Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ημερίδα για τις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο



Μπροστά σε ένα  ακροατήριο , επωνύμων και μη Ανδριωτών , πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Holiday στο Γαύριο Άνδρου , ημερίδα ενημέρωσης για τις  μεγάλες αιολικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις , που σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν στα βουνά του νησιού μεγάλες πολυεθνικές και Ελληνικές εταιρείες.

Η πρωτοβουλία της ημερίδας έγινε από τον ''Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γαυρίου Άνδρου'' και τον εκδοτικό οίκο  GUNDENBERG του Γ. Δαρδανού. .
 Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανησυχία των Ανδριωτών , για τις  οικονομικές , τουριστικές, περιβαλλοντικές , επιπτώσεις  στο νησί μας από την επικείμενη ''εισβολή'' της βαριάς αιολικής βιομηχανίας.
       Συζητήθηκε το θέμα των προσφυγών στο ΣΤΕ εναντίον των αιολικών για την Άνδρο   , καθώς  και των επιστολών που έχει    αποστείλει στα σπίτια των  κάτοικων του νησιού μας  η εταιρεία ''ΕΛΙΚΑ ΑΕ'', συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου , που επιχειρεί να επηρεάσει θετικά την κοινή γνώμη  για τα δήθεν καλά των ανεμογεννητριών.
 Υπήρξαν ομόφωνες αντιδράσεις και συμφωνήθηκε να σχεδιαστεί άμεσα ,  ο  συντονισμός για περαιτέρω δημόσιες διαμαρτυρίες ,  από φορείς του νησιού.
Επίσης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σύντομα , ευρεία ενημέρωση των κατοίκων της Άνδρου , για αυτό το σοβαρότατο θέμα που αφορά το μέλλον του νησιού μας. 
 Αίσθηση και ερωτηματικά προκάλεσε η απουσία των παλαιών αλλά και των νέων Δημοτικών αρχόντων που αν και είχαν προσκληθεί , δεν παρευρέθησαν , πλην του κου Ι. Καπάκη .

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα σας ! Γνωριζετε αν θα γινει καποια αλλη ημεριδα για τις ανεμογεννητριες μεσα στο καλοκαιρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ