Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΨΥΧΕΤΑΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ


          Μύθος η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη 


The Earth is Cooling

Friends of Science
 http://www.friendsofscience.org/index.php?id=196

Global Lower Troposphere Temperatures and CO2


        Το παραπάνω γράφημα δείχνει τις αλλαγές θερμοκρασίας στην κατώτερη τροπόσφαιρα , (από την επιφάνεια της γης μέχρι περίπου 8 χιλιομέτρων ), όπως προσδιορίζεται από το μέσο όρο των δύο αναλύσεων  των δορυφορικών δεδομένων.  
Η ανάλυση UAH είναι από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα και η ανάλυση RSS προέρχεται από συστήματα τηλεπισκόπησης
Οι δύο αναλύσεις χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους  προσαρμογής για τα δεδομένα όπως η τροχιακή διάσπαση και η μεταξύ δορυφόρων διαφορά
Η καλύτερη εφαρμογή της γραμμής από τον Ιανουάριο του 2002 δείχνει μια μικρή πτωτική τάση.  
Η θερμοκρασία της επιφάνειας των δεδομένων έχει μολυνθεί από τις επιπτώσεις της αστικής ανάπτυξης.  
Η δραστηριότητα του ήλιου, η οποία αυξάνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, έχει  πρόσφατα ησυχάσει , προκαλώντας μια αλλαγή της τάσης. Η μαγνητική ροή από τον Ήλιο κορυφώθηκε το 1992
Η υψηλή μαγνητική ροή μειώνει την νεφοκάλυψη και αυξάνει την θερμοκρασία  του πλανήτη.  
Από τό 1992  ο Ήλιος έχει γίνει ''ήσυχος'', ωστόσο, συνεχίζει να προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας για περίπου μια δεκαετία μετά την κορύφωση της έντασης λόγω της τεράστιας θερμοχωρητικότητας των ωκεανών.  
Γι 'αυτό και αναμέναμε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας να κορυφωθεί  περίπου το 2002. 
Η πράσινη γραμμή δείχνει τη συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα, όπως μετριέται στο Mauna Loa USA , Χαβάη.  
Ο κυματισμός  στην καμπύλη CO2 οφείλεται στην επίδραση  στις εποχιακές αλλαγές στη βιομάζα. Υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη έκταση στο βόρειο ημισφαίριο από το νότιο που επηρεάζεται από τις εποχές. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Βόρειο Ημισφαίριο υπάρχει μια μεγάλη πρόσληψη του CO2 από τα φυτά που αναπτύσσονται προκαλώντας πτώση στην ατμοσφαιρική συγκέντρωση του CO2.
Οι κρύες περίοδοι, το 1984 και το 1992 προκλήθηκαν από το El Chichon και τις εκρήξεις του ηφαιστείου Πινατούμπο.  

Αιτία για τις  αιχμές της θερμοκρασίας το 1998 και το 2010 ήταν το  ισχυρό Ελ Νίνιο, που δεν έχει σχέση με την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Φυσικά η κλιματική αλλαγή που προκαλεί ο ήλιος ,είναι πολύ ισχυρότερη από ό, τι οποιοδήποτε επίδραση του  διοξείδιου του άνθρακα.






1 σχόλιο:

  1. κατα τα αλλα μας ψεκαζουν για να μας δροσισουν.ολα ειναι απατη.θελουν να καταστρεψουν τα παντα για να μας διαλυσουν οχι την ψυχολογια μονο αλλα και το ηθικο..και τοτε θα σερνεσαι στα ποδια τους για να ζησεις..θα ζητας τροφη και ηλιο..ναι ηλιο γιατι τον κρυβουν με τα πειραματα της γεωμηχανικης..θα σου παρουν τα παντα και μετα με την υποταγη σου θα σου δινουν κατι λιγο..και τοτε θα γινει αυτο που επιθυμουν χιλιετιες..να ειναι οι θεοι σου..οι πρωτοι θεοι που θα ζουν σε πολυτελη γραφεια και βιλες..εχουν ομως ενα μειονεκτημα μισουν τον ηλιο!!!!!!!!!!! το γελιο και την ηρεμη ψυχη.εκει δεν αντεχουν με τιποτε! ας τους χτυπησουμε με αυτα τα οπλα! δεν ειναι ανθρωποι ειναι αρνητικες (αν θελετε σατανικες οντοτητες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ