Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

CAMERON.....................ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

                                    
                                                     
Ο   Tory  mr.    John Hayes

Mr Hayes has been quoted as saying wind farms are a “terrible intrusion” and “renewable energy needs to pass the twin tests of environmental and economic sustainability and wind power fails on both counts”. 

 Ο νέος υπουργός Ενέργειας  εχει ξεκάθαρα δηλώσει στο παρελθόν την αντίθεση του για τις ανεμογεννήτριες και την αιολική ενέργεια . Είπε οτι οι  '' αιολικές εγκαταστάσεις είναι  ''μια τρομερή εισβολή'' στις πεδιάδες της πατρίδας μου.

Και οτι   '' « οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειαςπρέπει να περάσουν τις δύο δοκιμές του περιβάλλοντος και της οικονομικής  βιωσιμότητας ,  όμως η αιολική ενέργεια  έχει αποτύχει και στα  δύο ".


Οι ΑΠΕ είναι πανάκριβες , δεν υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα και καταστρέφουν το περιβάλλον.

Η πράσινη πολιτική της ΕΕ ,ανάγκασε και   την Μ Βρετανία να επενδύσει αρκετά δις λίρες στην μαύρη τρύπα των ΑΠΕ .
 Λέτε οτι ήρθε η ώρα να βγάλουν πρώτοι οι Άγγλοι τις........'' τσίμπλες απο τα μάτια τους''. 
          Σήμερα ένας νέος   Υπουργός Ενέργειας μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής χώρας  , δηλώνει τα ίδια .
Η αιολική ενέργεια έχει αποτύχει πλήρως .

                                                          
                                                                     
       Παρακάτω θα διαβάσετε έναν σοβαρότατο λόγο που ειχε  ο Άγγλος Πρωθυπουργός κος Cameron ,για να αλλάξει προσφάτως την  πολιτική με τις ΑΠΕ στην ΑΓΓΛΙΑ , όταν διαπίστωσε οτι τεράστια ποσά ξοδεύονται άσκοπα,  απο την κυβέρνηση του για πληρωμή επιδοτήσεων  (FIT ) αιολικών και  φωτοβολταϊκών .
 Μέσα σε ένα χρόνο η επιδοτούμενη και  παραγόμενη απο φωτοβολταϊκά ενέργεια, αυξήθηκε κατά 900%.
  ( Αυτό σημαίνει  900%  αύξηση των κεφαλαίων για επιδοτήσεις) .
Ο  λόγος ?
    Μα φυσικά οι κρατικές επιδοτήσεις .  Τα ίδια σε ολη την Ευρώπη .Το σίγουρο μεγάλο  κέρδος .  Η επιδοτούμενη για πολλά  χρόνια , παραγωγή ρεύματος .Φούσκα παντού. Η οικονομική κρίση έφερε τα πάνω κάτω . Η φούσκα έσκασε παντού ,  τώρα σκάει και εδώ . Αυτή είναι η ''πράσινη απάτη''
Και οι ''επενδυτες παλι , κλαινε''.

Μήπως αυτά , σας θυμίζουν  το   χρηματιστήριο του 2000 ?
Βρετανία:

 Κατά σχεδόν 900% αυξήθηκε η ενέργεια από φ/β

Κατά 861% αυξήθηκε η παραγόμενη από φωτοβολταϊκά ηλεκτρική ενέργεια στο Ηνωμένο Βασίλειο το δεύτερο τρίμηνο του 2012, συγκριτικά με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο.
Αυτό προέκυψε από τα τελευταία τριμηνιαία στατιστικά που έδωσε στη δημοσιότητα το Βρετανικό Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, από 0,05 TWh κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φ/β έφτασε τις 0,47 TWh κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Αιτία για τη σημαντική αυτή ανάπτυξη είναι, όπως συμφωνούν όλοι οι φορείς της χώρας, το σύστημα επιδοτήσεων το οποίο εφαρμόζεται για συστήματα έως 5 MW.