Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

GDF Suez, Eni, Enel , Eon , RWE , GasTerra , η Iberdrola , η Gas Natural και η Vattenfall, ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

 Επιτέλους !!!


                           

9 ενεργειακοί κολοσσοί της Ευρώπης λένε "όχι"                 σε νέο στόχο για τις ΑΠΕ .


ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ  !!!!!!

GDF Suez, Eni,  Enel , Eon , RWE , GasTerra , η Iberdrola , η Gas Natural και η Vattenfall     Οι εννέα εταιρίες, παράλληλα με τη μείωση των ενισχύσεων για τις ΑΠΕ, προτείνουν την παροχή κινήτρων στον τομέα του φυσικού αερίου προκειμένου να σταματήσει η μαζική απόσυρση μονάδων φυσικού αερίου .
          
           Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της GDF Suez, τα τελευταία χρόνια έχουν παύσει τη λειτουργία τους μονάδες φυσικού αερίου δυναμικότητας περίπου 30.000 
μεγαβάτ.
                                                     
Σύμφωνα με τον  Gérard Mestrallet, διευθύνονται σύμβουλο της GDF Suez, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι οι υπερβολικές επιδοτήσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες έχουν αυξήσει το κόστος για τους καταναλωτές ενέργειας.
Όπως αναφέρει, θα πρέπει να μειωθεί η ταχύτητα με την οποία κατασκευάζονται έργα 

αιολικών και φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη διότι προς το παρόν αυτό το σύστημα δεν είναι βιώσιμο.


Εννέα από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενεργειακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία προσπάθεια να προειδοποιήσουν ότι οι ενεργειακές πολιτικές της ΕΕ θέτουν σε κίνδυνο της ασφαλή ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης.
                                                                  
                           


Πρόκειται για τις   

   GDF Suez,     Eni,      Enel ,     Eon ,     RWE ,     GasTerra ,    Iberdrola ,    Gas Natural και     Vattenfall, 

   οι κοινές προτάσεις των οποίων έχουν ήδη γνωστοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ασκώντας επιπλέον πίεση στους ηγέτες της ΕΕ ενόψει των σημαντικών αποφάσεων που καλούνται να λάβουν για τη μελλοντική  πολιτική της ένωσης.
Βασικό σημείο των προτάσεων των εννέα κολοσσών είναι να μην τεθεί νέος δεσμευτικός στόχος για τις ΑΠΕ έως το 2030. 
Όπως υποστηρίζουν οι 9 όμιλοι, εξαιτίας των αποτυχημένων πολιτικών της ΕΕ, η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης δεν είναι πλέον εγγυημένη ενώ παράλληλα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα βρίσκονται σε άνοδο, οι επενδύσεις έχουν μειωθεί και οι ενεργειακοί λογαριασμοί αυξάνονται.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι ορισμένες ΑΠΕ δεν χρειάζονται πλέον δημόσιες επιδοτήσεις και ότι οικονομικά κίνητρα θα πρέπει να δίνονται μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, πχ σε τεχνολογίες που δεν είναι ώριμες ακόμα (κυματική ενέργεια κλπ).Λέτε να απαλλαγούμε τελικά από τους ντόπιους ΑΠΕτεωνες ???