Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Ένοπλη ληστεία σε μονοκατοικία στην Άνδρο

 

 

             Πρωτοφανής αύξηση της εγκληματικότητας στο   νησί μας.


Δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, εισήλθαν αργά το απόγευμα της Τρίτης σε μονοκατοικία στην Άνδρο στην...
επαρχιακή οδό Γαυρίου – Μπατσίου και με την απειλή πιστολιού και κυνηγετικής καραμπίνας, αφαίρεσαν από την 47 χρονη,  ιδιοκτήτρια το χρηματικό πόσο των 650 ευρώ, έναν φορητό Η/Υ, κάρτες τραπεζών, βιβλιάρια καταθέσεων και προσωπικά της έγγραφα.

Οι δράστες διέφυγαν με ιχ αυτοκίνητο και αναζητούνται από την αστυνομία της Ανδρου, που δυστυχώς διαθέτει  ελάχιστη δύναμη προσωπικού σε όλο το νησί .
Ο Αστυνομικός Σταθμος Γαυρίου που αστυνομεύει περίπου το μισό νησι εχει τρείς αστυνομικούς  χειμώνα καλοκαίρι.


            Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πριν λίγες μέρες έγινε διάρρηξη σε μονοκατοικία επί της οδού Γαυρίου-Μπατσίου όπου οι δράστες άνοιξαν με οξυγόνο χρηματοκιβώτιο του ιδιοκτήτη, αφαιρώντας άγνωστα  πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα.

      Σημειώνουμε οτι την 31 Ιανουαρίου συνελήφθησαν και πάλι στην Άνδρο ,  δυο 43 χρόνοι Αλβανοί για ληστεία ,και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Σύρου. 


Τα παραπάνω πρωτοφανή περιστατικά  προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της Άνδρου .

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ......ΔΙΠΛΑΝΟΙ ΜΑΣ ?
1.  Διαβάζουμε στα σημερινά ''ΤΑ ΝΕΑ''
Κύκλωμα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα, που εφοδίαζε εκατοντάδες φορτηγά τουρκικών και βουλγαρικών εταιρειών και αποκόμιζε κέρδη εκατ. ευρώ, εξάρθρωσαν υπηρεσίες του ΣΔΟΕ.
Πουθενά δεν αναφέρει το δημοσίευμα τα ονόματα των λαθρεμπόρων - φοροφυγάδων που συνελήφθησαν αν και πρόκειται για κακουργήματα.
Έτσι οι κακοποιοί αυτοί μέχρι να δικαστούν (....ζήσε Μάη κλπ  κλπ ) ,ανενόχλητοι θα μπορούν να επιβιώνουν ανάμεσα μας, χωρίς να τους γνωρίζουμε.

2.    Διαβάζουμε στα σημερινά ''ΤΑ ΝΕΑ''
Το ποσό των 689.950 ευρώ υπεξαίρεσε από την οικονομική διαχείριση της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα 39χρονος μόνιμος αρχισμηνίας, ο οποίος ήταν αρμόδιος διαχειριστής των φύλλων πορείας των αξιωματικών της μονάδας. Το έλλειμμα διαπιστώθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, όταν έγινε έλεγχος από την προϊσταμένη υπηρεσία.
 Και αυτό το δημοσίευμα πουθενά δεν αναφέρει το ονοματεπώνυμο του κακοποιού αρχισμηνία της Πολεμικής Αεροπορίας που κατηγορείται για κακουργήματα  και θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας μέχρι να δικαστεί (..........ζήσε Μάη κλπ    κλπ )


 3.      Διαβάζουμε  στα σημερινά  ''ΤΑ ΝΕΑ''
Ποινική δίωξη για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, σε βάρος 11  ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση των δύο εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, Hellas Power και Energa.

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου από κοινού, απιστίας στην υπηρεσία, κατηγορίες σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος προσώπων τόσο των εταιρειών Energa και Hellas Power όσο και μελών του ΔΕΣΜΗΕ, ενώ η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο για τα επτά μέλη της ΡΑΕ που στο πλαίσιο της προκαταρκτικής είχαν κληθεί ως ύποπτοι. 

 Πουθενά δεν αναφέρονται στο δημοσίευμα τα ονόματα των 11 κακοποιών κατηγορουμένων για σοβαρά κακουργήματα.
Όλοι τους θα κυκλοφορούν ανάμεσα μας μέχρι να δικαστούν και να καταδικαστούν οριστικά (....ζήσε Μάη  κλπ   κλπ  ) από την Ελληνική Δικαιοσύνη.


 4.   Διαβάζουμε στα σημερινά ''ΤΑ ΝΕΑ''
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γνωστοποιηθεί το όνομα του βουλευτή που μετέφερε σε τράπεζα του εξωτερικού ένα εκατ. ευρώ. 
Αν δεν απαντήσει ο ίδιος ο βουλευτής, τότε θα κληθεί να δημοσιοποιήσει το όνομά του ο πρόεδρος της Αρμόδιας Αρχής. Και αν τον δεσμεύει το απόρρητο, τότε θα παρέμβει ο ίδιος ο υπουργός, είπε στη Βουλή ο κ. Παπαϊωάννου.

Το όνομα του  βουλευτή θα γίνει σύντομα γνωστό.
Η διαφορά με τους παραπάνω κακοποιούς είναι ότι αυτός θα δικαστεί και θα καταδικαστεί σύντομα από εμάς , αλλά μόνο στην δική μας συνείδηση και όχι από την  Ελληνική Δικαιοσύνη.


                                                                                                                                SAGINI


ΥΓ.  Η  επιλογή της συγκεκριμένης εφημερίδας έγινε τυχαία.http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4697086

 http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4696888

 http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4696881

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4696683