Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΑΠΕΤΖΗΔΩΝ ......... ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

                                                                      
ΑΣΠΗ ΕΛΛΑΣ
  .
 Ο Δ Κοπελουζος ,  η ENEL Green Power,   o Ι Σαμαράς είναι τα βασικά ονόματα στον νέο σύνδεσμο Παραγωγών Ηλεκτρισμού απο ΑΠΕ.
Αυτοί οι τρεις πάνε μαζί.
Και ο ΑΣΠΗ ΕΛΛΑΣ είναι περισσότερο δικός τους , αρα ευκολότερα κατευθυνόμενος .
 Οι πληροφορίες μας λένε οτι  ο  Κοπελούζος έχει ήδη πουλήσει ποσοστά των αδειών της ΡΑΕ  αν όχι όλες   στην ΕΝΕΛ.
 Η ΕΝΕΛ είναι στις Κυκλάδες ότι η EDF στην Κρήτη

                                                     


       Ο ΑΣΠΗ  διαπίστωσε λέει οτι ότι η χώρα μας  αδυνατεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ για τη διείσδυση των ΑΠΕ στο σύστημα έως το 2020 και ότι ο κλάδος παρουσιάζει χαμηλή κοινωνική αποδοχή.  ( κάτι ανησυχίες που εχουν οι Απετζηδες , βρε παιδί μου )

 http://www.energypress.gr/news/ASPH-ELLAS:-O-neos-syndesmos-gia-tis-etairies-APE
 Οι πληροφορίες μας λένε οτι οι παραπάνω που φτιάξανε τον ΑΣΠΗ θα δραστηριοποιούνται κυρίως στις Κυκλάδες  αρα και στην ΑΝΔΡΟ . Τους περιμένουμε.
Μέσω του ΑΣΠΗ  θα προσπαθήσουν να ''ανοιξουν'' το δρόμο για τις πράσινες μπίζνες τους.

Ο ΑΣΠΗ υπογραμμίζει  την ανεπάρκεια των δικτύων μεταφοράς ενέργειας σε περιοχές με υψηλό αιολικό δυναμικό   (  προφανώς αναφέρονται στις Κυκλάδες και ζητούν εμμέσως να κατασκευαστούν δίκτυα μεταφοράς που θα πληρώσουμε εμείς ,  για να μπορούν να τα εκμεταλλευτούν οι ίδιοι  )

 Μεταξύ των άλλων στόχων του ΑΣΠΗ θα είναι  να μελετά και να προτείνει μέτρα για την παραγωγικότερη εκμετάλλευση των ΑΠΕ, να συμβάλλει στη διάδοση τους στην κοινωνία μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων, συνεδρίων, συμποσίων και σχετικών εκδηλώσεων. 
( καλό εεε !!!  λεγε  ψηστήρι  η προπαγάνδα )

Και ως επιτυχία θα θεωρηθούν αφενός η ορθολογική προσέγγιση των στόχων ΑΠΕ της Ελλάδας για το 2020 και αφετέρου η καταξίωση της χώρας μας στον κλάδο ΑΠΕ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
( το τελευταίο το βρίσκουμε κομματάκι...... υποκριτικό )

Ααα ..........ξέχασα   θέλουν λέει να συμμετέχουν  ενεργότερα στις προπαρασκευαστικές εργασίες σχετικά με την κατάρτιση συναφών νόμων...   (http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/07/blog-post_08.html )         Οι  συμπολίτες μας  θυμούνται οτι ,  οι Απετζηδες μαζί και  οι παραπάνω ,  σχεδιάζουν την εγκατάσταση  112 τεραστίων βιομηχανικών ανεμογεννητριών   400 MW  στην ΑΝΔΡΟ .
Έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες από την ΡΑΕ και κατά πληροφορίες του SAGINI έχουν ενοικιαστεί  ηδη μεγάλες εκτάσεις γης απο τον γνωστό Γερμανό μεσάζοντα  και την παρέα του στο νησί ,  αντι πινακίων φακής.
Μια ματιά εδω θα σας βοηθήσει να καταλάβετε  τα σχέδια που κάνουν σε βάρος του νησιού μας.

http://sagini3.blogspot.gr/search/label/%CE%91%CE%99%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%91%20%20%20%20%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%9F%CE%A5Επειδη λοιπον οι αντιδράσεις απο την τοπική κοινωνία (Δήμος Άνδρου )  αλλά και απο την Περιφέρεια ειναι μεγάλες ,   οι ΑΠΕτζηδες προσπαθούν με νέους τρόπους να ανοίξουν διόδους .

Το παρακάτω είναι ενα παράδειγμα,  ενδεικτικό του τρόπου και της μεθόδευσης των ΑΠΕτζηδων.
Αρχικά παίρνουν άδεια απο την ΡΑΕ  στο όνομα τους και στη συνέχεια την πουλάνε σε αλλοδαπές εταιρείες όπως η Enel Green Power .

 31 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ
Η εταιρεία “ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΤΑΛΟ Α.Ε.” που είναι κάτοχος άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 36MW στη θέση “Βασιλικό” του Δήμου Άνδρου* του Νομού Κυκλάδων, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1395/2010 Απόφαση της ΡΑΕ, αιτείται την τροποποίηση της εν λόγω άδειας παραγωγής ως προς τη μετοχική σύνθεση ως εξής:
Προηγούμενη μετοχική σύνθεση:
Δημήτριος Κοπελούζος 25,0%
Κυριακή Κοπελούζου 25,0%
Ιωάννης Σαμαράς 35,0%
Αθανάσιος Παστιρματζής 15,0%
Νέα μετοχική σύνθεση:
Δημήτριος Κοπελούζος 17,5%
Κυριακή Κοπελούζου 17,5%
Ιωάννης Σαμαράς 24,5%
Αθανάσιος Παστιρματζής 10,5%
ENEL GREEN POWER HELLAS A.E. 30,0%

                ΟΛΟΙ ΤΟΥ ''ΑΣΠΗ ΕΛΛΑΣ'' .  ΑΠΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ!!
ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΥΡΟΥ ΤΟ '' ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ ΙΙ''

                           
 
  φοτο
http://www.ellinikiaktoploia.net/nono/3292--superferry-ii--.html


       Στη δεξαμενή ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ το ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ ΙΙ .
 Άγνωστο παραμένει ακόμη  το ποτε θα ξαναμπεί σε κανονικά δρομολόγια το     ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ ΙΙ  αφου οι επισκευές στην αριστερή κύρια μηχανή συνεχίζονται στο ναυπηγειο της Συρου.                        
Η    πλοιοκτήτρια εταιρεία  GOLDEN STAR FERRIES  στην ιστοσελίδα της αναφέρει οτι τα δρομολόγια
σταμάτησαν μέχρι τις   10-7-2012.