Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Γράμμα στον ..............καθηγητή του ΕΜΠ


  Παναγιώτης Ζεντέλης

        Ο κ. καθηγητής  αγρονόμος-μηχανικός-τοπογράφος του  ΕΜΠ  .  Έχει σχέση με REAL ESTATE και το Κτηματολόγιο . Έτσι λέει το βιογραφικό του .
Σίγουρα θα εχει  επιστημονικό έργο και παρελθόν με τις ΑΠΕ , αλλά δεν γράφει τίποτα και δεν το ξέρω.  (όπως πχ ο κ.Α.Ζερβός της ΔΕΗ ), που το ξέρω.
Έκανε κάτι αόριστες δημόσιες δηλώσεις υπέρ  ΑΠΕ . Εδώ....
 http://www.energypress.gr/news/Panagiwths-Zentelhs:-Endedeigmenes-allages-sthn-politikh-twn-APE
   Μάλλον όμως  δεν ζει στην ρημαγμένη και χρεοκοπημένη Ελλάδα , όπου ακόμα και οι κάτοχοι κρατικών ομολόγων έχασαν τα λεφτά τους και η ανεργία των νέων είναι πάνω από 45%.
Η χώρα πορεύεται ακροβατώντας με την χρεωκοπία  και η κυβέρνηση είναι υποχείριο του Τομσεν και των δανειστών.
      Δεν έχει αντιληφθεί ο κ. καθηγητής οτι σήμερα θέλουμε μόνο  ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ για επιβίωση .
 Σήμερα δεν έχουμε λεφτά για τίποτα περισσότερο , απο τον Ελληνικό φθηνό λιγνίτη και τα Υ/Κ.
  Δεν έχουμε λεφτά για κρατικές επιδοτήσεις σε πανάκριβες ΑΠΕ και εισαγωγές φυσικού αερίου . 
 Αυτό είναι το βασικό δεδομένο σήμερα .
Αυτά που γράφει για τις ΑΠΕ , ας τα υιοθετήσουν   πλούσιες χώρες , αν τους πείσει. Χλωμό το βλέπω.
Όμως ας μάθει  πρώτα για την ενεργειακή πολιτική σχετικά με τις ΑΠΕ , των άλλων προβληματικών οικονομιών της Ευρώπης , Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Μ Βρετανίας κλπ ,κλπ.
  Κρίμα , περιμένουμε ρεαλιστικές προτάσεις από τεχνοκράτες καθηγητές του ΕΜΠ.  Βέβαια δεν σημαίνει οτι όποιος  είναι καθηγητής στο Μετσόβιο ,  γνωρίζει τα πάντα .

Αφού λοιπόν , μέχρι σήμερα δεν απάντησε στη ερώτηση του archaeopteryx 
στα σχόλια του  ENERGYPRESS - Δημοσιογραφικό ενημερωτικό portal για την ενέργεια
 Εδω....
archaeo pteryx 25/09/2012 00:06
Το ΦΔ που λέγεται λιγνίτης, παράγει έργο όταν το καις. Ο αέρας και ο ήλιος παράγουν τυχαίο, στοχαστικό, έργο, που δεν αποθηκεύεται. Απλή ερώτηση λοιπόν για τον κ. Καθηγητή: Έχουμε 1600-1700 αιολικά MW, για 12 μήνες, με διαθεσιμότητα 22-24%. Πόσο πραγματικό καύσιμο υποκατέστησαν στο 12μηνο σαν αντιστοιχούν ποσοστό της εγκατεστημένης ονομαστικής ισχύος τους; 4%; 6%; Πόσο; Πόσο κόστισαν για το 12μηνο; Χοντρικά 15% * 3 δις; Πόσο μας κόστισε η εξοικονομηθείσα συμβατική MWhr; Εγώ υπολόγισα μεταξύ €300 και 700. Διατελώ, και περιμένω.

Έχουμε λοιπόν μια πιο  απλή ερώτηση για τον ειδικό στις ΑΠΕ  κ.καθηγητή .

Ποια είναι η ενδεδειγμένη και αποτελεσματικότερη λύση , κ.καθηγητή για να τροφοδοτήσουμε  με ρεύμα  24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο , με συνεχή και αδιάλειπτη παροχή  ρεύματος , ένα σύγχρονο σπίτι  80 τ.μ. που έχει ένας πελάτης μου , εκτός σχεδίου ( αυθαίρετο) ?.

 α. Μια γεννήτρια πετρελαίου 6 KW ,    που δίνει καθημερινά 24 ώρες  αδιάλειπτα  σταθερό ρεύμα.
 β. μια ανεμογεννήτρια 150 ΚW  ,   που δίνει ρεύμα μόνο όταν και αν,  έχει άνεμο .
 γ. φωτοβολταϊκά πάνελ και μπαταρίες που δίνουν ρεύμα όταν και αν, έχει ηλιοφάνεια.
Αν συζητήσουμε για κοστολόγια είναι προφανής η απάντηση .
Περιμένουμε .

ΥΓ.
Κε καθηγητή  ,αν δεν είσαι πλασιέ της SIEMENS , που δεν πιστεύω οτι είσαι , αν δεν είσαι έμμισθος υπάλληλος του WWF η της τράπεζας Πειραιώς , που μάλλον δεν είσαι , συνέχισε το REAL ESTATE και άσε τις ΑΠΕ. Έτσι και αλλιώς ρίχνουν την αξία των ακινήτων .


Τριτοκοσμική πρωινή ενημέρωση απο γελοίες φθαρμένες φάτσες

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η Ελλάδα της ρούχλας, της αναξιοπρέπειας, της καφενόβιας αισθητικής, της ημιμάθειας, είναι εδώ. 

Μαντάμ Μέρκελ έλα από νωρίς το πρωί να την καμαρώσεις!!!


Η αποθέωση της έλλειψης αισθητικής, της σοβαρότητας,  των βασικών κανόνων της δημοσιογραφίας.

Με ένα στυλάκι δήθεν καφενόβιας άνεσης σε γειώνουν στην Ελλάδα της μιζέριας, της μετριότητας, της μούχλας. Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να αποδώσει το μεγαλείο της ημιμάθειάς τους.

Το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή των Οικονομέα-Καμπουράκη η συντάκτρια που παρουσιάζει τις διεθνείς ειδήσεις είχε κολλήσει και ρωτούσε επί ένα τρίλεπτο τον Οικονομέα αν έχει πάει στη Ρώμη. Μας τα έπρηξε με το αν έχουν επισκεφθεί την Ρώμη ο Καμπουράκης και ο Οικονομέας. Όταν επιτέλους η γυναίκα ξεκόλλησε από την ερώτηση, με τον Οικονομέα να τα έχει πάρει στο κρανίο μας ξεφούρνισε την φοβερή είδηση που ήθελε τον δήμαρχο της Ρώμης να απαγορεύει να ταίζουν τα περιστέρια οι επισκέπτες της αιώνιας πόλης. Κάτι τέτοιο καταλάβαμε μέσα από την παράνοια της παρουσιάστριας, η οποία δεν έδωσε ούτε καν το όνομα του δημάρχου της πόλης, ενώ οι εικόνες δεν έδειχναν  καν περιστέρια.

Μισή ήταν και η προηγούμενη είδηση με την οποία μας ενημέρωνε για την πρώτη ιδιωτική αποστολή της ΝΑΣΑ στο διάστημα. Ούτε ποιος ιδιώτης ή εταιρεία την οργάνωσαν- το παραμικρό. Η παρουσιάστρια της συμφοράς εντελώς απροετοίμαστη κουτσουλούσε δήθεν ειδήσεις σε ένα κοινό σαν και του λόγου της που στη συνέχεια παρακολουθεί Σκορδά και τούρκικα.

Όλη αυτή την ατμόσφαιρα της παρακμιακής καφενόβιας δημοσιογραφίας συμπληρώνουν οι γκριμάτσες του γραφικού Καμπουράκη ο οποίος ξύνει τα αυτιά, τη μύτη, το κεφάλι του κι ότι άλλο βρει πρόχειρο σε ένα διαρκές κρεσέντο κατά της ευπρέπειας.

Από την άλλη μεριά ο ξεχειλωμένος Παπαδάκης με τα ξεκούμπωτα πουκάμισα και την βουλιμική κοιλιά που κάθε καλοκαίρι εκβιάζει την ανανέωση του συμβολαίου του και κάθε χειμώνα μας πετάει στην μάπα τις ίδιες πατσαβούρες καλεσμένων του που δεν είναι τίποτε άλλο από μαιντανους και τους κολλητούς του σε έντυπα και στο διαδίκτυο οι οποίοι του παρέχουν προστασία.


Κρίμα που η Μέρκελ έρχεται στις 12 κι όχι από τις 8 το πρωί, ώστε να πάρει μια τζούρα από την τριτοκοσμική πρωινή ενημέρωση και τις φάτσες – ναυάγια που υποδύονται τους ''εκπομπάρχες''.

Πράγματι, αυτή η Ελλάδα της ρούχλας και της ξεπέτας είναι ανίκητη. Όπως οι ηλίθιοι...