Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Η Πυρηνική δοκιμή αντιδραστήρα ΘΟΡΙΟΥ .....αρχίζει. !!! !!Ι

 

  ...... θα μπορούσε να προσφέρει καθαρότερη, ασφαλέστερη, και σχεδόν χωρίς απόβλητα ενέργεια

 


                                        Thorium: Thor. Get it?Enter thorium.

Το φυσικό θόριο, το οποίο είναι αρκετά φθηνό και άφθονο (περισσότερο από το ουράνιο), δεν περιέχει αρκετό σχάσιμο υλικό (θόριο-231) για να διατηρήσουν μια αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση. Με τη μίξη θορίου οξειδίου με οξείδιο πλουτωνίου 10%, ωστόσο, η κρισιμότητα επιτυγχάνεται.

  Αυτό το καύσιμο, η οποία ονομάζεται θόριο-ΜΟΧ (μικτό οξείδιο), μπορεί στη συνέχεια να σχηματιστεί σε ράβδους και να χρησιμοποιηθούν σε συμβατικά πυρηνικών αντιδραστήρων.

Αυτό οχι μόνο  σημαίνει ότι μπορούμε να παράγουμε ενεργεία, μακριά με το ουράνιο, το οποίο είναι ακριβό για να εμπλουτιστεί, επικίνδυνο και οδηγεί σε διάδοση των πυρηνικών όπλων, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι έχουμε τελικά έναν εύκολο τρόπο για την ανακύκλωση πλουτωνίου

 Επιπλέον, ο κύκλος του πυρηνικού καυσίμου θόριο-MOX δεν παράγει νέο πλουτωνίου.
 Μειώνει πραγματικά τα παγκόσμια αποθέματα του πλουτωνίου. Επίσης  το , θόριο-ΜΟΧ κάνει ασφαλέστερους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες,  λόγω του υψηλότερου  σημείου  τήξης και θερμικής αγωγιμότητας.
Thor Energy's thorium reactor in Halden, Norway.
Ο αντιδραστήρας θορίου της Thor Energy στο Halden της Νορβηγίας. Ο σωλήνας στη μέση της φωτογραφίας περιεχέι pellets απο thorium-MOX ,και εισέρχεται μέσα στο αντιδραστήρα ο οποίος είναι από κάτω,


       Το Θόριο-MOX, με λίγα λόγια, γίνεται  συναρπαστικό όσο μπαίνει στη βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας.

  Πριν
όμως να μπορεί  χρησιμοποιηθεί, η  Thor Energy πρέπει να βεβαιωθεί απολύτως, ότι ο κύκλος του θορίου σαν πυρηνικού καυσίμου είναι πλήρως κατανοητός.

Για να γίνει αυτό, η εταιρεία έχει κατασκευάσει ένα μικρό πειραματικό αντιδραστήρα στη νορβηγική πόλη του Halden, όπου ράβδοι του θορίου-MOX  , παρέχουν ατμό σε ένα κοντινό εργοστάσιο χαρτοποιίας.

Ο αντιδραστήρας αυτός θα λειτουργήσει για πέντε χρόνια, μετά  τα καύσιμα θα πρέπει να αναλυθούν για να δούμε αν είναι έτοιμο για εμπορική χρήση σε  αντιδραστήρες.


Η πρώτη παρτίδα του θορίου-MOX σε σφαιρίδια, τα οποία βρίσκονται εντός των ράβδων, έγινε στη Γερμανία.
 Η επόμενη παρτίδα pelles θα γίνει στη Νορβηγία.
 Και οι τελικές παρτίδες , ελπίζουμε εμπορικής ποιότητας σφαιριδίων θα γίνει από το Εθνικό Εργαστήριο Πυρηνικής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Westinghouse Electric Company, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο των πυρηνικών αντιδραστήρων, είναι ένας απο τους  εμπορικούς υποστηρικτές της 
Thor Energy.
 

(Και ναι, ακριβώς αν αναρωτιέστε, το στοιχείο θόριο  είναι πραγματικά το όνομά του  Thor, ο Νορβηγός θεός του κεραυνού.

        Και ναι, η Σκανδιναβική μυθολογία προέρχεται από τη Νορβηγία, όπου είναι η έδρα της       
Thor Energy. Σύμπτωση, δεν νομίζω!
 (See: 500MW from half a gram of hydrogen: The hunt for fusion power heats up.)

  (See: Nuclear power is our only hope, or, the greatest environmentalist hypocrisy of all time.)


ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ