Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Φ.Πατριανάκου ... Αλόγιστη η χρήση των βιομηχανικών αιολικών.


Απο το Γραφείο της βουλευτού  κας Φεβρωνίας Πατριανάκου , πήραμε την παρακάτω επιστολή .

Σας αποστέλλουμε συνημμένα Δελτίο Τύπου της Φεβρωνίας Πατριανάκου σχετικά με ερώτησή της προς τους κ.κ. Υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα : 
«H αλόγιστη χρήση των ΑΠΕ στη Λακωνία μεταλλάσσει τη φυσιογνωμία του Νομού».
   Παρακαλούμε διαβάστε εδώ αναλυτικά  το     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     
Φεβρωνία Πατριανάκου
Βουλευτής Λακωνίας

ΑΘΗΝΑ  : Ακαδημίας 41, Τ.Κ. 106 72
                  210 3641295 & 98  FAX: 210 3645836
ΣΠΑΡΤΗ: Κων/νου Παλαιολόγου 83,  Τ.Κ. 231 00
                  27310 82040 & 58  FAX: 27310 82920
e-mail    : info@patrianakou.gr
                  www.patrianakou.gr


   Φυσικά και είναι καλοδεχούμενη από το SAGINI3  , κάθε αντίδραση στην λαίλαπα της ''πράσινης   άπάτης '' των ΑΠΕ , ειδικά όταν αυτή προέρχεται απο βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου. 
Όμως πέραν από τις πιέσεις που ασκούνται από τους ψηφοφόρους τους σε διάφορες περιοχές της χώρας μας ,  θα έπρεπε οι βουλευτές να ενημερωθούν βαθύτερα για να καταλάβουν γιατί οι  εγκαταστάσεις  βιομηχανικών ανεμογεννητριών δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στη εθνική οικονομία.
Κα Πατριανακου αυτό που ξεκινήσατε θα προκαλέσει αντιδράσεις απο τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τομέα ενέργεια στη χώρα μας . Έχουν στήσει χρυσοφόρες επιχειρήσεις , παραπλανώντας  με οργανωμένη προπαγάνδα τους έντιμους πολιτικούς (σίγουρα υπάρχουν!!) και τους πολίτες.
Θα σας κατηγορήσουν ότι μπλοκάρετε την ανάπτυξη του τόπου κλπ,κλπ.

  Ελπίζουμε να συνεχίσετε.

      Η αιολική ενέργεια δεν αποτελεί μια βιώσιμη ενεργειακή λύση, πρώτα απ'ολα γιατί είναι αναξιόπιστη. Ακόμα και αν η χώρα μας γεμίσει αιολικά δεν θα έχουμε ποτέ συνεχή παροχή ρεύματος 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο.
 Είναι πολύ ακριβή σε σχέση με την συμβατική του λιγνίτη . Το αιολικό ρεύμα κοστίζει τουλάχιστον τεσσάρες φορές ακριβότερα του λιγνιτικού.                                                                                                                      
Όσο περισσότερα αιολικά μπαίνουν στα βουνά μας τόσο αυξάνεται η χρήση φυσικού αερίου για την εφεδρειακή τους στήριξη ,άλλα και η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας απο εισαγόμενο και ακριβό φυσικό αέριο.
Για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους ισχυριζόμαστε οτι καταστρέφουν το μοναδικό Ελληνικό τοπίο και το περιβάλλον.
Αυξάνουν συνεχώς την τιμή του ρεύματος της ΔΕΗ αφού οι ΑΠΕ υπάρχουν και λειτουργούν μόνο για τις κρατικές επιδοτήσεις. Αποτέλεσμα.
Τεράστιο το έλλειμμα ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ που αδυνατεί να πληρώσει πλέον τα τεράστια ποσά των κρατικών επιδοτήσεων στους αιολικούς και ζητάνε τα λεφτά απο τους βαρύτατα φορολογούμενους   πολίτες.
 Είναι καταστροφικές για το δίκτυο της ΔΕΗ, όπου συνεχώς απαιτούνται τεράστιες δαπάνες, για να μπορεί αυτό , να απορροφήσει το απρόβλεπτο  αιολικό ρεύμα.
 Το χειρότερο όμως είναι η διαπλοκή και η διαφθορά (Siemens κλπ ) που τα τελευταία χρόνια , δημιούργησε τα νέα τζάκια των γνωστών βαρόνων της ενέργειας που ταΐζουν τους  παπαγάλους της πράσινης ενέργειας.
 Υ.Γ.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ  Βουλευτή  κα    Φ. ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ

http://sagini3.blogspot.gr/2012/02/blog-post_2603.html