Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Επικίνδυνος ο.... Γ Παπαπακωνσταντίνου

Στις 17 /12/ 2011 γράφαμε....


Σύνοδος 2011 για την ''πράσινη απάτη'' στο Ντέρμπαν της Ν Αφρικής





Δήλωσε ότι   '' στην Ελλάδα θα φτάσουμε  τα 2.500 ΜW με     ΑΠΕ μέχρι  το  τέλος του  2011''

 Οι χώρες που συμμετείχαν στο Ντέρμπαν στη ετήσια σύνοδο της διακομματικής ΟΗΕ  IPCC , για την ''κλιματική αλλαγή'' αλλά  και οι χώρες που δεν συμμετείχαν είχαν σίγουρα τους δικούς τους σοβαρούς λόγους για να το κάνουν.
   Με λίγα λόγια , οι χώρες που συμμετείχαν από την ΕΕ , ακολουθούν πιστά ,  τη μαμά Γερμανία η όποια έχει καταφέρει να επιβάλει την συμμέτοχη με την ταυτόχρονη ''συναίνεση'' , των ευρωπαϊκών χωρών με διαφόρους τρόπους , η ίδια δε,  έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα την μερίδα του λέοντος από την πίτα των πολλών δις της   '' κλιματικής αλλαγής'' ,  για λογαριασμό της, αλλά κυρίως την υποταγή στη θέλησή της των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης, της πατρίδας μας μη εξαιρουμένης.
Μαζί της ακολουθούν,  η φτωχή Αφρική  και οι νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού , που για να μην καταρρεύσουν αν σταματήσουν την όποια μικρή η μεγάλη παραγωγή διαθέτουν , λόγω εκπομπών ρύπων, περιμένουν να πάρουν λεφτά από τις πλούσιες χώρες     (αυτές που ίσως,  προτίθενται να πληρώσουν ) , στο  ανύπαρκτο προς το παρόν ''πράσινο ταμείο''. Και με τα λεφτά αυτά υποτίθεται ότι  θα περιορίσουν τις δικές τους εκπομπές ρύπων (CO2 ),  που δήθεν  προκαλούν την άνοδο της στάθμης της θάλασσας που θα τις εξαφανίσει!!!. .
Ξέρετε ποιες μεγάλες χώρες , δεν συμμετείχαν επειδή διαφωνούν,  στην διάσκεψη  του Ντερμπαν για την κλιματική αλλαγή ?
 Απάντ.        ΗΠΑ,  ΙΑΠΩΝΙΑ,  ΚΙΝΑ ,  ΡΩΣΙΑ,   ΙΝΔΙΑ,  ΒΡΑΖΙΛΙΑ, και ΚΑΝΑΔΑΣ.
 Σίγουρα αυτές  αποτελούν μια παγκόσμια οικονομική δύναμη που μάλλον  πιστεύει ,  ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα παραμύθι για ηλίθιους που ξοδεύουν τρισεκατομμύρια  χωρίς απολύτως κανένα σοβαρό λόγο , με σκοτεινούς και επικίνδυνους στόχους.
   Πόσο μάλλον όταν συνεχίζουν αυτή την τεράστια σπάταλη μόνοι τους  (για να μειώσουν υποτίθεται τις εκπομπές  διοξειδίου του άνθρακα ,εν μέσω οικονομικής κρίσης  ) όταν την ίδια στιγμή ο υπόλοιπος κόσμος αδιαφορεί παντελώς για αυτό το ανύπαρκτο πρόβλημα και συνεχίζει να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, γνωρίζοντας ότι η   π α ρ ο δ ι κ ή     μικρή αύξηση της  θερμοκρασίας του πλανήτη         ( κατά 1 βαθμό Κελσίου τα τελευταία 50 χρόνια) , προκαλείται από τον ήλιο και οχι από το CO2.  ( εδώ και 16 χρόνια η θερμοκρασία του πλανήτη μάλλον έχει μειωθεί και δεν συνεχίστηκε η άνοδος )
Διότι ναι,  το κλίμα της Γης  αλλάζει........... εδώ και 4 500 000  χρόνια  συνεχώς.
Σημειώστε  ότι εκπομπές CO2 της Ευρώπης αποτελούν το  11% των παγκόσμιων εκπομπών.
  Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος (η κάτι άλλο) για να πιστέψει οτι χώρες όπως οι ΗΠΑ η ο Καναδάς κα , στερούνται οικολογικής ευαισθησίας την οποία διαθέτει μόνον η Ευρώπη, βασικά της Γερμανίας.
   Ας  έρθουμε τώρα  στα δικά μας.
 Ο  ΥΠΕΚΑ  Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη  του '' περιβόλι''  μόλις γύρισε απο το Ντέρμπαν ειπε αυτα ακριβώς που λέει και η παρέα του , (δηλ. ο ΓΑΠ ,και η Μπιρμπιλη) για την κλιματική αλλαγή .
       Γ   Παπακωνσταντίνου.          Ξέρετε γιατί ενδιαφέρεται η ΕΛΛΑΔΑ να πιάσει τους στόχους για την κλιματική  αλλαγή    εν μέσω κρίσης ?
.  .......           '' Η  απάντηση είναι ότι είμαστε μία εξαιρετικά ευάλωτη χώρα στα ζητήματα της αύξησης της θερμοκρασίας και των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής. Ευάλωτοι σε σχέση με τα νερά στη χώρα, ευάλωτοι σε σχέση με την αγροτική παραγωγή, σε σχέση με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, σε σχέση με την ποιότητα ζωής των πολιτών και, βέβαια, την ερημοποίηση σε περιοχές, οι οποίες έχουν υψηλή θερμοκρασία και ξηρασία''.
     Απάντηση με επιχειρήματα , μόνο  για ηλίθιους.   Κρατάμε το '' ερημοποίηση σε περιοχές, οι οποίες έχουν υψηλή θερμοκρασία και ξηρασία''.  Αλήθεια ξέρετε τέτοιες περιοχές στην Ελλάδα.  Που ζει ο άνθρωπος ?

Και συνεχίζει ακάθεκτος.........Για όλους αυτούς τους λόγους, προφανώς, η Ελλάδα πρέπει να έχει πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 
Εξίσου προφανώς, την ενδιαφέρουν και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που γίνονται για την πρόληψη, για τις συμφωνίες που θα μπορέσουν να κρατήσουν την αύξηση της θερμοκρασίας στους 2 °C και όχι παραπάνω. Έτσι, συμμετείχαμε ενεργά μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Συνδιάσκεψη του Durban ...... κλπ , κλπ.

Όμως πολιτικές χωρίς λεφτά δεν γίνονται κε υπουργέ της ''κλιματικής αλλαγής''.
 Οι Έλληνες λιμοκτονούν κε πρώην υπουργέ των Οικονομικών( και εκεί μπάχαλο http://sagini3.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html  )    και  μιλάτε   για 2 500 MW σε ΑΠΕ μέχρι τέλους του 2011, για να εντυπωσιάσει αυτούς που δεν ξέρουν  τεχνικά το θέμα.
Δεν είπε βεβαίως πόσα εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουν οι χρεοκοπημένοι Έλληνες για επιδοτήσεις   2500 MW απο ΑΠΕ μέχρι το τέλος του 2011.
Αυτό προφανώς δεν το έκανε κατά λάθος,αλλά ήθελε  να παραπλανήσει τον Ελληνικό λαό  και να δείξει στα αφεντικά του πόσο υπάκουος είναι.
Παρακάτω το αλλάζει και μιλάει για 2 500 MW  αδειοδοτήσεις.   Δηλαδή  άδειες που  '' θα δώσει ο ίδιος '', λόγω της κυβερνητικής του  εξουσίας.
Αυτές οι δηλώσεις( μάλλον καθ υπαγόρευση) από τον πρώην υπ.οικονομικών, ικανοποιούν σίγουρα την Μερκελ,τις πολυεθνικές και τους εγχώριους διαπλεκόμενους βαρόνους της ενέργειας σε βάρος του χρεοκοπημένου Έλληνα φορολογούμενου.
Συνεχίζει μέσα από διάφορες ασυναρτησίες την συνέντευξή του , με την αμφισβητούμενη και εσφαλμένη επιστημονικά παραδοχή οτι η θερμοκρασία θα ανέβει κατά  2 βαθμούς Κελσίου κλπ,κλπ.
        Διασπείρει το  φόβο ,λέγοντας οτι   '' Οι πολλές μελέτες μιλούν για αύξηση μέχρι 3,7 και 4 βαθμούς''.........''Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα όχι μόνο σε χώρες όπως οι νησιωτικές, οι μικρές νησιωτικές χώρες, αλλά και σε χώρες όπως η δική μας''.
Έντεχνα αγνοεί οτι υπάρχουν άλλες σοβαρές διεθνείς επιστημονικές μελέτες που το διαψεύδουν  αυτό  κατηγορηματικά.
Η χώρα μας δεν κινδυνεύει από αύξηση θερμοκρασίας , άλλα από αύξηση βλακείας και όχι μόνο  των πολιτικών μας σωτήρων. Στην κυβέρνηση του Γαπ, υπάρχουν άνθρωποι επικίνδυνοι και εντελώς ανίκανοι.
Χαίρεται τέλος ο Παπακ., για τη σύσταση του''πράσινου ταμείου'' που δεν συστάθηκε..........''και τέλος, σύσταση Πράσινου Ταμείου για το κλίμα. Συστάθηκε επιτέλους. Βεβαίως δεν υπήρξε συμφωνία για τη χρηματοδότησή του, το οποίο σημαίνει ότι έχουμε κάνει ένα βήμα αλλά είναι ένα απολύτως ατελές βήμα''......
Ο άνθρωπος έχει πλάκα.
          Και βέβαια δεν σχολίασε καθόλου την αρνητική θέση των διαφωνούντων κρατών, σαν η Ελλάδα να  αγνοεί εντελώς τις θέσεις της  Ιαπωνίας,της Ρωσίας,της Κίνας, του Καναδά , των ΗΠΑ, της Ινδίας και τόσων άλλων εξαιρετικά ισχυρών οικονομιών του πλανήτη.
     Κε Υπουργέ οι παραπάνω ισχυρές  χώρες,  δεν είναι .......αντίπαλοι της χρεοκοπημένης Ελλάδας,  που αγωνίζεται να πιάσει τους πράσινους στόχους της ΕΕ για 20-20-20  που ουσιαστικά μας επέβαλε η Γερμανία, διαλύοντας τελείως την έτσι και αλλιώς αδύναμη οικονομία μας.
Θα ήταν σίγουρα καλύτερα τα πράγματα για την Ελλάδα αν οι πολιτικοί μας είχαν την εντιμότητα το σθένος και την δύναμη να αλλάξουν στρατόπεδο. 
                                                                                                                                       SAGINI



  Αν δεν βαριέστε διαβάστε όλη την συνέντευξη τύπου του ΥΠΕΚΑ.
http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/5045bb57-ff83-4f1e-b4ad-c1ab70de6434

\Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρακάτω ανάρτησή μας..
http://sagini3.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html

Όμως το ''ζουμί '' είναι εδώ !!!!

http://sagini3.blogspot.gr/2012/01/blog-post_21.html

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Η διάρκεια ζωής των ανεμογεννητριών είναι 10-15 έτη





The Performance of Wind Farms in the United Kingdom and Denmark by Gordon Hughes   December 19, 2012                                                        
Renewable Energy Foundation
    
 "Το Ίδρυμα  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας''  REF,της Βρετανίας ,  δημοσίευσε σήμερα μια νέα μελέτη, για την  απόδοση των αιολικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία, η οποία δείχνει ότι η οικονομική ζωή      των χερσαίων ανεμογεννητριών είναι μεταξύ 10 και 15 ετών, δεν είναι δηλαδή  20 - 25 χρόνια όπως προβάλλεται από τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας . Η μελέτη θα χρησιμοποιηθεί  για τις ενεργειακές προβλέψεις της  Βρετανικής κυβέρνησης.
       Η μελέτη έγινε από  έναν από τους κορυφαίους οικονομολόγους της ενέργειας και του περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου,τον  Καθηγητή  Gordon Hughes του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Αυτή η πρωτοποριακή μελέτη εφαρμόζει αυστηρή στατιστική ανάλυση στα χρόνια των πραγματικών δεδομένων απόδοσης των αιολικών πάρκωναπό αιολικά πάρκα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά  και στη Δανία.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αφού ληφθούν υπόψη οι  μεταβολές στην ταχύτητα του ανέμου και τα χαρακτηριστικά του τόπου, ο μέσος συντελεστής φορτίου των αιολικών πάρκων μειώνεται σημαντικά καθώς γερνούν.

Πιθανόν  αυτό να οφείλεται στη φθορά του χρόνου.
 Μέχρι  τα 10 έτη ζωής , η εισφορά κατά μέσο όρο των  αιολικών πάρκων του Ηνωμένου Βασιλείου για την ικανοποίηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο. "

Αυτή η πτώση στην απόδοση σημαίνει ότι τα αιολικά πάρκα είναι οικονομικά ασύμφορα  για περισσότερο από 12 έως 15 έτη

Μετά από αυτή την περίοδο θα πρέπει να αντικατασταθούν με νέες μηχανές, ένα εύρημα που έχει μεγάλες οικονομικές  συνέπειες για τους επενδυτές όσο και την κυβέρνηση.
Κατά συνέπεια, το κόστος ζωής ανά μονάδα (MWh) ηλεκτρικής ενέργειας,  που παράγεται από αιολική ενέργεια θα είναι σημαντικά υψηλότερο από ότι επίσημες εκτιμήσεις μέχρι σήμερα.
Η μείωση της απόδοσης είναι πολύ μεγαλύτερη στα θαλάσσια αιολικά και είναι μεγαλύτερη
στις μεγάλες ανεμογεννήτριες από ότι στις μικρές.

          Ο συγγραφέας, καθηγητής Gordon Hughes, δήλωσε: «Η μελέτη έχει τρεις σημαντικές συνέπειες για την πολιτική  της ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια στο Ηνωμένο Βασίλειο:

1.    Ορισμένοι επενδυτές γνωρίζουν για την πτώση της απόδοσης, αλλά παρ 'όλα αυτά συνεχίζουν να επενδύουν, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι κρατικές επιδοτήσεις είναι τόσο γενναιόδωρες ώστε να αντισταθμίζουν την πτώση της παραγωγής. Συνεπώς, αυτό δίνει  ίσως τα περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις των επιδοτήσεων για τη μείωση του κόστους για τον καταναλωτή.
 2.    Η δομή των συμβάσεων που προσφέρονται για ανεμογεννήτριες , θα πρέπει να τροποποιηθούν και τα αιολικά πάρκα να μην επιδοτούνται για περισσότερα από 12-15 έτη.
 3.    Η επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την παραγωγή αιολικής ενέργειας θα απαιτήσει ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο δυναμικότητας αιολικής ενέργειας και  επενδύσεων κεφαλαίων από ότι υποδηλώνουν οι τρέχουσες προβλέψεις. "

    
         Ο  Dr John Constable ,    διευθυντής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Ιδρύματος            ( REF ), δήλωσε:
«Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει τις υποψίες  δεκαετιών ότι οι γενναιόδωρες επιδοτήσεις στη βιομηχανία αιολικής ενέργειας έχουν αποτύχει να ενθαρρύνουν την καινοτομία που απαιτείται για να καταστεί ο τομέας ανταγωνιστικός. Ωμά, οι ανεμογεννήτριες στην ξηρά και στη θάλασσα κοστίζουν πάρα πολύ  και φθείρονται πολύ γρήγορα για  να προσφέρουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση για τον άνθρακα. "
http://www.epaw.org/documents.php?lang=en&article=in8



 Όποιος από τους αναγνώστες μας ενδιαφέρεται,   μπορεί να διαβάσει . Όλη η μελέτη  υπάρχει   εδώ
    http://www.ref.org.uk/attachments/article/280/ref.hughes.19.12.12.pdf       στην Αγγλική.

     http://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif   Επιστημονικές μελέτες αυτού του κύρους ,δεν είναι δυνατόν να αφήνουν αδιάφορους τους Έλληνες αρμόδιους του ΥΠΕΚΑ και της ΡΑΕ .Βεβαίως και οι τραπεζίτες οφείλουν να γνωρίζουν τι ακριβώς χρηματοδοτούν,αν και οι τράπεζες κερδίζουν σίγουρα απο τα αιολικά ,επειδή αυτά έχουν κρατική εγγύηση επιδότησης με......... τα λεφτά μας βεβαίως.
            Ένα τεράστιο θέμα περιβαλλοντικής καταστροφής ,υπάρχει μετά την οριστική παύση λειτουργίας των ανεμογεννητριών στα βουνά μας ,  λόγω παλαιότητας .   Καμία μέριμνα δεν υπάρχει για την αποξήλωση και αποκατάσταση του τοπίου  . Ζωντανό παράδειγμα οι εγκαταλειμμένες ανεμογεννήτριες στην νότιο Εύβοια ,στην περιοχή του Κάβο Ντόρο όπου έχουν εγκαταλειφθεί σαν τεράστια σκιάχτρα που βιάζουν το περιβάλλον, απεχθής εικαστική παρέμβαση στα βουνά της Εύβοιας ,που βλέπουν αναγκαστικά οι ταξιδιώτες και οι τουρίστες στο Αιγαίο . Καμία δήθεν οικολογική πράσινη παρακυβερνητική οργάνωση ( Greenpiece- WWF -κλπ ) αλλά και κανένας αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται.
                                                                                                                                         SAGINI



    Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

    Άνθρακας . Η παγκόσμια πηγή ενέργειας


       ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ          17/12/2012

          Το μερίδιό του άνθρακα στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα θα συνεχίσει να αυξάνεται.

          Ο άνθρακας παγκοσμίως,  ως πηγή ενέργειας μέχρι το 2017 θα ξεπεράσει το πετρέλαιο.

      Σύμφωνα με την ετησία έκθεση της παγκόσμιας επιτροπής ενέργειας International Energy Agency (IEA) , η ζήτηση κάρβουνου αυξάνεται παντού στον κόσμο εκτός από τις ΗΠΑ ,όπου το φυσικό αέριο από σχιστόλιθο , εκτοπίζει το κάρβουνο. 

    Διαβάστε  όλο το κείμενο εδώ......

    http://iea.org/newsroomandevents/pressreleases/2012/december/name,34441,en.html

      

               Στην παγκόσμια αγορά ενέργειας κανείς δεν ασχολείται σήμερα η τουλάχιστον δεν παίρνει σοβαρά τις ΑΠΕ .    Είναι  τόσο ασήμαντη η προσφορά του ήλιου και του αέρα για παραγωγή ενέργειας .
     Μόνο  στην  Ευρώπη της  Γερμανίας και στη μακρινή Αυστραλία , ίσως και στην πολλαπλά εξαρτημένη Αφρική  , εξακολουθούν να επιβιώνουν τα οργανωμένα συμφέροντα των ΑΠΕ , επειδή εδώ έχει επιβληθεί με το ζόρι, ο νόμος των ηλιθίων ( υποχρεωτική εξάπλωσή των ΑΠΕ) , επειδή αυτό εξυπηρετεί οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα κρατών και πολυεθνικών . Η  αποτυχημένη πολιτική των ΑΠΕ στην Ευρώπη άρχισε να καταρρέει ,επειδή όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τη ''πράσινη απάτη''.
                                                                                                                             sagini

    Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

    Δέσανε το Ε/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. , οι απλήρωτοι ναυτικοί του !!!

     
                                                        
       
            Η επίσχεση εργασίας από το πλήρωμα του  Ε/Γ ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α  της Ναυτιλιακής Εταιρείας  ''Γραμμές Η. Αγούδημος''  ,  δημιουργεί τεράστια προβλήματα  στην συγκοινωνία και  σύνδεση  των νησιών της ΑΝΔΡΟΥ ,ΤΗΝΟΥ ,ΜΥΚΟΝΟΥ , με το λιμάνι της Ραφήνας .
    Το ''θαλασσοβάπορο'' , των 40 και πλέον ετών μάλλον βρίσκεται στο τέλος μιας μεγάλης και ιστορικής πορείας,αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
    Ήμερες γιορτινές Χριστουγεννιάτικες και οι 55 ναυτικοί του ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α που είναι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες ,  προέβησαν σε έγγραφη καταγγελία στο Λιμεναρχείο Ραφήνας, εναντίον της πλοιοκτήτριας ,για μη καταβολή δεδουλευμένων.
     Έτσι από την περασμένη Τετάρτη το πλοίο βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Ραφήνας  και πλέον κανείς δεν γνωρίζει την περαιτέρω εξέλιξη .
      Σήμερα η γραμμή ΑΝΔΡΟΥ ,ΤΗΝΟΥ,ΜΥΚΟΝΟΥ εξυπηρετείται απο το μοναδικό πλοίο που απέμεινε  το Ε/Γ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.

    Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

    Βραβείο ''Επιστημονικού Σκοταδισμού'' στον...... Σκάι


    Πρώτο Βραβείο «Επιστημονικού Σκοταδισμού» στην Ενημέρωση στον Σκάϊ -- ανοικτή επιστολή του καθηγητού στο ΓΠΑ κου  Σταύρου Αλεξανδρή

     


    Αγαπητή κ. Κ. Χριστοφιλίδου,

    Επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή την εκπομπή σας ECO-News στις 11/12/2012 http://www.skai.gr/tv/show/?showid=63902  η οποία αποτελεί φαινόμενο άκρατης τρομολαγνείας.
     Θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρώτο βραβείο “Επιστημονικού Σκοταδισμού» στην ενημέρωση.  Εκφράσεις όπως:

    «Η Ελλάδα στο κόκκινο»,…      «Ο χάρτης της χώρας αναμένεται να αλλάξει δραματικά λόγω της κλιματικής αλλαγής»…       «Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από το CLIMRUN και την έρευνα αστεροσκοπείο,WWF»,…        Μια έρευνα που παρουσιάζει τα κλιματικά δεδομένα της χώρας για τις περιόδους 2021-2071 και 2071-2100 (!!!)

           Και η συνέχεια:      «η έρευνα χρησιμοποίησε πραγματικά κλιματικά δεδομένα για την Ελλάδα της περιόδου 1960-1990 και προσομοιώνοντας τα κατέληξε σε συμπεράσματα που τα αποτύπωσε σε χάρτες»… Το οικοσκόπειο αποτελεί πολύτιμο εργαλείο …και εξειδικεύει με μεγάλη λεπτομέρεια».

    Οι εκφράσεις αυτές γελοιοποιούν κάθε επιστημονική έννοια.
     Θα ήθελα να επισημάνω ότι η λέξη «δεδομένο» σημαίνει το αδιαμφισβήτητο στοιχείο, και κάθε τι που ισχύει μέχρι τώρα (Μπαμπινιώτης σελ.456). 
    Τι εννοείτε όταν λέτε « πραγματικά κλιματικά δεδομένα» . Υπάρχουν και δεδομένα «ψεύτικα»? Για να το προσδιορίζετε ίσως κάτι θα γνωρίζετε.
     Υπάρχουν κλιματικά δεδομένα της χώρας προερχόμενα από το μέλλον 2071-2100? 
     Ίσως υπάρχει σύγχυση μεταξύ της έννοιας του «δεδομένου» και του «επιστημονικού διαλογισμού» ή την έννοιας του «αβέβαιου σεναρίου» και της «μελλοντολογίας».
     Είναι δυνατόν αυτό να στοιχειοθετεί σοβαρή έρευνα?

    Στις 5 Ιουνίου 2012, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων σε ημερίδα με θέμα «Κλιματική Μεταβολή και Δάση» διατύπωσα σημαντικές αμφιβολίες για την κλιματική αλλαγή με τη μορφή που παρουσιάζεται. Συγκεκριμένα εξέφρασα την άποψη, ότι οι υπάρχουσες μη πιστοποιημένες κλιματικές παρατηρήσεις (χρονοσειρές) στον Ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα η ανυπαρξία θεμελιωδών κλιματικών παραμέτρων σε όλη την επικράτεια, δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσουν και να χρεώσουν τις παρατηρούμενες αλλαγές σε ένα περιορισμένης έκτασης δασικό ή περιβαλλοντικό σύστημα, στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.
     Ο όρος κλιματική αλλαγή χαρακτηρίζει μια σημαντική και μόνιμη αλλαγή στη στατιστική κατανομή των καιρικών συνθηκών για περιόδους που κυμαίνονται από μερικές δεκαετίες έως και εκατομμύρια χρόνια. Συνεπώς, η έναρξη και το πέρας ενός φυσικού γεγονότος μέσα σε περιορισμένη χρονική κλίμακα δεν θα μπορούσε να συνδεθεί με την έννοια της κλιματικής αλλαγής, όπως συστηματικά και ασύνδετα σήμερα κατά κόρο χρησιμοποιείται και παραποιείται. Η εισαγωγή αμφιλεγόμενων δεδομένων και παρατηρήσεων σε κλιματικά μοντέλα δημιουργούν προβλέψεις σεναρίων υψηλού βαθμού αβεβαιότητας, που θα ήταν ακραίο να αποτελέσουν εργαλεία περιβαλλοντικής διαχείρισης και σχεδιασμού υψηλού κόστους για τις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.
     Σήμερα ο όρος «κλιματική αλλαγή» αποτελεί παγκοσμίως ένα κατάλληλα επικοινωνιακό εργαλείο που εξυπηρετεί πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς ιδιαίτερα στον Ευρωπαϊκό χώρο.

    Παρά τις αμφιβολίες τις οποίες διατύπωσα δεν υπήρξε καμία αντίδραση σε αυτές τις απόψεις καθώς υπήρχαν παρόντες, ερευνητές από την ομάδα στην οποία αναφέρεσθε.

    Σύμφωνα με μια διεθνή δημοσκόπηση http://www.gallup.com/poll/147203/Fewer-Americans-Europeans-View-Global-Warming-Threat.aspx#2  
    (στην ερώτηση: Πόσο σημαντική απειλή για σας και την οικογένειά σας η είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη»;)  
    η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην τρομοκρατία της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως μεταξύ 100 χωρών με ποσοστό 87% (αυξήθηκε το 2010). Η δεύτερη Ευρωπαϊκή χώρα, Πορτογαλία βρίσκεται στην 10η θέση με 73% και ακολουθεί η Ουγγαρία (72%) στην14η θέση της γενικής κατάταξης για το 2010. 
    Δεν νομίζω να θεωρήσετε τυχαίο που το ΔΝΤ και οι ομότυποι συμπράττοντες έχουν επισκεφθεί τις χώρες αυτές?
     Η τάση οικονομικής κατάρρευσης μιας χώρας είναι αντιστρόφως ανάλογος με την άνθιση του περιβαλλοντικού τρόμου που παρέχεται μέσω της ενημέρωσης και της παιδείας σε αυτή την χώρα
    Συνδέεται άρρηκτα με τις ελαττωμένες αντιστάσεις μιας κοινωνίας στην προπαγάνδα και στην παραπληροφόρηση.
     Η οικονομική κρίση και η κλιματική αλλαγή έχουν το ίδιο κέντρο διαχείρισης. Οι άνθρωποι που επανδρώνουν όλα τα κέντρα περιβαλλοντικής πολιτικής δεν έχουν ουδεμία σχέση με το φυσικό αντικείμενο του κλίματος. Ο κατάλογος είναι μακρύς και αναμφισβήτητος.

    Δυστυχώς ο καημένος Έλληνας από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο βομβαρδίζεται την τελευταία δεκαετία με αμφιλεγόμενο εκπαιδευτικό υλικό που έχει ως αποτέλεσμα την. ακραία μορφή εκφυλισμού της σκέψης. Έχουμε δημιουργήσει την γενιά του «Τρομοκηπίου», δανειζόμενος τον όρο από γνωστό Πανεπιστημιακό.

           Εντυπωσιακή είναι και η συνέντευξη http://www.ishow.gr/yt_player.asp?personGuid=A78535D9-5275-4F44-B152-9AC77169F051&ytid=JcsfiBi_Qz4  τριών λεπτών και 44 δευτερολέπτων που παραχωρήσατε στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου αποτυπώνεται η «πεμπτουσία» της «Αδιαμφισβήτητης Ιδέας της Κλιματικής Αλλαγής».
     Πραγματικά δεν ήμουν σε θέση να συγκρατήσω την συγκίνηση μου όταν άκουσα τον καλεσμένο σας να λέει: “…στο πρόσωπο του Sir Nicholas Stern όλοι όσοι αγωνιζόμαστε για αναδείξουμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής βρίσκουμε ένα πολύ δυνατό και φυσικό σύμμαχο ”.
          Ειλικρινά σας συγχαίρω διότι έχετε πράξει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

    Όταν η χώρα μας θα απαλλαχθεί από τους οσφυοκάμπτες και υποτελείς που διαχειρίζονται (για τον ιδιαίτερο προσωπικό του λόγο ο καθένας) το μέλλον και την καθημερινή ζωή την δική μας και των παιδιών μας ίσως δούμε μια ακτίνα φωτός σε αυτό τον τόπο.

    Ειλικρινά σας ζητώ συγγνώμη για το έντονο ύφος μου, αλλά πιστέψτε με ότι αυτό οφείλεται σε συσσωρευμένη αγανάκτηση.

    Εκείνο που θα πρέπει να συνοδεύει τον κάθε επιστήμονα εκτός από την αναζήτηση της αλήθειας είναι η ΗΘΙΚΗ και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , o διάλογος και το επιχείρημα.

    Η άγνοια μπορεί να συγχωρεθεί μέχρι να έρθει η γνώση. Δεν συγχωρείται όμως η σιωπή όταν υπάρχει η γνώση.

    Φιλικά

    Σταύρος Αλεξανδρής 


    Πηγη
     http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7181.html