Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ..... χαχαχαχαχαχα !!!!!!!!!!!                      ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΣΠΑΤΑΛΗ

                                  ΣΕ  ΟΛΠ   και ΟΣΕ

                                          
 Η κυβέρνηση προσπαθεί λέει να κάνει περικοπές δημοσίων δαπανών . χαχαχαχαχα
       

   Ακόμα και σήμερα ,  κάποιοι εξυπνάκηδες ''μανατζερ'' αποφασίζουν για πολύ ακριβές σπατάλες , στη χώρα της ασυδοσίας που κινδυνεύει άμεσα με χρεωκοπία..
Είδε το τυρι ο Ανωμεριτης και όρμηξε. 
 Παιδι του Γαπ ( τις κεινων ρημασι πειθωμενοι )
''Καταστήσαμε  λεει το λιμάνι του Πειραιά Οικολογικό Λιμάνι''
Η απόφαση του ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ κοστίζει 1230000 ευρώ για να βάλει φ/κ σε περίοδο χρεωκοπίας ,αφου όπως ο ιδιος δήλωσε θα αποσβεστούν σε 4 χρόνια απο τις κρατικές επιδοτήσεις εγγυημένων τιμών που θα πληρώσουμε εμείς οι καταναλωτές για 25 χρόνια παρακαλώ, χωρίς κανείς να μας ρωτήσει.
(Πες μας κε ,εννοείς τις παλιές η τις νέες τιμές επιδοτήσεων που ανακοινώνονται οσονούπω) .

    Είναι το πρώτο και θα βάλει λέγει, άλλα 5 φ/κ στον ΟΛΠ συνολικής αξίας 7.500.000 ευρώ ( αγορά εξοπλισμού και εγκατάσταση ) .

Σε καιρούς χρεωκοπίας..........7.500.000 ευρω.

Αυτά θα πληρωθούν απο τους δυστυχείς καταναλωτές ( τέλος ΑΠΕ-ΕΤΜΕΑΡ )σε 25 χρόνια και το μονό που σίγουρα θα πετύχουμε σαν κράτος , θα είναι η αύξηση της τιμής του ρεύματος.
Και ο κάθε Ανωμερίτης  θα υπερηφανεύεται οτι έκανε ''πρασινη αναπτυξη''
Δηλαδή το κράτος επιδοτεί το κράτος ( ολπ αε ) για να πετύχει τελικά αύξηση τιμής του ρεύματος .
Μπορεί το λιμάνι να λειτουργεί 24ωρο , αλλά τα φωτοβολταϊκά λειτουργούν 5ωρο , όταν  δεν εχει συννεφιά .
Σε τέσσερα χρόνια θα αποσβεστεί το έργο , λέει . Από ποιον κε ?  Μα φυσικά  .......από τα κορόιδα.

Κε ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ  τα ξέρετε αυτά ? 
Βοηθήστε τον κο Στουρνάρια να βρει τα λεφτά που απαιτεί η τρόικα .


 
        
                  
                  
31/7/2012
14:37
Διεθνή Δη μόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 430 KWp στην περιοχή του λιμένος εμπορευματοκιβωτίων στο ΙΚΟΝΙΟ προκήρυξε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.230.000 ευρώ με ΦΠΑ και ο χρόνος παράδοσης ορίζεται σε 4 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η ημερομηνία λήξης προσφορών ορίσθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2012.
Το πρόγραμμα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων στο λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε. αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ Α.Ε., θα συμπληρωθεί δε εντός του έτους με την προκήρυξη 5 ακόμα φωτοβολταϊκών
  σταθμών, οι οποίοι θα αναπτυχθούν τόσο στο εμπορικό, όσο και στο επιβατικό λιμάνι του Πειραιά.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης «Καταστήσαμε το λιμάνι του Πειραιά Οικολογικό Λιμάνι (ECOPORT) με διεθνή αναγνώριση από την ESPO και πιστοποίηση από τους Lloyds’. Από φέτος το ενισχύουμε ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 4 MWp. Το έργο  αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΛΠ Α.Ε., αφού όπως είναι γνωστό το λιμάνι είναι εξόχως ενεργοβόρο, αφού λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο επί 365 ημέρες το χρόνο, χρησιμοποιώντας μηχανήματα και γερανούς πέρα από το χερσαίο φωτισμό.

 Το έργο αυτό το οποίο θα αποσβεσθεί σε 4 μόνο χρόνια, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέου ενεργειακού πεδίου στην περιοχή. Ήδη πριν από έναν μήνα προκηρύχθηκε επίσης ανοιχτός διαγωνισμός για την ενεργειακή πολιτική του ΟΛΠ Α.Ε. και τη δημιουργία νέου φωτιστικού πεδίου. Ένα ακόμα έργο του επενδυτικού προγράμματος του ΟΛΠ Α.Ε. εφαρμόζεται μετά από πλήρεις εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων και τεχνικές αναλύσεις υψηλής ποιότητας».
  capital.gr
31/7/2012
14:37 


                                                                                                                                                                 Τα   ίδια και χειρότερα κάνουν και στον ΟΣΕ


ΓΑΙΑΟΣΕ  .                150 000   ευρώ μας 

                                     χρωστάει ο ΛΑΓΗΕ

          Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της ΓΑΙΑΟΣΕ, της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ, από τα δυο φωτοβολταϊκά πάρκα που έχει ήδη κατασκευάσει με ίδια κεφάλαια!!!!!!! δαπανώντας περίπου 2,5 εκατ. ευρώ ο ΛΑΓΗΕ δεν έχει καταβάλει περίπου 150.000 ευρώ.

«Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει πάρει μόνο μία δόση και εκκρεμούν πέντε μήνες» τονίζει μιλώντας στην «Η» ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Ν. Ιωαννίδης.
 Ειδικότερα εκκρεμούν 60.000 ευρώ για δύο μήνες λειτουργίας του νέου πάρκου και 5.000 ευρώ για πέντε μήνες από το πρώτο πάρκο της εταιρείας.
 Η αδυναμία πληρωμής από το ΛΑΓΗΕ ανατρέπει τον οικονομικό προϋπολογισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ η οποία περιμένει έσοδα περίπου 800.000 ευρώ!!!!!!!! από τα δύο πάρκα που λειτουργεί ήδη.
Σημειώνεται ότι ο ΟΣΕ στρέφει το επενδυτικό του βλέμμα στα φωτοβολταϊκά πάρκα, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί με νέο τρόπο την ακίνητη περιουσία του και να αντλήσει έσοδα για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου.  !!!!!!!!!!!
Και αυτό γιατί πλέον η αξιοποίηση των ακινήτων του κρίθηκε ανεπιτυχής μέσα στο 2011 καθώς τα ακίνητα που επιχειρήθηκαν να αξιοποιηθούν δεν κατάφεραν να προσελκύσουν προσφορές ανάλογες με τις αντικειμενικές αξίες ή την αξία τους βάσει των λογιστικών προτύπων.

 Ημερησία, 14/7/2012 Μ.ΜοσχουΈχουν ονοματεπώνυμο κ κ  Υπουργοι    !!!!!!!!!

 Η   ΓΑΙΑΟΣΕ   ΑΕ  του επίσης διορισμένου  κ. Ν. ΙΩΑΝΝΙΔΗ  δαπάνησε  2,5 εκατ ευρώ για κατασκευές  φ/κ  ,  για τι  όπως οι  παραπάνω  ,  έπρεπε να προωθήσουν την       '' πράσινη ανάπτυξη  ''      ( που τελικά έγινε πράσινη απάτη ) ,  γιατί αυτή ήταν η επιλογή των αφεντικών που τους διόρισαν στις θέσεις αυτές.
  Τα πληρωσατε μετρητα η τα χρωστατε ακομα κε Ιωαννίδη ?
Νόμιζαν οτι ήταν μονόδρομος. Δεν ρώτησαν και αλλού.
Όμως αποδεικνύεται οτι η επιλογή του κ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ήταν  λάθος .

    Ποιος θα μας δώσει πίσω τα  2,5 εκατομμύρια ευρώ.
                                                                                                                        
                                                                                                          SAGINI

Η.........'' Έγχυση'' ,του Β. Ρέστη

 

 ΒΑΖΟΥΝ  ΧΕΡΙ  ΚΑΙ    ΣΤΙΣ   ΘΑΛΑΣΣΕΣ  ΜΑΣ

                          

  «Και στα Θαλάσσια Αιολικά Συνεχίζεται η Πολιτική   '' Έγχυσης'' Ακριβής Ενέργειας στο Ηλεκτρικό Σύστημα»        Η άδεια παραγωγής ( δόθηκε σκανδαλωδώς  στον Όμιλο ΡΕΣΤΗ πριν τις εκλογές ,απο την υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμένου *** )    για ένα μεγάλο θαλάσσιο αιολικό πάρκο περί τα 500 MW με 81 ανεμογεννήτριες δυτικά της Λήμνου, το τρίτο μεγαλύτερο του κόσμου όπως προβάλλεται, όντας και το ακριβότερο (πανω απο 2 δις ευρω ) του κόσμου που αποσιωπάται, εγκρίθηκε από την ολομέλεια της ΡΑΕ.

 Πρόκειται για παράκτιο και όχι υπεράκτιο αιολικό πάρκο αφού η ζώνη των 6 μιλίων φέρνει τις ανεμογεννήτριες πιο κοντά στις ακτές αναζητώντας και αβαθείς περιοχές σε αντίθεση με τα υπεράκτια στην Βόρεια Θάλασσα που εγκαθίστανται στις ΑΟΖ των αντιστοίχων χωρών.
 Έτσι αναιρούνται τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα για τα ελληνικά θαλάσσια αιολικά πάρκα καθώς και οι καλύτερες συνθήκες πνοής ανέμου λόγω γειτνίασης με το σύνθετο ανάγλυφο των νησιών.
      Η Βόρεια Θάλασσα προσφέρεται για υπεράκτια αιολικά πάρκα διαθέτοντας υψηλό αιολικό δυναμικό και αβαθή θάλασσα αφού η υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα στις όμορες χώρες, όπως Μ. Βρετανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία κλπ δεν επιτρέπει την φιλοξενία μεγάλων ανεμογεννητριών. Αντίθετα, το Αιγαίο δεν είναι Βόρεια Θάλασσα και η χώρα με χαμηλό πληθυσμιακό δείκτη προσφέρεται για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην ξηρά με καλύτερες αποδόσεις και χαμηλότερο κόστος ακόμη και στα ακατοίκητα νησιά.
        Βασικός στόχος των προσπαθειών στην ανάπτυξη των θαλάσσιων αιολικών πάρκων για ηλεκτροπαραγωγή μεγάλης κλίμακας είναι το χαμηλό κόστος παραγωγής ώστε να συμμετέχουν ανταγωνιστικά στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με τους επενδυτές να βρίσκονται σε αναμονή.
Με αυτό το σκεπτικό σχεδιάσθηκε και το υπερδίκτυο στην Βόρεια Θάλασσα με την συμμετοχή 10 χωρών.
 Στην Μ. Βρετανία το κόστος παραγωγής είναι ακόμη υψηλό, μεταξύ 0,19 με 0,24€/ kWh, δηλαδή υπερδιπλάσιο από εκείνο με μονάδες φυσικού αερίου.
 Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα της ομάδας ειδικών που όρισε η Βρετανική κυβέρνηση, μια μείωση του κόστους παραγωγής στα 0,12€/ kWh  μέχρι  το 2020 θεωρείται εφικτή.

           Το κόστος επένδυσης του θαλάσσιου αιολικού πάρκου της Λήμνου που αδειοδοτήθηκε με 4.000  €/ kW είναι σχεδόν διπλάσιο εκείνων στην Βόρεια Θάλασσα, οπότε αναμένεται υψηλότερο κόστος παραγωγής εάν τελικά πραγματοποιηθεί.
 Το πάρκο συνδέεται στο σύστημα μεταφοράς στην περιοχή της Θράκης και δεν φαίνεται ότι η παραγόμενη ενέργεια θα κατευθυνθεί προς τις πλησιέστερες αγορές της Τουρκίας ή της Βουλγαρίας αλλά θα μεταφερθεί διατρέχοντας την χώρα με υψηλό κόστος και απώλειες στα μεγάλα καταναλωτικά κέντρα που είναι κυρίως η Αττική.

Είναι προφανές ότι η ''επένδυση'' του θαλάσσιου αιολικού πάρκου βασίζεται στην ειδική μεταχείριση με υψηλά τιμολόγια που θα εξασφαλίσει για τα επόμενα 20 χρόνια και ενδεχομένως σε επιδοτήσεις της επένδυσης με δημόσιο χρήμα. 

Έτσι, μετά από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα του κόσμου και με τις υψηλότερες τιμές οι ΑΠΕ στην Ελλάδα οδηγούνται στα μεγαλύτερα θαλάσσια αιολικά πάρκα με το υψηλότερο κόστος παραγωγής.
 Αντιθέτως, στην Ισπανία μετά την κατάργηση των εγγυημένων τιμών αρχίζει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών που θα συμμετέχουν στην ανταγωνιστική αγορά χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση των καταναλωτών, ενώ η αιολική ενέργεια στην ξηρά εισέρχεται ήδη ανταγωνιστικά στην αγορά (πχ Τουρκία).

Στην Ελλάδα τουfast track και με θεσμικό πλαίσιο υψηλών τιμών υποστηρίζονται επενδύσεις στις ΑΠΕ με ακριβές και ανώριμες τεχνολογίες με συνέπεια ο άλλοτε εύρωστος ηλεκτρικός τομέας της χώρας να χάνει την ανταγωνιστικότητά του και οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν ακριβά τιμολόγια επί μακρόν χωρίς λόγο, με όλες τις επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία.

 Η κατάσταση επιδεινώνεται και με την στρεβλή λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που οδηγείται στην εντατική.

Η έγχυση ακριβής ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα με εγγυημένες τιμές οριζόμενες με νόμο και εκτός της ανταγωνιστικής αγοράς επιβαρύνει επιπρόσθετα τους καταναλωτές και την οικονομία για μακρά περίοδο.

 Οι προσπάθειες που γίνονται κατά καιρούς για την αντιμετώπιση του προβλήματος με θέσπιση άλλων επιβαρύνσεων εντός ή και εκτός του ενεργειακού τομέα ή ακόμη αλλάζοντας ονόματα στα πρόσθετα βάρη των λογαριασμών των καταναλωτών, ( άλλαξαν το τέλος όπερ ΑΠΕ σε ΕΤΜΕΑΡ  ) δείχνουν άρνηση αναγνώρισης και επίλυσης του προβλήματος με τις γνωστές συνέπειες.
      Οι εγγυημένες τιμές αγοράς της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από τις ΑΠΕ, το feed- in tariffμε σωστό σχεδιασμό όμως χωρίς γραφειοκρατία και εμπορία των αδειών, είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο άσκησης πολιτικής για την ανάπτυξη των ΑΠΕ μεγιστοποιώντας τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.
 Αυτό έχει προσωρινό χαρακτήρα σε όλες τις χώρες που εφαρμόζεται με φθίνουσες τιμές και διάρκεια ώσπου να εισέλθουν οι τεχνολογίες των ΑΠΕ στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ήδη μερικές από αυτές διαβαίνουν το κατώφλι.
     
      Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης έχουν τεθεί τελείως επιπόλαια εθνικοί στόχοι για τις ΑΠΕ με ένα πρόχειρο εθνικό πρόγραμμα και με πανσπερμία τεχνολογιών που υποστηρίζονται από υψηλές εγγυημένες τιμές για μακρά περίοδο χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες στον ενεργειακό τομέα, την κοινωνία και την οικονομία.

 Η ανάπτυξη των ΑΠΕ με οποιοδήποτε κόστος χωρίς σεβασμό στους καταναλωτές που καλούνται να το πληρώσουν δεν μπορεί να αποτελεί εθνικό στόχο, ούτε και με το πρόσχημα της προστασίας του πλανήτη έναντι της κλιματικής αλλαγής, όπως αναφέρεται στους πρόσφατους νόμους.

Τέτοιες αποφάσεις επιδεινώνουν την οικονομία και απομακρύνουν την χώρα από την σύγκλιση και το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, ενώ η έλλειψη μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού και αντίστοιχου προγράμματος δράσης αφήνουν τον ενεργειακό τομέα να περιπλανάται σε επικίνδυνες ατραπούς.


             Ο κ. Γιάννης Χατζηβασιλειάδης είναι Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, Σύμβουλος Μηχανικός, Μέλος Δ.Ε. και Γενικός Γραμματέας ΙΕΝΕ
 http://www.energia.gr/article.asp?art_id=59306***
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) χορήγησε Άδεια Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από υπεράκτιο αιολικό πάρκο, ισχύος 498,15 MW, αποτελούμενο από 81 Ανεμογεννήτριες (Α/Γ) ισχύος 6,15 MW έκαστη, βορειοανατολικά της Νήσου Λήμνου, στην εταιρεία CITY ELECTRIC A.E., θυγατρική κατά 100% της εταιρείας συμμετοχών RF ENERGY Α.Ε., μέτοχοι της οποίας είναι η FG EUROPE A.E, ο κος Γεώργιος Φειδάκης και η Οικογένεια Ρέστη.
 Πρόκειται το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα και το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο.
Η επένδυση, συνολικού ύψους 2 δις. ευρώ  )
 Σχετικό άρθρο του SAGINI 3  και εδώ...
.http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9542.html

Στο βωμό του κέρδους..
 http://www.newsnow.gr/article/190035/yperaktio-aioliko-parko-mamouth-skontaftei-se-thalassio-kitos.html

                                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 http://www.kandanos.eu/node/1994