Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

"Λουκέτο" σε πρατήρια χωρίς συστήματα εισροών-εκροών


                                                          

                     Αντιμέτωποι ακόμη και με αναστολή της λειτουργίας τους θα βρεθούν από την 1η Απριλίου όσοι πρατηριούχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν έχουν ακόμη εγκαταστήσει συστήματα εισροών- εκροών ελέγχου καυσίμων.
Αυτό διαμηνύουν στελέχη του υπ. Ανάπτυξης με αφορμή το γεγονός ότι δύο μήνες πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία μόνο… 700 από τα 1.400 βενζινάδικα σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη έχουν εγκαταστήσει τα εν λόγω συστήματα.
Το θέμα θα απασχολήσει μεταξύ άλλων κυβερνητική σύσκεψη σε επίπεδο υπουργών που προγραμματίζεται για την Παρασκευή, ενώ συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη που είχε ο σύνδεσμος εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ).
«Ζητάμε από τα συναρμόδια υπουργεία να μας ενημερώσουν τι θα συμβεί με τα συνεργαζόμενα πρατήρια, τα οποία αρνούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν τα συστήματα αυτά. Μετά την 1η Απριλίου θα κλείνουν ;», είναι το ερώτημα που θέτουν  στελέχη του ΣΕΕΠΕ.
Σε έγγραφο πάντως που απέστειλαν στις 8 Ιανουαρίου οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων προς τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης εντοπίζουν το πρόβλημα της καθυστέρησης στο κομμάτι της χρηματοδότησης.
«Αν δεν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, είναι αδύνατον να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης των συστημάτων τόσο σε Αττική-Θεσσαλονίκης, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αφού το κόστος ξεκινά από τα 15.000 ευρώ και πάνω», αναφέρουν οι ομοσπονδίες των πρατηριούχων (ΟΒΕ και ΠΟΠΕΚ).
Παλαιότερα η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης είχε υποσχεθεί στους πρατηριούχους πως θα τους εξασφαλίσει ένα τρόπο χρηματοδότησης είτε μέσω του ΕΣΠΑ, είτε από άλλη πηγή. Ωστόσο, από τις μέχρι τώρα επαφές που έχουν γίνει με την Ε.Ε., η συγκεκριμένη κατηγορία δαπάνης δεν θεωρείται επιλέξιμη.
Όχι άλλη παράταση
Πάντως το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί τους πρατηριούχους πως δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση (σσ: το μέτρο έχει ψηφιστεί από το 2009), και πως όσοι δεν συμμορφωθούν με αυτό, θα δουν το πρατήριο τους να κλείνει.
«Είναι οξύμωρο από τη μια οι πρατηριούχοι να υποστηρίζουν πως όσοι κλέβουν στην αντλία βλάπτουν τον κλάδο, και από την άλλη να αρνούνται να βάλουν συστήματα εισροών-εκροών με πρόσχημα το κόστος, πόσο μάλλον όταν σήμερα αυτά διατίθενται και με τη μέθοδο του leasing», λένε χαρακτηριστικά στελέχη του ΥΠΑΝ.
Μόνο 100 από τα συνεργαζόμενα
Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία του ΥΠΑΝ, από τα 930 περίπου πρατήρια που λειτουργούν στην Αθήνα και τα 400 στη Θεσσαλονίκη, συστήματα εισροών- εκροών έχουν εγκαταστήσει μόνο τα ιδιόκτητα και ιδιολειτουργούμενα από τις εταιρείες (550-600) μαζί με 100 ακόμη μεγάλα βενζινάδικα που συνεργάζονται με εταιρείες. Στη συντριπτική τους δηλαδή πλειοψηφία τα συνεργαζόμενα με εταιρείες πρατήρια δεν έχουν προχωρήσει στην αγορά και εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων.

ΠΗΓΗ

Κακουργηματικές διώξεις κατά στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ


Αφορούν στην τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το 2009
Κακουργηματικές διώξεις κατά στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ
           Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκούνται τελικά από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εις βάρος των υπευθύνων της Στατιστικής Υπηρεσίας για της υπόθεσης της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος της χώρας το 2009.

Οι διώξεις στρέφονται εναντίον του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ  , Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών Κωνσταντίνου Μολφέτα και της Ευσταθίας Ξενάκη, προϊσταμένης της Διεύθυνσης Στατιστικών Ερευνών.

Σύμφωνα με την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και οι τρεις πρέπει να διωχθούν για ψευδή βεβαίωση σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50.

Ο εισαγγελέας ζητεί επίσης να αναζητηθούν τυχόν ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι παράγγειλαν στους κατηγορούμενους να αλλοιώσουν τα στοιχεία που παρουσίασε εκείνη την περίοδο η ΕΛΣΤΑΤ, «φουσκώνοντας» το έλλειμμα ενόψει της προσφυγής στο ΔΝΤ και όσα επακολούθησαν.
 tovima.gr


Το θέμα αυτό  έχει απασχολήσει αρκετές φορές το  SAGINI3 για τους......... ηθικούς αυτουργούς    που τώρα αναζητεί ο κος  Πεπόνης.

                                                              
Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στέλεχος του ΔΝΤ! Προμελετημένο το μνημόνιο;
 
         Στις  13/5/2011 , στις 8/6/2011  γράφαμε εδώ....    ΕΛΣΤΑΤ-ΓΕΩΡΓΙΟΥ     

     Πρώην  στέλεχος του ΔΝΤ  είναι ο νέος  επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με την κυβέρνηση  του ΓΑΠ  (που τον διόρισε ), να επιχειρεί μέσω της επιλογής αυτής να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στο εξωτερικό περί ''συμμόρφωσης'' και αξιοπιστίας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων και αυστηρής εποπτείας του μηχανισμού κατάρτισής τους. 

Πρόεδρος της Αρχής( ΕΛΣΤΑΤ ) ορίστηκε ο κ. Α. Γεωργίου, έως τώρα αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος στατιστικής του ΔΝΤ, απόφοιτος του Amherst College των ΗΠΑ και διδάκτορας του οικονομικού πανεπιστημίου του Michigan - ΗΠΑ.

 

          και   εδώ...  ΕΣΤΑΤ- ΓΕΩΡΓΙΟΥ       
Επανήλθαμε εδώ.......   ΦΩΣ ...... ΦΑΝΑΡΙ        
και εδώ.........   Κατάθεση του αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ Λογοθέτη