Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Οι “πράσινες θέσεις” εργασίας “ μας κοστίζουν πολύ ακριβά ”!


   

                          ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΔΙΑΠΛΟΚΗ .............ΦΑΣΤ ΤΡΑΚ

     

           Σοβαρά ερωτήματα ως προς το κόστος με το οποίο επιβαρύνει τον ελληνικό λαό, η κάθε “πράσινη θέση εργασίας” στις ΑΠΕ, θέτει ο Αντώνης Κανδηράκης που απέστειλε προς Υπουργούς, Βουλευτές κ.α. και κοινοποιεί σε ΜΜΕ.
 Διαβάστε την άποψη ενός συμπολίτη μας, όπως την τεκμηριώνει μέσα από την πρακτική εφαρμογή της “πράσινης ανάπτυξης” στη Λακωνία…

            ΝΑ ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ     ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΚΑ !


Η υπαγωγή στον'' αναπτυξιακό νόμο'' ν. 3299/2004 αιολικών και φωτοβολταϊκών της ΕΕΝ HELLAS-EDF EN GREECE ΑΕ για την επιχορήγηση τους με 26.920.200 €
Να πως η κάθε θέση εργασίας κοστίζει 5.384.040 € και άλλα χρήσιμα συμπεράσματα για το που πηγαίνουν τα χρήματα με τον αναπτυξιακό νόμο ενώ οι Έλληνες είναι άνεργοι και πεινάνε.

Αυτές είναι οι νέες θέσεις εργασίας (στην  Γερμανία στις  VESTAS ,  ENERGON,   SIEMENS κλπ πολυεθνικές ) που εξασφαλίζονται με τις ΑΠΕ και που πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα, παρά την θέλησή μας.

Από μία πρόχειρη έρευνα διαπιστώσαμε, ότι θυγατρικές της EDF ENERGY NOUVELLES έλαβαν τις εξής επιχορηγήσεις:
1) Η «ΑΚΤΙΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Α.Ε.», για Φ/Β σταθμό ονομαστικής εγκατεστημένης ισχύος 6MW στη θέση Ξηροκάμπι του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, λαμβάνει επιχορήγηση 5.100.000 €, επί συνολικής ενισχυόμενης δαπάνης 17.000.000, για την δημιουργία δύο θέσεων εργασίας (ΑΔΑ 450ΗΦ-4ΤΤ).
 2) Η «Αιολική Ενεργειακή Πελοποννήσου Α.Ε.», για επέκταση αιολικού σταθμού ονομαστικής ισχύος 24 MW (επιπλέον 24 MW) στη θέση «Περδικοβούνι» του δήμου Κορώνειας νομού Βοιωτίας, λαμβάνει επιχορήγηση 7.218.000 €, επί συνολικής ενισχυόμενης δαπάνης 24.060.000, για 0 θέσεις εργασίας (ΑΔΑ 4Α3ΨΦ-5). 
3) Η «Αιολική Μπελεχέρι ΑΒΕΕ», για αιολικό σταθμό ονομαστικής ισχύος 19.8 MW λαμβάνει 9.944.200 €, επί συνολικής ενισχυόμενης δαπάνης 24.860.500 (40%), γιά την δημιουργία 2 θέσεων εργασίας (ΑΔΑ 4 Α 8ΨΦ-ΠΥΘ).
4) Η EDF EN GREECE ΑΕ ΚΑΙ ΣΙΑ 1 Ε.Ε.», για αιολικό σταθμό ονομαστικής ισχύος 13.8 MW στην θέση «Προφήτης Ηλίας» Δήμου Δελφών Νομού Φωκίδας λαμβάνει επιχορήγηση 4.658.000 €, επί συνολικής επιχορηγούμενης δαπάνης 15.528.000, ευρώ γιά τη δημιουργία μίας θέσης εργασίας.(ΑΔΑ 4ΑΘ7Φ-Η)
Θυγατρικές της ΕΕΝ HELLAS είναι οι:
 AΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ A.E.     ,   ΑΙΟΛΙΚΗ ΔΙΔΥΜΩΝ A.E.  ,    ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ A.E. ,, ΥΔΡΟΑΙΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ A.E. , ΚΤΙΣΤΩΡ ΑΙΟΛΙΚΗ A.E., ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΛΛΑΣ A.E. ,ΑΚΤΙΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Α.Ε.
(Η EDF ENERGY NOUVELLES δραστηριοποιείται και μέσα από το σχήμα EDF EN GREECE A.E).

     Ως προς τον αιολικό σταθμό στη θέση Μπελεχέρι πρώην δήμου Νιάτων τώρα Ευρώτα Λακωνίας  , η   ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΛΕΑ ή ΜΠΕΛΕΧΕΡΙ Α.Ε. είναι θυγατρική (ΑΔΑ: 45ΟΥΙΔΞ-Χ17) της ΕΕΝ HELLAS       http://www.eenhellas.gr/subsidiaries.htm             η οποία είναι θυγατρική της        EDF ENERGY NOUVELLES      http://www.edf-energies-nouvelles.com/frh     , της οποίας το 50% των μετοχών κατέχει η Électricité de France και το 25% η οικογένεια «Pâris Mouratoglou» 

 Δείτε εδώ....      http://www.antinews.gr/2010/12/15/76197/.
 Ένα σχετικό και εξαιρετικά αποκαλυπτικό άρθρο του  archaeopteryx.

      H πολυεθνική EDF διαχειρίζεται εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας περί τα 130.000 μεγαβάτ στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Εταιρεία κολοσσός.
Παράγει ηλεκτρισμό από πυρηνικά, 74,5%, υδροηλεκτρικά, 16,2%, θερμικά, 10,2% και από αιολική ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές.

Η Αιολική Μπελεχέρι ΑΕ με την υπ’ αριθμόν 21389/18-5-2011 απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας επιχορηγήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν και με την απόφαση 911/08 της Επιτροπής Αναστολών του Ε΄ Τμήματος ΣτΕ έχει ανασταλεί η εκτέλεση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του εν λόγω αιολικού σταθμού για λόγους προστασίας απειλουμένων ειδών ορνιθοπανίδας στην Ζώνη Ειδική Προστασίας «Όρη Ανατολικής Λακωνίας», με κωδικό GR 2540007, του δικτύου Natura και έχουν διακοπεί οι εργασίες από το έτος 2008.
Επιπλέον έχει εκδοθεί το υπ’ αριθμόν 1/2010 πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής εκδοθέν από το δασαρχείο Μολάων που αφορά σε τμήμα δασικής έκτασης που εκχερσώθηκε παράνομα στην εν λόγω περιοχή κατά τις εργασίες κατασκευής του ΑΣΠΗΕ.
 Επιπλέον, η Αιολική Μπελεχέρι Α.Ε. φέρεται να εκχέρσωσε παράνομα και μέρος δασικής έκτασης στα όρια του οικισμού Αγίου Δημητρίου Δήμου Νιάτων.
        Με την οικ. 204392/20-10-2011 απόφαση του Υπουργού ΠΕΚΑ τροποποιήθηκε η υπό αναστολή εκτέλεσης της οικ. 125495/19-01-2007 ΚΥΑ/ΕΠΟ του έργου και υποβλήθηκε ενώπιον της Ε.Α. του Ε΄Τμήματος ΣτΕ η υπ’ αριθμόν Ε 696/1-11-11 αίτηση της Αιολικής Μπελεχέρι Α.Ε. για ανάκληση της 911/2008 Ε.Α. ΣτΕ.
\Η αίτηση αυτή δεν έχει εξεταστεί από το ΣτΕ και εκκρεμεί η εξέταση της σχετικής αίτησης ακύρωσης.
     Διερωτώμεθα αν προεξοφλείται η απόφαση του ΣτΕ και για να λάβουμε απάντηση Κε Χρυσοχοΐδη θα υποβληθεί αναφορά στον Κο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

                                                   Αντώνιος Κανδηράκης Ζάρακας Λακωνίας adkanzar@gmail.com    Δείτε:
    -Αναφορά στο Κο Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την «Αιολική Μουσούρων Α.Ε», επίσης θυγατρική της ΕΕΝ HELLAS http://www.kandanos.eu/node/1549
    -Έγγραφο του Σπηλαιολογικού Ομίλου Ταϋγέτου-Πάρνωνα «Ο Ποσειδών» προς την Διεύθυνση Προστασίας Δασών ΥΠΑΑΤ σχετικά με τις επεμβάσεις στην δασική έκταση στη θέση Μπελεχέρι και το καταβληθέν αντάλλαγμα χρήσης http://windwatch.gr/forum/t-207321
και κάτω βεβαίως πως εξασφαλίζονται τα δάνεια (feed in tariff γαρ) χρηματοδότησης των έργων.
http://www.eenhellas.gr/Pdf_Financial%20Data/PDF/aiolikh%20energeiakh%20...

Διαφήμιση των ασφαλών και καθαρών πυρηνικών της EDF

Τα επενδυτικά σχέδια της EDF στην Eλλάδα (Καθημερινή 10-1-2006)
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_10/01/2006_16...

     Για τους Γάλλους επενδυτές η ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην Ελλάδα αποτελεί μια καλή επιχειρηματική ευκαιρία, αφού γι’ αυτούς η χώρα μας «προσφέρει την αναγκαία υποστήριξη για την ανάπτυξη των ΑΠΕ μέσω των σχετικών επιδοτήσεων των επενδύσεων και του κατάλληλου νομικού πλαισίου που είναι απαραίτητο για την υλοποίησή τους», παρατηρεί ο ελληνικής καταγωγής γενικός διευθυντής της EDF Energies Nouvelles κος Πάρις Μουράτογλου.
 Η EDF ΕΝ, πέρα από τα άμεσα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει από τη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων αιολικών πάρκων και αυτών που πρόκειται να λειτουργήσουν, υπολογίζει και στα «πράσινα» οφέλη ως εταιρεία, αφού οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ προσμετρούνται στις πιστώσεις (credits) στα πλαίσια του σχεδίου διαχείρισης αερίων ρύπων.
      Ετσι, αντί η EDF να πληρώνει υπέρογκα ποσά για την αγορά δικαιωμάτων ρύπων προτιμά νά αναπτύσσει αιολικά πάρκα και να προωθεί και άλλους τύπους εφαρμογών ΑΠΕ (π.χ. ηλιακή ενέργεια, γεωθερμία)..
Μια πολιτική που θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει η ΔΕΗ τα τελευταία δέκα χρόνια εάν βέβαια μπορούσε να δει λίγο πιο μακριά από τον λιγνίτη και το φυσικό αέριο.

   Σε ό,τι αφορά την παρουσία της EDF στην Ελλάδα, ο κ. Πάρις Μουράτογλου παρατηρεί,
 «Η EDF EN είναι η θυγατρική στις ΑΠΕ του ομίλου της EDF, πράγμα που της εξασφαλίζει τεράστιες τεχνικές δυνατότητες και σοβαρά επενδυτικά κεφάλαια. Η ανάπτυξη της EDF ΕΝ στην Ελλάδα υποστηρίζεται από Έλληνες  εταιρικούς συνεργάτες που της παρέχουν το πλεονέκτημα της γνώσης της τοπικής αγοράς. Αυτός ο συνδυασμός επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας και ισχυρής δύναμης θα είναι ιδιαίτερα καρποφόρος αν υποστηριχθεί από ένα επενδυτικό κλίμα που παραμένει σταθερό, ώστε να επιτρέπει μακροπρόθεσμη ορατότητα και πρόβλεψη».
«Από επενδυτικής πλευράς», υπογραμμίζει ο κ. Μουράτογλου,
«είμεθα έτοιμοι να προσθέσουμε την Ελλάδα στις προτεραιότητές μας για επέκταση, δίπλα στη Γαλλία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ήδη κατέχουμε σημαντική θέση. Ο στόχος μας είναι να ευρισκόμεθα μεταξύ των 3 μεγαλυτέρων operators σε αυτές τις χώρες-στόχους και να αναπτύξουμε συνολική ισχύ 3.000 MW μέχρι το 2010. 
 Στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του νέου Αιολικού Πάρκου στη Δυτική Κρήτη, η EDF Energies Nouvelles έχει συνολικά 45 MW αιολικών εγκαταστάσεων σε λειτουργία και άλλα 66 MW, τα οποία θα ολοκληρώσει εντός του 2006, που είναι αποτέλεσμα της απόκτησης, τον Ιούλιο του 2005, των αιολικών εταιρειών που κατείχε η ΚΤΙΣΤΩΡ ΑΤΕ.
 Επιπρόσθετα, η EDF διαθέτει ένα portofolio από θέσεις με μία δυνατότητα 800 MW, θεωρητικά βέβαια διότι η υλοποίηση είναι δύσκολη».


 Πλήρης υποδούλωση των Ελλήνων στον κάθε κατακτητή- επιδρομέα με την ανοχή -συνενοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων που μας τους παρουσιάζουν σαν μεγαλοεπενδυτες  ,με την βοήθεια των δήθεν οικολογικών ΜΚΟ και κάποιων διεφθαρμένων δήθεν επιστημόνων.
                                                                                                                                         SAGINI

Πηγή.... http://www.kandanos.eu/node/1725
Συν.

911-ea_ste.pdf2.8 MB

edf_en_greece...pdf69.67 KB

fs_peloponisou_2010.pdf800.03 KB

aiolike_energeiake_..a.e..pdf123.5 KB

aiolike_mpelekheri_a.e..pdf214.21 KB

aktina_lakonias_a.e..pdf73.48 KB


antonios_kanderakes_adkanzar.doc