Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Το πανάκριβο αιολικό ρεύμα είναι πάντοτε ασταθές και τυχαίο .


                                        Ανεμογεννήτριες στην  Άνδρο !!!

                                              



               '' Το αιολικό ρεύμα ,  περισσεύει όταν δεν το χρειάζεσαι και δεν φτάνει όταν το θέλεις  ''.

   ---   Συχνά περισσεύει όταν φυσάει άνεμος και πρέπει πάση θυσία να διοχετευτεί ( εγχυθεί ) στο ηπειρωτικό δίκτυο , προκαλώντας πολύπλοκα τεχνικά προβλήματα .
Διαφορετικά πρέπει να διακοπεί άμεσα η λειτουργία των ανεμογεννητριών ,αφού ως γνωστόν το ηλεκτρ.ρεύμα δεν αποθηκεύεται.
    Όταν όμως το δίκτυο των νησιών μας, απαιτεί-''ζητάει'' ,  ενέργεια λόγω καιρικών συνθηκών ( κρύο ,ζέστη ) σε συνθήκες άπνοιας η χαμηλού άνεμου , τα πανάκριβα αιολικά αδυνατούν να προσφέρουν.
      Και τότε  η ενέργεια που απαιτεί το σύστημα θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλες αξιόπιστες πηγές.
Δηλαδή ,   στο τοπικό θερμικό εργοστάσιο της ΔΕΗ η στο ηπειρωτικό σύστημα της ΔΕΗ εφ όσον υπάρχει καλώδιο διασύνδεσης.
  H Άνδρος ευτυχώς , εδώ και χρόνια, διαθέτει διασύνδεση  .

    Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί η διασύνδεση με το ηπειρωτικό δίκτυο , για την ομαλή τροφοδοσία ρεύματος , των νησιών μας  είναι αναγκαία και ανεξάρτητη από την ύπαρξη η όχι αιολικών μονάδων και φωτοβολταϊκών, σε αυτά.

     Οι νέες σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση , διασυνδέσεις των νησιών μας, θα πληρωθούν και θα κατασκευαστούν από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων άλλα, θα χρησιμοποιηθούν σαν έτοιμοι ''εμπορικοί δρόμοι'' απο τους ΑΠΕτζηδες ,για να πουλάνε το πανάκριβο και τυχαίο ρεύμα τους στο ηπειρωτικό δίκτυο όπου θα καταναλώνεται από τους  οι ίδιους φορολογούμενους που πλήρωσαν για την κατασκευή του ''δρόμου''.
        Μα θα ρωτήσετε . Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες ,γιατί να μην καταναλώνουμε το ρεύμα των ανεμογεννητριών του  χ   Κοπελούζου , που  παρέχει δωρεάν ο άνεμος?
         Η απάντηση είναι οτι  ο άνεμος  είναι τζάμπα , αλλά για να τον μετατρέψεις σε ηλεκτρικό ρεύμα κοστίζει πολύ ακριβά  , σε σχέση με το ρεύμα της ΔΕΗ από τα υδροηλεκτρικά και τους λιγνίτες μας. Ειδικά σήμερα στην χρεοκοπημένη πατρίδα μας ,όπου η επιβίωση αποτελεί την βασική προτεραιότητα των Ελλήνων πολιτών.
--- Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τα φωτοβολταϊκά.

    Με ιδανικές, κατάλληλες καιρικές συνθήκες οι ΑΠΕ γενικότερα, μπορούν να καλύψουν ένα πολύ μικρό ποσοστό της ζήτησης σε ετησία βάση , που όμως κοστίζει πολλαπλάσια χρήματα από το ''συμβατικό'' ρεύμα της ΔΕΗ .
   Στις σημερινές συνθήκες της χρεοκοπίας και φτώχειας η απλή αλλά δυστυχώς δυσεύρετη λογική  , επιβάλει  φθηνή ενέργεια σε νοικοκυριά και βιομηχανία.
--- Οτιδήποτε διαφορετικό αποτελεί οικονομικό έγκλημα σε βάρος των πολιτών-καταναλωτών.

    ---  Όταν με το καλό κάποτε ξεφύγουμε,  από τη θηλιά των δανειστών ίσως το ξανασκεφτούμε όταν θα μας περισσεύουν λεφτά για ...πέταμα.

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκαλεί σήμερα ,  η χρήση ΑΠΕ και ειδικά των ανεμογεννητριών , είναι η ανεπανόρθωτη καταστροφή του μοναδικού Ελληνικού περιβάλλοντος, ειδικά στα νησιά μας που αποτελούν κοιτίδες πολιτισμού και παγκόσμια  μνημεία της φύσης , ανεκτίμητο πλούτο που κληρονομήσαμε  από τους πρόγονους μας και πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε κόστος σαν παρακαταθήκη στα παιδιά μας.

   ---  Οι τεράστιες λεπίδες  ( φονιάδες πουλιών ) ,οι πανύψηλοι πύργοι μέχρι και πάνω από  150 μέτρα των σημερινών αιολικών,  τα μεγάλα χωματουργικά , η διάνοιξη δρόμων πολλών χιλιομέτρων μέσα σε παρθένα φύση με λόφους και βουνοκορφές τα χιλιάδες κυβικά μέτρα οπλισμένου μπετόν, ο υπόκωφος συνεχής θόρυβος, η οπτική αλλοίωση του ορίζοντα , η μείωση της αξίας της γης και των τουριστών, αλλά και η τεράστια αύξηση στην τιμή του ρεύματος , είναι μερικοί από του λόγους για τους οποίους οι πολίτες πλέον ξεσηκώνονται και αντιδρούν σθεναρά στα σχέδια των εισβολέων -κερδοσκόπων και καταπατητών της γης.

 --- Είναι αλήθεια ότι χρόνια τώρα (από το 2006 ) προσπαθεί ο Κοπελουζος και οι άλλοι ΑΠΕτζηδες να βάλουν πόδι στην Άνδρο και τα άλλα νησιά.
 Η Άνδρος και η Τήνος  είναι νησιά ,  διασυνδεδεμένα  με την Εύβοια-Αλιβέρι . 
  Όμως   το υπάρχον  καλώδιο  ,  είναι  ακατάλληλο σε χωρητικότητα   για την μεταφορά του τυχαίου  αιολικού ρεύματος.
   
   ---  Είναι τουλάχιστον αστείοι , υποκριτικοί και ανυπόστατοι , οι ισχυρισμοί των  προσκυνημένων  στον Γερμανό κομισάριο  Φούχτελ ,  αιολικών προπαγανδιστών ευρολιγούριδων  , ότι τα νέα αιολικά στα νησιά μας θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στα νησιά μας , θα φέρουν χρήμα , θα μειώσουν  την ανεργία  και θα αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.

--- Σίγουρα θα φέρουν καλές μίζες σε αυτούς που γενικά  ''βοήθησαν'' τα έργα,   ''ως είθισται'' στην Ελλάδα  και  μόνον πρόσκαιρα κέρδη στους χωματουργούς  και  στους μπετατζήδες μέχρι να κατασκευαστούν .
Ίσως να μας φτιάξουν 1-2 παιδικές χαρές , για τα παιδάκια των ιθαγενών . Μετά , την συντήρηση αναλαμβάνουν εταιρείες των Αθηνών και ίσως βρουν ,παρτ-ταιμ δουλειά 1-2 φύλακες.
Όσο για την ενεργειακή επάρκεια μιλήσαμε παραπάνω .
Αυτή εξασφαλίζεται μόνον,  από τις νέες διασυνδέσεις  . Ποτέ  !!!   με τις  ΑΠΕ στα νησιά μας.
    --- Η προπαγάνδα τους όμως  είναι αστείρευτη  σε ψευδή και αηδίες, αφού εμφανίζουν τα οφέλη από τις διασυνδέσεις σαν  να είναι οφέλη από τα άχρηστα αιολικά τους.  Διαβάστε   τα ψεύδη τους  ..... ..ΕΔΩ
Τους υποστηρίζει ο Γερμανός  κομισάριος κος  ΦΟΥΧΤΕΛ , η ΜΚΟ ΔΑΦΝΗ  , η Γκρην πης , ο ΣΚΑΙ ΤV  και κάποιοι  μιζαδόροι  των ΟΤΑ .

   Εμφανίζουν τα οφέλη της διασύνδεσης , σαν οφέλη από τα άχρηστα αιολικά τους !!!!!!!


 Διαβάστε εδώ.......     ΕΔΩ

1.  Το ενεργειακό πρόβλημα των νησιών μας  είπαμε ότι   λύνεται οριστικά  μόνον με την διασύνδεση .
Για την Άνδρο συνεπώς δεν υφίσταται κανένας λόγος για να μπουν ανεμογεννήτριες, αφού είμαστε από χρόνια διασυνδεδεμένοι. Δεν χρειαζόμαστε νέο θερμικό εργοστάσιο της ΔΕΗ. Το υπάρχον βρίσκεται από χρόνια σε εφεδρεία για ώρες εκτάκτου ανάγκης .

2. Ψευδέστατα  αναφέρουν ότι με τα αιολικά δεν θα γίνονται διακοπές ρεύματος.

3. Ψευδέστατα λένε οτι τα αιολικά θα μειώσουν την ανεργία στα νησιά ,αφού  θα απασχολήσουν μόνο 1-2 φύλακες ,   όπως παντού.

4. Το μεγάλο τους παραμύθι για δήθεν καθαρό περιβάλλον,  νομίζουν οτι είναι η προίκα της προπαγάνδας τους , για να κοροϊδεύουν τους πολίτες με ψεύτικα  ενοχικά σύνδρομα, όπως τους επιβάλλουν τα οικονομικά συμφέροντα των Γερμανικών πολυεθνικών που κατασκευάζουν και μας πουλάνε πανάκριβα ,  άχρηστα αιολικά μηχανήματα.

5. Το κόστος ρύπων Διοξειδίου του Άνθρακα (C02)  ήταν η σατανική επινόηση  των Γερμανών για μεγάλα  οικονομικά πρόστιμα , σε όσους δεν συμμορφώνονται με την πράσινη απάτη τους.
Ευτυχώς για τους λαούς της Ευρώπης το Χρηματιστήριο για το Εμπόριο Ρύπων  κατέρρευσε πριν δυο χρόνια.

6. Μιλάνε υποκριτικά  για μείωση κόστους της ΔΕΗ ( λες και τους έπιασε ο πόνος ) , από το κλείσιμο των μικρών θερμικών μονάδων της στα νησιά, αλλά αποκρύπτουν οτι η ΔΕΗ έχει χάσει πολλά δις από την ύπαρξη των αιολικών τόσα χρόνια , αφού η ΔΕΗ έχει υποχρεωθεί με νόμο !!!  να αγοράζει πανάκριβα ,   υποχρεωτικά και με προτεραιότητα ,  το αιολικό ρεύμα και στην συνέχεια να το πουλάει  στους καταναλωτές σε χαμηλές τιμές που της κοστίζει η δική της  παραγωγή ρεύματος από λιγνίτες και νερά, μειώνοντας αναγκαστικά την δική της παραγωγή  με μεγάλη οικονομική ζημιά.

7. Ισχυρίζονται ψευδώς οτι οι κάτοικοι των χω­ριών κοντά στα Αιολικά Πάρκα δεν θα πληρώνουν λογαριασμούς στη ΔΕΗ με βάση τον νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Τους προκαλούμε να  μας πούνε συγκεκριμένα παραδείγματα που όμως  δεν υπάρχουν . Καθρεφτάκια και καραμέλες στα παιδάκια των ιθαγενών.

8.  Θράσος πραγματικό να μιλάνε οι αιολικοί ΑΠΕτζηδες  για μείωση κόστους του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος.

9.   Περιμένουμε  και ''προκαλούμε '' για αντίλογο με λογικά επιχειρήματα  στα παραπάνω                                                                                                                                  


ΥΓ
Δείτε το παρακάτω....το έστειλε αναγνώστης μας .Η απάτη με σφραγίδες και υπογραφές!!!!
..... ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ