Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. - Eπιστροφή στη...... λογική



       Χαρακτηριστική η σημερινή  δήλωση του Πρωθυπουργού Α.Σαμαρά , στην  Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ  , ο οποίος τόνισε ότι ..... 

    ''πρέπει να προσέξουμε το κόστος της ενέργειας , που επηρεάζει όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα, αλλά και την ίδια την κοινωνική συνοχή. Δηλαδή, προκαλεί και «ενεργειακή φτώχεια» και αυτά τα φαινόμενα πρέπει να τα καταπολεμήσουμε '' .

     http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/05/2013_500293



Οι τεράστιες σπατάλες και τα ελλείματα που η αλόγιστη χρήση  πανάκριβων  ΑΠΕ εχει προκαλέσει βραχυκυκλώματα στη Ευρώπη ,εξανάγκασε τους πολιτικούς να στραφούν επιτέλους σε δοκιμασμένες λύσεις του παρελθόντος για παραγωγή φθηνής ενέργειας  ,με την χρήση των  φθηνών εγχωρίων ορυκτών καυσίμων .
      Σε σημερινό άρθρο το '' ENERGYPRESS - Δημοσιογραφικό ενημερωτικό portal για την ενέργεια''
μιλάει για αλλαγή της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ , από την ''πράσινη'' στην φθηνή ενέργεια.
 Επιτέλους η έλλειψη πόρων και η οικονομική κρίση αρχίζει να επιβάλει , την λογική της έντιμης διαχείρισης των ενεργειακών πόρων προς όφελος των καταναλωτών .
Όλοι γνωρίζουν οτι το E.P.αποτελεί ένα καταξιωμένο και έγκυρο portal στο ειδικό χώρο της ενέργειας για την χώρα μας και όχι μόνο.
Κάτι  αλλάζει στην ενέργεια  λοιπόν μετα  την σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

     Από το SAGINI3    
αλλά και από άλλα  σημαντικά μετερίζια δόθηκαν και δίνονται καθημερινά μικρές μάχες, εναντίον των οργανωμένων συμφερόντων της ''πράσινης απάτης'' των ΑΠΕ , που τόσα δεινά έχει φέρει στους Έλληνες καταναλωτές .
Όταν ξεκινήσαμε  το SAGINI3 πριν απο τρία χρόνια περίπου , μαζί με άλλα ανάλογα και ίσως σημαντικότερα BLOGS , τα πράσινα συμφέροντα των ΑΠΕτεωνων , κάνανε ταχα οτι μας αγνοούν, μετά γελάγανε δήθεν με τα επιχειρήματα μας, στην συνέχεια μας πολέμησαν , όμως σήμερα μάλλον έχουμε δικαιωθεί και έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών- καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος.
    Η αποδοχή των αναγνωστών μας είναι πλέον δεδομένη και τα ψέματα των ΑΠΕτζηδων αλλά και των ομοίων τους έχουν αποκαλυφθεί σε μεγάλο βαθμό. Η φούσκα των ΑΠΕ έσκασε παρασύροντας στην καταστροφή κάποιους ηλίθιους δήθεν επενδυτές ΑΠΕ , που πίστεψαν οτι ο παρασιτικός πλουτισμός σε βάρος των καταναλωτών ρεύματος ήταν η μεγάλη τους ευκαιρία .
Όσοι είχαν νου και γνώση  κατάλαβαν εγκαίρως οτι οι υποσχέσεις αποτυχημένων και διεφθαρμένων κυβερνήσεων ήταν  σίγουρος δρόμος για την καταστροφή.
 Η σημερινη δηλωση του Πρωθυπουργου ειναι μια δικαιωση για το SAGINI3  . Οι ΑΠΕ δημιουργούν τεράστια οικονομικά ελλείματα , χωρις κανένα όφελος . Το φθηνό ρευμα ειναι εθνική ανάγκη !!!                                                        
                                                                                                                                  SAGINI







Σύνοδος Κορυφής: 

Η Ευρώπη μετατοπίζεται από τις ΑΠΕ στη φθηνή ενέργεια!

Η μετατόπιση της ενεργειακής στρατηγικής της Ε.Ε. από την «καθαρή» στη φθηνή ενέργεια αποτυπώνεται στο περιεχόμενο της ατζέντας της άτυπης Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Όπως προκύπτει από τα βασικά θέματα που τίθενται προς συζήτηση αλλά και από το κείμενο των συμπερασμάτων που αναμένεται να υιοθετηθούν, οι προτεραιότητες της Ευρώπης έχουν πλέον να κάνουν με τη μείωση του ενεργειακού κόστους τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τη βιομηχανία, με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής να βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο.
      Ειδικά για την περίπτωση της βιομηχανίας, εξελίξεις όπως η επανάσταση του σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ η οποία έχει οδηγήσει σε σημαντικά μειωμένες τιμές, φαίνεται πως έχουν καταστήσει αναγκαία την προσαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής προκειμένου να ενισχυθεί η εγχώρια ανταγωνιστικότητα.
Και στην περίπτωση των καταναλωτών πάντως, οι εκθέσεις της Κομισιόν ενόψει της Συνόδου Κορυφής, καταδεικνύουν τη σημασία που δίνεται πλέον στη διασφάλιση προσιτών τιμών ενέργειας για τα νοικοκυριά, για τα οποία η Επιτροπή έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.
      Σε αυτό το πλαίσιο, διαφαίνεται μια σαφής υποβάθμιση του στόχου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος, στόχος ο οποίος κατά τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε το κύριο σημείο της ενεργειακής κοινοτικής πολιτικής, κυρίως μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
     Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι οι πρόσφατες αναφορές της Επιτροπής γύρω από το θέμα των ΑΠΕ εστιάζει κυρίως στο κομμάτι του περιορισμού του κόστους των επιδοτήσεων ενώ έχουν εμφανώς περιοριστεί οι άλλοτε πολυάριθμες αναφορές για ενίσχυση της διείσδυσης των καθαρών πηγών στο ενεργειακό μείγμα των κρατών - μελών της ΕΕ.


2 σχόλια:

  1. ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ .
    ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ Φ/Β ΚΕ ΣΑΜΑΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενταξει, τα λογια πολιτικων ειναι κουβεντες του αερα .Μπορει να ειναι αφέλεια να περιμενουμε ολοι να γινουν πραξεις τα λογια του Σαμαρα .Θα δειξει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ