Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Σεβαστείτε την ιστορία της Άνδρου !!!!!


 Με την παρακάτω ανάρτηση μας στο SAGINI3   
ενημερώσαμε τους Ανδριώτες για τα σχέδια της εταιρείας EDISON HELLAS AE  , να εγκαταστήσει αιολική βιομηχανική μονάδα 33MW στην Αγία Τριάδα -Ζαγανιάρης Άνδρου ( Σταυροπεδα ) , με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία και το Ανδριώτικο μοναδικό περιβάλλον.
Δείτε εδώ....   http://sagini3.blogspot.gr/2013/10/blog-post_9.html


1

       H φωτογραφία της 20/10/2013 είναι στην Αγία Τριάδα του χωριού Ζαγανιάρη Άνδρου ( πολύ κοντά στην διασταύρωση της  Σταυροπέδας ) .
Στο σημείο αυτό ,στο κέντρο της Άνδρου  , σχεδιάζει η EDISON HELLAS AE να εγκαταστήσει  μια μεγάλη βιομηχανική εγκατάσταση  33 MW  ( με 33 ανεμογεννήτριες του 1 Μεγαβάτ η κάθε μια και ύψους τουλάχιστον 80 μέτρων ). 

    Βλέπουμε ότι ήδη εντός περιφραγμένης με αγκαθωτό συρματόπλεγμα  , ιδιοκτησίας, ντόπιου εργολάβου έτοιμου μπετόν και κατασκευαστή οικοδομών ,έκτασης αρκετών δεκάδων στρεμμάτων , κάποια  εταιρεία άγνωστη προς το παρόν , να έχει εγκαταστήσει μεγάλη αιολική  αντένα-κεραία , πάνω από 45 μέτρα ύψους !!! ( φώτο) . Πρόκειται για ειδική κεραία που φέρει εξειδικευμένα ηλεκτρονικά όργανα μέτρησης του αιολικού δυναμικού στην συγκεκριμένη περιοχή της Άνδρου, όπως  μας είπε φίλος μηχανολόγος και  έγινε για να προετοιμάσει την τελική εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.  

Η συγκεκριμένη αιολική  κεραία, μπήκε σχετικά πρόσφατα, σε αντικατάσταση άλλης, στο ίδιο σημείο που κατέρρευσε η παλιά . Η παλιά κεραία είχε τοποθετηθεί πριν από αρκετό χρόνο και προφανώς ο πρώην Δήμαρχος Άνδρου  κος Δ. Γιαννίσης , ίσως να γνωρίζει σχετικά και τον παρακαλούμε να μας ενημερώσει και αυτός.
Παρακαλούμε  επίσης την σημερινή Δημοτική Αρχή Άνδρου του κου Ι.Γλυνού  ,να μας ενημερώσει , για τα στοιχεία που περιείχε ο σχετικός φάκελος στην πολεοδομία Άνδρου , όταν τοποθετήθηκε η πρώτη αιολική  κεραία στο σημείο αυτό, καθώς και για την σημερινή που την αντικατέστησε.

      

          Υπάρχει έννομο συμφέρον όλων των Ανδριωτών , για τα σχεδιαζόμενα βιομηχανικά πάρκα στην Αγία Τριάδα και τα στοιχεία του φακέλλου με την  άδεια εγκατάστασης της αιολικής  κεραίας  από την Πολεοδομία Άνδρου , πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα αφού το έργο αυτό μας αφορά όλους.  Την  διαφάνεια την απαιτούν,  άλλα και την ευαγγελίζονται όλοι.
 Όλα τα έργα στο νησί μας, πρέπει να γίνονται με διαφανείς όρους και ονοματεπώνυμα.



                                                                                                          
Ο νεολιθικός οικισμός στον Στρόφιλα της Άνδρου.                                                Ο νεολιθικός οικισμός στην Ζαγορά  Άνδρου

   
     
       Όλοι βέβαια οι Ανδριώτες γνωρίζουν καλά,  ότι κοντά στο σημείο αυτό, βρίσκονται οι μοναδικής σπουδαιότητας Αρχαιολογικοί χώροι στο Αιγαίο , της Ζαγοράς και Στρόφιλα .
   Πρόκειται για μια σπουδαία  περιοχή από ιστορικής σημασίας αλλά και από φυσική ομορφιά , που αποτελείται από δυο φυσικά οχυρωμένες τοποθεσίες  , αληθινά μνημεία της φύσης , όπου έχουν ανακαλυφθεί από παλαιότερες ανασκαφές , νεολιθικοί οικισμοί με μοναδικά ευρήματα.                        ( Αρχαιολογικό μουσείο Άνδρου .Συλλογή ευρημάτων Γεωμετρικού οικισμού Ζαγοράς ) .
       Ειδικά στον χώρο της Ζαγοράς οι ανασκαφές που σήμερα διεξάγει  μια επιστημονική ομάδα αρχαιολόγων,  από την Αυστραλία , φέρνουν  καθημερινά νέα ευρήματα , πραγματικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς για το νησί μας. 

  Δυστυχώς η υποβάθμιση και η περιβαλλοντική καταστροφή όλης της περιοχής , από την πρώην χωματερή σκουπιδιών όλου του νησιού , τα λατομεία και τα εργοστάσια παρασκευής σκυροδέματος , σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί από το αιολικό βιομηχανικό έργο της ENTISON HELLAS AE το οποίο έχει άμεση γεωγραφική εξάρτηση από τους παραπάνω αρχαιολογικούς χώρους.
 
  Διαβάστε   εδώ.....Ο Στρόφυλας Άνδρου
Αρχαιολογικό Συνέδριο για την Ζαγορά Άνδρου
Νέες ανασκαφές στην Άνδρο από Αυστραλούς αρχαιολόγους


    Έχουμε ευθύνες όλοι .Ενημερώστε τους φίλους σας .Πάρτε πρωτοβουλίες .Πρέπει επιτέλους να σεβαστούμε την μοναδική  ιστορία μας  και να παραδώσουμε την Άνδρο καλύτερη στις επόμενες γενιές. 



2 σχόλια:

  1. Μια διευκρίνηση στα όσα πολύ ενδιαφέροντα αναφέρετε για την κεραία: Η κεραία τοποθετήθηκε πριν 2 περίπου χρόνια και στο παρελθόν δεν υπήρχε άλλη κεραία εκεί. Η ιδιοκτησία ανήκει, πράγματι, σε εργολάβο και αγοράστηκε πριν μια πενταετία από κάτοικο του χωριού Ζαγανιάρι.
    Ζαγανιαριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για το σχόλιο. Μάθαμε οτι η κεραία έπεσε απο τον αέρα και τοποθετήθηκε εκ νέου ,άγνωστο από ποια εταιρεία ,ιδιώτη,και για λογαριασμό ποιανού.Αν γνωρίζετε ,παρακαλώ να μας ενημερώσετε !!!!!

      Διαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ