζοντα πλήρους λειτουργίας περί το 2020.

Το «Σχέδιο Ήλιος» (“Project Helios”) προβλήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με μερικά βασικά χαρακτηριστικά και προσδοκίες για υψηλά κέρδη που θα συνέβαλλαν στη μείωση του χρέους της χώρας.
Το κράτος συμμετέχει σαν επιχειρηματίας στο «Σχέδιο ΗΛΙΟΣ», το οποίο βασίσθηκε σε υπερεκτιμημένες παραδοχές μακριά από τη δυναμική επιχειρηματικών δράσεων και τους κανόνες της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

 Η εξαγγελία για συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου, χωρίς όμως την αναγκαία ρευστότητα, και οι εκτιμώμενες τιμές πώλησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά με βάση το σύστημα Feed in Tariff της Γερμανίας, απέχουν από την πραγματικότητα.

Η θέση της κυβέρνησης για πραγματοποίηση του έργου μέσω των ισχυόντων μηχανισμών του Feed-in-Tariffs στη Γερμανία, ουσιαστικά σημαίνει επιδότηση της παραγόμενης από τα φωτοβολταϊκά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα από το Γερμανό φορολογούμενο-καταναλωτή, προοπτική που αποτελεί σαθρή βάση για την πραγματοποίηση ενός τόσο μεγάλου σε κλίμακα έργου, επισημαίνει το ΙΕΝΕ.
 Στην πραγματικότητα, όπως τίθεται το όλο έργο από την Ελληνική πλευρά, δεν μπορεί να υπάρξει πωλητής, δηλαδή, επενδυτές οι οποίοι θα επενδύσουν δικά τους χρήματα σε ένα τέτοιο έργο, αφού δεν υπάρχει καν αγοραστής στην Γερμανία ή άλλη χώρα της Βόρειας Ευρώπης που θ’ αγοράζει από φωτοβολταϊκά παραγόμενο ηλεκτρισμό σε μη ανταγωνιστικές τιμές.

 Οι δε Διαχειριστές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορούν να υπογράψουν προνομιακές συμβάσεις αγοράς παραγόμενου από ΑΠΕ ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, παρακάμπτοντας την Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το βασικό αυτό συμπέρασμα της μελέτης του ΙΕΝΕ έρχεται να επιβεβαιωθεί από την πρόσφατη δήλωση του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, ότι «δεν θα δοθεί ουδεμία βοήθεια στην Ελλάδα, μέσω Γερμανών πελατών ρεύματος».
Το Βερολίνο απορρίπτει την ιδέα της επιδότησης ελληνικών επιχειρήσεων και διαμηνύει ότι η γερμανική βοήθεια θα περιορισθεί στη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου, για την προσέλκυση επενδύσεων.
 «Δεν πρόκειται να διευκολυνθούν εξαγωγές ρεύματος προς τρίτες χώρες», τονίσθηκε  χαρακτηριστικά από εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.


Οι Θέσεις του ΙΕΝΕ Σχετικά  με την Ίδρυση Κρατικής Εταιρείας για το Πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ»



         Σχετικά με το Προσχέδιο του νόμου, όπου περιλαμβάνεται το «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ ΑΕ», το οποίο έθεσε το ΥΠΕΚΑ σε δημόσια διαβούλευση στις 15.00 της Τρίτης 21/02/2012 και ολοκληρώθηκε στις 11.59 την Καθαρά Δευτέρα 27/02, το ΙΕΝΕ, χωρίς να υπεισέρχεται στις λεπτομέρειες σύστασης, διάρθρωσης και λειτουργίας αυτής της νέας κρατικής εταιρείας με δημόσιο χρήμα, έχει να παρατηρήσει:

    Το ΥΠΕΚΑ, όπως αναφέρεται, με το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ» επιδιώκει την αξιοποίηση του ηλιακού ενεργειακού δυναμικού, την εξαγωγή ενέργειας μέσω των διευρωπαϊκών δικτύων και τη συνεισφορά στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.
 Η σύσταση μιας νέας κρατικής εταιρείας, της «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ Α.Ε.», ως φορέα προώθησης και υλοποίησης του έργου είναι άνευ αντικειμένου και η όλη ενέργεια δεν συνάδει με την ορθή διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

 Η ιδέα να γίνει το κράτος επιχειρηματίας ή μεσάζων σε έναν τεχνολογικό και επιχειρηματικό τομέα με απαιτήσεις αλλά και χωρίς τη δυνατότητα πώλησης της παραγωγής οδηγεί μοιραία στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. 

Σύμφωνα με την μελέτη που εκπόνησε το ΙΕΝΕ “ Project Helios: Can Solar Energy be Exported? An Assessment Study ”, δεν υπάρχουν προοπτικές για την υλοποίηση του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ» όπως έχει ανακοινωθεί και κατά συνέπεια οι στόχοι για τη συμβολή του στη μείωση του ελληνικού χρέους δεν μπορούν να επιτευχθούν.
 Επομένως, δεν υπάρχει αντικείμενο και λόγος για την ίδρυση της προτεινόμενης κρατικής εταιρείας. Μπορεί όμως το ΥΠΕΚΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση αυτού του Ευρωπαϊκού έργου και υλοποίηση με βέβαια οφέλη για τη χώρα χωρίς το κράτος επιχειρηματίας και χωρίς διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Η πλήρης μελέτη με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις είναι αναρτημένη στο www.iene.gr.

                                                                                                                

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

             Γράψαμε και ξαναγραψαμε οτι η εξαγγελία του “Project Helios” απο τον Παπακ ήταν και είναι μια φούσκα δηλαδή κάτι ανέφικτο που θα κοστίσει στους Έλληνες φορολογουμένους πολλά δις ευρώ χωρίς να φέρει το παραμικρό κέρδος.  Μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς είναι και πως θα λειτουργήσει το ''ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ'' που προκαλεί τόσες πολλές αντιδράσεις στην Ελλάδα αλλά και στην Γερμανία και όχι άδικα.
Ο Παπακ. φαίνεται οτι θεωρεί τον εαυτό του ειδικό σε όλα, άλλα με οτι καταπιάστηκε  τα έκανε Αιγαίον πέλαγος.
Ενώ χρειαζόμαστε σήμερα ανάπτυξη και μόνο ανάπτυξη , αυτός δημιουργεί αβάσιμες  ψεύτικες προσδοκίες και παραπλανητικά όνειρα  που τελικά θα μεγαλώσουν και παλι  το χρέος  .
Αλλο η ''πρασινη απατη'' κε Παπακ. και αλλο η πραγματικη αναπτυξη.
Επιτέλους ποιος θα μας σώσει απο τους επικίνδυνους και άσχετους  σωτήρες.  

                                                                                                                                          SAGINI



ΕΠΙΣΤΟΛΗ.......... ΦΩΤΙΑ



Επιστολή-φωτιά από τον Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου Γιώργου Φλαγκουλάνδη για την αποφυλάκιση 17 εμπόρων ναρκωτικών



"Εμείς πιάνουμε τους εμπόρους ναρκωτικών και εσείς τους αποφυλακίζετε:"

   Αυτό είναι το καυτό ερώτημα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου που με δημόσια επιστολή εκφράζεται από το διοικητή του Γιώργο Φραγκουλάνδη.
 Τελευταία αφορμή η αποφυλάκιση 17 ατόμων που κατηγορούνται για διακίνηση ηρωίνης στη περιοχή μας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.
 Η επιστολή που παρουσιάζει το VERENA απευθύνεται κυρίως προς τους πολίτες οι οποίοι πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια, ποιοι πιάνουν τους εμπόρους ναρκωτικών και ποιοι τους αφήνουν.


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

1. Εκ μέρους του υπογράφοντα και όλου του προσωπικού, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, σας παραθέτουμε τα ακόλουθα:

2. Παραφράζοντας τον Πλάτωνα, «η πιο πικρή απογοήτευση που νιώθεις είναι όταν προσφέρεις καλό στην κοινωνία και σου την ανταποδίδουν με αδικία, αδιαφορία και αχαριστία».

3. Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση, λάβαμε γνώση, πριν λίγες ημέρες, της απόφασης του Συμβουλίου Πλημ/κων Ρόδου, που αποφυλάκισε, πριν δικαστούν ενώπιον του ακροατηρίου, 17 άτομα, ημεδαπούς και αλλοδαπούς (υπηκόους Αλβανίας), οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί (Φεβρουάριος 2011) και κριθεί ως προσωρινά κρατούμενοι, για εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν, κατ΄ επανάληψη και κατά συνήθεια, στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ΗΡΩΙΝΗΣ.

4. Θυμίζουμε, για όσους ξέχασαν ή δεν ανάγνωσαν σωστά, ότι η συγκεκριμένη δικογραφία, που σχηματίστηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, αποτελούνταν, από περίπου, τέσσερις χιλιάδες (4.000) σελίδες, οι οποίες, περιέγραφαν ανάγλυφα, την εγκληματική δραστηριότητα ( εμπορία ηρωίνης ), των αποφυλακισθέντων, πλέον, κατηγορουμένων. Επιπλέον, στην δικογραφία, περιλαμβάνονται και 25 καταθέσεις άλλων κατηγορουμένων, που κατονομάζουν τους αποφυλακισθέντες, ως εμπόρους ναρκωτικών.

5. Διαβάσαμε, στο σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου Πλημ/κων Ρόδου, ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, αποφυλακίζονται, παρόλο την αντίθετη γνώμη-πρόταση, της κυρίας Αντεισαγγέλεως Πλημ/κων Ρόδου, διότι κρίθηκαν τοξικομανείς και διότι, δεν συντρέχουν εξαιρετικές περιπτώσεις, για να παραταθεί η προσωρινή κράτηση, πέραν του έτους.

6. Αναρωτιόμαστε, ποιες ήταν εκείνες, οι εξαιρετικές περιπτώσεις, που συνέτρεχαν και παρέτειναν, την προσωρινή κράτηση, έως και 18 μήνες, των κατηγορουμένων ( σε άλλη υπόθεση ναρκωτικών-περίπτωση Κάλυμνος-Κως), που καταδικάστηκαν, (15 από 39 κατηγορουμένους), σε ισόβια κάθειρξη, από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το Μάιο του 2011. Όσο για το αν, οι κατηγορούμενοι είναι τοξικομανείς ή έμποροι ναρκωτικών, επιτρέψτε μας, αυτό να το γνωρίζουμε, καλύτερα από τον καθένα, εμείς που υπηρετούμε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και βιώνουμε καθημερινά το πρόβλημα, της εμπορίας ψυχοτρόπων ουσιών. Θυμίζουμε και πάλι ότι, εκτός από εμάς, στοιχειοθετούν, το αδίκημα της εμπορίας ναρκωτικών, που διέπραξαν οι ανωτέρω αποφυλακισθέντες κατηγορούμενοι και αυτές οι λιγοστές 4.000 σελίδες, δικογραφίας. Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι η τοξικομανία ατόμου, δεν αποδεικνύεται με απλά έγγραφα του δημόσιου νοσοκομείου της Ρόδου ή του Ο.ΚΑ.ΝΑ., που όταν τα αναγινώσκουμε, μας θυμίζουν, γνωματεύσεις ιατρών, που περιγράφουν ένα απλό κρυολόγημα. Ο Νόμος 3459/2006, καθορίζει αυστηρές προϋποθέσεις, για την ύπαρξη τοξικομανίας, που οι Υπηρεσίες της Ρόδου, δεν τις πληρούν. Εκτός και αν γίνονται αναλύσεις αίματος και ούρων ή υπάρχουν ειδικοί ψυχιατρικοί πραγματογνώμονες, στη Ρόδο και δεν το γνωρίζουμε. Ή εκτός και αν υπάρχουν μόνο τοξικομανείς και μόνο έμποροι ναρκωτικών και έχει εκλείψει αυτό, το «σπάνιο φαινόμενο» του εμπόρου-χρήστη ναρκωτικών.

7. Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες, για την ίδια ως άνω αναφερόμενη υπόθεση, αποφυλακίστηκαν, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κων Ρόδου, άλλοι δυο κατηγορούμενοι. Στο σκεπτικό της τότε απόφασης του Συμβουλίου, για τον ένα εκ των κατηγορουμένων, αναφερόταν ότι δεν υπάρχει, αμετάκλητη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση, παραβλέποντας το ποινικό του μητρώο, που ανέφερε το αντίθετο ( ότι υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση).

8. Λένε, ότι ο καλύτερος κριτής είναι η ίδια η κοινωνία. Συγκεκριμένα, η κοινωνία της Ρόδου, εδώ και πολλά χρόνια, κατήγγειλε, καθημερινά στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, όλους τους ανωτέρω κατηγορουμένους, που αποφυλακίστηκαν, ως εμπόρους ναρκωτικών, που σκόρπιζαν το θάνατο. Για αυτό και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010 και περατώθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, προκειμένου να τους συλλάβει και να τους παραπέμψει στη δικαιοσύνη, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ, ως προσωρινά κρατούμενοι. Τους συλλάβαμε, τους παραπέμψαμε, αλλά τελικά θα δικαστούν, ως προσωρινά ελεύθεροι.

9. Σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί, που θα υποδείξουμε στην δικαιοσύνη, πως θα επιτελέσει το έργο της, αλλά είμαστε μέρος της κοινωνίας και για αυτό όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε.

10. Η πρόληψη και η καταπολέμηση, του προβλήματος των ναρκωτικών, που μαστίζει έντονα, την κοινωνία της Ρόδου, δεν είναι μόνο ευθύνη της Δίωξης Ναρκωτικών και της Αστυνομίας γενικότερα. Είναι ευθύνη ΟΛΩΝ ΜΑΣ και κυρίως αυτών που έχουν και ασκούν εξουσία. Είναι ευθύνη, του ιερέα, του εκπαιδευτικού, του δημάρχου, του νομάρχη, των πολιτικών-βουλευτών, των δικηγόρων, των γονέων, των δικαστικών λειτουργών και του καθενός πολίτη. Μάλιστα, ειδικά στον τομέα πρόληψης, η Αστυνομία φέρει την μικρότερη ευθύνη, αφού έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί, από την ίδια την πολιτεία, κυρίως στην καταστολή, του συγκεκριμένου αδικήματος.

11. Οι Αστυνομικοί, σας θυμίζουμε ότι, δεν είμαστε «ρομποκοπ», δεν είμαστε αναλώσιμες μηχανές. Είμαστε και εμείς άνθρωποι, με συναισθήματα, με συγκεκριμένα όρια ψυχικής και σωματικής αντοχής. Βρισκόμαστε, καθημερινά στην πρώτη γραμμή, για την καταπολέμηση του εγκλήματος, με κίνδυνο της ίδιας μας, της ζωής. Το έγκλημα, γίνεται ολοένα και πιο σύγχρονο, περίπλοκο και επικίνδυνο. Και η πολιτεία, αντί να θεσπίζει νόμους, που να διευκολύνουν, το έργο των διωκτικών αρχών, καταρτίζει νόμους-τροχοπέδη, στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Συγκεκριμένα, ψηφίζει νόμους, για πρόωρες αποφυλακίσεις και για την ισχυρότερη προάσπιση, των ολοένα και περισσότερων δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.
12. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη Ρόδο, είχαμε τέσσερις θανάτους, από ναρκωτικά. Ευχόμαστε βέβαια και ελπίζουμε, να μην υπάρξουν άλλοι, αλλά αν υπάρξουν, υπόλογοι δεν θα είναι μόνο οι τοξικομανείς-έμποροι. Θα είναι και οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία, να αποφασίζουν.

Υ.Γ. 1: Παρακαλούνται όσοι πολίτες, θέλουν, από τώρα και στο εξής, να προβαίνουν, σε καταγγελίες, για θέματα ναρκωτικών, που εμπλέκονται οι ανωτέρω αποφυλακισθέντες κατηγορούμενοι, να απευθύνονται αποκλειστικά, σε αυτούς που τους αποφυλάκισαν.
Υ.Γ. 2: Όσοι, από τους ανωτέρω, αποφυλακισθέντες ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ κατηγορουμένους, επιθυμούν συμπαράσταση και συμβουλές, προκειμένου να αποθεραπευτούν, μπορούν να προσέλθουν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, για άμεσα αποτελέσματα.
Ρόδος, 25 Φεβρουαρίου 2012
Ο Διοικητής
του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου
ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΝΔΗΣ Γεώργιος
Αστυνόμος Β΄


 http://www.verena.gr/

                                                   

 Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

      Συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και ιδιαιτέρως στον θαρραλέο και έντιμο Διοικητή  Αξιωματικό  που δεν δίστασε να πει δημόσια τα πράγματα με το όνομά τους.
Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος από έμπειρους δικαστές.
Επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται ,  όλοι έχουμε ιερό δικαίωμα άλλα και υποχρέωση να καταδικάζουμε δημόσια πράξεις η παραλήψεις δικαστικών λειτουργών ,  οι οποίες είναι εναντίον του δημόσιου  αισθήματος περί δικαιοσύνης.
Τα σκάνδαλα με το ''παραδικαστικο κυκλωμα'',  με τον Καλουση, την Μπουρμπουλια,την Ηλία κλπ ,  βγήκαν στην επιφάνεια και στην δημοσιότητα επειδή κάποιοι είχαν το σθένος να τα καταγγείλουν δημοσίως, αλλά και κάποιοι άλλοι δικαστές που στάθηκαν στο ύψος τους, καταδίκασαν τους διεφθαρμένους συνάδελφους τους σε βαρύτατες ποινές.

Βέβαια από εδώ και πέρα ο κος Φραγκουλάνδης έχει να ανέβει Γολγοθά.  Το ήξερε από πριν.
Κάποιοι ίσως προσπαθήσουν να τον τρομοκρατήσουν.
Όμως   όλοι οι έντιμοι πολίτες της Ρόδου , αλλά και όλης της Ελλάδας θα είναι μαζί του.
Μαζί του είναι και όλα τα θύματα των εμπόρων ναρκωτικών.
 Σίγουρα λοιπόν ,  θα πρέπει αρχικά,  να ''απολογηθει''στην Υπηρεσία του με ΕΔΕ,  επειδή δημοσίως κατήγγειλε τους δικαστικούς που αποφυλάκισαν τους κατηγορουμένους για εμπορία ηρωίνης.
Ίσως τελικά κατηγορηθεί και  ποινικά .
Αυτά πρέπει να σταματήσουν επιτέλους. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί του για να δικαιωθεί ο Διοικητής.
Την υπόθεση θα την παρακολουθούμε από κοντά .

                                                                                                                                    SAGINI

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΤΑΡΙΦΕΣ Φ/Κ Η .....ΓΕΡΜΑΝΙΑ


                                                

        Σε εσπευσμένη εφαρμογή των μειωμένων εγγυημένων τιμών για τα φωτοβολταϊκά προχωρά η γερμανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το REUTERS.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Οικονομίας και Περιβάλλοντος της χώρας την περασμένη Πέμπτη, οι νέες ταρίφες θα ισχύουν από τις 9 Μάρτιου και όχι από την 1η Απριλίου, όπως αναμενόταν.
Πρόκειται για μειώσεις που κυμαίνονται από 20% έως 30% και ειδικότερα: για τα μικρά φωτοβολταϊκά οι επιδοτήσεις φτάνουν τα 19.5 cents ανά κιλοβατώρα, για τα συστήματα έως 1.000 Kw τα 16.5 cents και για τα συστήματα έως 10 MW τα 13.5 cents.
Σημειώνεται ότι συνολικά 50 εταιρίες, μεταξύ των οποίων η Solarworld και η SMA Solar Technology έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους απέναντι στις μειώσεις των εγγυημένων τιμών, υποστηρίζοντας ότι, σε συνδυασμό με την πτωτική τάση των τιμών και των τεράστιων αποθεμάτων πάνελ που έχουν συσσωρευτεί, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα οδηγήσει τον κλάδο σε σημαντική ύφεση.

http://uk.reuters.com/article/2012/02/24/us-solarcos-research-idUKTRE81N0UU20120224

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ 1300 ΕΠΙΒΑΤΕΣ TOΥ SUPER FERRY

                          

Δύσκολες στιγμές για 1300 επιβάτες.


Για αρκετές ώρες , προσπαθεί το πλήρωμα του επιβατικού πλοίου    SUPER FERRY II  να δέσει  το πλοίο  στο λιμάνι της  Ραφήνας ,  αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν .
Το πλοίο ξεκίνησε το απόγευμα σήμερα στις 16,45 από το λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου με    1300 επιβάτες  και προορισμό την Ραφήνα.
Στην Άνδρο ,στον Κάβο Ντόρο , αλλά και στην Ραφήνα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι 9- 10 μποφόρ  με βροχή .
Από την στιγμή που το πλοίο έφθασε έξω από το λιμάνι της Ραφήνας στις 18,45 περίπου ,  όλες οι προσπάθειες προσέγγισης απέτυχαν.

Εδώ να πούμε οτι τό λιμάνι Ραφήνας γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο, όταν επικρατούν ισχυροί άνεμοι.
Ανησυχία και φόβος επικρατεί μεταξύ των επιβατών ,  οι οποίοι έκπληκτοι είδαν από τις τηλεοράσεις του πλοίου την έκτακτη είδηση στο MEGA ,  ότι το πλοίο έδεσε τελικά στο λιμάνι,χωρίς στην πραγματικότητα αυτό να έχει συμβεί ακόμη  (21,30).

 Σε νεότερη τηλεφωνική επικοινωνία με επιβάτες , μας είπαν ότι ο πλοίαρχος επιχειρεί  άλλη μια   προσπάθεια    πρόσδεσης τώρα (22 , 05 )  κάτω απο εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Ευχόμαστε καλή  επιτυχία , στον έμπειρο  καπτα- Τάσο.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΕΔΕΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.  (22,15)
                                             Συγχαρητήρια στο πλήρωμα
                                                     και στον  πλοίαρχο