Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΠΕΡΝΟΥΝ  ΤΡΟΜΟ

Αυτό  ξέρουν  και το κάνουν  καλά οι  δήθεν  οικολογικές    ΜΚΟ.
Η θερμοκρασία ανεβαίνει και θα πεθάνουν  εκατομμύρια ,η θάλασσα ανεβαίνει και θα πνίξει πάλι εκατομμύρια, νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έρχονται  κλπ   κλπ .
Αφού βαφτίστηκαν μόνοι τους σωτήρες του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας  , πουλάνε την συνταγή  της σωτήριας μας ,    με αποκλειστικότητα  και φασίζουσα  νοοτροπία.
Συμβουλεύουν και απαιτούν άμεση  συμμόρφωση από κυβερνήσεις τύπου ΓΑΠ ,  Παπαδημου ,κλπ .
Έχουν βλέπετε  περίπου ,  τα ίδια αφεντικά.
Εμείς φταίμε για όλα τα κακά που σύντομα θα μας βρούνε από την κλιματική αλλαγή.
Αφού εμείς την προκαλούμε, λένε.
Πρέπει λοιπόν να πληρώσουμε κάθε κόστος , μήπως και σωθούμε.
Λένε ότι μόνο η πράσινη ανάπτυξη θα μας σώσει , μόνο που είναι κομματάκι ακριβούτσικη.
      Τώρα εκλογές έρχονται  , σου λέγει ο χαραλαμπιδης της Greenpeace  και χρειάζεται να είμαστε στα δικά μας ΜΜΕ κάθε μέρα , να έχουμε δημοσιότητα , να απασχολούμε με κάθε τρόπο την κοινή γνώμη,    να βγάλουμε  και  κάνα  φράγκο.
Εφόσον εμείς είμαστε οι ειδικοί σου  λέει   ,  αποκλειστικά για θέματα οικολογίας,   επιβάλουμε την θέληση μας και δείχνουμε την δύναμη μας .
Φώναξε λοιπόν την πρόθυμη δημοσιογράφο της  ''οικολογικης''  Καθημερινής  και έγραψε ένα κατεβατό από απαγορεύεται , κίνδυνος θάνατος    και    μην αγγίζετε .   Έγκυες ,παιδικά δωμάτια , καρκίνος.
 Σοφά και επιστημονικά πράγματα.
Διαβάστε λοιπόν....
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathglobal_1_28/02/2012_430104

ΜΑΣΤΙΓΑ............. ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΤΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


Σε 50 χρόνια τα αποθέματα ψαριών θα έχουν τελειώσει


«Σε 50 χρόνια τα αποθέματα ψαριών θα έχουν τελειώσει» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας Δημήτρης Κοτσώργιος
Η έλλειψη αλιευτικής πολιτικής, καθώς και η ασυνειδησία κάποιων ψαράδων που χρησιμοποιούν δυναμίτη ή και άλλα ακόμα πιο επιβλαβή εκρηκτικά, όπως η νιτρική αμμωνία, είναι οι κύριοι λόγοι που απειλούν το ήδη σοβαρά πληγωμένο θαλάσσιο οικοσύστημα, αλλά και την επιβίωση του κλάδου των αλιέων.

Ο Θοδωρής Τσιμπίδης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» αναφέρει στο ΑΜΠΕ πως κάθε μέρα γίνεται χρήση δυναμίτη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Άνδρο, στη Νάξο, στα Κουφονήσια, στη Δονούσα, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη, κυρίως μεταξύ Σφακίων και Γαύδου.
Ο κ. Κοτσώργιος εξηγεί πως εκτός από το δυναμίτη, που προέρχεται από νταμάρια, ευρέως χρησιμοποιούνται και χημικά σκευάσματα.
 Πιο συνήθης είναι η νιτρική αμμωνία, το γνωστό λίπασμα, το οποίο εμποτίζεται με πετρελαιο και είναι χειρότερο και από το δυναμίτη, γιατί τα υπολείμματα κάθονται στον πυθμένα σκεπάζοντας τα πάντα με ένα άσπρο τοξικό πέπλο.
 Η αμμωνία χρησιμοποιείται και σε μεγάλα βάθη και μετά κατεβαίνουν οι δύτες με μπουκάλες και μαζεύουν τα ψάρια που σκοτώθηκαν από το οστικό κύμα.

Έλεγχοι στην αγορά δεν υπάρχουν, συνεχίζει ο κ. Κοστώργιος, οπότε αυτά τα «μπουρλοτιασμένα» ψάρια διακινούνται άνετα, ενώ ένας ειδικός θα μπορούσε εύκολα να τα αναγνωρίσει, για παράδειγμα από την κατεστραμμένη σπονδυλική τους στήλη, που γίνεται σαν κρέμα.
Στοιχεία για τη χρήση του δυναμίτη και των άλλων εκρηκτικών δεν υπάρχουν.
 Ο κ. Κοτσώργιος και ο κ Τσιμπίδης κάνουν λόγο για «αδικαιολόγητη αδράνεια και αναποτελεσματικότητα του λιμενικού» στην αντιμετώπιση των δυναμιτιστών.
 Οι καταγγελίες και από τους δύο φορείς είναι συνεχείς τα τελευταία χρόνια, όμως το λιμενικό δεν κάνει τίποτα, αναφέρουν.
 http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=128684&catID=5


DONALD TRAMP

 
 
ΝΤ. ΤΡΑΜΠ

Κήρυξε πόλεμο στα αιολικά πάρκα

Με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του σκοπεύει να αντισταθεί στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ακτή Αμπερντινσάιρ στη Σκοτία ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ, αφού σε αυτό το πανέμορφο τοπίο λειτουργεί το γήπεδο του γκολφ του!

Ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ
Ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ

Με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του σκοπεύει να αντισταθεί στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ακτή Αμπερντινσάιρ στη Σκοτία ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ, αφού σε αυτό το πανέμορφο τοπίο λειτουργεί το γήπεδο του γκολφ του! Βέβαια, για να μην μπορεί κανείς να πει ότι η απόφαση του Τραμπ να εναντιωθεί σε αυτές τις «άσχημες κτηνωδίες» και τις «φοβερές μηχανές» ελήφθη από καθαρά ίδιον συμφέρον, ο δισεκατομμυριούχος έχει ήδη διαθέσει 12 εκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσει μια καμπάνια ενάντια στις ανεμογεννήτριες και τα αιολικά πάρκα στο σύνολο της Σκοτίας. Βασική γραμμή υπεράσπισης της γραμμής του είναι ότι τα άγρια τοπία της σκοτσέζικης υπαίθρου θα καταστραφούν από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και ο στόχος της εκστρατείας του είναι να «σώσει τη Σκοτία».
Το αιολικό πάρκο στο Αμπερντινσάιρ έχουν αναλάβει να φτιάξουν οι εταιρείες Vattenfall, Technip και Aberdeen Renewable Energy Corp. και η συνολική επένδυση ανέρχεται σε 180 εκατομμύρια ευρώ. Σε σχετική εκδήλωση ενημέρωσης για το αιολικό πάρκο που οργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο της περιοχής Κάμερον κοντά στην πόλη Φάιφ, το «παρών» έδωσε ως ομιλητής ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος των εταιρειών του Ντόναλντ Τραμπ, Τζορτζ Σόριαλ, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με ένα μέρος του ακροατηρίου που ήταν υπέρ των ανεμογεννητριών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εν γένει. Επειτα από μερικά λεπτά ομιλίας του γιουχαΐστηκε από αρκετό κόσμο που ήταν στο ακροατήριο, όμως συνέχισε την ομιλία του μετά την απομάκρυνση από τον χώρο της εκδήλωσης όσων ήταν υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=23106&subid=2&pubid=63624769