Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

GDF Suez, Eni, Enel , Eon , RWE , GasTerra , η Iberdrola , η Gas Natural και η Vattenfall, ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

 Επιτέλους !!!


                           

9 ενεργειακοί κολοσσοί της Ευρώπης λένε "όχι"                 σε νέο στόχο για τις ΑΠΕ .


ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ  !!!!!!

GDF Suez, Eni,  Enel , Eon , RWE , GasTerra , η Iberdrola , η Gas Natural και η Vattenfall



     Οι εννέα εταιρίες, παράλληλα με τη μείωση των ενισχύσεων για τις ΑΠΕ, προτείνουν την παροχή κινήτρων στον τομέα του φυσικού αερίου προκειμένου να σταματήσει η μαζική απόσυρση μονάδων φυσικού αερίου .
          
           Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της GDF Suez, τα τελευταία χρόνια έχουν παύσει τη λειτουργία τους μονάδες φυσικού αερίου δυναμικότητας περίπου 30.000 
μεγαβάτ.
                                                     
Σύμφωνα με τον  Gérard Mestrallet, διευθύνονται σύμβουλο της GDF Suez, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι υπερβολικές επιδοτήσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες έχουν αυξήσει το κόστος για τους καταναλωτές ενέργειας.
Όπως αναφέρει, θα πρέπει να μειωθεί η ταχύτητα με την οποία κατασκευάζονται έργα 

αιολικών και φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη διότι προς το παρόν αυτό το σύστημα δεν είναι βιώσιμο.


Εννέα από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενεργειακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία προσπάθεια να προειδοποιήσουν ότι οι ενεργειακές πολιτικές της ΕΕ θέτουν σε κίνδυνο της ασφαλή ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης.
                                                                  
                           


Πρόκειται για τις   

   GDF Suez,     Eni,      Enel ,     Eon ,     RWE ,     GasTerra ,    Iberdrola ,    Gas Natural και     Vattenfall, 

   οι κοινές προτάσεις των οποίων έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ασκώντας επιπλέον πίεση στους ηγέτες της ΕΕ ενόψει των σημαντικών αποφάσεων που καλούνται να λάβουν για τη μελλοντική  πολιτική της ένωσης.
Βασικό σημείο των προτάσεων των εννέα κολοσσών είναι να μην τεθεί νέος δεσμευτικός στόχος για τις ΑΠΕ έως το 2030. 
Όπως υποστηρίζουν οι 9 όμιλοι, εξαιτίας των αποτυχημένων πολιτικών της ΕΕ, η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης δεν είναι πλέον εγγυημένη ενώ παράλληλα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα βρίσκονται σε άνοδο, οι επενδύσεις έχουν μειωθεί και οι ενεργειακοί λογαριασμοί αυξάνονται.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι ορισμένες ΑΠΕ δεν χρειάζονται πλέον δημόσιες επιδοτήσεις και ότι οικονομικά κίνητρα θα πρέπει να δίνονται μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, πχ σε τεχνολογίες που δεν είναι ώριμες ακόμα (κυματική ενέργεια κλπ).



Λέτε να απαλλαγούμε τελικά από τους 



ντόπιους ΑΠΕτεωνες ???

1 σχόλιο:

  1. Ήδη η GDF Suez έχει ξεκινήσει την μελέτη ένος FLNG project (ερμηνεία του FLING: Floating liquefied natural gas (FLNG) refers to water-based liquefied natural gas (LNG) operations employing technologies designed to enable the development of offshore natural gas resources. While no FLNG facilities currently exist, a facility is in development by Royal Dutch Shell,[1] and is due to be completed by around 2017.[2] Floating above an offshore natural gas field, the FLNG facility will theoretically produce, liquefy, store and transfer LNG (and potentially LPG and condensate) at sea before carriers ship it directly to markets), με την KBR ( η KBR λαμβάνει μέρος σαν business team in order to submit a commercial bid for an offshore project), μαζί σχεδιάζουν τις πλωτές μονάδες, οι οποίες όπως βλέπεις από την SHELL θα είναι έτοιμες το 2017. To ξέρω από το Νοέμβριο του 2012, αλλά δεν το συνεδίασα με τις ΑΠΕ. Το έμαθα γιατί η ΚΒR προσέλαβε μία Ναυπηγό Μηχανικό Ελληνίδα γνωστή μας, ειδικευμένη στα LNG. Κάνουν τέτοιες επενδύσεις και θα ασχοληθούν με τους ανεμόμυλους που είναι και άχρηστοι, απ΄όλες τις απόψεις. Τούς ανεμόμυλους θα τους πουλήσουν σ΄εμάς τους ιθαγενείς. Αν δεν υπάρξει μαζική αντίδραση των κατοίκων, μην περιμένεις αποτελέσματα, με ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα. Δυστυχώς αυτό που βλέπω όλοι κάθονται στον καναπέ και κάνουν καναπεδάτη επανάσταση. Η αντίδραση δεν πρέπει να είναι αυτή. Το αποτέλεσμα θα είναι, να τους επιτρέψετε, όπου προλάβουν να τις βάλουν. Το λέω και θα το ξαναλέω, και ας με λένε κακιά, σε λίγο καιρό θα καταλάβουν ότι έχω δίκαιο, εύχομαι να μην βγω αληθινή. Η αλήθεια μπορεί να στενοχωρεί και να προβληματίζει αλλά δεν είναι κακία. Πρέπει να γίνουν πιο μαζικές αντιδράσεις, ο καθένας στον τόπο του. Έχουν λύσσαξει όλοι οι πράσινοι. Ξέρουν που πηγαίνουν, εκεί που τους παίρνει. ΄Οταν ο κ. Χρυσό... πως τον λένε, τον δέχονται σαν μεσσία, αντί οι κάτοικοι να είναι ενημερωμένοι και να του πουν άει σιχτήρ παράτα μας, όπως του έχουν πει σ΄άλλα νησιά, κάθονται και τον ακούν. Ποιος φταίει, η μη σωστή ενημέρωση. Θα το λέω και ας με ρίξουν στη φωτιά, είναι η αλήθεια, την πιστεύω και θα την λέω. Δεν υπάρχει ενημέρωση που να ξεσηκώσει τον κόσμο.
    Σμαράγδα Μακαρονίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ