Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γ. Μανιάτης ..'' Η «πράσινη» ενέργεια είναι 3-4 φορές πιο ακριβή από την συμβατική'' ....υπουργός Περιβάλλοντος


ΟΜΟΛΟΓΙΑ   ΣΟΚ !!!!

Υπουργός ΠΕΚΑ. 

 *        Η «πράσινη» ενέργεια είναι 3-4 φορές πιο ακριβή από την συμβατική  


*        Το μεγάλο κόστος της πράσινης ενέργειας πρέπει να επιβαρύνει και τους Απετζηδες.

*         Ο στόχος του 2020 έχει υπερκαλυφθεί από τα ήδη εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά.

*        Η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη       μας κοστίζει      60 ευρω/μεγαβατωρα.
        Η παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά    μας κοστίζει      420 ευρώ/μεγαβατωρα.




  
      Κατά της στρατηγικής για την προώθηση της «πράσινης» ενέργειας τάχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι η «πράσινη» ενέργεια είναι 3-4 φορές πιο ακριβή από την κανονική, κάτι που κακώς δεν είχε διευκρινιστεί στον κόσμο.
   Ο υπουργός περιβάλλοντος , μιλώντας όπως είπε , με ειλικρίνεια στον κόσμο ,στην εκπομπή "Πρωινό MEGA",    πιστεύει ότι έτσι πρέπει να γίνεται, δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια μέχρι το τέλος του 2014 για την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των καταναλωτών ρεύματος από την άπατη της πανάκριβης ''πράσινης ενέργειας''.
Δεσμεύτηκε επίσης ,  οτι θα επιμερίσει το κόστος της πράσινης ενέργειας στους ''παραγωγούς'' Απετζηδες ,αιολικούς και φωτοβολταικους.
Δήλωσε οτι η ΡΑΕ αποφάσισε την πρόσφατη μεγάλη αύξηση 120%  , στα τέλη υπέρ ΑΠΕ σε μια προσπάθεια να μειωθεί το τεράστιο έλλειμμα στον λογαριασμό της ''πράσινης ενέργειας '' από το  μεγάλο κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Όσον αφορά στα φωτοβολταϊκά, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει υπερκαλύψει το στόχο του 2020 για την παραγωγή ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών.

''Γίνεται και στην Ελλάδα αυτό που γίνεται σε όλο τον κόσμο δηλαδή τα φωτοβολταϊκά, τα αιολικά και αυτό που ονομάζουμε συνολικά πράσινη ενέργεια για να χρηματοδοτηθούν, επειδή είναι ακριβή ενέργεια, πιο ακριβή από ο,τι είναι ο λιγνίτης, χρηματοδοτούνται από τους λογαριασμούς των καταναλωτών''.

"Είναι και ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα αυτό, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Γερμανία, έχουν το ίδιο τεράστιο πρόβλημα που έχουμε και εμείς. Θα σας δώσω μόνο δυο αριθμούς. Η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, κοστίζει γύρω στα 60 ευρώ η μεγαβατώρα. Η ίδια παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά κοστίζει 420 ευρώ η μεγαβατώρα.'' 

 Περισσότερα εδω...
http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27370&subid=2&pubid=31581796

   

    
        Η θέση του SAGINI3  είναι ξεκάθαρη εναντίον της πράσινης απάτης .
Ο κος Μανιατης έστω και με μεγάλη καθυστέρηση ,ίσως και απο το βάρος των  ελλειμμάτων των ΑΠΕ ,παραδέχθηκε δημόσια, οτι η πράσινη ενέργεια είναι πανάκριβη και μας οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο .
Για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, έκανε αυτό που όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί απόκρυβαν από τον Ελληνικό λαό . Μίλησε  ξεκάθαρα ο σημερινός .
Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για τα τόσα δις που σπαταλήθηκαν άσκοπα στην πράσινη ενέργεια ,απο όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας ,ιδιαιτέρως απο την κυβέρνηση του ΓΑΠ μέχρι και σήμερα. 
Ωφελήθηκαν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα .Πολλά τα λεφτά. Κάποιοι πολιτικοί και τα τσιράκια τους ,συνειδητά απαξίωσαν την ΔΕΗ και τον Ελληνικό φθηνό λιγνίτη,  για να προωθήσουν τα συμφέροντα των ΑΠΕ - φυσικού αερίου και των γνωστών βαρόνων της ενέργειας .Όλοι ήξεραν για την επερχόμενη καταστροφή στην ενέργεια ,αλλά η ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ χορηγούσαν αφειδώς νέες άδειες ΑΠΕ.
Πληρώνουν σήμερα   ακριβά , αυτά τα ''λάθη'' οι Έλληνες άλλα κάποιοι σύντομα θα χάσουν τον ύπνο τους,εκτός αν την ύστατη ώρα  συνετιστούν.

                                                                                                                                            SAGINI

1 σχόλιο:

  1. μόνο που τα "εύκολα" κοιτάσματα λιγνίτη εχουν εξαντληθεί και μπήκαμε χρόνια τώρα σε δύσκολες καταστάσεις και γ αυτο δεν μιλά κανένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ