Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Καταρρέει το σύστημα ηλεκτροδότησης και η ΔΕΗ πετάει... χαρταετό!

      

      Μόλις λίγα 24ωρα αφότου η μισή Αττική βυθίστηκε στο σκοτάδι για ώρες και την στιγμή που βουλευτές καταγγέλλουν ότι το δίκτυο διανομής ρεύματος βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης, η ΔΕΗ βγάζει δελτία τύπου για τους χαρταετούς!
 Καταρρέει το σύστημα ηλεκτροδότησης και η ΔΕΗ πετάει... χαρταετό!
Αιτία βλάβη που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της Κουμουνδούρου.
Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, δεκάδες προβλήματα, με την Πυροσβεστική να δέχεται περισσότερες από 130 κλήσεις για απεγκλωβισμούς σε
ανελκυστήρες.
Εξίσου σημαντικά ήταν τα προβλήματα στους δρόμους, αφού τα περισσότερα φανάρια ήταν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό χάος.
Παράλληλα, δεκάδες χρόνια πάσχοντες πολίτες που έχουν ανάγκη από καθημερινή και συνεχή μηχανική υποστήριξη βρέθηκαν σε απόγνωση, καθώς η διακοπή στην ηλεκτροδότηση απείλησε την ίδια τους τη ζωή.
Λίγες ώρες μετά, ο Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., κ Γιάννης Μιχελάκης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας κατέθεσαν αποκαλυπτική ερώτηση για τα προβλήματα στο δίκτυο διανομής της ΔΕΗ στη Βουλή.
Οι δύο βουλευτές της ΝΔ στη ερώτησή τους χαρακτηρίζουν σήμα κινδύνου το μπλακ – άουτ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και αναφέρουν ότι έχει αποδυναμωθεί το πρόγραμμα τακτικής συντήρησης και ενίσχυσης των δικτύων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω των περικοπών στη ΔΕΗ.
Επισημαίνουν, επίσης, ότι οι επενδύσεις που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται στον τομέα της ενέργειας κινδυνεύουν να απαξιωθούν χωρίς ένα αξιόπιστο δίκτυο διανομής.
Μάλιστα τονίζουν ότι ο κίνδυνος γενίκευσης των προβλημάτων ηλεκτροδότησης είναι υπαρκτός και το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο στις νησιωτικές περιοχές, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο.
Και ενώ οι καταναλωτές περιμένουμε με αγωνία την επίσημη θέση της ΔΕΗ, ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) αποφάσισε να εκδόσει Δελτίο Τύπου για τους χαρταετούς και συνιστά προσοχή!
Φυσικά και είναι σημαντικό να ενημερωθεί ο λαός και για την ασφάλειά του ενόψει της Καθαρής Δευτέρας, ωστόσο μήπως κύριοι της ΔΕΗ θα έπρεπε να μας πείτε και τι συμβαίνει με το δίκτυο σας;
Υπάρχει πρόβλημα ή όχι; Για ποιο λόγο κινδύνευσαν άνθρωποι και ποιος έχει την ευθύνη;
Τα ερωτήματα είναι εδώ και περιμένουν απαντήσεις...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ