Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Γιατί λέμε οχι στις ανεμογεννήτριες .

  

                                              
    
          Αν δεν βλέπετε ΣΚΑΙ ,αλλά ενημερώνεστε από άλλες υπεύθυνες πηγές για τα περί κλίματος, θα έχετε  σίγουρα μάθει κάτι , που οι τρομολάγνοι του κλίματος , εσκεμμένα αποκρύπτουν , γιατί αυτό αντίκειται στα οικονομικά τους συμφέροντα.
Η πολυθρύλητη  "παγκόσμια θέρμανση" και το ''φαινόμενο του θερμοκηπίου'' ,δεν ...υφίσταται τα τελευταία 15-20 χρόνια, κάτι  αναιρεί όλη την φιλολογία  τους , για την δήθεν σωτηρία του κλίματος.

 Οι ΑΠΕ ήταν και είναι βασική συνιστώσα της προπαγάνδας τους της ''πράσινης απάτης '' , επειδή τις έχουν παρουσιάσει σαν την μοναδική τεχνολογία παραγωγής ενέργειας , με μηδενικό κόστος καυσίμου ( αέρας ,ήλιος ) και μηδενική εκπομπή ρύπων .

 Είναι πράγματι έτσι ?

Ο ήλιος και ο αέρας είναι  ''τζαμπα'' αλλά για να δώσουν ηλεκτρική ενέργεια , αυτή κοστίζει πανάκριβα , αλλοιώνει και ρυπαίνει το περιβάλλον  με εκπομπές ρύπων .

 Η σημερινή τεχνολογία των ΑΠΕ  είναι άχρηστη και πανάκριβη πολυτέλεια ειδικά σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης .

Χωρίς επιδοτήσεις δεν θα υπήρχαν πουθενά αιολικά και φωτοβολταϊκά.

 Προωθούνται και διαφημίζονται  επειδή φέρνουν τεράστια κέρδη ,  σε πολυεθνικές  (siemens ,vestas ,κλπ) σε τράπεζες ( Πειραιώς κλπ ) σε επιχορηγούμενους βαρόνους της ενέργειας ( Enel,edf με τους ντόπιους εργολάβους ) σε δήθεν οικολογικές παρακυβερνητικες ΜΚΟ , αλλά και μίζες σε κόμματα, πολιτικούς και δημοτικούς άρχοντες, σε μπετατζήδες και σε χωματουργούς.

Τεχνικά οι ΑΠΕ  αδυνατούν να υποκαταστήσουν τις συμβατικές θερμικές μονάδες .

Φέρνουν την ενεργειακή ανασφάλεια .

Απαιτούν νέα ακριβά ηλεκτρικά δίκτυα χωρίς ανταποδοτικά κοστολόγια , γιατί με την μεταβλητή λειτουργία τους αποσταθεροποιούν τα παλιά.

 Η μεταβλητότητα των ΑΠΕ  επιβάλλει , την επιχορήγηση-επιδότηση των εφεδρειών για να επιβιώσουν οικονομικά.

 Δεν εξοικονομούν ορυκτά καύσιμα σε αντιστοιχία με το ρεύμα που παράγουν ( όταν παράγουν, τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα ).  Επιστημονικές μετρήσεις δείχνουν οτι οι ΑΠΕ πληρώνονται για να εξοικονομούν απο 0% μέχρι 50%  ορυκτού καυσίμου.  Όμως οι αναγκαίες για τις ΑΠΕ , μεταβλητές εφεδρείες αυξάνουν τελικά την κατανάλωση ορυκτού καυσίμου ,αρα και τα τελικά κόστη.

     Η ακριβή ενέργεια των ΑΠΕ επιφέρει τελικά ενεργειακή φτώχεια, στις οικονομίες των κρατών , που μεγαλώνει την ύφεση.


Οι ΑΠΕ αυξάνουν την ανεργία ,αφού η ακριβή ενέργεια οδηγεί σε μαρασμό την βιομηχανία  .Οι θέσεις εργασίας των ΑΠΕ είναι ελάχιστες ( μεταφορά,χωματουργικά,μπετά ) και πρόσκαιρες.




1 σχόλιο:

  1. Και το ποιο σοβαρό δεν εντάχτηκαν ποτέ σε ένα Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό μιας και τέτοιος δεν υπάρχει εδώ και χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ