Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


ο Κύπριος Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης.


      Η  Κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών την δημιουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων στο νησί  συνολικής δυναμικότητας 50MW τα οποία θα προστεθούν στην υφιστάμενη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  Από την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών , που διεξήχθη με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και του Τουρισμού και υλοποιήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας,προέκυψε εξοικονόμηση στο κόστος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ύψους.............  43,76%.
 "Με το πέρας της διαδικασίας διασφαλίζεται ότι η επιτυχία αυτή θα υλοποιηθεί με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες, αφού το μέσο υφιστάμενο κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με συμβατικά καύσιμα ανέρχεται σε 15,40 σεντ ανά κιλοβατώρα (KWh),
 ενώ η μέση τιμή που εξασφαλίστηκε με το σύνολο των σημερινών ηλεκτρονικών δημοπρασιών ανέρχεται σε μόλις 8,66 σεντ ανά KWh, το οποίο αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση ύψους 43,76%", ανέφερε ο κ. Συλικιώτης.
Υπογράμμισε ακόμη ότι η διαφορά που προέκυψε από τις δημοπρασίες θα κατατίθεται στο ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), κάτι που, όπως είπε, θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα του ταμείου, τα έσοδα του οποίου προέρχονται από τους καταναλωτές μέσω των τιμολογίων της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

 "Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι δημιουργεί συνθήκες να γίνει βιώσιμο αυτό το ταμείο", σημείωσε
Η διαδικασία προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον, αφού ο αριθμός των συμμετεχόντων στις τέσσερις ηλεκτρονικές δημοπρασίες ανήλθε σε 121 και υποβλήθηκαν συνολικά 2.150 προσφορές.

 Όπως ανέφερε ο Υπουργός, επιλέγονται
1.     15 έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι 1,5 Μεγκαβάτ (MW),
2.       5 έργα για παραγωγή ενέργειας μεταξύ 1,5MW και 3,0MW, 
3.       2 έργα για παραγωγή ενέργειας μεταξύ 3,0MW και 5,0MW και
4.       ένα έργο για παραγωγή ενέργειας μεταξύ 5,0 και 10MW.
 
Στην πρώτη κατηγορία (δυναμικότητας μέχρι 1,5MW) η μέση τελική τιμή ανήλθε σε 9,70 σεντ/KWh σε σχέση με τη μέση αρχική τιμή που ήταν 16,33 σεντ/KWh, κάτι που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 40,63% με εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση €1,9 εκ.
 Στη δεύτερη κατηγορία (από 1,5 - 3,0MW) η μέση τελική τιμή ανήλθε στα 8,42 σεντ/KWh σε σύγκριση με 15,50 σεντ/KWh της μέσης αρχικής τιμής που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 45,68% και εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση €1,6 εκ. 
Στην τρίτη κατηγορία (δυναμικότητας 3,0-5,0 MW) η μέση τελική τιμή περιορίστηκε στα 8,33 σεντ/KWh, ενώ η μέση αρχική τιμή ανερχόταν στα 15,88 σεντ/KWh, κάτι που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 47,53% και σε εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση της τάξης του €1 εκ.
 Τέλος, για την τέταρτη κατηγορία (μέχρι και 10 MW) η μέση τελική τιμή ανήλθε σε 7,41 σεντ/KWh σε σχέση με 15,60 σεντ/ΚWh που ήταν η μέση αρχική τιμή, κάτι που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 52,50% και σε εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση της τάξης των €1,3 εκ.
      
Ο κ. Συλικιώτης υπογράμμισε πως με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας της δημοπρασίας και την κατακύρωση σε αυτές τις εταιρείες τους επόμενους μήνες «θα έχουμε επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων διότι για να υλοποιηθούν αυτά τα έργα χρειάζονται να γίνουν δαπάνες δεκάδων εκατ. ευρώ κάτι που είναι αρκετά σημαντικό σε αυτό την περίοδο της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης σε ό,τι αφορά την οικονομία".
Δηλαδή, πέραν από την εκπλήρωση των στόχων για τις ΑΠΕ συμβάλλουμε και με αυτή την πολιτική στην ώθηση της ανάπτυξης, κατέληξε. 
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=121315&show=Y
ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΜΕ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ    ΕΓΚΛΗΜΑ  
7,41σεντ/ kwh  η ταρίφα φ/κ στην Κυπρο και  39,2 σεντ/kwh η ταρίφα στη Ελλάδα.
Χρόνια καταγγέλλουμε την πράσινη απάτη.

     Απίστευτη η άπατη στις πλάτες μας , ισχυρό χαστούκι σε όλους αυτούς που λέγανε ότι με ταρίφες  0,18 ευρώ/ kwh  οι επενδύσεις Φ/Κ  στην Ελλάδα είναι καταδικασμένες σε χρεοκοπία .
Στην Κύπρο τα έργα αυτά θα γίνουν με τις μισές ταρίφες και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές προφανώς και βλέπουν κέρδη. Μπράβο στην Κυπριακή κυβέρνηση που με διαφανείς διαδικασίες πέτυχε τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα  .
Και να σκεφτείτε ότι εδώ  τα έργα του αναπτυξιακού νόμου και του FAST TRUCK έχουν κλειδώσει ταρίφες πάνω από 0,30ευρω/ kwh .  Κλέφτες !!!!!!!!!!!!!!   
       Η τεράστια οικονομική διαφορά στις επιδοτήσεις φωτοβολταϊκών  εξελίσσεται σε οικονομικό σκάνδαλο μεγατόνων (σε βάρος των δεινοπαθούντων καταναλωτών) , για την Ελληνική κυβέρνηση , το ΥΠΕΚΑ ,την ΡΑΕ και τον ΛΑΓΗΕ . Τώρα να δούμε τι θα κάνετε  !!!!
Στην Ελλάδα το κράτος λειτουργεί  αλλιώς . Κομπιναδορικα !!!.Γράψαμε εδώ  http://sagini3.blogspot.gr/2012/12/390-mw.html
για το σκάνδαλο της δημοπράτησης αυτες τις μέρες  του Φ/Κ της Μεγαλόπολης από την θυγατρική της ΔΕΗ την ΔΕΗΑΝ ,  οπού  ψάχνουν άρον -άρον  ''επενδυτή'' για  βιομηχανική φωτοβολταϊκή εγκατάσταση  ισχύος  50 MW , στην Μεγαλόπολη με την εγγυημένη ταρίφα 39,2 σεντ/ kwh.
                                                                                                                                           SAGINI

Ο ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

 

 

 http://notios-evoikos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4955.html

  19 /12/ 2012


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου για την μη εφαρμογή περί μείωσης των οικιακών λογαριασμών της ΔΕΗ


Με την υπ' αριθ. 369/2012 απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρεται για την μη εφαρμογή των διατάξεων του   ν. 3851/2010 περί μείωσης των οικιακών λογαριασμών της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα το ψήφισμα έχει ως εξής: 


«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την μη καταβολή μέχρι σήμερα του ειδικού Τέλους ΑΠΕ του αρ. 7 παρ. 3 του ν. 3851/2010 από τον αρμόδιο Διαχειριστή στους οικιακούς καταναλωτές του Δήμου μας και εγκρίνουμε την αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας και την κίνηση της νομικής διαδικασίας εκ μέρους του Δήμου κατά παντός υπευθύνου για την απόδοση του ανωτέρω Τέλους στους δικαιούχους. Επίσης ζητούμε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην πληρώνουν οι κάτοικοι του Δήμου εισφορά υπέρ ΑΠΕ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.»

http://www.naboertilvindmoller.dk/grafik/hammer2.gif
Εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ από επιδοτήσεις οι ΑΠΕτεωνες

     H περιοχή εκατέρωθεν των ακτών του πιο φημισμένου δίαυλου του Αιγαίου,του Κάβο Ντόρο,
έχει χάσει πλέον την μοναδική της φυσική ομορφιά ,αφού ανεξέλεγκτα συνεχίζεται η εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων από την γνωστή ομάδα των βαρόνων της ενέργειας .
 Το αποτέλεσμα είναι ότι η περιοχή , ειδικά από την πλευρά της Εύβοιας έχει χάσει οριστικά κάθε τουριστικό ενδιαφέρον με την αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών του τοπίου ,την διάνοιξη πολλών χιλιομέτρων χωματόδρομων και μεγάλων χωματουργικών έργων και την απαξίωση του οικονομικού τιμήματος της γης. Όμως εκτός των τόσων δεινών που προκάλεσαν στους κάτοικους, στην οικονομία και στο περιβάλλον, οι ΑΠΕτεωνες δεν έφεραν κανένα οικονομικό όφελος στους κάτοικους της περιοχής , ούτε έστω τα ''ψίχουλα'' που ο νόμος επιβάλλει . Τελικά και αυτό ήταν..... το δόλωμα για να καμφθούν οι αρχικές τοπικές αντιδράσεις .
                                                                                                                             sagini
 
  

Θα δικαστούν η οχι και οι ηθικοί αυτουργοί , σαν δολοφόνοι της γιαγιάς στην Κάρυστο ??????

Εξιχνιάστηκε  από την ΕΛΑΣ η δολοφονία 77χρονης στην Κάρυστο.

 

 

      Το αποτρόπαιο έγκλημα, με θύμα 77χρονη, που έγινε χθες μέσα στην αγροτική κατοικία της, στην περιοχή Πέτρινο Γεφύρι της Καρύστου.    Δράστες είναι δύο  ξαδέλφια , ηλικίας 20 και 21 ετών , με βαρύτατο ποινικό παρελθόν .

Συνελήφθησαν οι δυο 20χρονοι Έλληνες δράστες,  σεσημασμένοι κακοποιοί που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι !!!!!!!

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και πρέπει να συλληφθούν άμεσα και να λογοδοτήσουν, για τον  φόνο της γιαγιάς !!!!   Σημειώνεται ότι οι δυο δράστες έχουν απασχολήσει κατ' επανάληψη τις Αστυνομικές Αρχές και έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για την τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων.

Συγκεκριμένα :
  • Στις αρχές Αυγούστου του 2011 είχαν συλληφθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

  • Στα τέλη Αυγούστου του 2011 είχαν συλληφθεί για απόπειρα ληστείας και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού στην Κάρυστο και είχαν προφυλακισθεί.
  •  
  • Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν συλληφθεί για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου, συγγενούς τους στη Κάρυστο και ο 20χρονος είχε εκ νέου προφυλακισθεί, ενώ στη συνέχεια αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους.
Η ηλικιωμένη βρέθηκε χθες το πρωί πεσμένη στο έδαφος, με  τα χέρια και τα πόδια της δεμένα με σύρμα και στο λαιμό της ήταν περασμένη θηλιά.
 
  Χθες το πρωί οι δυο δράστες μπήκαν στο αγρόκτημα της 77χρονης και κρύφτηκαν, με σκοπό να την αιφνιδιάσουν και να την ληστέψουν. Όταν η ηλικιωμένη βγήκε από το σπίτι της και κατευθύνθηκε προς τα ζώα της, οι δράστες της επιτέθηκαν, την έριξαν στο έδαφος και στη συνέχεια της έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με σύρμα, ενώ της περιέσφιξαν τον λαιμό με βρόγχο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της δια στραγγαλισμού.


Ακολούθως αφαίρεσαν τα κοσμήματα, που φορούσε στο λαιμό και στα χέρια της και μετά, αφού της πήραν τα κλειδιά, εισήλθαν στην οικία της και αφαίρεσαν κοσμήματα, μικρό χρηματικό ποσό .