Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

 

ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Την υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς ασθενών παρέχει ο Δήμος Τήνου στους μόνιμους κατοίκους του νησιού από τον Ιανουάριο του 2013. Η υπηρεσία του Δήμου ενεργοποιείται σε περίπτωση αδυναμίας ή άρνησης  του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί. Τη
Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά η υπηρεσία αυτή, για
την αερομεταφορά ασθενή από την Τήνο στην Αθήνα.


aerodiakomides asthenon apo ta nisia


Ο Δήμος Τήνου βλέποντας τις μεγάλες ελλείψεις στη δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας των νησιωτών και για την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη των Τηνιακών υπέγραψε ασφαλιστήριο συμβόλαιο με ιδιωτική εταιρεία για την αερομεταφορά όποιου μόνιμου κατοίκου έχει ανάγκη, στην Αθήνα και στο εκεί εφημερεύον νοσοκομείο ή τη μεταφορά του από τη Μύκονο με αεροπλάνο στην Αθήνα, σε περίπτωση που η σχετική ανάγκη εκδηλωθεί σε νυχτερινές ώρες. Η παροχή αυτή στους κατοίκους της Τήνου αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2013.
Όπως είπε ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς  σε περίπτωση διαφωνίας για την αερομεταφορά ασθενή, με την αποφασιστική άποψη του γιατρού του Κέντρου Υγείας «ένα υγειονομικό ελικόπτερο θα τεθεί στη διάθεση του κάθε Τηνιακού που το έχει ανάγκη, χωρίς καμία υποχρέωση από μέρους του».  Δηλαδή, το πρώτο λόγο σε μια τέτοια περίπτωση αναγκαίας διακομιδής ενός ασθενή θα έχει ο γιατρός από το Κέντρο Υγείας Τήνου.

 ΠΗΓΗ   https://laikiepitropiandros.wordpress.com/



    Αναμφίβολα μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Τήνου για το καλό των δημοτών του.
Ελπίζουμε να βρει μιμητές και στην Άνδρο.
                                                                                                                    SAGINI 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ