Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Σοκ !!!! Καπέλο 220 000 000 ευρω για το 2013 στους καταναλωτές ρεύματος .

                                                                                                   
                                                    
                                                
      
           Από τον περασμένο Ιούλιο του 2013 ( ήταν η  τελευταία μεγάλη αύξηση τέλους ΑΠΕ ) , ο μέσος οικιακός καταναλωτής ΔΕΗ , καταβάλλει με κάθε λογαριασμό του ήδη 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα, αλλά με την νέα απόφαση της ΡΑΕ ( 31/12/2013) το πράσινο τέλος θα αυξηθεί  ξανά κατά 86% από τον....... Μάρτιο 2014 , στα 38,61 ευρώ.

                                     
  
     Και να φανταστείτε ότι αυτό είναι ένα μικρο  κομμάτι , από το συνολικό κόστος της ''πράσινης ανάπτυξης'' για ανεμογεννήτριες ,φωτοβολταϊκά και γενικά ΑΠΕ .
    Χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο οι ξένες πολυεθνικές ''εισβολείς'' , σε συνεργασία με μεγάλους εγχώριους  ομίλους ενέργειας ,  κάνουν απίστευτα κέρδη με ασφάλεια.
     Παρά την Μνημονική υποχρέωση έναντι της Τρόικας, για να μηδενίσουμε το τεράστιο   έλλειμμα του λογαριασμού των ΑΠΕ , απο τον περασμένο καλοκαίρι του 2013 , οι πολιτικάντηδες του ΥΠΕΚΑ κωλυσιεργούν η  αδυνατούν  να αποφασίσουν για τα νέα αναγκαία μέτρα εναντίον των ΑΠΕ , που θα μειώσουν το έλλειμμα. του ΛΑΓΗΕ ΑΕ.

    Σημειώστε ότι μέχρι το τέλος του 2014 απαιτούνται πάνω απο  1 500 000 000 ευρώ για να πληρωθούν οι παράγωγοι,  αιολικοί και φωτοβολταικοι  κλπ  ΑΠΕτζηδες.

    Τα λεφτά αυτά θα πληρωθούν από τους Έλληνες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος υπέρ της πράσινης ανάπτυξης  ( απάτη του κερατά είναι ) με δυο 6μηνες αυξήσεις του τέλους ΑΠΕ εκτός αν οι πολιτικάντηδες  του ΥΠΕΚΑ ,κόψουν τις εγγυημένες τιμές FIT στις ΑΠΕ.
    Η καθυστέρηση  του ΥΠΕΚΑ λοιπόν  είναι αδικαιολόγητη, ''πανάκριβη'' και ''υποπτη'',  αφού  με την ''ανικανότητα'' τους επιβαρύνουν ξανά και ξανά τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος, 
      Από την άλλη η ''αδέσμευτη'' ΡΑΕ αποφάσισε (όπως ο Νόμος της  επιβάλλει)  στις 30 Δεκεμβρίου και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς!,  αυξήσεις φωτιά  που φθάνουν το 157 %   στο τέλος υπέρ των  ΑΠΕ η ΕΤΜΕΑΡ   που θα ισχύσουν  από τον.......... Μάρτιο του 2014.

        Δυστυχώς όμως η ''ανεξάρτητη''  ΡΑΕ συνεχίζει αφειδώς , να χορηγεί νέες επιχορηγούμενες  άδειες   ΑΠΕ  σε '' αυτούς που ξέρουν τη δουλειά π.χ. βλ. Κοπελουζος κλπ ''   , παρόλο οτι όλοι γνωρίζουν οτι με  κάθε νέα άδεια ΑΠΕ,  με το ισχύον σύστημα FIT επιβαρύνεται περαιτέρω το έλλειμμα του λογαριασμού ΑΠΕ που διαχειρίζεται ο ΛΑΓΗΕ ΑΕ.
Φαύλος κύκλος δηλαδή που οι ίδιοι δημιουργούν .
   Ίσως να αισθάνονται δυνατοί και κοροϊδεύουν τους καταναλωτές , για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα  των δήθεν επενδυτών -βαρόνων ΑΠΕ , ίσως επειδή πιστεύουν ότι θα την γλυτώσουν στο τέλος, καλυπτόμενοι πίσω από απίθανους νόμους και διατάξεις που οι ίδιοι ψήφισαν.
Υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν .
 Κάποιοι ''μιλάνε πολύ '' σήμερα  και οι δικαστές έχουν αγριέψει.

ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΤΙΣ   ΑΠΕ.

Επειδή  θέλουμε πάντα να τεκμηριώνουμε αυτά που γράφουμε διαβάστε παρακάτω  πως έχουν τα πράγματα σήμερα.
       Σύμφωνα με το πρόσφατο μηνιαίο δελτίο του κρατικού Διαχειριστή ενέργειας του γνωστού μας ΛΑΓΗΕ  ΑΕ ,  το σωρευτικό έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ στο τέλος του 2012 ήταν.... ....340 069 000 εκατομμύρια ευρω.
   Στο τέλος του 2013  το έλλειμμα έφτασε τα....  560 051 000 εκατομμύρια ευρώ.
 
          Δηλαδή η απαράδεκτη    και  αδικαιολόγητη καθυστέρηση ,  για τόσους μήνες ,  του  ΥΠΕΚΑ    ( Μανιατης-Παπαγεωργιου ) να πάρει στην ώρα τους,  τις απαιτούμενες αποφάσεις και ( Μνημονιακές δεσμεύσεις ) για τις ΑΠΕ , επιβάρυνε  στους Έλληνες καταναλωτές, με  .......220 000 000 εκατομμύρια  ευρω  ,  παραπάνω  μέχρι στιγμής για το 2013   και βλέπουμε για το 2014  !!!!!!. 
     Αγνόησαν και δεν υπερασπίστηκαν ως όφειλαν τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών. 
Έκαναν  αυτό που ήθελε ο χερ Φουχτελ,  η τρόικα και οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες παραγωγής εξοπλισμού ΑΠΕ , οι οποίες κόπτονται δήθεν για την «πράσινη ενέργεια», αλλά στην πραγματικότητα για να μη χαλάσουν οι μπίζνες των εξαγωγών εξοπλισμού ( αιολικών και φωτοβολταϊκών ) και τα  έσοδα από τις σίγουρες πράσινες ταρίφες FIT , με τις οποίες πουλούν το πανάκριβο  ρεύμα τους ,στους Έλληνες, οι  εγχώριες θυγατρικές τους. Αυτό που ήθελαν οι  γνωστές πράσινες τράπεζες του GREEN BANKING  οι οποίες δανειοδότησαν τις ''επενδύσεις'' ΑΠΕ , γνωρίζοντας ότι θα έχουν εγγυημένα , σταθερά και σίγουρα έσοδα και με δεδομένη την υποχρεωτική πώληση της παραγωγής ρεύματος  στα κορόιδα καταναλωτές.

                                                        

      Χρέωσαν με  20 000 000 εκατομμύρια ευρώ  για κάθε μήνα του 2013 , τους   καταναλωτές και το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ ΑΕ.
Αυτό και αν είναι σκάνδαλο.
Έγινε τόση φασαρία για  40 000 000 εκατ ευρώ από το 25ευρω στα νοσοκομεία.

 Μα γιατί άραγε κανείς δεν αντιδρά ?

Μα πίσω από τις ΑΠΕ είναι ο χερ  ΦΟΥΧΤΕΛ , η Γερμανία,η Ζίμενς και οι άλλες πολυεθνικές και τα εγχώρια τσιράκια τους βαρόνοι της ενέργειας και της διαπλοκής . Βρίσκονται οι παρακυβερνητικές πράσινες ΜΚΟ  ,ΜΜΕ , εκδότες , αργυρώνητοι πολιτικοί και επιστήμονες ,οι πράσινες τράπεζες και κάθε λογής αυτοδιοικητικοί σωτήρες.

    Και βέβαια η ''αδράνεια'' τους συνεχίζεται την ώρα που καθημερινά , κάποιοι δυστυχείς φορολογούμενοι, οδηγούνται στη φυλακή για χρέη .....5 000 ευρώ. 

Και ο κ. Μανιάτης  απτόητος ,αντί να αποφασίσει  επιτέλους να κόψει τις εγγυημένες επιδοτήσεις και τα αλλά προκλητικά προνόμια των ΑΠΕτζηδων ,υπογράφει νέες επιχορηγούμενες άδειες για τα αιολικά μόνον του Κοπελουζου στις Κυκλάδες.
Ρίχνουν λάδι στη φωτιά .
  Ακούγεται σαν κακουργηματική πράξη- παράληψη,  που πρέπει και θα διερευνηθεί η  ''ανικανότητα '' και η ''αδράνεια'' τους.
Το θέμα σύντομα θα έρθει στη Βουλή σύμφωνα με πληροφορίες μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ