Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κακουργηματικές διώξεις κατά στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ


Αφορούν στην τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το 2009
Κακουργηματικές διώξεις κατά στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ




           Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκούνται τελικά από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εις βάρος των υπευθύνων της Στατιστικής Υπηρεσίας για της υπόθεσης της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος της χώρας το 2009.

Οι διώξεις στρέφονται εναντίον του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ  , Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Ευσταθίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών.

Σύμφωνα με την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και οι τρεις πρέπει να διωχθούν για ψευδή βεβαίωση σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50.

Ο εισαγγελέας ζητεί επίσης να αναζητηθούν τυχόν ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι παράγγειλαν στους κατηγορούμενους να αλλοιώσουν τα στοιχεία που παρουσίασε εκείνη την περίοδο η ΕΛΣΤΑΤ, «φουσκώνοντας» το έλλειμμα ενόψει της προσφυγής στο ΔΝΤ και όσα επακολούθησαν.
 tovima.gr


Το θέμα αυτό  έχει απασχολήσει αρκετές φορές το  SAGINI3 για τους......... ηθικούς αυτουργούς    που τώρα αναζητεί ο κος  Πεπόνης.

                                                              
Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στέλεχος του ΔΝΤ! Προμελετημένο το μνημόνιο;
 
         Στις  13/5/2011 , στις 8/6/2011  γράφαμε εδώ....    ΕΛΣΤΑΤ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ     

     Πρώην  στέλεχος του ΔΝΤ  είναι ο νέος  επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με την κυβέρνηση  του ΓΑΠ  (που τον διόρισε ), να επιχειρεί μέσω της επιλογής αυτής να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στο εξωτερικό περί ''συμμόρφωσης'' και αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων και αυστηρής εποπτείας του μηχανισμού κατάρτισής τους. 

Πρόεδρος της Αρχής( ΕΛΣΤΑΤ ) ορίστηκε ο κ. Α. Γεωργίου, έως τώρα αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος στατιστικής του ΔΝΤ, απόφοιτος του Amherst College των ΗΠΑ και διδάκτορας του οικονομικού πανεπιστημίου του Michigan - ΗΠΑ.

 

          και   εδώ...  ΕΣΤΑΤ- ΓΕΩΡΓΙΟΥ       
Επανήλθαμε εδώ.......   ΦΩΣ ...... ΦΑΝΑΡΙ        
και εδώ.........   Κατάθεση του αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ Λογοθέτη

  

1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ