Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΟΙ ........ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΑΠΑΤΕΣ.


      Τα τεράστια ποσά των επιδοτήσεων ΑΠΕ μαζί με τα  κρυφά κονδύλια που πληρώνουμε για την Βιώσιμη και Αειφόρο ( Αει+ φόρου ! )   Ανάπτυξη , μαζί με τα εκατομμύρια ευρώ που τρώνε τα πράσινα τρωκτικά , αποτελούν εκρηκτικό κοκτέιλ πια , αφού δεν υπάρχει οργανισμός η δημόσια υπηρεσία χωρίς κλεψιές και αειφόρες άπατες.




        ΙΓΜΕ (1976 ) . Το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών .Ο  «θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα γεωεπιστημών»,
άλλαξε τίτλο το 2011 και αφού συγχωνεύτηκε με το...

 ΕΚΠΑΑ   Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης  , απέκτησε καινούργιο όνομα...



                                         
 ΕΚΒΑΑ .(2012)    Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου  Ανάπτυξης.
                                                                                                                   Βίλα Καζούλη Κηφισιά.
                     ( Αποκλειστικά αρμόδιο για την ........κλιματική αλλαγή  παρακαλώ !!!! )

Όνομα  πιασάρικο του συρμού και της  πράσινης  μόδας που τα τελευταία χρόνια λανσάρεται από τις κυβερνήσεις . Με το ζόρι βεβαία.
 Μονο που έγινε πια........ντεμοντέ !!!!





    Το 2012 νέος Πρόεδρος στο ΕΚΒΑΑ , διορίστηκε ο μετεωρολόγος  κ. Βασίλης Κωστόπουλος ( ΔΗΜΑΡ ) και σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη με δημοσιογράφους τους ενημέρωσε για τα οικονομικά σκάνδαλα που ανακάλυψε το τελευταίο τρίμηνο και για την μηνυτήρια αναφορά που ο ίδιος κατέθεσε στις 7 Μαΐου ,στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

«Παρατράπεζα»

Ο κ.  Β.  Κωστόπουλος προχώρησε και μπράβο του ,σε σειρά καταγγελιών για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα  στο ΕΚΒΑΑ.
'' Ξόδεψαν 50 εκατ. ευρώ για επιπλέον ιδιωτική ασφάλιση εφάπαξ των υπαλλήλων του πρώην  ΙΓΜΕ''.
«Βρήκα μια κανονική παρατράπεζα, που έδινε άτοκα δάνεια σε εργαζομένους από το ταμείο του πρώην  ΙΓΜΕ - συνολικά είχαν δοθεί 120.000 ευρώ.
Δανειολήπτης εμφανιζόταν και ο πρώην γενικός διευθυντής, Κ. Παπαβασιλείου που  είχε λάβει και ο ίδιος δάνειο 28.500 ευρώ. Επιπλέον υπήρχε αδιαφάνεια στους τραπεζικούς λογαριασμούς, λείπουν παραστατικά, στελέχη επιταγών.
 Επίσης υπάρχουν ανείσπρακτες οφειλές από Δήμους για εργασίες που έχει τελέσει το ΙΓΜΕ, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ - οι 700.000 ευρώ από τον Δήμο Αμαρουσίου».

Ο κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε και στη σύμβαση για την κλιματική αλλαγή, την οποία έχει υπογράψει η χώρα μας. Όπως τόνισε, αυτή έχει δύο σκέλη.
Το πρώτο αφορά τη μείωση των ρύπων και το δεύτερο την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
Για την υλοποίησή του δεύτερου σκέλους, ο πρόεδρος του ΕΚΒΑΑ επεσήμανε ότι, το ΥΠΕΚΑ σχεδιάζει να δώσει 5 εκατ. ευρώ !!!!!σε ιδιώτες μελετητές προκειμένου να το ολοκληρώσουν.
«Αντί το ΥΠΕΚΑ να δημιουργήσει από δημόσιους φορείς ένα ενιαίο σύστημα εκτίμησης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, το αναθέτει σε μελετητές με κόστος 5 εκατ. ευρώ».



       Τα κλεμμένα  απο το ΕΚΒΑΑ πρέπει άμεσα να επιστραφούν και οι δράστες να δικαστούν  .
Εμείς λέμε οτι το ΥΠΕΚΑ χωρίς ΚΑ  θα μας στοίχιζε πολύ φθηνότερα .
     Και βέβαια σκεφτείτε ότι τελευταία,  η ύπαρξη η όχι , της ''κλιματικής αλλαγής''  τεκμηριωμένα πλέον  αμφισβητείται από τις κυβερνήσεις και τους επιστήμονες παγκοσμίως και το Κιότο πέθανε οριστικά. Σπαταλάμε σαν χώρα  εκατομμύρια για κάτι που μάλλον δεν υπάρχει .Επιδοτούμε ΑΠΕτεωνες αλλά κλείνουμε νοσοκομεία και σχολεία !!
                                                                                                                                       sagini








3 σχόλια:

  1. Αποτιμάται με χρήμα η προσφορά του ΙΓΜΕ η ΕΚΒΑΑ σήμερα ? Κάποτε θα πρέπει μόνον ετσι να βαθμολογούμε ολες τις επιχειρήσεις που πληρώνονται με κρατικό χρήμα.Θέλουμε μελέτες κόστους και οφελών για όλους και ιδιαίτερα τους ΟΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας. http://syndikatoigme.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ