Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Άρχισε η μάχη εναντίον των ανεμογεννητριών , απο τον Δήμαρχο Τήνου και τους δημότες της Τήνου !!!

                      

 

 ΤΗΝΟΣ .  

  Η μάχη άρχισε.     Ανεμογεννητριών συνέχεια.



Συνήλθε χθες, Πέμπ τη 23 Ιανουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου Τήνου, η επιτροπή που συνέστησε ο δήμος για το θέμα των ανεμογεννητριών.
          Παρουσία του Δημάρχου Τήνου Παν. Κροντηρά  και των δημοτικών συμβούλων Γ.  Σανταμούρη, Μ. Άσπρου και  Φ. Οριάνου που δεν ήταν μέλη της επιτροπής,  μέλη της Ένωσης πολιτών και της Δράσης πολιτών, εκπροσώπων συλλόγων που είχαν ενημερωθεί (μελισσοκομικός, κυνηγών), μελών του ΣΥΡΙΖΑ Τήνου και άλλων.
Έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της επιτροπής δημ. Συμβ. Νικηφόρο Δελλασούδα σχετικά και από τον Δήμαρχο για τις επαφές του με τους άλλους δημάρχους , Άνδρου , Πάρου  και Νάξου.
      Ο δήμαρχος είπε ότι θα συγκαλέσει Δημοτικό συμβούλιο, άμεσα, Δευτέρα ή Τρίτη, όπου θα εισηγηθεί να εμμείνουν στην προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδικό στο περιβαλλοντικό δίκαιο δικηγόρο, κατά της συγκεκριμένης απόφασης,  είτε σε συνεργασία με τους άλλους δήμους, είτε μόνο ο δήμος Τήνου αν οι άλλοι δεν συμφωνούν. 
Ενημέρωσε ότι στις επαφές με τους άλλους δημάρχους μόνο ο δήμαρχος Νάξου έχει αντιρρήσεις.
 Έγινε ανταλλαγή απόψεων, ο δήμαρχος εστίασε στο χωροταξικό στο οποίο θα στηριχθεί η προσφυγή και οι  υπόλοιποι βάλανε εκτός του χωροταξικού να μπει και θέμα σκοπιμότητας μιας τέτοιας επένδυσης που δεν θα φέρει κανένα όφελος για το νησί. 
Ακόμα ετέθη το θέμα της ενημέρωσης  του κόσμου σχετικά με τις εγκαταστάσεις Β.ΑΠΕ και την αναγκαιότητα  να στηρίξουν ή να συνυπογράψουν  την προσφυγή του δήμου, μαζικά, όσο το δυνατό περισσότεροι φορείς της Τήνου και των νησιών.
 Ενώσεις πολιτών, παραγωγικοί φορείς, επαγγελματικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, οι πάντες.

Η μάχη μόλις άρχισε.
 Στο χέρι όλων των Τηνιακών και των άλλων κατοίκων των νησιών μας είναι η επιτυχής έκβασή της. Έχουμε ως προηγούμενο το εκπληκτικό αποτέλεσμα με τους πυλώνες.
 Θα είναι πολύ πιο  δύσκολη γιατί τα συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών της ενέργειας δεν έχουν ούτε ηθική ούτε όριο.
 Ας μην τους αφήσουμε να κερδοσκοπούν καταπατώντας μας. 

                                                                                                                                                                   
     Οι παραπάνω ενέργειες του Δήμαρχου Τήνου μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους .
Δυστυχώς εκκωφαντική είναι η σιωπή του Δημάρχου Άνδρου  κου  Γλυνού  Ιωάννη  μέχρι σήμερα . Σίγουρα υπάρχουν δεσμεύσεις - εξηγήσεις για την στάση του Δημάρχου Άνδρου. 
 Μαζί με όλους τους παρακάτω προωθούν γενικά  ΑΠΕ στα νησιά μας .......
Τον αγώνα εναντίον των ανεμογεννητριών στην Άνδρο  ,θα τον δώσουν όλοι οι Ανδριώτες που πονάνε το νησί τους !!!!!


http://www.energypress.gr/news/oikonomia-energias/Odhgos-gia-Energeiaka-Apodotikoteres-Dhmoseis-Symbaseis-apo-to-diktyo-DAFNH

http://www.fes-athens.org/media/pdf/Veranstaltungen_2013/DELTIO_TYPOY_7_IOYLIOY_2013.pdf

http://www.islepact.eu/html/index.aspx

                        
                Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ !!!!!!
Η Γερμανικές βιομηχανίες κατασκευάζουν και εξάγουν, πανάκριβα και άχρηστα για την χώρα τους, μηχανήματα ξεπερασμένης τεχνολογίας και τα πουλάνε με το ζόρι και με την κατάλληλη προπαγάνδα στην χρεοκοπημένη Ελλάδα των παπαγάλων της μίζας και της διαπλοκής.  Τα λεφτά είναι δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στους ημέτερους εργολάβους,βαρόνους της ενέργειας, που θα αποπληρώσει ο Έλληνας καταναλωτής.
Η καταστροφή του μοναδικού Κυκλαδίτικου τοπίου θα είναι πρωτοφανής !!!

Λογότυπο του Friedrich-Ebert-Stiftung, το όνομα σε τρεις γραμμές με σχηματοποιημένα κόσμο στο κέντρο, σύνδεση πίσω στην αρχική σελίδα, το πληκτρολόγιο (ALT +1)
          
.......   ''Το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους.''.........
            Friedrich-Ebert-Stiftung                     

 ΔΑΦΝΗ - Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου
info@dafni.net.gr

Παλαιό Δημαρχείο Χώρας Άνδρου
84500, Άνδρος
Τηλ.: 22823 60211
Fax: 22823 60210


........... στα  χρόνια λειτουργίας του το ΔΑΦΝΗ έχει προχωρήσει σε συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά δίκτυα όπως το Σύμφωνο των Δημάρχων (ΣτΔ), μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την εθελοντική δέσμευση των Δήμων της Ευρώπης για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, εξοικονόμηση ενέργειας και διείσδυση των ΑΠΕ κατά ποσοστά 20% μέχρι το 2020......./..
      Εν συνεχεία μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΙSLE-PACT, δημιουργήθηκε το Σύμφωνο των Νησιών το 2011. Σαράντα δήμαρχοι και περιφερειάρχες Ευρωπαϊκών νησιωτικών Δήμων και Περιφερειών, εκ των οποίων οι δεκαπέντε από το Αιγαίο, υπέγραψαν στις 12 Απριλίου 2011, το Σύμφωνο των Νησιών αναλαμβάνοντας πολιτική δέσμευση ανάλογη με αυτήν του Σύμφωνο των Δημάρχων (ΣτΔ).









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ