Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

AL GORE - AL JAZEERA - Αποκάλυψη ενός μεγαλοαπατεώνα


 Μην χειροκροτείτε πια τον AL GORE !!!

     Ίσως ο σημαντικότερος διεθνώς , προπαγανδιστής  της ''πράσινης απάτης''
 Εξυπηρέτησε συγκεκριμένα ύποπτα και σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα .
Του χάρισαν κυριολεκτικά το ''πράσινο'' βραβείο Νόμπελ  σαν  διεθνή αναγνώριση για τις υπηρεσίες του.
Το ντοκιμαντέρ του ,της πράσινης προπαγάνδας, με τίτλο «Μια ενοχλητική αλήθεια» πήρε Όσκαρ και προβάλλεται ακόμη  στα σχολεία, σε όλον το κόσμο.

 Σήμερα όλοι πλέον αντιλαμβάνονται τον βρόμικο ρόλο του Al Gore  για την ανύπαρκτη ''κλιματική αλλαγή''.
                                                                                                                                sagini





Αμάρτησε για 500 εκατ. πετροδολάρια

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τιμήθηκε με Νομπέλ Eιρήνης για τον αγώνα του εναντίον των καταστροφικών για το περιβάλλον υδρογονανθράκων, 
 αλλά κάνει χοντρές μπίζνες με το Αλ Τζαζίρα
Όλο το άρθρο εδώ     http://www.tovima.gr/world/article/?aid=492737

                                                           

Είναι η είδηση με τα δύο Αλ.
 Ο Αλ Γκορ, πρώην αντιπρόεδρος και παραλίγο πρόεδρος των ΗΠΑ, νομπελίστας και μεγαλοακτιβιστής για το περιβάλλον, πούλησε το αποτυχημένο κανάλι του στο Αλ Τζαζίρα, ιδιοκτησίας άραβα μεγιστάνα των πετρελαίων. Τα λεφτά ήταν πολλά.
 Μισό δισ. δολάρια πλήρωσε ο εμίρης του Κατάρ για να μπει στην αμερικανική αγορά των ΜΜΕ. Τα 70 εκατομμύρια τα έβαλε στην τσέπη ο Γκορ. Έκανε, μάλιστα, ό,τι μπορούσε για να μην πληρώσει μεγαλύτερους φόρους.
 Κάπως έτσι τα κατάφερε να εξοργίσει όχι μόνο τους αριστερούς οικολόγους, αλλά και την πατριωτική Δεξιά, στην Αμερική. Δεν φτάνει που ξεπουλιέται στα πετροδολάρια, να δίνει βήμα σε ένα κανάλι που μετέδιδε κατ’ αποκλειστικότητα τα βίντεο με τα μηνύματα του Οσάμπα μπιν Λάντεν;
 Η υποκρισία έχει και τα όριά της, λένε για τον πολιτικό που «πολεμούσε» το ρυπογόνο πετρέλαιο αλλά αμάρτησε για 500 εκατομμύρια πετροδολάρια.

     Πάνε οι μέρες που έπιναν νερό στο όνομά του στο Current TV. Τώρα τον φωνάζουν «Αλ Γκορζίρα». Στα γραφεία του καναλιού, στο Σαν Φρανσίσκο, οι διαθέσεις είναι άγριες και τα επίθετα με τα οποία τον στολίζουν πολύ χυδαία.
 «Δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του εδώ. Υποτίθεται ότι είναι το πρόσωπο της καθαρής ενέργειας και μας πούλησε στον εμίρη; Εμείς, που δεν παίζαμε ούτε διαφημίσεις αμερικανικών εταιρειών πετρελαίου, να δουλέψουμε τώρα για τα πετρέλαια του Κατάρ;» είπε ένα στέλεχος.
 «Ο Αλ μας έκανε συνέχεια κήρυγμα για το πράσινο. Δεν φανταζόμουν ότι εννοούσε το πράσινο χρώμα του δολαρίου» λέει ένας άλλος.
 Αρεσε του Γκορ να μιλάει για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, και να ρωτάει:
 «Γιατί δεν χρησιμοποιούμε καύσιμα που δεν είναι ακριβά, δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον και υπάρχουν σε αφθονία στην πατρίδα μας;».  

Μετά το 2000 ο Γκορ έκανε καριέρα σαν σταυροφόρος για τη σωτηρία του περιβάλλοντος. Κέρδισε το Νομπέλ Ειρήνης το 2007 για τον ακτιβισμό του. Το ντοκυμαντέρ του με τίτλο «Μια ενοχλητική αλήθεια» πήρε Όσκαρ και προβλήθηκε στα σχολεία στις ΗΠΑ για να διδάξει στα παιδιά τους κινδύνους από την υπερθέρμανση του πλανήτη.
 Τώρα έμαθε, από πρώτο χέρι, μια άλλη ενοχλητική αλήθεια: είναι πολύ δύσκολο να πεις «όχι» στο πετρέλαιο, επειδή σου αφήνει τεράστια κέρδη.

Για πολλούς το πιο ενοχλητικό είναι η υποκρισία του, που κρατάει χρόνια, λένε. Ρωτάνε πού ήταν οι οικολογικές ανησυχίες όταν τα αμερικανικά αεροπλάνα βομβάρδιζαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο τη Γιουγκοσλαβία επί αντιπροεδρίας του, το 1999;
 Και πού ήταν οι ευαισθησίες του για το περιβάλλον όταν η κυβέρνηση Κλίντον αρνήθηκε να υπογράψει το Πρωτόκολλο του Κιότο, τη διεθνή συμφωνία για τη μείωση των καυσαερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου;

«Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχει εκτεθεί. Ο Γκορ έχει περάσει την τελευταία 10ετία κάνοντας κήρυγμα για την ανάγκη να πάψει να εξαρτάται η Αμερική από το ξένο πετρέλαιο. Και μετά βάζει στην τσέπη εκατομμύρια δολάρια από το Κατάρ, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς πετρελαίου»
λέει στο «Βήμα» ο Ντέιβιντ Μαρκ, διευθυντής στο αμερικανικό πολιτικό site Politix.
 «Εχει κάθε δικαίωμα να βγάλει όσα λεφτά είναι νομίμως δυνατόν από το Αλ Τζαζίρα - αλλά τώρα που το έκανε πρέπει να σταματήσει τη φαρισαϊκή κατήχηση για το περιβάλλον» λέει.

Οι πιο δεξιοί, ιδίως στο Fox News, αφρίζουν για άλλους λόγους. Βλέπουν την πώληση στο αραβικό κανάλι ως «αντιαμερικανική ενέργεια» και το Αλ Τζαζίρα ως φερέφωνο ισλαμιστών τρομοκρατών. Μερικοί έχουν φτάσει στα όρια της παράνοιας: λένε ότι οι ρεπόρτερ του AJ είναι πράκτορες της Χαμάς και της Αλ Κάιντα.

«Πολλοί Αμερικανοί τηλεθεατές έχουν την εντύπωση ότι το AJ κάνει δημοσιογραφία προπαγάνδας. Για παράδειγμα, δείχνει συνέχεια πλάνα με τους νεκρούς στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη, αλλά παραλείπει να πει ότι αυτές οι τραγικές απώλειες είναι αντίδραση στις επιθέσεις με ρουκέτες που χτυπάνε αδιακρίτως αμάχους στο Ισραήλ - μια απειλή που δεν θα αποδεχόταν καμιά  κυβέρνηση στον κόσμο. Το AJ έχει αποκαλέσει "μαχητές της ελευθερίας" μέλη της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και της Αλ Κάιντα. Για τους περισσότερους Αμερικανούς όλοι αυτοί είναι τρομοκράτες. Ο κόσμος εδώ δεν θέλει να τους βλέπει να νομιμοποιούνται»
μας λέει ο Μαρκ.

Η περιουσία του πρώην αντιπροέδρου ξεπερνά τα 150 εκατ. δολάρια, από «μόλις» 2 εκατ. που είχε το 2000 όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος
Έφυγε από την πολιτική και έγινε «Πράσινος» και πάμπλουτος

Έχασε τον Λευκό Οίκο για μια χούφτα ψήφους στη Φλόριδα, αλλά κέρδισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τη δεύτερη καριέρα στις επιχειρήσεις. Αν είχαν πάει όλα κατ' ευχήν, τέτοιες μέρες πριν από 12 χρόνια θα ορκιζόταν ως 43ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Επειδή δεν ήταν γραφτό, ο Αλ Γκορ γύρισε την πλάτη στην πολιτική για να αφιερωθεί στη σωτηρία του πλανήτη και στις μπίζνες. Εκεί έχει διαπρέψει.

Με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις, η περιουσία του ξεπερνάει σήμερα τα 150 εκατ. δολάρια - από 2 εκατ. που είχε όταν κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές το 2000. Τα πολλά λεφτά τα έκανε στα 10 χρόνια που βρισκόταν στο διοικητικό συμβούλιο της Apple. Εξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές, με μετοχές και οψιόν 53,5 εκατ. στον γίγαντα της τεχνολογίας. Πέρυσι, που η τιμή των μετοχών της Apple έσπασε όλα τα ρεκόρ (705 δολ. η μία), το χαρτοφυλάκιό του άξιζε 71 εκατ. δολάρια.

Οταν άνοιξε το Current TV, μαζί με τον επιχειρηματία φίλο του Τζόελ Χάιατ, φάνηκε σαν να έχασε το άγγιγμα του Μίδα.
Επειτα από επτά χρόνια στον αέρα, το κανάλι ήταν μια παταγώδης αποτυχία. Αλλά να που βρέθηκε αγοραστής πρόθυμος να δώσει 500 εκατ.

Το μόνο κακό για τον Γκορ είναι ότι δεν κατάφερε να κλείσει το ντιλ πριν από το τέλος του 2012, κάτι που θα του στοιχίσει λίγα εκατομμύρια δολάρια επιπλέον σε φόρους. Και αυτό γιατί βάσει της συμφωνίας για τον «δημοσιονομικό γκρεμό», που ισχύει από την Πρωτοχρονιά, ο συντελεστής για τα κέρδη κεφαλαίου αυξήθηκε από 15% σε 20%.
Επιχειρηματικά συμφέροντα έχει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, χάρη στη συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπλαντ, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο στην Goldman Sachs Asset Management. Ιδρυσαν μαζί, το 2004 στο Λονδίνο, την Generation Investment Management, που ειδικεύεται σε επενδύσεις για την πράσινη ενέργεια και τις νέες τεχνολογίες. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαχειρίζεται ποσά άνω των 6 δισ. δολαρίων. Τα κέρδη του από την επιχείρηση ανέρχονται σε 14 εκατ. δολάρια τον χρόνο.

Δεν είναι ο πρώτος πρώην πολιτικός που έβγαλε πολλά λεφτά.
 Αλλά ο Γκορ τα έχει πάει ασυνήθιστα καλά με τις οικολογικές μπίζνες. Τα περισσότερα επιχειρηματικά συμφέροντα τα έχει σε τομείς όπου είναι γνωστός και μπορεί να ασκεί πιέσεις, όπως το περιβάλλον.

«Οι περισσότεροι πίστευαν ότι ήθελε να επηρεάσει την πολιτική συζήτηση υπέρ της οικολογίας, όχι να βγάλει χρήματα από το κανάλι. Τώρα βλέπουμε ότι ενδιαφερόταν περισσότερο για τα κέρδη από την επένδυσή του»
λέει στο «Βήμα» ο Στούαρτ Ρόδενμπεργκ, πολιτικός αναλυτής στην Ουάσιγκτον.

Ο νομπελίστας της οικολογίας έχει αγοράσει δύο πανάκριβα σπίτια, δίπλα στο κύμα, στην Καλιφόρνια.
 «Δεν φοβάται μην πνίξει ο ωκεανός τη βίλα του στο Μοντεσίτο όταν ανέβει η στάθμη, όπως μας προειδοποιεί συνεχώς;» ρωτούν κάποιοι.
 Εχει, επίσης, έπαυλη και φάρμα με ορυχείο λευκοσιδήρου στο Τενεσί, διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο, και σπίτι στην Ουάσιγκτον.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ