Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ο ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

 

 

 http://notios-evoikos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4955.html

  19 /12/ 2012


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου για την μη εφαρμογή περί μείωσης των οικιακών λογαριασμών της ΔΕΗ


Με την υπ' αριθ. 369/2012 απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρεται για την μη εφαρμογή των διατάξεων του   ν. 3851/2010 περί μείωσης των οικιακών λογαριασμών της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα το ψήφισμα έχει ως εξής: 


«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την μη καταβολή μέχρι σήμερα του ειδικού Τέλους ΑΠΕ του αρ. 7 παρ. 3 του ν. 3851/2010 από τον αρμόδιο Διαχειριστή στους οικιακούς καταναλωτές του Δήμου μας και εγκρίνουμε την αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας και την κίνηση της νομικής διαδικασίας εκ μέρους του Δήμου κατά παντός υπευθύνου για την απόδοση του ανωτέρω Τέλους στους δικαιούχους. Επίσης ζητούμε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην πληρώνουν οι κάτοικοι του Δήμου εισφορά υπέρ ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.»

http://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif
Εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ από επιδοτήσεις οι ΑΠΕτεωνες

     H περιοχή εκατέρωθεν των ακτών του πιο φημισμένου δίαυλου του Αιγαίου,του Κάβο Ντόρο,
έχει χάσει πλέον την μοναδική της φυσική ομορφιά ,αφού ανεξέλεγκτα συνεχίζεται η εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων από την γνωστή ομάδα των βαρόνων της ενέργειας .
 Το αποτέλεσμα είναι ότι η περιοχή , ειδικά από την πλευρά της Εύβοιας έχει χάσει οριστικά κάθε τουριστικό ενδιαφέρον με την αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών του τοπίου ,την διάνοιξη πολλών χιλιομέτρων χωματόδρομων και μεγάλων χωματουργικών έργων και την απαξίωση του οικονομικού τιμήματος της γης. Όμως εκτός των τόσων δεινών που προκάλεσαν στους κάτοικους, στην οικονομία και στο περιβάλλον, οι ΑΠΕτεωνες δεν έφεραν κανένα οικονομικό όφελος στους κάτοικους της περιοχής , ούτε έστω τα ''ψίχουλα'' που ο νόμος επιβάλλει . Τελικά και αυτό ήταν..... το δόλωμα για να καμφθούν οι αρχικές τοπικές αντιδράσεις .
                                                                                                                             sagini
 
  

1 σχόλιο:

  1. Όπως ακριβώς θα γίνει και στην Άνδρο!!!!!!!!!!!!! και παντού όπου οι ΑΠΕτεώνες πατήσουν το κουλό τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ