Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ηλεκτροπληξία ξανά . Νέα μεγάλη αύξηση 120% στο τέλος υπέρ ΑΠΕ ( φωτοβολταικών και αιολικών )


                                                        

                             Βρήκανε πάλι την εύκολη λύση !!!!

Η ΡΑΕ  ( Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ) ανακοίνωσε χθες εξωφρενικές αυξήσεις ύψους 120% 

γιά  τους οικιακούς καταναλωτές, για τους οποίους το τέλος ΑΠΕ ανεβαίνει από τα     9,53    στα        20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα     (αύξηση  120%).





Σε μια γελοία  ανακοίνωση της η Αρχή επισημαίνει :
    «Σε κάθε περίπτωση, η ΡΑΕ κατανοεί ! ότι η επιβάρυνση των καταναλωτών από τις αναπροσαρμογές του τέλους υπέρ  ΑΠΕ ( ΕΤΜΕΑΡ) σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να συνεχιστεί  1.!
     Οι αναπροσαρμογές του τέλους υπέρ  ΑΠΕ είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων που εντοπίστηκαν στη διαδικασία ένταξης των διαφόρων τεχνολογιών ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, και κυρίως της ραγδαίας διείσδυσης ! στο σύστημα των φωτοβολταϊκών συστημάτων  2.
      Η ΡΑΕ είχε επισημάνει τις επερχόμενες συνέπειες !  της απρογραμμάτιστης αυτής διείσδυσης 3, θεωρεί δε νομοτελειακά βέβαιο ότι, εάν δεν ληφθούν επειγόντως πρόσθετα δραστικά μέτρα, θα απαιτηθούν και νέες αυξήσεις ! του τέλους υπέρ ΑΠΕ στο άμεσο μέλλον !.
       Αποτελεί γι’ αυτό αναγκαιότητα, υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, να ανακοπεί και να αναστραφεί η μετακύλιση του βάρους του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού των ΑΠΕ, στο φορολογούμενο πολίτη και καταναλωτή.
       Η εξεύρεση αξιόπιστων και αποδοτικών εναλλακτικών λύσεων αποτελεί άμεση υποχρέωση και προτεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών (Πολιτεία, παραγωγοί, κ.λπ.). 4 »


Σίγουρα  η ανακοίνωση της ΡΑΕ  απευθύνεται σε  ηλίθιους .

1. ...αλλά την συνεχίζει !
2... φωνάζαμε εμείς αλλά και τόσοι άλλοι ,για το έγκλημα με τις ΑΠΕ σε βάρος των καταναλωτών κυρίως τα τελευταία τρία χρόνια ,αλλα οι ανίκανοι πολιτικοί του ΥΠΕΚΑ που δημιούργησαν αυτην την αφόρητη κατάσταση με τις ΑΠΕ και το τεράστιο έλλειμμα του Λογαριασμού ΑΠΕ .
Αυτοί δεν έλαβαν κανένα ουσιαστικό μέτρο ,αν και μπορούσαν .Δεν είναι μόνο ο ΠΑΠΑΚ κατηγορούμενος ,πρέπει να πάνε και όλοι  οι επόμενοι υπουργοί ΠΕΚΑ , μαζί του . Μέχρι πότε θα πληρώνουμε τα λάθη και την ανικανότητά τους .
3......και ποια ήταν η ουσιαστική τους αντίδραση ?
Εξ άλλου η διαπλοκή  δεν σταμάτησε ποτέ!!
4.  ...Εμπλεκόμενοι είστε και εσείς κκ της ΡΑΕ ,που υποκρινόσαστε οτι  δεν έχετε ευθύνες.

                                                                                                                                             SAGINI

3 σχόλια:


  1. Πτώση 7,3% στη ζήτηση ηλεκτρισμού τον Ιούνιο


    http://energypress.gr/news/Ptwsh-7-3-sth-zhthsh-hlektrismoy-ton-Ioynio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθήνα 11/07/2013

    ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ



    Σχετικά με την νέα αύξηση του τέλους των ΑΠΕ (δηλαδή του ΕΤΜΕΑΡ, αθροιστικά κατά 6.933 % μέσα σε 3 χρόνια από 0,30 σε 20,8 ευρω) για τους οικιακούς καταναλωτές που αποφάσισε η ΡΑΕ από 1/7/2013 πρέπει να τονιστεί ότι :



    Η αύξηση αυτή είναι ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των εκατομμυρίων φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που σκοπό και στόχο έχει να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργήθηκαν στο ΛΑΓΗΕ από την εφαρμογή των απαράδεκτων αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 13 ετών στον τομέα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

    Αποφάσεις που βασίστηκαν στο δόγμα «ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ» και για να ακριβολογούμε αποφάσεις που βασίστηκαν στην λογική του «πως σε βάρος του Δημοσίου θα κερδίζουν οι φίλοι και οι κολλητοί μας».

    Όσο για την ΔΕΗ και το Δημόσιο συμφέρον ούτε λόγος να γίνεται ….



    Και για όσους νομίζουν ότι υπερβάλλουμε, μιας και η αύξηση γίνεται για να καλυφθεί το τεράστιο έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ προς τους παραγωγούς ΑΠΕ, θέλουμε να τους ρωτήσουμε: η ΔΕΗ τι συμμετοχή έχει στην «πίτα» αυτή ;

    Από την αύξηση αυτή που μπαίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στην συνείδηση του κόσμου τη χρεώνεται η ΔΕΗ, τι κέρδος θα έχει η Επιχείρηση ;

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ !



    Κανένα, γιατί οι κύριοι που κυβερνούν τον τόπο και υποτίθεται κόπτονται για το Δημόσιο συμφέρον, με τις αποφάσεις τους συνειδητά επέτρεψαν τη λεηλασία της ΔΕΗ.



    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

    Ενώ η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία σε όλη την Ευρώπη που από το 1982 εγκατέστησε αιολικό πάρκο σήμερα από τα 1600 εγκατεστημένα MW δεν έχει ούτε 80 !!! Είναι η δεν είναι λεηλασία της ΔΕΗ αυτό ;
    Ενώ η ΔΕΗ ήταν από τις πρώτες εταιρείες σε όλη την Ευρώπη που εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σταθμό το 1983, η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι σήμερα από τα σχεδόν 2.200 MW που έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας δεν έχει ούτε ένα !!! Είναι η δεν είναι λεηλασία της ΔΕΗ και αυτό;
    Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο επί χρόνια ολόκληρα να επιδοτούνται οι ιδιώτες και όχι η ΔΕΗ ;

    Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο κάποιοι να έχουν εγγυημένες τιμές σε βάρος των εκατομμυρίων καταναλωτών;



    Αν για όλα αυτά δεν ευθύνονται αυτοί που κυβερνούσαν τον τόπο τότε ποιοι ευθύνονται ;

    Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που χρόνια ολόκληρα διαμαρτύρεται για αυτές τις απαράδεκτες και χαριστικές πολιτικές υπέρ των ιδιωτών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ''Είναι ή δεν είναι σκάνδαλο κάποιοι να έχουν εγγυημένες τιμές σε βάρος των εκατομμυρίων καταναλωτών;''
      Σκάνδαλο είναι κύριε Φωτοπουλε. Φυσικά και συμφωνεί κάθε λογικός άνθρωπος.
      Όμως αργήσατε πολύ και τώρα που αναγκαστήκατε να παραιτηθείτε απο την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ακολουθεί η δίκη σας με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, προσπαθείτε μάταια να βρείτε ερείσματα στην κοινή γνώμη .
      Αλλού αυτά κε Φωτοπουλε . Μιλάς εσύ που μαζί με τον ΓΑΠ κάνατε φασιστική κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης της ΔΕΗ επι Αθανασόπουλου ,για να μην μπορεί να συνεδριάσει το ΔΣ της Εταιρείας και έτσι ακυρώθηκε αυτό που γίνεται σήμερα ,4χρονια μετά ,αποφασίστηκε και ξεκίνησε η Πτολεμαΐδα 5. Ποιοι κέρδισαν απο την πολιτική σου . Πάντως όχι η ΔΕΗ.

      Διαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ