Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΦΙΡΜΑΝΙ του Οκτωβρίου ΣΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!!!!

                                                   

 Το νέο ''ενεργειακό μνημόνιο'' της χώρας , που επέβαλλε η τρόικα στην κυβέρνηση  ισχύει άμεσα.ΤΟ ΦΙΡΜΑΝΙ του Οκτωβρίου ΣΤΟΥΣ  ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!!!!

Άμεση πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ.
Άμεση πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Άμεση διασύνδεση της Κρήτης .
Άμεση πώληση της ΔΕΠΑ.
Άμεση πώληση λιγνιτικων μονάδων της ΔΕΗ.
Άμεση αύξηση στην τιμή του ρεύματος.
Άμεση αύξηση του τέλους ΑΠΕ.
Λογαριασμοί ΔΕΗ  κάθε μήνα .
Επιβάλλεται απο το μνημόνιο , η άμεση αγορά ( με δανεικά απο την ΕΤΕπ ) ύψους εκατοντάδων  εκατομμυρίων ευρώ για νέους μετρητές ρεύματος . Σύμφωνα με πληροφορίες μας ηγετική και σχεδόν μονοπωλιακή θέση στο ''ειδος'' κατέχει η.....SIEMENS , που προηγείται.
Επίσης μας επιβάλλουν με το ζόρι την διασύνδεση της Κρήτης,  κόστους πολλών δις ευρώ ,            ( εργο με δανεικά επίσης απο την ΕΤΕπ  ). Το έργο ηταν πάντα αναγκαίο να γίνει ,αλλά οχι τώρα που δεν υπάρχει...σάλιο . Όμως το επιβάλλουν με το ζόρι  ,  για να μπορουν οι ΑΠΕ που σχεδιάζουν  να ...χώσουν  στην Κρήτη  να πουλάνε το ρεύμα στο δίκτυο και να αρπάζουν τις επιδοτήσεις απο τους...ραγιάδες .
Μόνο ένας τρελός μπορεί να συμφωνήσει με τα παραπάνω . 
Τα θέλουν όλα .
Βαδίζουμε ολοταχώς στο χάος και στον όλεθρο .
Πρόκειται για εκβιαστές .
 Μας υποχρεώνουν να ξοδέψουμε τα δανεικά , με τον τρόπο που αυτοί επιθυμούν, έτσι ώστε  να ξαναπάρουν οι ίδιοι  τα χρήματα αυτά,  αφού με το ζόρι θα  αγοράσουμε τις υπηρεσίες και την τεχνολογία  τους . 
 ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ   ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ .
                                                                                                                                         SAGINI

    Διαβάστε   ........            Το ''μνημόνιο'' που απαιτεί και  επιβάλλει......

Α.   Για τον αποτελεσματικό διαχωρισμό του δικτύου μεταφοράς από το δίκτυο προμήθειας,  η κυβέρνηση υποχρεούται  να  ανακοινώσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2012 .......


1.  ...... τις λεπτομέρειες του μοντέλου πώλησης  για τον ΔΕΣΦΑ -(Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αέριου ΑΕ) και την πώληση της ΔΕΠΑ ( Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ)  .
2. ....... να δώσει το πλάνο με τις τελικές προθεσμίες , για την εκποίηση λιγνιτικων μονάδων παραγωγής  και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ .       ( Ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ  μέχρι τον Οκτώβριο του 2013 ).
3.   ............τον διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ  -Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.- και τη μεταφορά τουλάχιστον του 51% των μετοχών του στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Β .  Για την  διασφάλιση του  κόστους και των τιμών, η κυβέρνηση υποχρεούται .......

1.   .......τον επόμενο μήνα Νοέμβριο  να ανακοινώσει τις  νέες  αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος για τους καταναλωτές χαμηλής τάσης , που θα ισχύσουν από  1/1/2013 ,καθώς και να αλλάξει τον τρόπο χρέωσης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013.
2.  ......... να ανακοινώσει  μέσα στο β τρίμηνο του 2013 ,την οριστική κατάργηση όλων των ειδικών τιμολογίων και εκπτώσεων ,  εκτός των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
3. ...........προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου,  το λειτουργικό κόστος της ΔΕΗ , η Τρόικα πρέπει να παραλάβει κυβερνητική μελέτη όπου θα συγκρίνονται οι αμοιβές των εργαζόμενων σε αντίστοιχες εταιρείες της Ευρώπης με τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ και σε αντίστοιχες ελληνικές ιδιωτικές επιχειρήσεις.
 4. ..........μέχρι τέλους του έτους , οι λογαριασμοί της ΔΕΗ να εκδίδονται ανα μήνα.
 5. .......... μέχρι τέλους του 2012  πρέπει να αλλάξει τους  μετρητές  ( ρολόγια ) των καταναλωτών , με νέους ''εξυπνους ''μετρητές . Η αγορά τους , θα γίνει είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε απο δανειοδότηση από την ΕΤΕπ.

Γ.           Για την βιωσιμότητα των  ΑΠΕ , η κυβέρνηση υποχρεούται και  οφείλει να     εξασφαλίσει  οτι ........

1. ........ θα αυξήσει !!!  το «τέλος ΑΠΕ»    σε δυο εξάμηνα ( Ιανουάριο - Ιούλιο 2013) έτσι ώστε να εξαλειφθεί το έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ (του ΛΑΓΗΕ) μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου του 2013

 2 . ..........άμεσα και μέχρι τον Νοέμβριο 2012   θα ακυρώσει όλες τις αχρησιμοποίητες άδειες για κάθε  ΑΠΕ -εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που έχουν περάσει τις σχετικές προθεσμίες και θα παγώσει  τις νέες αιτήσεις για φ/β στις στέγες.

3.  ...........από τον Οκτώβριο του 2012 και μετά ,  ο ΛΑΓΗΕ θα  δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία για την εξέλιξη του λογαριασμού ΑΠΕ με προβολές καθ 'όλο το 2013.

 Εξ άλλου μέχρι το τέλος του 2012 η κυβέρνηση υποχρεούται να υποβάλλει στην Κομισιον ολοκληρωμένο τελικό  σχέδιο διασύνδεσης της Κρήτης  με την ηπειρωτική Ελλάδα .

 Το μνημόνιο προβλέπει επίσης ,ολοκληρωμένα μέτρα για την εξυγίανση της αγοράς υγρών καυσίμων και η κυβέρνηση οφείλει να πάρει σειρά απο μέτρα ,για τα οποία θα αναφερθούμε σε νέα ανάρτησή μας.