Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η ''Πράσινη ενέργεια'' θα στείλει πολλούς στην...... φυλακή

 

  Άμεσος ο κίνδυνος αδιεξόδου στην αγορά ........ ΑΠΕ 

   Την 4/3/13  πραγματοποιήθηκε   εκδήλωση του ΙΕΝΕ  για τις ΑΠΕ υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ, σκοπό είχε να υπογραμμίσει την ανάγκη λήψης επειγόντων μέτρων ώστε να διασωθούν οι  ΑΠΕ και κυρίως .................οι  ΑΠΕτζηδες .

 http://www.iene.gr/page.asp?pid=2291&lng=1

       Ειδήσεις έβγαλε  ο κ. Μιχάλης Φιλίππου, διευθυντής συναλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας του ΛΑΓΗΕ  όταν τόνισε με έμφαση ότι << η κατάσταση είναι  κρίσιμη  και σύντομα  θα γίνει ανεξέλεγκτη >>, προσθέτοντας ότι
 <<χρειάζονται άμεσα πρόσθετα διορθωτικά μέτρα>> από την πλευρά της Πολιτείας προκειμένου να επανέλθει σε ισορροπία ο υπερχρεωμένος  προϋπολογισμός του ΛΑΓΗΕ.
Για το καυτό θέμα των φωτοβολταϊκών, ο κ. Φιλίππου ανέφερε ότι....
 '' πλέον παρατηρείται και στη χώρα μας το φαινόμενο sunset, με συνέπεια, τις ώρες αιχμής, τα φωτοβολταϊκά που λειτουργούν να είναι πλέον τόσο πολλά, ώστε να επηρεάζουν σημαντικά την καμπύλη φορτίου του συστήματος και δημιουργούν προβλήματα ρύθμισης φορτίου/συχνότητας''.

    Αναφορικά με το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού των  ΑΠΕ , οι προβλέψεις του ΛΑΓΗΕ κάνουν λόγο για εισροές γύρω στα 1,5 δις. ευρώ φέτος και απαιτήσεις ύψους κοντά στα 2 δις. ευρώ, γεγονός που θα ανεβάσει το σωρευτικό έλλειμμα κοντά στα 700 εκατ. ευρώ  αν δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.


Ζητείται απάντηση απο το ΥΠΕΚΑ  .....

        Επειδή ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΛΑΓΗΕ , διαχειρίζεται τον ελλειμματικό λογαριασμό ΑΠΕ ,δηλαδή τα  χρήματα των καταναλωτών της ΔΕΗ  ,
 ρωτάμε τον''αρμόδιο'' διευθυντή συναλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας κο Μιχάλη  Φιλίππου του ΛΑΓΗΕ .

 1. Ποιοι ευθύνονται κε Φιλλίπου  για την  '' κατάσταση  που είναι  κρίσιμη  και σύντομα  θα γίνει ανεξέλεγκτη''  ?
  2. Ποιοι ευθύνονται κε για το φαινόμενο sunset που προκαλείται απο τον τεράστιο αριθμό συνδεδεμένων στο δίκτυο  φωτοβολταϊκών που προκαλούν, εκτός των άλλων, τα προβλήματα ρύθμισης φορτίου/συχνότητας?
 3.  Σε πόσα εκατομμύρια ζημιά για τους καταναλωτές  μεταφράζεται αυτό κάθε μήνα ?
 4.  Γιατί η ΡΑΕ εξέδωσε τόσες υπεράριθμες άδειες φωτοβολταϊκών . Δεν γνώριζε η ΡΑΕ οτι ο ΛΑΓΗΕ αδυνατεί τα τελευταία χρόνια να πληρώσει τις οφειλόμενες παλαιές επιδοτήσεις ,άρα από που θα πληρωθούν οι νέες ?
 5. Γιατί δεν παραιτείται ο Μιχάλης Φιλίππου αφού αδυνατεί πλέον να λύσει το πρόβλημα σαν αρμόδιος ? 


      Εφόσον τα λάθη κάποιων στην ΡΑΕ και στο ΥΠΕΚΑ κοστίζουν αποδεδειγμένα σύμφωνα με τον κο Μιχάλη Φιλίππου  του ΛΑΓΗΕ ,  στους καταναλωτές 700 εκατομμύρια ευρώ , λογικά πρέπει σύντομα να απαγγελθούν κατηγορίες για κακούργημα όπως έγινε με το σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που πάνε κατηγορούμενοι όλοι απο τον Ζερβό ,τον Αθανασόπουλο μέχρι τον διάσημο συνδικαλιστή Φωτόπουλο.
                                                                                                                                      SAGINI



     Στην παραπάνω ιστοσελίδα του ΙΕΝΕ αναφέρεται οτι στην εκδήλωση, ο πρώην πρώτος πρόεδρος της ΡΑΕ που διόρισε το ΠΑΣΟΚ , και
φανατικός υποστηρικτής της πράσινης ενέργειας από ΑΠΕ  ο καθηγητής ΕΜΠ  Παντελής Κάπρος,  και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΕΝΕ, εξέφρασε την απορία του αν πραγματικά υπάρχει σχεδιασμός από πλευράς Πολιτείας, κάνοντας λόγο
 ''για μία σειρά λαϊκιστικών και τυχοδιωκτικών κινήσεων (π.χ. «αγροτικά φωτοβολταϊκά») από πλευράς των διαφόρων κυβερνήσεων που οδήγησαν την αγορά των ΑΠΕ στο σημερινό αδιέξοδο''.

Λίγο αργά και εκ του ασφαλούς μιλάτε κε Καπρο για ''λαϊκισμούς και τυχοδιώκτικες κινήσεις'' που έγιναν επι ΠΑΣΟΚ .
     Τα λέτε σήμερα κε που το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πτώμα . Ποια ήταν η δημόσια αντίδρασή σας κε Κάπρο όταν εξαγγέλλονταν απο τον ΓΑΠ και την Ταγαρω και τον Παπακ της Πασοκικης ''πράσινης ανάπτυξης'' , τα αγροτικά φωτοβολταϊκά σαν η μεγάλη ευκαιρία για να πλουτίσουν οι αγρότες .
Τότε κάνατε ''μοκο'' κύριε ειδικέ. Τώρα είναι αργά και όλοι έχουν καταλάβει τι σημαίνει ''πράσινη απάτη'' και ποιοι είναι  οι πλασιέ της .
                                                                                                                                        SAGINI




          Την παρούσα κατάσταση στον χώρο των ΑΠΕ περιέγραψε συνοπτικά ο Γιάννης Χατζηβασιλειάδης,   συνταξιούχος διευθυντής ΔΕΗΓ.Γ. ΙΕΝΕ και Πρόεδρος Επιτροπής ΑΠΕ του Ινστιτούτου.

Αναφέρθηκε  στα υπεράκτια αιολικά, τα οποία χαρακτήρισε ακριβή μορφή τεχνολογίας, που δεν ενδείκνυνται για τις ελληνικές θάλασσες. 

Και αυτός όμως έκανε ''μοκο'' για τις δυο άδειες που έχει χορηγήσει η ανεξάρτητη και ανεξέλεγκτη   ΡΑΕ το 2012 ,  στον όμιλο ΡΕΣΤΗ RF Energy   498 ,15 MW (81 ανεμογεννήτριες (Α/Γ) ισχύος 6,15 MW έκαστη)  στην Λήμνο  και 
στον όμιλο ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ με  216MW στην Αλεξανδρούπολη  για κατασκευή δυο τεράστιων υπερακτιων αιολικών πάρκων στην Λήμνο και στην Αλεξανδρούπολη αξίας πολλών δις
                                                                                                                                            SAGINI

     Ο πρόεδρος των φωτοβολταϊκών επιχειρηματιών  κ. Στέλιος Λουμάκης,  υπογράμμισε ότι η οριζόντια εισφορά 30% στον τζίρο φ/κ , του ν. 4093,  θίγει τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών και τους οδηγεί  στην πτώχευση.
Έτσι και αλλιώς έχουν κλείσει χιλιάδες υγιείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα λόγω κρίσης . 
Σιγά μην κλάψουμε για τις επιχειρήσεις ΑΠΕ , που λειτουργούν παρασιτικά σε βάρος των καταναλωτών.
   Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι ''όσοι ζούνε παρασιτικά'' από την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας , που εν μέσω της πρωτοφανούς φτώχειας και χρεωκοπίας  ζητάνε από την κυβέρνηση   .....ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ   εκατομμυρίων , που πλέον αδυνατεί να τους  δώσει,  αφού 30 000 το μήνα είναι οι διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω   φτώχειας και 1,3 δις οι ληξιπρόθεσμες  οφειλές στη ΔΕΗ .

        Από όλους πάντως διαπιστώθηκε το αδιέξοδο στις ΑΠΕ  , που όμως οι ίδια η ύπαρξή τους έχει δημιουργήσει  τέτοια αδιέξοδα στην ενέργεια και στους καταναλωτές , που αδυνατούν πλέον να πληρώσουν το τεράστιο κόστος του ρεύματος που έφεραν οι ΑΠΕ της ''πράσινης απάτης''.
Η μοναδική ελπίδα που έχουν οι καταναλωτές για να φτηνυνει το ρεύμα είναι τα σταματήσουν όλες οι επιδοτήσεις ΑΠΕ , μέχρι να ανακάμψει  (αν γίνει αυτό ποτέ) η οικονομία μας . Το παράδειγμα της γειτονικής Βουλγαρίας πρέπει να προβληματίσει  σοβαρά την κυβέρνηση .
                                                                                                                                              SAGINI



1 σχόλιο:

  1. ο Κάπρος μάλλον είναι κολαούζος των αιολικών, και έχει κάνει παρουσιάσεις ότι τα αιολικά φτηναίνουν το ρεύμα. Οι αιολικοί πιέζουν να κοπούν οι φ/β στα 100, για να πουν αυτοί..., νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ