Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΚΟΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ .... ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ .


Σκάει η πράσινη φούσκα

550 εκατομμύρια ευρώ πράσινων επιδοτήσεων επιστρέφουν στους Ιταλούς καταναλωτές

 

 http://industrealist.gr/?p=971



         Πριν από δύο μήνες η ιταλική κυβέρνηση άλλαξε το φορολογικό σύστημα για τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες και  ξεκίνησε να συνυπολογίζει την επίπτωση του ενεργειακού κόστους στο συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρείας. Σύμφωνα με το ίδιο υπουργικό διάταγμα, εάν ο λογαριασμός της ενέργειας ξεπερνά το 3% του τζίρου, άρχισαν να ισχύουν φορολογικές απαλλαγές στους φόρους της ενέργειας στην παραγωγή και όχι στην κερδοφορία. Αλλά και οι επιχειρήσεις που πληρώνουν το 2% του τζίρου τους στην ενέργεια άρχισαν να δικαιούνται εκπτώσεις, με κατώτατο όριο κατανάλωσης τις 2,4 GWh ετησίως.
Το Σάββατο είχαμε και μια νέα απόφαση της κυβέρνησης της Ιταλίας καθώς θα μειωθούν κατά 550 εκατ. ευρώ όλοι οι λογαριασμοί ρεύματος.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης Letta, το ποσό θα προκύψει από τη μείωση της φορολογίας που χρηματοδοτεί τις ΑΠΕ.
Με απλά λόγια θα αφαιρεθούν 550 εκατ. ευρώ επιδοτήσεις ΑΠΕ και θα πάνε στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, τον απλό κόσμο, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία.
Και ενώ στην Ιταλία η πράσινη φούσκα … “σκάει”,  εδώ συνεχίζουμε να συζητάμε όχι εάν θα κόψουν αλλά πόσο θα αυξήσουν τις επιδοτήσεις AΠE  (βλέπε ΕΤΜΕΑΡ) στους ανεμόμυλους και τους καθρέφτες…


Δείτε και αυτό..
http://sagini3.blogspot.gr/2013/06/blog-post_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ