Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κάν' το όπως... οι αχινοί


Τι θα ακούσουμε ........ακόμη !

''Είναι σίγουροι ότι απευθύνονται σε ηλίθιους ,  γιαυτό λένε ότι τους γουστάρει ! ''


ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

Στους αχινούς... στρέφονται Βρετανοί ερευνητές για την ανάπτυξη ενός νέου αποτελεσματικού συστήματος δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα και εξηγούν, στην επιστημονική επιθεώρηση Catalysis Science and Technology, πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η φυσική ιδιότητα των αχινών ως όπλο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Σε ανθρακικό ασβέστιο μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα οι αχινοί. Αυτό φιλοδοξούν να μιμηθούν και οι Βρετανοί ερευνητές  

Σε ανθρακικό ασβέστιο μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα οι αχινοί. Αυτό φιλοδοξούν να μιμηθούν και οι Βρετανοί ερευνητές Πολλά οστρακοειδή, ανάμεσά τους τα μύδια, τα στρείδια αλλά και τα κοράλλια, μετατρέπουν, μέσα στον ωκεανό, διοξείδιο του άνθρακα σε ανθρακικό ασβέστιο -τη γνωστή κιμωλία- και το χρησιμοποιούν για να κατασκευάζουν το κέλυφός τους.
  Όταν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ μελέτησαν την περίπτωση των αχινών, εντόπισαν υψηλές συγκεντρώσεις νικελίου στον εξωσκελετό τους. «Υστερα από αυτή την παρατήρηση τα πράγματα... απέκτησαν ενδιαφέρον», λέει η επικεφαλής της έρευνας, δρ Λίντια Σίλερ, εξηγώντας ότι η ομάδα της «μιμήθηκε» τη μέθοδο των αχινών και διαπίστωσαν ότι προσθέτοντας τα νανοσωματίδια του νικελίου σε διάλυμα διοξειδίου του άνθρακα στο νερό, το νικέλιο απομάκρυνε εντελώς το CO2.
«Πρόκειται για ένα απλό σύστημα: διοχετεύουμε CO2 σε νερό με νανοσωματίδια νικελίου και παγιδεύουμε πολύ περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απ' όσο θα παγιδεύαμε υπό άλλες συνθήκες. Έπειτα το μετατρέπουμε εύκολα σε ανθρακικό ασβέστιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επιστημονικό πόρισμα.
«Μπορεί να μοιάζει... πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά πραγματικά λειτουργεί», σχολιάζει η δρ Σίλερ σημειώνοντας ότι η εφαρμογή της τεχνικής τους σε μεγαλύτερη κλίμακα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς.
(ΠΗΓΗ: BBC)

   Βάλτε αχινούς στα εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας , για να αντιμετωπίσουμε την..... κλιματική αλλαγή ! ...................  χαχαχαχαχαχαχα

                        
                        

Τώρα τους φταίνε τα ..........σκουλήκια !!!

       Όταν είσαι παπαγάλος και προπαγανδιστής θεωριών απάτης γράφεις και υοθετείς κάθε μπούρδα που είναι συμβατή με την γραμμή της εφημερίδας .
Μόνο γέλιο και αηδία μπορούν να προκαλέσουν δημοσιεύματα σαν και αυτό της ''Ναυτεμπορικης''

http://www.naftemporiki.gr/story/602913

    Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί σε μια πολύ γνωστή πλέον ανήθικη τακτική που χρησιμοποιούν κάποιοι δήθεν επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα,να διαδίδουν απίστευτες θεωρίες προκειμένου να προπαγανδίσουν την ανύπαρκτη για εμάς , κλιματική αλλαγή .
Τα κίνητρα τους έχουν προφανή εξήγηση. Πρώτον αποκομίζουν μεγάλα οικονομικά οφέλη ,αφού οι ''έρευνες'' χρηματοδοτούνται από χορηγούς  ( πράσινες κυβερνήσεις,τράπεζες,πολυεθνικές,ΜΚΟ,)
και δεύτερον αποκτούν ευρεία δημοσιότητα , που τους βγάζει από την αφάνεια , αφού πρόθυμοι πλασιέ-παπαγάλοι ΜΜΕ κλπ , αναλαμβάνουν, με το αζημίωτο βέβαια, την διάδοση και την διαφήμιση της άθλιας ''εργασίας'' τους.
                                                                                                                                      SAGINI



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ