Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ .....ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

   
                    
                         ''ΧΩΡΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ''

                                                    

      Οι βιομήχανοι στοχοποιούν τον ΠΕΚΑ κο  Μανιάτη  , ο οποίος με την πολιτική του οδηγεί στην πλήρη εγκατάλειψη του ανταγωνιστικού Ελληνικού λιγνίτη που μας δίνει φθηνή ενέργεια .







       Περισσότεροι από 100 διευθύνοντες σύμβουλοι βιομηχανικών ομίλων από όλη την Ευρώπη - μαζί και η ΕΒΙΚΕΝ - συνυπογράφουν υπόμνημα, το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως σε συνέντευξη Τύπου που θα οργανώσει στις 27 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βιομηχανιών Εντάσεως Ενέργειας IFIEC, και απηχεί την αγωνία όλης της βιομηχανικής και παραγωγικής βάσης της Ευρώπης για τις συνέπειες των πολιτικών για το κλίμα, στην ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Την ανάταξη της χαμένης ανταγωνιστικότητας ως προς το κόστος ενέργειας, που, καταδικάζει δυναμικές, καινοτόμες, εξωστρεφείς επιχειρήσεις και κλάδους σε φυγή από την Ευρώπη, ζητάει από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).

          «Ενώ αναλωνόμαστε στη συζήτηση για το κλίμα, έχει ξεχαστεί εντελώς το ζήτημα της επίδρασης αυτών των πολιτικών στο κόστος της ενέργειας.
 Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες (περισσότερες από 30) συσκέψεις σε όλα τα επίπεδα για ένα ζήτημα που καθημερινά, στην κυριολεξία, κλείνει επιχειρήσεις και αφήνει στον δρόμο χιλιάδες εργαζομένους.
Εντούτοις κανένα ουσιαστικό μέτρο, ακόμα και από αυτά που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία (π.χ. η αντιστάθμιση ρύπων), δεν έχει εφαρμοστεί για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής»,
αναφέρει η ΕΒΙΚΕΝ σε υπόμνημά της, ενόψει των συναντήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 3-4 και 20-21 Μαρτίου 2014.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το υπόμνημα της ΕΒΙΚΕΝ

 ....για να μάθετε .....
     Γιατί απειλούνται ξανά οι Έλληνες καταναλωτές με διπλασιασμό του τέλους ΑΠΕ ?  
     Γιατί εξακολουθούν οι καταναλωτές στην Ελλάδα ,του 6ου χρόνου ύφεσης ,να χρηματοδοτούν εγγυημένες αποδόσεις των ΑΠΕ ?  
      Γιατί ο στόχος της Ε.Ε. οτι το 2020  το 20% της ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ , μεταφράστηκε στην Ελλάδα σε 40% ?
      Για τι καταδικάστηκαν οι καταναλωτές και ένα μεγάλο μέρος του παραγωγικού ιστού της χώρας μας ,σε υπέρογκες επιδοτήσεις των ΑΠΕ ?




1 σχόλιο:

  1. O ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ

    Ο "Ασκός του Αιόλου" είναι ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά όλες τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της διαχείρισης της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.
    Συγκεκριμένα, θα αφορά στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και των εθνικών και πολυεθνικών εταιριών να δημιουργήσουν αιολικά πάρκα στα βουνά όλης της χώρας. Θα αφορά, επίσης, στην αντίσταση που προβάλουν στην παραπάνω πολιτική και συμφέροντα οι τοπικές κοινωνίες και στο κατά πόσο, τελικά, η προώθηση ή μη της “Πράσινης Ανάπτυξης” γίνεται με όρους ευνοϊκούς προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
    Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι η σφαιρική, εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών για το τι είναι η αιολική ενέργεια, ποιες είναι οι θυσίες που αυτή απαιτεί, ποιο είναι το οικονομικό παρασκήνιο και τι θα σημάνει για τις τοπικές κοινωνίες και τα οικοσυστήματα η δημιουργία αιολικών πάρκων. Η ταινία μας ευελπιστεί, εν τέλει, να ξεπεράσει μια απλοϊκή απάντηση με μαθηματικούς όρους στον λόγο οικονομικό συμφέρον/οικολογική ευαισθησία, αλλά την ενδιαφέρει να θέσει στο επίκεντρο την εύρυθμη διαιώνιση της φύσης καθεαυτής: τη διαλεκτική δηλαδή σχέση μεταξύ ανθρώπου και περιβάλλοντος.
    Διανύουμε μια περίοδο όπου η ανθρώπινη επέμβαση στο περιβάλλον έχει επιβαρύνει ανεπανόρθωτα τον πλανήτη. Σ' αυτή τη βάση, θεωρούμε ότι η συζήτηση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα έπρεπε να λαμβάνει χώρα καθημερινά στον δημόσιο διάλογο και η ενημέρωση των πολιτών να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική. Αντ' αυτού, πιστεύουμε, ότι ο κοινωνικός διάλογος όχι μόνο είναι επιφανειακός, αλλά και εσκεμμένα διαστρεβλωμένος, ειδικά, όταν μιλάμε για την μετάβαση από τις εχθρικές προς τη φύση και τον άνθρωπο μορφές ενέργειας προς τις ηπιότερες και περιβαλλοντικά ευνοϊκότερες. Αντιλαμβανόμαστε ότι μέσα σε ένα πλαίσιο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης είναι εύκολο, διάφορα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, να συμπαρασύρουν την “κοινή γνώμη” προς μια κατεύθυνση που αυτά επιθυμούν: επιχειρηματολογώντας είτε προς όξυνση των οικονομικών, είτε προς εκμετάλλευση των οικολογικών κοινωνικών αντανακλαστικών.
    Απέναντι σ' αυτή τη συνθήκη, η δικιά μας βούληση είναι να σταχυολογήσουμε την κοινωνική αναγκαιότητα για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αλλά ταυτόχρονα να ενημερώσουμε και για το πώς το παραπάνω μετατρέπεται σε μια έντεχνη “φίλο-οικολογική” ρητορική προς επίρρωση των συγκεκριμένων συμφερόντων. Στόχος είναι η παραγωγή ενός οπτικοακουστικού έργου, διάρκειας 60-90 λεπτών, το οποίο θα είναι γυρισμένο σε περιοχές όπου έχει εκδηλωθεί πρόθεση ή έχει ήδη πραγματοποιηθεί κατασκευή αιολικών πάρκων. Επιδιώκουμε να επισκεφτούμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν το ζήτημα της εγκατάστασης αιολικών πάρκων, ώστε να καταδείξουμε ότι το ζήτημα αφορά ολόκληρη την επικράτεια της χώρας και ότι οι κατασκευές εντάσσονται σε ένα συνολικότερο πλάνο. Επιπρόσθετα, επιθυμούμε να αναδείξουμε και να μεταδώσουμε την εικόνα της συλλογικής αντίστασης μεγάλης μερίδας των τοπικών κοινωνιών, δίνοντάς τους φωνή ώστε να εξηγήσουν οι ίδιοι οι αντιστεκόμενοι τους λόγους για τους οποίους είναι αρνητικοί την κατασκευή των αιολικών πάρκων.
    http://askosaiolou.com/

    Επισκεφθείτε μας στο: http://askosaiolou.com/
    Επικοινωνήστε μαζί μας: info@askosaiolou.com
    Στηρίξτε την έρευνα: http://askosaiolou.com/#!?page_id=14
    Νασίμ Αλάτρας: nasim1165@gmail.com
    Κώστας Πλιάκος: pliakosk@gmail.com
    Aχιλλέας Κουρεμένος: axilkourem@gmail.com
    Γιάννης Ανδρουλιδάκης: yanandr1976@yahoo.com
    Δήμητρα Αιγινίτη: aiginiti@gmail.com

    Ο Ασκός του Αιόλου | Ένα ντοκιμαντέρ για την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα
    askosaiolou.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ