Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

ΚΟΨΤΕ........... ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΕΜΗΝ........ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ  ΑΥΞΗΣΗ  ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ   ΑΠΕ

ΑΙΣΧΟΣ  ..         ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ   ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ    ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ  ΤΟΥ   ΤΕΛΟΥΣ    ΑΠΕ    ΣΤΟ   ΥΠΕΚΑ

                                      


 Το τέλος ΑΠΕ   (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων – ΕΤΜΕΑΡ μετά την μετονομασία του)  υπάρχει στους λογαριασμούς  ρεύματος .


 Είναι κοινωνική  αναλγησία .
 Είναι καθαρή κλοπή .
 Είναι έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων.
 Επιτέλους  σκεφτείτε το καλό αυτής της χώρας.


       Στις 20 του περασμένου μήνα γράψαμε ένα γραμμα  (  http://sagini3.blogspot.gr/2012/06/blog-post_20.html   )      στην νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ .
Με απλά λόγια αποδείξαμε οτι οι επιδοτήσεις των ΑΠΕ είναι αυτές που δημιουργούν τα τεράστια ελλείμματα του ΛΑΓΗΕ  ( Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ).
Φάνηκε επίσης καθαρά οτι ακόμα και αν πληρωθούν σήμερα  με νεο δανεισμό τα ελλείμματα του ΛΑΓΗΕ ,  πολύ σύντομα θα βρεθούμε στη ίδια θέση ,  αφού οι επιδοτήσεις των ΑΠΕ σήμερα είναι ενα βαρέλι δίχως πάτο.
 Ενας τρύπιος κουμπαράς.
  Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που ο ΛΑΓΗΕ δεν κατάφερε να πάρει δάνειο που ζήτησε  απο το ΤΠΠΔ ,   όπως η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ ,  παρόλο  την κρισιμότητα  και την απειλή για γενικό μπλακ-αουτ.

Αποδείξαμε επίσης ,  οτι όσο πιο χαμηλά  διαμορφώνεται  η Οριακή Τιμη Συστήματος  (Χονδρική τιμη )  , τόσο μεγαλώνουν τα χρέη του ΛΑΓΗΕ ,  διότι πρέπει να πληρώνει περισσότερα λεφτά στους ΑΠΕτζηδες.
Με χαμηλή ΟΤΣ  , αυξάνουν  τα κέρδη για τη ΔΕΗ και εξηγήσαμε το γιατί.
Και επειδή η κατανάλωση ρεύματος πέφτει συνεχώς λόγω κρίσης , η ΟΤΣ θα διαμορφώνεται πλέον σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
Όμως η  τιμή του ρεύματος για τους καταναλωτές  βρίσκεται στα ύψη  , λόγω ΑΠΕ και μόνο για αυτό.
Επιπλέον εδω  http://www.energypress.gr/news/SPEF:-Sta-50-ekat.-eyrw-h-epidothsh-twn-monadwn-fysikoy-aerioy    διαβάζουμε για ενα σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων .
 Αφορά παράνομες  επιδοτήσεις του ΛΑΓΗΕ  σε παραγωγούς ενέργειας απο φυσικό αέριο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για το πρώτο πεντάμηνο του 2012 ,   όπως επωνύμως καταγγέλλει ο ΣΠΕΦ  ( των παραγωγών με φ/κ  ) και αναμένεται φυσιολογικά εισαγγελική παρέμβαση και έρευνα.
Ο  φαύλος κύκλος των επιδοτήσεων που γεννά συνεχώς νεα ελλείμματα στους χρεωκοπημενους Έλληνες.


Η ΛΥΣΗ  που προτείνουμε στο ΥΠΕΚΑ

 Η  δύσκολη αλλά οριστική λύση που εμείς προτείνουμε ,  είναι μια και μοναδική.

Άμεσο  κόψιμο η δραστική μείωση  των επιδοτήσεων ΑΠΕ .

Αμέσως ο ΛΑΓΗΕ απαλλάσσεται από την τεράστια καθημερινή οφειλή του στους ΑΠΕτζηδες.
Και λέμε δύσκολη λύση  γιατί θα αντιδράσουν οι εργολάβοι ΑΠΕτζηδες, αλλά και όλοι οι παραγωγοί ρεύματος ,  που τόσα χρόνια παίρνουν τα λεφτά μας πολύ  εύκολα , αλλά και  με το ζόρι.
Θα πούνε πάλι τα γνωστά τους παραμύθια για στρέβλωση της αγοράς και θα κατηγορούν και πάλι τη ΔΕΗ.
Θα αρχίσουν την γνωστή πια οικολογική τρομοκρατία τους.
Θα λένε ξανά τα γνωστά παραμύθια οτι δεν ρυπαίνουν κλπ  κλπ.
Θα σιγοντάρουν και οι ''οικολογοι των γνωστών παπαγάλων  ΜΚΟ  ''.

 Στην Ευρώπη κανείς δεν τους άκουσε .

Έτσι πρέπει να γίνει και εδώ.   Αγνοήστε τους κύριοι  της κυβέρνησης.

Κόψιμο των επιδοτήσεων λοιπόν .

Αυτό ακριβώς έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν οι περισσότερες χώρες της ΕΕ όπως αναλυτικά γράψαμε εδώ http://sagini3.blogspot.gr/2012/06/blog-post_28.html
Αυτή είναι η μοναδική λύση για τις κυβερνήσεις σήμερα όπου η οικονομική κρίση έφερε τόσα δεινά στους λαούς άλλα και στις ιδιες .
Χώρες όπως η Ισπανία που έχουν πληρώσει πανάκριβα την ''πρασινη απατη'' έκοψαν και μάλιστα αναδρομικά τις επιδοτήσεις ΑΠΕ.

Η  Γερμανία της Μερκελ εδώ     http://sagini3.blogspot.gr/2011/10/blog-post_5148.html  
Η   Ιταλία η Μ. Βρετανία , η Πορτογαλία , η Βουλγαρία , η Γαλλία  έκοψαν η μείωσαν δραστικά τις κρατικές επιδοτήσεις στις ΑΠΕ για να προστατεύσουν τους καταναλωτές τους και τις οικονομίες τους .


Η άλλη  ,  η εύκολη λύση είναι αυτή που κατά πληροφορίες μας εξετάζει η νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.
Τουλάχιστον  τριπλασιασμός του τέλους ΑΠΕ , απο 5,4 ευρώ την σημερινή Μεγαβατωρα σε  20 ευρώ την Μεγαβατωρα .
 Αυτό θα γίνει μέσα στον Ιούλιο .
Ελπίζουμε να μην το τολμήσουν  και να πράξουν αυτό που κάνει όλη η Ευρώπη .

Κόψιμο των επιδοτήσεων ΑΠΕ.

Επί υπουργίας του πολύξερου και παντογνώστη Γ  Παπακωνσταντινου το ΥΠΕΚΑ είχε ανακοινώσει οτι τα λεφτά των ελλειμμάτων του ΔΕΣΜΗΕ  θα τα βρίσκανε απο την δημοπρασία δικαιωμάτων ρύπων αλλά και από τα λεφτά του τέλους υπέρ ΕΡΤ που θα πηγαίνανε στον ΛΑΓΗΕ για τις επιδοτήσεις των ΑΠΕτζηδων.
 Αηδίες και μπαρουφες ενός υπουργού του οποίου η δραστηριότητα θα  ερευνάται για καιρό .
Άφησε και εδώ άλλο ανοικτό μέτωπο , όπως και με οτι καταπιάστηκε.
Τίποτα απο τα παραπάνω μέτρα  δεν υλοποιήθηκε διότι ήταν αδύνατον να γινει.
Οι δημοπρασίες ρύπων απέτυχαν παταγωδώς σε όλη την Ευρώπη αλλα και στην Ελλάδα αφού δεν υπάρχουν αγοραστές.

Όμως δεν θα πληρώσουμε παλι εμεις.

Λαθρεμπόριο στα σύνορα ?


Στο αυτόφωρο δύο υψηλόβαθμοι τελωνειακοί στην Ορεστιάδα που συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ!

 Όλο το παρασκήνιο των συλλήψεων

http://piazzadelpopolo.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5005.html

Τις κατηγορίες της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία και της απείθειας, αντιμετωπίζουν από κοινού δυο υψηλόβαθμοι τελωνειακοί υπάλληλοι στην Ορεστιάδα, που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο δικαστήριο της Ορεστιάδας. Πρόκειται για τον διευθυντή και τον προϊστάμενο του τμήματος δικαστικών του τελωνείου Ορεστιάδας, που συνελήφθησαν ύστερα από εκτιμένους ελέγχους που διενέργησαν στην υπηρεσία άνδρες του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ οδηγήθηκε στη σύλληψη των δυο τελωνειακών, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε σε παραστατικά εμπορευμάτων νταλίκας διεθνών μεταφορών, που είχε προορισμό το εξωτερικό.
Υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Αθήνα από πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει και αφορούν φορτία που εισάγονται γενικότερα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα αναφέρονται σε «πληγή που αιμορραγεί εδώ και χρόνια» και κάνουν λόγο για «χασούρα» δασμών και ΦΠΑ ύψους ... έξι έως δέκα δισ. ευρώ το χρόνο. Τεράστιο ποσό, που επιμένουν ότι είναι κοντά στην αλήθεια.
Όπως χαρακτηριστικά λένε, πρόκειται για εμπορεύματα που εισέρχονται στην Ελλάδα ως επί το πλείστον από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά δε δασμολογούνται και δε φορολογούνται, καθώς εμφανίζεται ψευδώς στα παραστατικά τους ότι κατευθύνονται τράνζιτ σε άλλες χώρες και κυρίως στη Βουλγαρία.
Στο μεταξύ, για την υπόθεση που αφορά ένα μόνο φορτίο, το οποίο δε δασμολογήθηκε, συνελήφθησαν από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ο διευθυντής του Τελωνείου Ορεστιάδας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Δικαστικού, κατηγορούμενοι για απιστία προς την υπηρεσία και απείθεια και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.
Δύο δικογραφίες
Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του ΣΔΟΕ, αλλά και εισαγγελικές πηγές στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας εντοπίστηκε στην περιοχή του Έβρου ένα φορτίο που είχε μπει από την Τουρκία στην Ελλάδα και στα παραστατικά του φαινόταν πως θα έφευγε τράνζιτ για Βουλγαρία.
Το φορτίο τέθηκε σε καθεστώς αναστολής, που σημαίνει ότι δεν καταβλήθηκαν στην Ελλάδα ΦΠΑ και δασμοί, καθώς θα καταβάλλονταν στον τελικό προορισμό που ήταν η Βουλγαρία, εφόσον για εκεί προορίζονταν τα είδη που μετέφερε. Ωστόσο, όπως εξηγεί υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, το φορτηγό με το συγκεκριμένο φορτίο κατευθύνθηκε προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, χωρίς όμως να φτάσει ποτέ, καθώς γύρισε προς τα πίσω και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι για το συγκεκριμένο φορτίο δεν είχαν καταβληθεί φόροι και δασμοί, που ανέρχονταν περίπου σε 4.000 ευρώ, ωστόσο αργότερα τα στελέχη του Τελωνείου Ορεστιάδας ανέφεραν στο ΣΔΟΕ πως ο οδηγός είχε επιστρέψει πίσω για να πάρει κάποια έγγραφα που είχε ξεχάσει!
Ήδη για την υπόθεση του συγκεκριμένου φορτίου έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία, ενώ άλλη μία δικογραφία βρίσκεται παράλληλα σε εξέλιξη και αφορά γενικότερα τυχόν παράνομη δράση σε βάθος χρόνου.
Ζημία τεραστίων διαστάσεων
Στο μεταξύ, ανώτατα στελέχη του ΣΔΟΕ στην Αθήνα κάνουν λόγο για ιλιγγιώδη ποσά που χάνει κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο εξαιτίας φορτίων τα οποία μπαίνουν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα για να κατευθυνθούν τράνζιτ προς τη Βουλγαρία ή άλλες χώρες, ωστόσο ποτέ δε φτάνουν εκεί.
«Τα φορτία ξεκινούν ίσως για τα σύνορα, αλλά τελικά γυρίζουν πίσω και πωλούνται στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο χάνονται με τον τρόπο αυτό από έξι έως δέκα δισ. ευρώ γιατί δεν καταβάλλονται δασμοί και ΦΠΑ! Σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει, όλα τα φορτία που εισάγονται από την Τουρκία και φεύγουν τράνζιτ για τη Βουλγαρία ή άλλες χώρες δεν καταβάλλουν ΦΠΑ και δασμούς στην Ελλάδα. Αυτό γίνεται όταν φτάσουν στη χώρα - προορισμό. Αντιθέτως, τα φορτία που προορίζονται για την Ελλάδα πληρώνουν κανονικά δασμούς και φόρους. Δυστυχώς όμως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των φορτίων εμφανίζεται ψευδώς ως τράνζιτ π.χ. προς Βουλγαρία για να μην πληρώνονται οι φόροι και οι δασμοί», τονίζει ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ.
Το ίδιο στέλεχος επισημαίνει πως από τα χιλιάδες φορτία που εισάγονται γενικότερα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα κανονικά εκτελωνίζεται περίπου το 1/3. Ενα μεγάλο ποσοστό από τα υπόλοιπα εμφανίζεται ως τράνζιτ εξαγωγές προς Βουλγαρία ή άλλες χώρες, οι οποίες όμως ποτέ δε γίνονται, αφού τα εμπορεύματα επιστρέφουν και πωλούνται στην Ελλάδα.
Συνεχίζοντας, το ίδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ επισημαίνει πως κάθε δίμηνο περνάνε από την Τουρκία στην Ελλάδα περίπου 6.000 φορτία και η αξία των εμπορευμάτων τους εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στα 12 δισ. ευρώ. «Δυστυχώς, από πληροφορίες που έχουμε και που εξετάζουμε φαίνεται πως το “κόλπο” αυτό γίνεται εδώ και χρόνια, με συνέπεια να μιλάμε ουσιαστικά για σύνορα “σουρωτήρι”», τονίζει το ίδιο στέλεχος.

ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ''SUPER FERRY II ''

Ταλαιπωρία για 499 επιβάτες στη Ραφήνα

                                    
 
     Πρωινή ταλαιπωρία για τους 499 επιβάτες του πλοίου «Super Ferry II», το οποίο επέστρεψε στο λιμάνι της Ραφήνας, λόγω μηχανικής βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή που παρουσιάστηκε ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και Νάξο.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 07.40 το πρωί από τη Ραφήνα.
http://www.zougla.gr/