Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ενα δύσκολο απόγευμα !!!


 

Στην χώρα μας ,όλοι ζούμε πλέον  πρωτοφανείς καταστάσεις .
  Το παρακάτω αληθινό περιστατικό , είναι ένα από τα ''συνηθισμένα''  δυστυχώς  , που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Αττικής  .
  Το δημοσιεύουμε σαν την ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης στην κοινωνική πρόσφορα κάποιων που  καθημερινά κάνουν  μόνο το καθήκον τους και τους λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ !!!



                                                                                                                                           SAGINI

                            

Μεσημέρι στη Δροσιά Χαλκίδας.
Εντοπισμός αποθηκευτικού χώρου όπου μέλη εγκληματικής οργάνωσης αποτελούμενη από Αλβανούς και Έλληνες είχαν αποκρύψει πάνω από μισό τόνο κάνναβης.
Οι στόχοι εντοπισμένοι από φυσικές και σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης.
Ο ένας στόχος ασφαλισμένος.
Προετοιμασία της ομάδας για την σύλληψη του δεύτερου στόχου κατοίκου Χαλκίδας.
Η σιγουριά του κακοποιού η θρασύτητα, η απληστία και η βεβαιότητα της άγνοιας των διωκτικών αρχών, τον οδήγησε να κάνει πέρασμα ( έλεγχο ) με το ΙΧΕ αυτοκίνητο του (το οποίο ήταν γνωστό στην ομάδα που επιχειρούσε), έμπροσθεν του σημείου της επέμβασης και του χώρου απόκρυψης των ναρκωτικών.
Το αυτοκίνητο έγινε αντιληπτό και αμέσως άρχισε καταδίωξη του οδηγού- στόχου, με φάρους και σειρήνες.
Τα αυτοκίνητα πλησίασαν το στόχο του έκαναν ηχητικά σήματα και σήματα με τα φώτα και όπως έγινε γνωστό αργότερα από τις νόμιμες απομαγνητοφωνήσεις ο κακοποιός γνώριζε πολύ καλά ότι τον καταδιώκουν, γιατί ενώ προσπαθούσε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και καταφεύγοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς, είχε το θράσος να τηλεφωνήσει σε έτερο μέλος της ομάδας και να του κάνει γνωστό, ότι τον κυνηγάνε. "Παναγιώτη με κυνηγάνε ρε".
     Αντιλαμβάνεται κάποια στιγμή ότι δεν μπορέσει να ξεφύγει και δείχνει ότι αρχίζει να κόβει ταχύτητα. Τον πλησιάζουν τα διωκτικά αυτοκίνητα και ξαφνικά αποφασίζει να ξανά δοκιμάσει και ξεκινάει πάλι εμβολίζοντας ένα από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και μετά από  τον πανικό του πέφτει με το αυτοκίνητο σε παρακείμενο τοίχο και ακινητοποιείται.
Η διωκτική ομάδα τον πλησιάζει προσεχτικά ,με τα όπλα προτεταμένα και...... παγώνουν.
Μέσα από το αυτοκίνητο πλην του κακοποιού ξεπροβάλλει ένα νήπιο 3-4 ετών κλαίγοντας.
Ήταν παιδί του !!!
Ο αχρείος είχε αποφασίσει να πάρει το νήπιο μαζί του για "ξεκάρφωμα", το οποίο δυστυχώς  δεν είχε γίνει αντιληπτό από την ομάδα καταδίωξης, για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν φαινόταν λόγω του μικρού μεγέθους του.
Πόσο άρρωστο μυαλό πρέπει να έχεις για να εκθέσεις το ίδιο σου το παιδί σε τέτοιο κίνδυνο.
 Τι θα γινόταν αν το συμβάν δεν είχε αίσιο τέλος ;
Ποιος θα ήταν υπεύθυνος αν το μωρό τραυματιζόταν ή αν σκοτωνόταν ;
 Ποιός ευθύνεται για τα ψυχικά τραύματα του νηπίου για το συμβάν που βίωσε;
Ποιός νοήμων νους αντιλαμβάνεται οτι τον καταδιώκουν και δεν σταματά άμεσα για να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού του;
Και φυσικά δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ ποιός η ποιοι  θα πήγαιναν τελικά  κατηγορούμενοι. Τα μέλη-υπάλληλοι  της διωκτικής ομάδας ή ο κακοποιός.
Η συγκεκριμένη ομάδα ζει για δεύτερη φορά την εμπλοκή  νηπίου σε εγκληματικές πράξεις.
Την 1η παρακολουθούσαν ανήμποροι να παρέμβουν τις προσπάθειες αγοραπωλησίας ενός βρέφους από τους κακοποιούς γονείς του έναντι αδρού χρηματικού τιμήματος.
Ευτυχώς όμως και εκείνη τη φορά η υπόθεση είχε αίσιο τέλος, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, οι γονείς συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για 300 κιλά κοκαΐνης και το βρέφος παραδόθηκε με εισαγγελική εντολή σε οργάνωση που πρωταρχικό της μέλημα είναι η ασφάλεια των παιδιών.
    Οι ιστορίες που τρομάζουν και τους πιο σκληρούς, πλην των ..... Δώστε εσείς τον χαρακτηρισμό γιατί για εμένα δεν έχει εφευρεθεί ακόμη η λέξη που να αποδίδει κυριολεκτικά τον ορισμό αυτών των υποκειμένων που προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις.
Μαρία Π.




2 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναρπαστικό και μετά λέμε πως φτιάχνουν τις ταινίες. Όλα στο βωμό του χρήματος του εύκολου χρήματος φυσικά και όποιον πάρει ο χάρος. Και εντάξει το πήρε το παιδί μαζί του να προσπαθήσεις να το καταπιείς, το ότι δεν σταμάτησε πως το επεξεργάζεσαι αυτό? Κανονικά θα έπρεπε να δικαστεί σε ισόβια μόνο για αυτή του τη πράξη.
    Α ρε κρεμάλα που τους χρειάζεται!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ