Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι σε απόγνωση !

 

  Έσκασε η νέα φούσκα !!!

        Δεν ήταν οικολογική η πράσινη ενέργεια  , ήταν απάτη σε βάρος των λαών    !!!

 


        Η αρχή έχει γίνει  με το κόψιμο των επιδοτήσεων στα φωτοβολταϊκά και αιολικά σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Σύντομα θα γίνει και εδώ λόγω έλλειψης χρημάτων για επιδοτήσεις ΑΠΕ . Αφού.....  Η Γερμανία κόβει τις επιδοτήσεις ΑΠΕ 
και η     Η νέα φούσκα των ΑΠΕ σκάει τώρα

     Ελπίζουμε ότι  σύντομα θα αλλάξουν όλα  στην ενέργεια. Δεν πάει άλλο. Πρώτη ύλη υπάρχει και άφθονη και φθηνή. Λιγνίτες έχουμε για 50 χρόνια και μετά βλέπουμε. Ίσως τότε να έχουμε δικό μας αέριο.
Τα εργοστάσια κάρβουνου  υπάρχουν και μπορούν να βελτιωθούν . Η ''Πτολεμαΐδα 5''  έχει δρομολογηθεί και χρειαζόμαστε και άλλα .  Κτίζονται νέα σε όλη την Ευρώπη . Αξιόπιστα και σίγουρα, παρέχουν φθηνή και άφθονη ισχύ βάσης.  Με ηλεκτροστατικά φίλτρα  στις καμινάδες τους.
Η  ''ενεργειακή ένδεια'' δεν αντέχεται. Θέλουμε φθηνό ρεύμα .
Οι Έλληνες υποφέρουν από την έλλειψη φθηνής ενεργείας .
Όλοι οι λαοί της Ευρώπης μαζί και οι Γερμανοί, αυτόν το χειμώνα θα υποφέρουν από το κρύο.
Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν πια  λεφτά για να πληρώσουν την τόσο ακριβή πλέον πράσινη ενέργεια.
Μόνο στη Μ. Βρετανία μελέτη έδειξε , ότι το χειμώνα 2.700 πολίτες, θα πεθάνουν από το κρύο,γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς ενέργειας.
Οι Έλληνες ζουν σε συνθήκες ψύχους μέσα στα παγωμένα σπίτια. Η ''πράσινη απάτη''    ήταν......
Οικονομική αυτοκτονία

 Όλοι  κατάλαβαν ότι η ''πράσινη ανάπτυξη'' έγινε όλεθρος για τους Ευρωπαίους πολίτες.
Έφερε την Ευρώπη πολλά χρόνια πίσω.
Οι χιλιάδες ανεμογεννήτριες  και τα φωτοβολταϊκά ,χωρίς κρατικές επιδοτήσεις θα σταματήσουν και θα μείνουν σύμβολα καταστροφής,μιας άλλης εποχής.
Πάνω στα όμορφα Ελληνικά βουνά που τα  κατέστρεψαν οριστικά, θα μείνουν τα σκιάχτρα της ''πράσινης απάτης''.

Η νέα κατοχή 

Με πρόσχημα την οικολογία η Γερμανία ''έβγαλε και βγάζει '' πολλά λεφτά   από την ''πράσινη απάτη'' που επέβαλε στους λαούς της Ευρώπης.    
 Η Γερμανία κατέστρεψε δυο φορές την Ευρώπη και τώρα το  ξανακάνει με το....... Δ΄ ΡΑΙΧ   

        Τώρα όμως δεν ''τους βγήκε'' και  η Γερμανία,  έχει πέσει στο λακο που άνοιξε η ίδια όταν αποφάσισε  ( λόγω Φουκουσίμα ), να αυτοκτονήσει με την διακοπή λειτουργίας των θερμικών και πυρηνικών εργοστασίων της. Γέμισαν την χώρα τους με αιολικά και φ/κ, που η ενέργεια τους είναι αστεία και πανάκριβη. Αντιμετωπίζουν πάλι  ενεργειακή ένδεια .  Και αυτόν το χειμώνα θα πληρώσουν  και πάλι  πολύ ακριβά τις άστοχες ενεργειακές τους επιλογές με  εισαγωγές ενέργειας από τους γείτονες τους.  Αν βέβαια έχουν και αυτοί περισσεύματα για πούλημα.
Επειγόντως κατασκευάζουν νέα εργοστάσια , παραγωγής ηλεκτρισμού με........κάρβουνο. Όμως είναι δικό τους πρόβλημα και μας αφήνει αδιάφορους . Στο κάτω κάτω αυτοί και μερικά συνεταιράκια τους δημιούργησαν την πράσινη καταστροφή στις οικονομίες των χωρών της ΕΕ. Τώρα ο Γερμανικός λαός θα κληθεί να πληρώσει   1,7  τρισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2030 . Εδώ.............
Τo είπε η ....siemens
      Όμως στην χρεοκοπημένη πλέον Ελλάδα, όπου  έφαγαν  και τρώνε πολλά δις ακόμα οι Γερμανικές πολυεθνικές και υπάλληλοί τους,  γνωστοί βαρόνοι εργολάβοι ,διαπλεκόμενοι και παρατρεχάμενοι η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη .
Οι αστοχίες και η ανικανότητα της κυβέρνησης να πάρει γενναίες αποφάσεις  ,ώστε να πέσουν οι τιμές , δημιούργησαν ένα  εκρηκτικό περιβάλλον στην ενεργειακή πραγματικότητα .


Ενεργειακή φτώχεια στους καταναλωτές.

         Οι δεσμεύσεις των μνημονίων στον τομέα της ενέργειας θα έπρεπε να ανασταλούν προσωρινά  λόγω πραγματικής  ''πείνας'' , με επίσημο πανεθνικό  αίτημα της κυβέρνησης στους δανειστές μας και με την υπόσχεση ότι αργότερα θα συμμορφωθούμε όταν ......έχουμε. 
     Στην Ελλάδα  η ακολουθούμενη με ευλάβεια αυτοκαταστροφική  πολιτική της ''πράσινης απάτης'', οδήγησε στην απαξίωση της μεγαλύτερης κοινωφελούς επιχείρησης της χώρας  της ΔΕΗ .
Τώρα την κόβουν σε κομμάτια για να την πουλήσουν στα ίδια διαπλεκόμενα συμφέροντα .......   εδώ !
 Μόνο οι ίδιοι βέβαια, γνωρίζουν το γιατί . Εμείς το υποψιαζόμαστε με βεβαιότητα.  εδώ!
      Ειλικρινά απορούμε με το θράσος του  πράσινου διορισμένου  πρόεδρου της ΔΕΗ , Αρθ.Ζερβού που ενεργά συμμετέχει στην αποσύνθεση και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ . Υποτίθεται ότι πληρώνεται για να προστατεύει τα συμφέροντα της ΔΕΗ και οχι για να προωθεί τα συμφέροντα των ανταγωνιστών της εταιρείας ,
Σίγουρα έχειν ισχυρούς προστάτες που τον ελέγχουν και τον κατευθύνουν.       


  ''Μου μίλαγε για την Κατοχή, ο πατέρας μου και μου φαινότανε απίστευτο ότι θα το ζήσει ξανά η Ελλάδα μας''. 



     Το παράδειγμα που αναφέρεται πιο κάτω είναι  πέρα για πέρα αληθινό !

          Διαβάστε  σχόλιο του  επιχειρηματία  Π.Μ.   στο energypress.gr στις 16/2/2013.


Καλησπέρα συνάδελφοι, φαντάζομαι είστε στην ίδια απελπιστική κατάσταση που είμαι και γω. Συνδεδεμένος από τον Ιούνιο του ΄11, χωρίς έγκριση αναπτυξιακού, απλήρωτος από Αύγουστο του ΄12, τρίμηνη δόση στη Πειραιώς 9.500 ευρώ και αγανακτισμένος παράφορα, που επένδυσα 95.000 ευρώ στο πουθενά. Πείτε μου σας παρακαλώ, πως μπορώ να διεκδικήσω τα χρήματα που μου χρωστάνε και τι συμβαίνει ακριβώς με τα τιμολόγια που πρέπει να έχουν απόδειξη παραλαβής από ΛΑΓΗΕ. Θα σας ήμουν καταϋποχρεωμένος εάν επικοινωνούσατε με το mail μου .T..........@yahoo.com.      Ευχαριστώ.

 Απόγνωση !!!!!!!.

       Στη θέση του κου  Π.Μ.  βρίσκονται μερικές χιλιάδες ΑΠΕ τζηδες που μήνες τώρα  περιμένουν να πληρωθούν από τα λεφτά των εξαθλιωμένων καταναλωτών , μέσω των διαχειριστών .  Κάποιοι από αυτούς αφού θα ξοδέψουν όλη την περιουσία τους θα καταλήξουν σίγουρα στη φυλακή για χρέη στις τράπεζες .  Μην ξεχνάτε ότι όλοι τους έχουν συμβόλαια με το Ελληνικό Δημόσιο , με εγγύηση επιδότησης της παράγωγης  ρεύματος FIT  για 20-25 χρόνια .
 Δυστυχώς για αυτούς ,  δεν μας άκουσαν . Νόμισαν ότι τα ψέματα του ΓΑΠ και της παρέας του ήταν πραγματική ευκαιρία πλουτισμού .  
 Σχεδόν τρία χρόνια φωνάζουμε και προειδοποιούμε για την πράσινη άπατη.
Το νέο έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ που διαχειρίζονται ο ΛΑΓΗΕ και ο ΑΔΜΗΕ θα φτάσει πάλι το 1 δις ευρώ στο τέλος του χρόνου.  Όμως η ΡΑΕ η ΔΕΗ και το ΥΠΕΚΑ εκδίδουν συνεχώς νέες άδειες ΑΠΕ . Μήπως κάποιοι είναι υπεύθυνοι και ήδη έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι ότι  διαπράττουν οικονομικό έγκλημα σε βαθμό κακουργήματος ?

                                                                                                                                 SAGINI

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ