Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ναί του Μανιάτη στο αιολικά του Κοπελούζου στην Άνδρο και τα άλλα νησιά μας.




Κανείς δεν μας ρώτησε  !!!
Πάλι θα γίνουμε ''ενοχλητικοί'' !!!

........... Την υπογραφή του έβαλε ο κος Μανιάτης στους     περιβαλλοντικούς όρους για 9 αιολικά του Κοπελούζου στην ΑΝΔΡΟ ,ΤΗΝΟ,ΠΑΡΟ,ΝΑΞΟ.      ......

Χωρίς να αναφέρονται πουθενά τοποθεσίες , μεγέθη ισχύος, κλπ λεπτομέρειες ,θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

                                               

 
   1.  ---  Από που θα προέλθουν τα 262 εκατ.ευρώ για το αιολικό project Κοπελούζου στις Κυκλάδες κε υπουργέ  ? 
---Από δικά του κεφάλαια η από τραπεζικό δανεισμό ?
--- Μήπως δανείζεται ο Κοπελούζος για να αποπληρώνουμε εμείς τα δάνεια του?
--- Εντάχθηκε η όχι η ''επένδυση'' του Κοπελούζου στον αναπτυξιακό νόμο φαστ τρακ ( 40% είναι η δωρεάν επιχορήγηση!!! )και αν ναι,ποσά εκατομμύρια θα πάρει δωρεάν επιδότηση ?
---Πόση θα είναι η ταρίφα-επιδότηση FIT ανα κιλοβατώρα και για πόσα χρόνια ?.
---Ποιος και πόσα  θα πληρώσει για την διασύνδεση των 150kV από τα νησιά στο ΚΥΤ Παλλήνης  Αττικής ?
 ---Αν υποθέσουμε οτι το έργο αυτό θα το πληρώσει ο Κοπελουζος,όπως δηλώνει ΕΔΩ !!! (μόνο χαζοί δεν είναι ) ρωτάμε .
 ---Θα επιτρέπεται η αμφίδρομη μεταφορά ηλεκτρικών φορτίων ?

 2. ----    Μήπως είναι επένδυση για ηλίθιους η για αρπαχτικά  , κε Μανιατη αφού για να καλύψει το κράτος το 1% της ζήτησης των νησιών στο διασυνδεδεμένο σύστημα , όπως μας λέτε , με  τα νέα αιολικά του Κοπελούζου, θα πληρώσει χωρίς λόγο πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για 20-25 χρόνια . 
Το 1% της ζήτησης καλύπτεται  άνετα και πάμφθηνα απο το υπάρχον ηπειρωτικό σύστημα που σήμερα έχει παρέχει ισχύ 17.500 MW και καλύπτει ζήτηση  μόνον 9.200MW. Ποιος ωφελείται κε Μανιατη ?
 Κάπου μπάζει ο ενεργειακός σχεδιασμός σας κκ  του ΥΠΕΚΑ.

 3.---- Το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη ανακοινώσει την διασύνδεση των Κυκλάδων που θα κοστίσει πάνω απο 400.000.000 ευρώ και ήδη τρέχει ο πρώτος διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ.
      Φυσικά το έργο αυτό είναι εξαιρετικά απαραίτητο για τα νησιά μας και έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια..
Θα εξασφαλίσει την σταθερή και επαρκή ενεργειακή τους αυτονομία με ισχύ βάσης και ισχύ αιχμής (  2 απολύτως αναγκαίες προϋποθέσεις για ομαλή λειτουργία των ηλεκτρικών δικτύων ) και θα φέρει οικονομία κλίμακας στα έξοδα λειτουργίας των θερμικών σταθμών μαζούτ της ΔΕΗ των νησιών μας ,αλλά και μείωση του ΥΚΩ σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Το κενό από την έλλειψη διασύνδεσης των νησιών μας,  καλύφθηκε μέχρι σήμερα απο θερμικά εργοστάσια της ΔΕΗ με καύσιμο το  μαζούτ.
 Βέβαια η έλλειψη διασύνδεσης των νησιών μας, ευτυχώς υπήρξε και ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν αναπτύχθηκαν μεγάλα αιολικά .
Οι ΑΠΕτζηδες δεν μπορούσαν να πουλήσουν το πανάκριβο και άχρηστο ''προϊόν'' τους , αφού δεν υπήρχε καλώδιο διασύνδεσης.

Είναι παράδοξο αλλά η μοναδική και πολύτιμη περιουσία των νησιών μας στο Αιγαίο ,το μοναδικό τους περιβάλλον τους,  προστατεύθηκε τόσα χρόνια απο την έλλειψη καλωδίου διασύνδεσης.
           Φανταστείτε την Μύκονο,την Σαντορίνη,την Τήνο,την Σίφνο,την Άνδρο,τη Δήλο,την Πάτμο και τόσα άλλα διαμάντια στο Αιγαίο, γεμάτα τεράστιες τουρμπίνες ( μίξερ του αέρα )  όπως ονειρεύεται η SIEMENS η VESTAS ,η ENERGON , Γερμανός κομισάριος  Φουχτελ , ο Κοπελουζος, ο Μυτιληναίος, το Δίκτυο των 29 νησιών ''ΔΑΦΝΗ'' του Δημάρχου Ανδρου  κου Ι.Γλυνου , ο Αντιπεριφερειαρχης κος  Γ. Πουσσαίος και ο Υπουργός κος Μανιάτης και οι λοιποί οραματιστές της ''πράσινης ανάπτυξης''.

Κανείς από τους παραπάνω δεν σκέφτηκε καν να ρωτήσει   την γνώμη των κατοίκων .
Μόνοι τους αποφάσισαν .
Έχουν σίγουρα τους λόγους τους.
 Εξάλλου οι πολιτικοί μας , εργάζονται πάντα για το καλό μας !!!!!!!!
Και να μην περιμένετε απαντήσεις στα παραπάνω .Τα κεφάλια είναι μέσα στην άμμο.


----    Το αιολικό ρεύμα είναι τυχαίο και καταστρέφει ηλεκτρικά τα δίκτυα των νησιών μας .

---- ''  Περισσεύει όταν δεν το χρειάζεσαι και δεν φτάνει όταν το θέλεις  ''.

   ---   Συχνά περισσεύει όταν φυσάει άνεμος και πρέπει πάση θυσία να διοχετευτεί ( εγχυθεί ) στο ηπειρωτικό δίκτυο , προκαλώντας πολύπλοκα τεχνικά προβλήματα .
Διαφορετικά πρέπει να διακοπεί άμεσα η λειτουργία των ανεμογεννητριών ,αφού ως γνωστόν το ηλεκτρ.ρεύμα δεν αποθηκεύεται.
---     Όταν όμως το δίκτυο των νησιών μας, απαιτεί-ζητάει ενέργεια λόγω καιρικών συνθηκών ( κρύο ,ζέστη ) σε συνθήκες άπνοιας η χαμηλού άνεμου , τα πανάκριβα αιολικά αδυνατούν να προσφέρουν.
 ---      Και τότε  η ενέργεια που απαιτεί το σύστημα θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλες αξιόπιστες πηγές. Δηλαδή η  στο τοπικό θερμικό εργοστάσιο της ΔΕΗ η στο ηπειρωτικό σύστημα της ΔΕΗ εφ όσον υπάρχει καλώδιο διασύνδεσης.
---     Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατι η διασύνδεση για την ομαλή τροφοδοσία των νησιών μας  είναι αναγκαία και ανεξάρτητη απο την ύπαρξη η οχι αιολικών μονάδων και φωτοβολταϊκών, σε αυτά.
 ---    Οι νέες διασυνδέσεις των νησιών μας, θα πληρωθούν και θα κατασκευαστούν από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων άλλα, θα χρησιμοποιηθούν σαν έτοιμοι ''εμπορικοί δρόμοι'' απο τους ΑΠΕτζηδες ,για να πουλάνε το πανάκριβο και τυχαίο ρεύμα τους στο ηπειρωτικό δίκτυο όπου θα καταναλώνεται από τους  οι ίδιους φορολογούμενους που πλήρωσαν για την κατασκευή του ''δρόμου''.
---Μα θα ρωτήσετε . Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες ,γιατί να μην καταναλώνουμε το ρεύμα των ανεμογεννητριών του χ  Κοπελουζου , που  παρέχει δωρεάν ο άνεμος?
Η απάντηση είναι οτι  ο άνεμος να είναι τζάμπα ,αλλά για να τον μετατρέψεις σε ηλεκτρικό ρεύμα κοστίζει πολύ ακριβά σε σχέση με το ρεύμα της ΔΕΗ από τα υδροηλεκτρικά και τους λιγνίτες μας.
--- Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τα φωτοβολταϊκά.
 ---   Με ιδανικές, κατάλληλες καιρικές συνθήκες οι ΑΠΕ γενικότερα, μπορούν να καλύψουν ένα πολύ μικρο ποσοστό της ζήτησης σε ετησία βάση , που όμως κοστίζει πολλαπλάσια χρήματα από το ''συμβατικό'' ρεύμα της ΔΕΗ .
--- Στις σημερινές συνθήκες της χρεοκοπίας και φτώχειας η απλή αλλά δυστυχώς δυσεύρετη λογική επιβάλει  φθηνή ενέργεια σε νοικοκυριά και βιομηχανία.
--- Οτιδήποτε διαφορετικό αποτελεί οικονομικό έγκλημα σε βάρος των πολιτών-καταναλωτών.
  
    ---  Όταν με το καλό κάποτε ξεφύγουμε,  από τη θηλιά των δανειστών ίσως το ξανασκεφτούμε όταν θα μας περισσεύουν λεφτά για ...πέταμα.
Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκαλεί η χρήση ΑΠΕ και ειδικά των ανεμογεννητριών ,είναι η ανεπανόρθωτη καταστροφή του μοναδικού Ελληνικού περιβάλλοντος, ειδικά στα νησιά μας που αποτελούν κοιτίδες πολιτισμού και παγκόσμια  μνημεία της φύσης ,ανεκτίμητο πλούτο που κληρονομήσαμε  από τους πρόγονους μας και πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε κόστος σαν παρακαταθήκη στα παιδιά μας.

   ---  Οι τεράστιες λεπίδες  ( φονιάδες πουλιών ) ,οι πανύψηλοι πύργοι μέχρι και πάνω από  200 μέτρα των σημερινών αιολικών,  τα μεγάλα χωματουργικά , η διάνοιξη δρόμων πολλών χιλιομέτρων μέσα σε παρθένα φύση με λόφους και βουνοκορφές τα χιλιάδες κυβικά μέτρα οπλισμένου μπετόν, ο υπόκωφος συνεχής θόρυβος, η οπτική αλλοίωση του ορίζοντα , η μείωση της αξίας της γης και των τουριστών, αλλά και η τεράστια αύξηση στην τιμή του ρεύματος , είναι μερικοί από του λόγους για τους οποίους οι πολίτες πλέον ξεσηκώνονται και αντιδρούν σθεναρά στα σχέδια των εισβολέων -κερδοσκόπων και καταπατητών της γης.
 --- Είναι αλήθεια ότι χρόνια τώρα (από το 2006 ) προσπαθεί ο Κοπελουζος και οι άλλοι ΑΠΕτζηδες να βάλουν πόδι στην Άνδρο και τα άλλα νησιά. Η Ανδρος και η Τήνος  είναι διασυνδεδεμένα  με την Εύβοια-Αλιβέρι ,  νησιά άλλα το καλώδιο μάλλον είναι μικρο για την μεταφορά  αιολικού ρεύματος.
     
   ---  Είναι τουλάχιστον αστείοι , υποκριτικοί και ανυπόστατοι , οι ισχυρισμοί των αιολικών προπαγανδιστών, ότι τα νέα αιολικά στα νησιά μας θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στα νησιά μας ,θα φέρουν χρήμα , θα μειώσουν  την ανεργία  και θα αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.
--- Σίγουρα θα φέρουν καλές μίζες σε αυτούς που γενικά  ''βοήθησαν'' τα έργα,   ''ως είθισται'' στην Ελλάδα  και  μόνον πρόσκαιρα κέρδη στους χωματουργούς, στους μπετατζήδες μέχρι να κατασκευαστούν .
---Ίσως να μας φτιάξουν 1-2 παιδικές χαρές ,για τα παιδάκια των ιθαγενών .
 Μετά , την συντήρηση αναλαμβάνουν εταιρείες των Αθηνών και ίσως βρουν ,παρτ-ταιμ δουλειά 1-2 φύλακες.
---Όσο για την ενεργειακή επάρκεια μιλήσαμε παραπάνω .
---Αυτή εξασφαλίζεται μόνον,  από τις νέες διασυνδέσεις με η χωρίς ΑΠΕ στα νησιά μας.
    --- Η προπαγάνδα τους όμως  είναι αστείρευτη  σε ψευδή και αηδίες,αφού εμφανίζουν τα οφέλη από τις διασυνδέσεις σαν να είναι οφέλη από τα άχρηστα αιολικά τους.  Διαβάστε εδω...ΕΔΩ
Τους υποστηρίζει ο Γερμανός  κομισάριος κος  ΦΟΥΧΤΕΛ ,η Γκρην πης ,και ο ΣΚΑΙ ΤV .

   Εμφανίζουν τα οφέλη της διασύνδεσης , σαν οφέλη από τα άχρηστα αιολικά τους !!!!!!!

 Διαβάστε εδώ...ΕΔΩ

1.  Το ενεργειακό πρόβλημα των νησιών μας  είπαμε οτι λύνεται μόνον με την διασύνδεση .Για την Άνδρο συνεπώς δεν υφίσταται κανένας λόγος για να μπουν ανεμογεννήτριες, αφού είμαστε από χρόνια διασυνδεδεμένοι. Δεν χρειαζόμαστε νέο θερμικό εργοστάσιο της ΔΕΗ. Το υπάρχον βρίσκεται απο χρόνια σε εφεδρεία.
2. Ψευδώς αναφέρουν οτι με τα αιολικά δεν θα γίνονται διακοπές ρεύματος.
3. Ψευδέστατα λένε οτι τα αιολικά θα μειώσουν την ανεργία στα νησιά ,αφού  θα απασχολήσουν μόνο 1-2 φύλακες ,όπως παντού.
4. Το μεγάλο τους παραμύθι για δήθεν καθαρό περιβάλλον,  νομίζουν οτι είναι η προίκα της προπαγάνδας τους , για να κοροϊδεύουν τους πολίτες με ψεύτικα  ενοχικά σύνδρομα, όπως τους επιβάλλουν τα οικονομικά συμφέροντα των Γερμανικών πολυεθνικών που κατασκευάζουν και μας πουλάνε πανάκριβα ,  άχρηστα αιολικά μηχανήματα.
5. Το κόστος ρύπων Διοξειδίου του Άνθρακα (C02)  ήταν η σατανική επινόηση  των Γερμανών για μεγάλα  οικονομικά πρόστιμα ,σε όσους δεν συμμορφώνονται με την πράσινη απάτη τους. Ευτυχώς για τους λαούς της Ευρώπης το Χρηματιστήριο για το Εμπόριο Ρύπων  κατέρρευσε πριν δυο χρόνια.
6. Μιλάνε υποκριτικά  για μείωση κόστους της ΔΕΗ ( λες και τους έπιασε ο πόνος ) , από το κλείσιμο των μικρών θερμικών μονάδων της στα νησιά, αλλά αποκρύπτουν οτι η ΔΕΗ έχει χάσει πολλά δις από την ύπαρξη των αιολικών τόσα χρόνια , αφού έχει εξαναγκαστεί με νόμο !!!  να αγοράζει πανάκριβα ,υποχρεωτικά και με προτεραιότητα το αιολικό ρεύμα και στην συνέχεια να το πουλάει  στους καταναλωτές σε χαμηλές τιμές που της κοστίζει η δική της  παραγωγή ρεύματος από λιγνίτες και νερά, μειώνοντας αναγκαστικά την δική της παραγωγή  με μεγάλη οικονομική ζημιά.
7. Ισχυρίζονται ψευδώς οτι οι κάτοικοι των χω­ριών κοντά στα Αιολικά Πάρκα δεν θα πληρώνουν λογαριασμούς στη ΔΕΗ με βάση τον νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Τους προκαλούμε να αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα που μάλλον δεν υπάρχουν . Καθρεφτακια και καραμέλες στα παιδάκια των ιθαγενών.
8.  Θράσος πραγματικό να μιλάνε οι αιολικοί ΑΠΕτζηδες για μείωση κόστους του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος.

                                                                                                                                          SAGINI



ΥΓ
Δείτε το παρακάτω....το έστειλε αναγνώστης μας .Η απάτη με σφραγίδες και υπογραφές !!!!!!!!!!!!!!!!!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjaghc9JcSg9HAARecgN1zq_oL4Sb5jzIpVm4iMrjWvujDkLqX5tq_XJehjCSAWr-hXXn7h3WXSnbRdD02lFtPpkA1kmFSt1ubb_QTVjyGtbnyE76M_4TuwOsZTJAiQ1ZsZrwsBoGitR0/s1600/dsfghhmj,n.JPG



1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ