Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ZHTOYNTAI απαντήσεις αλλά και ......δεσμεύσεις γιά την Άνδρο !!!


Η   ΜΚΟ ‘’ΔΑΦΝΗ’’ και ο πρόεδρος της και Δήμαρχος Άνδρου κος   Ι.Γλυνός  .

                                       
                                                                                                foto archaeopteryx 
         Ζούμε μέσα σε ένα ωκεανό προβλημάτων και η τοπική κοινωνία αγωνιά για το μέλλον της.    Ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια , ακρίβεια, υποβάθμιση περιβάλλοντος . Με τα σκουπίδια και τα λύματα στη θάλασσα , τις φωτιές να καταστρέφουν τις καλύτερες τουριστικές περιοχές του νησιού, αισθητά μειωμένη τουριστική κίνηση και τόσα άλλα προβλήματα συνθέτουν ένα γκρίζο σκηνικό ανησυχίας και αβεβαιότητας.
          Αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ,  ο σκοτεινός , ύποπτος και παρασιτικός..... ρόλος της  ΜΚΟ  ''ΔΑΦΝΗ'' , αλλά και όσων την στηρίζουν στην Άνδρο !!!!.
     Όλα τα παρακάτω  αποτελούν κατά την γνώμη μας ένα συνονθύλευμα παραπληροφόρησης , από αρλουμπολόγους . 
Ασάφειας έντεχνα σερβιρισμένης,  δήθεν για....το καλό της Άνδρου, που κρύβει , αλλά και προωθεί  την ‘’πράσινη ενέργεια ‘’ ( Ανεμογεννήτριες –φωτοβολταικά ) και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. 

  ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ  ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ    ?
    Γέλια  προκάλεσε  η ανακοίνωση του Δήμαρχου κου Ι.Γλυνού ,  ότι  …..
 ‘’ Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση (sic!!!) να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Άνδρου  στο Σύμφωνο των Νησιών  , το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου ΔΑΦΝΗ,    έχει συμπεριλάβει την Άνδρο στο νέο διευρυμένο Ευρωπαϊκό δίκτυο. ‘’ και ότι ‘’με την βοήθεια και τον συντονισμό της ‘’Δάφνης’’, θα βελτιωθεί ο ενεργειακός σχεδιασμός της Άνδρου’’.    
  
    Ουδείς ενδιαφέρεται  σοβαρά , σήμερα  στο νησί μας , πλην του απερχόμενου  Δημάρχου  Ι.Γλυνού και των ανθρώπων που είναι πίσω από την   ΜΚΟ ΔΑΦΝΗ  ,  για την ’βελτίωση του ενεργειακού σχεδιασμού της Άνδρου’’    κλπ,κλπ, αλλά και για τις σκοτεινές  δραστηριότητες της ΜΚΟ ‘’ΔΑΦΝΗ’’ .  
Αυτό  αν θέλετε ,  είναι το τελευταίο πράγμα στις προτεραιότητες των Ανδριωτών μέσα από τα τόσο σοβαρά  προβλήματα του νησιού μας.
      Άλλωστε η Άνδρος ανήκει στα ‘’τυχερά’’ νησιά που η διασύνδεση τους με το ηπειρωτικό δίκτυο της ΔΕΗ  , της  έχει εξασφαλίσει εδώ και χρόνια , σταθερή και συνεχή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας , με μηδενική ρύπανση του περιβάλλοντος .
    Άρα δεν υπάρχει θέμα για συζήτηση  και η καλή λειτουργία του δικτύου ρεύματος αφορά πρωτίστως την ΔΕΗ και  όχι τον Δήμαρχο και την κάθε ΜΚΟ του. 

ΓΕΛΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ 
Η ανακοίνωση της ‘’Δάφνης’’ που ακολουθεί , δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες ,  πέραν του γελοίου  του πράγματος , αφού επιβεβαιώνει την ενεργή εμπλοκή τους  στην......
      ’’ ωρίμανση τοπικών ενεργειακών έργων , για το αειφόρο και βιώσιμο ενεργειακό σχεδιασμό σε τοπικό επίπεδο και την υπέρβαση υφισταμένων εμποδίων’’.
      Η ‘’Δάφνη’’ του  κου  Ι.Γλυνού,  μας λέει ότι με το πρόγραμμα της    πράσινης ενέργειας ,         '' SMILEGOV''  , η Άνδρος

1.Θα γίνει μέλος    …… ’’του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού δικτύου αειφόρων  νησιών.!!!!

2.Θα μας κάνουν  και     ….. ..‘’ σεμινάρια πράσινου ενεργειακού σχεδιασμού’’ !!!

3.Θα μας κάνουν σεμινάρια…  ‘’ χρηματοδότησης πράσινων ενεργειακών έργων’’.!!!!

4.Θα έχουμε …    ………………’’ άμεση πρόσβαση σε επιτυχημένα παραδείγματα ,πράσινων αειφόρων  ενεργειακών έργων .!!!!

5.Θα μας δώσουν και ……….’’’πιστοποιητικά εκπαίδευσης για πράσινο  ενεργειακό σχεδιασμό’’

6.Θα μας δώσουν …..’’τεχνική βοήθεια κατά τη διαδικασία του αειφόρου πράσινου ενεργειακού σχεδιασμού ’’ .!!!!

Αναρωτιόμαστε σε ποιους απευθύνονται ??   Πέραν του γελοίου , πρόκειται για απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ  της πράσινης ενέργειας και των συγκεκριμένων εταιρειών που την εκφράζουν στην Άνδρο .


     Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν τον ύποπτο και σκοτεινό τους ρολό , αφού ξέρουμε καλά  ότι η Άνδρος απειλείται πλέον φανερά , από μεγάλες ενεργειακές πολυεθνικές ,που έχουν εξασφαλίσει οριστικές άδειες εγκατάστασης στο νησί μας , 
’θηριωδών έργων πράσινης ενεργειακής αναβάθμισης’’ η με απλά λόγια ……… ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ  (  μεγάλες αιολικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Κοπελούζου και του Ιταλικού κολοσσού , της πολυεθνικής ΕΝΕL GREEN POWER  και των άλλων  αγνωστων ‘’εισβολέων’’ με το τεράστιο αιολικό 120 MW  , στην  ΒΔ  Άνδρο). 

                                                  

         Γνωστή και η  στάση της Γερμανίας, του Φούχτελ ,της SIEMENS , κλπ, που πιέζουν απροκάλυπτα ,  μέσω των   ‘’ανθρώπων τους’’ να αγοράζουμε με χρέος τις πανάκριβες και άχρηστες ανεμογεννήτριες με το ‘’έτσι θέλω’’ ,για να δουλεύουν τα Γερμανικά εργοστάσια ,αλλά να αδιαφορούν παντελώς για την περιβαλλοντική καταστροφή των νησιών μας.
                                
          Σας ενημερώνουμε ότι η μκο ΔΑΦΝΗ υφίσταται παρασιτικά στην Άνδρο , αφού δεν έχει κάποιον θεσμικό ρόλο , πέραν του ότι ο κος  Ι.Γλυνός είναι πρόεδρος της. Διαθέτει  σήμερα , γραφεία στο  Δημοτικό κτίριο Άνδρου ,που παρεχωρήθησαν δωρεάν από το Δημ.Συμβουλ.  Άνδρου για πέντε χρόνια.
           ''Οι πόροι του δικτύου ‘’ΔΑΦΝΗ’’  για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων μπορούν να καλυφθούν από συνεισφορές των μελών του, από δωρεές και επιχορηγήσεις από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς''. 
 Αυτά γραφεί στη παρακάτω  ιστοσελίδα  της η ‘’Δάφνη’’ .
 Εμείς  καλούμε  τον Πρόεδρο της και σημερινό  Δήμαρχο Άνδρου Ι. Γλυνο , να παρουσιάσει  Δημοσίως και σε όλους τους Ανδριώτες  , λεπτομερή οικονομικά στοιχεία των τελευταίων ετών από την λειτουργία της ΜΚΟ’’ ΔΑΦΝΗ’’ , όπως υποχρεούται να πράξει για την ενημέρωση των Ανδριωτών.
http://www.dafni.net.gr/gr/home.htm
                                                                                                                                                       
     Για τα όλα παραπάνω θέλουμε την ξεκάθαρη  άποψη-δέσμευση , πριν από τις αυτοδιοικητικες εκλογές,  όλων των υποψηφίων Δημάρχων Άνδρου!!!. 
                                                                                                          
               ΕΔΩ διαβάστε τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ  ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΚΟ ΔΑΦΝΗ
1.   http://press.andros.gr/?p=625                                  
2.                  ενημερωτικό σημείωμα           3.           www.sustainableislands.eu

1 σχόλιο:

  1. O κ. Μαλταμπές, εμφανιζόμενος ως συνεχιστής του απερχομενου κ. Γλυνού γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει θέση; Μήπως τον βολεύει η προεδρία του "ΔΑΦΝΗ" στην περίπτωση, που γίνει Δήμαρχος; Ας ξεκαθαρίσει τη θέση του από τώρα. Φτάνει πια η κοροϊδία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ